Çocuk mu? Evmi?

Bebeğim yok canım ama bebği olan çok insan tanıyorum. Bebek demek bi kişilik masraf demek. Biz nasıl masraflıysak bebekler de o kadar masraflı

kihkihkih ay satarlar inşallah bebişleri olsun

Ayy valla ben bile heyecan yaptım şimdi bir yandan içim buruluyo evi satcaklar diye bir yandada bebiş olucak diye seviniyorum
Hadi hayırlısı hepbirlikte teyze olucaz galiba
kardeşime destek oldunuz yorumlarınızla
bu çocukta kk nın payı var

Bebeğim yok canım ama bebği olan çok insan tanıyorum. Bebek demek bi kişilik masraf demek. Biz nasıl masraflıysak bebekler de o kadar masraflı

doğru bunun maması var bezi var hatta yetişkin bir insandan bile masraflı geçen bir arkadaşımın bebeğine hediye aldım küçücük şey dünyanın parası ya el kadar pantolon 60 lira ben kendime daha ucuza bulurdum yani

Her kadın fedakarlığının sınavını veriyor , bence mutlaka çocuk yapsın tamemende herşey eşine endesli olmasın zaman konusunda
yoksa pişman olur,biz kadınlar gençleşmiyoruz ,planlı programlı hayat yaşayanıda görmedim etrafımda ne olabilir ki biraz küçük ev alır

Ne güzel söylemişsiniz her kadının gerçekten bir fedakarlık sınavı var
Birde ugruna bu kadar sıkıntı çektikleri ev ahım şahım bişey olsa keşke o kadar küçükki sanki sütüdyo daire gibi evde 3 kişi otursa dördüncü kişiye yer kalmıyo sırf yazlık yer diye orada küçücük evler dünyanın parası başka bir şehirde o paraya çok daha güzel bi ev alınırdı

Eşinin işi iyi birde yaşlandıkça kadın için iyi olmuyor yumurtalar yaşlanıyor ,testler artıyor bu testlerde pahalı doğum bedenen zorlaşıyor herşey kadının aleyhine bence onu ikna edin sanırım kafası karışıktır insan bazı konularda tek başına karar veremiyor

Bir heyecanla yanlis bir yatirim yapmislar.3500 maas icin3000 tl kredi odemeye kalkmak sacma ve zorlama olmus.yanlis hesap.sadece 500 lira ile gecinmek bile neredeyse imkansizken bebek bakmalari imkansiz.dr u mamasi bezi dunya para..herneyse esi ili oturup derinlemesine konussun kardesin.hatanin neresinden donulurse kardir.ev de uzulunecek ozellikte degilmis.vazgecmek zor olsa da hayatta bazen boyle radikal kararlar gerekebilir.yeter ko sagliklari yerinde olsun.ama kardesinizin esi butun is imkani yollaroni tikamis.bu cok anlayissiz bi tutum.kadin hakli olarak bebek istiyor ve sacma bir yatirim sevdasina butun hayatindan feragat etmesi bekleniyor.agirligini koysun kardesiniz .ise engel bebege engel ee napacak bu kadon.mimar olmus kolay mi.ne kadar alinteri akitmis.bi ev icin odenecek bedel degil bunlar.satsinlar evi.bunlari da okutun kardesinize

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yazdıklarınızı birebir mesaj attım kardeşime çok doğru diyo gerçekten ben imkansızı başardım nerdeyse ,
eskiden bize bu kadar yansıtmazdı şimdi iyice tak etmiş galiba abla diyo ben 3 senedir evliyim o kadar farklı hayallerim vardıki diyo ama bu maddi sıkıntılar yüzünden eşimle bile uzaklaştık diyo benim kafamda sürekli hesap kitap başka insanları görüyorum üzülüyorum moralim bozuluyo onada yansıtıyorum diyo eşi desen sıkıntı stresten adam egzama olmuş yazık
yani çocuk olmasa bile bu şekilde çok yırandık diyo ilişkimiz yıprandı diyo
çok teşekkür etti sizede yorumlarınız için

Evet gerçekten dediğiniz gibi çok kararsız hem çocuk istiyo hemde evi satıp pişman olmaktan korkuyo daha doğrusu eşinin ve etrafın tepkisinden çekiniyo galiba

Hahahhaha sağolsun :))) dilerim olur minimini bir bebişi de

Senin söylediğin de mantıklıymış O kadar para aldıklarını bilmiyodum emekli olunca
Zaten şehir şehir dolaşmıyo mu bunlar, ne gerek var ki eve şimdiden.

Aynen öyle gereği yok, her ay askerlerin maaşından zorunlu kesinti yapıp biriktiriyo oyak diye bi kurum var askeriyenin emeklilikte de nemalanmış şekilde geri veriyo işte işin özü o.

eşi askermiş çektikleri kredi sabit kalır ama maaşı artar ,bir iki yıla kadar kendilerini zorlamayacak seviyeye gelir.dolayısıyla bir süre sonra bebek çalışmalarına başlasın oldu olacak doğdu doğacak derken en az bir yıl geçer ozamana kadar da maaşları artmış olur.bebek doğduktan sonra ilk bir iki yıl çok masrafı olmuyor bez dışında eğer anne sütü alıyorsa.giyim kuşam hediye geliyo vs.dr vb derseniz devlet hastanelerinde çok masraf olmaz.bebek olunca aileler yardımcı olmaz mı?kıyafet bez vs konusunda?sonuç olarak ne evi satsınlar ne de bebekten vazgeçsinler.
not1:bebek masrafı konusunda yazdıklarım tecrübeyle sabittir.mama olmazssa çok masraf olmuyor.
not2:bebek olunca kızkardeşiniz adını "evin" koysun daha mantıklı bir isim olur.hem de direkt kocasına hitap eden bir isim olur.bu da işin esprisiydi:)

Umarim hayirli bir sekilde bu sIkIntilardan kurtulurlar.hallolur hersey yeter ki bu evi satma meselesini kafalarinda buyutup evliliklerine zarar vermesinler.kardesinize tez zamanda mis kokulu bir evlat nasip etsin rabbim.

Merhabalar...
Kardeşiniz için çok üzüldüm.. Tabiki de bir bayanın anne olmak istemesi en doğal hakkı..
Benim aklıma bir şey takıldı, eniştenizin 3500 lira maaşı varken, nasıl 3000 lira ev kredisi ödeyebiliyor.. Benim bildiğim bankalar aylık net gelirin en fazla %50 sini aylık peşinat alıcak şekilde ayarlıyorlar...
Benim aklıma farklı bir çözüm geldi.. Evi satmak değil de krediyi tekrardan yapılandırıp, aylık en fazla 2000 lira olarak ödeyebilirler.. 1500 lirayla da geçimlerini sağlarlar...

Bebek kismeti bereketiyle gelirmis , kardesinizin yasida gelmis diye dusunuyorum.
Hem bebek isteyince hemmen olmuyor ne yazikki. Canim bekledikleri zamana yazik olur.

Bence kardesinin bebekten aslinda daha büyük bir sorunu var. Yillarca o dersleri çalismak için, o diplomasi için didindi, emek verdi.
Evlendigi adam ise çalismasina bile izin vermiyor. O diploma, o emek çöpe atiliyor resmen. Ne demek alay etmek???? Bu nasil bir es?

Bence kardesin artik bir çoçugu daha çok zaman geçirme amaci olarak görüyor. Yani oyalanmak için bebek istiyor.
Yoksa o dört duvar arasinda, özelikle küçük kasaba ise zaman nasil geçer? Ve bunun üstüne eside demis "bebek olmazsa, olmasin",yani kendiside pek istemiyor. Bebek istemiyor, kardesinin çalismasini kistilayor, kardesin ile alay ediyor, annesinin gazina gelip ev aliyor, hesapsiz, kitapsiz,..

Bilemiyorum, anlatiklarindan kardesinin eside pek iyi bir es degil gibime geliyor. Bunu hiç düsünüp bu konuda kardesin ile konustunmu?

Canım öncelikle çok teşekkürler yorumların için fikrini hemen ilettim kardeşime hemen bi hesap kitap yaptık dediğin hakikaten doğru ortalama bi hesap yaptık 3 yada 3,5 yıl sonra maaşlarından 1.100 lira gibi bir rakam kalıcak ellerine ama işte o zaman kardeşim 34 yaşına basmış olucak korkuyo ya olmazsa diye etrafında sanırım bi kaç kişi beklemiş çocuk için şimdide diyo dünya para verip tedavi oluyolar ama olmuyo
ya sanırım birazda 30 yaş sendromu anne olamıycam korkusu var
yardım konusuna gelince ben elimden geleni tabiki yaparım damat tarafının pek bişey yapacağını sanmıyorum düğünde bile hiç bişey yapmadılar yani aile yapıları pek öyle evlatlarına canını veren anne babalar gibi değil
Ben yaparımda benimde okuttuğum bi kardeşim var bide annneme bakıyorum yani elimden geldiğince yeğenimede yeterim

evin ismi daha iyi hakikaten

Aminnn canım benim Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Dediğin çok doğru çocuk bir yana birde kendileri yıpranıyo bu süreçte en kötüsü de bu

Kredinin tamamını eşi çekmedi bir kısmını bir dostları çekti onlar adına zaten ancak öyle alabildiler dedimya dünürler sizin alın biz destek çıkıcaz dediler
damat ta onlara güvenip kredi çekti ama sonra onlardan hiç ses çıkmadı sonrada işte başka bir kredi daha çektiler mecburende evi öyle alabildiler
Krediyi yapılandırmayı denediler ama zaten bunlar kampanyalı çekmişler yani gittiler ama bundan daha az ödeme olmazmış
Ama keşke dediğiniz gibi olsaymış şimdi düşünüyorum da keşke çıkmasaymış o kredi valla

Canım benim konular arada kaynadı ya sen muhtemelen görmemişsindir o kısmını eşi çalışmasını istiyo ama sadece kendi mesleğini yapsın diyo
ben konuştum eşiyle abla diyo bu kız bunca yıl okumuş şimdi gidip garsonluk yapsa başka bişey yapsa ben ne yüzle bakarım sizin yüzünüze bu kızı bunun için mi okuttuk deseniz ben ne derim size diyo
kendi mesleği olmasa gitsin ne iş bulursa yapsın diycem ama yazık günah bunca yıllık emek var diyo
kendi mesleğinide yapamıyo çünkü köy gibi bi yer iş imkanı yok en yakın iş imkanı 1,5 saatlik mesafede ve son otobüs akşam6 da
yani iş çıkışı taksiyle dönmesi lazım ki oda denedi 80 lira yazıyo ordan
eee işe girdiği yere beni işten 5,30 da çıkarın böyle böyle dese insanlar kabul etmiyo zaten usta bi mimar değildi fazla tecrübesi yok

Ama evet kendisi eşine bir konuda kızıyo sonuçta diyo biz evlendik düğünü kendimiz yaptık hatta kardeşim düğün istemiyodu masraf çıkmasın biz o parayı başka şekilde değerlendiririz dedi ama kayınvalidesi hayır biz yapıcaz dedi yemekli olucak dedi mobilyaları biz alıcaz dedi
ama malasef salon tutuldu parasını ödemediler düğün oldu mobilya alınıcak hiç bir şeye karışmadılar abartmıyorum oğullarına aldıkları tek ev hediyesi sadece bir sehpa başka ne bir havlu ne kızın çeyizine bir hediye ne bir en ufacık bir şeye karışmadılar
kardeşim bu konuda çok kızıyo onlara çünkü biz bu kadar sıkıntı çekerken diyo onlar gidip ev yeniledi altlarına araba çektiler hemde öyle böyle bi araba değil yani o fiyata iki tane araba alınırdı
ama işte eşi bu konuda çok pasif kendi ailesini karşısına alıpta ciddi ciddi konuşmuyo hiç ya siz bana destek olun filan diyemiyo yani
kardeşimde eşiyle bu konuda konuşmaya çekiniyo beni paragöz sanmasın abla diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…