- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
Ya aslında satma fikrini bana ilk söylediğinde bende karşı çıkmıştım ama galiba haklısınız yorumları okudukça fark ettim ki gerçekten bu işin içinden çıkılmıyo ellerine kalan parayla çocuk bakmak imkansız galiba
sizin çocuğunuz varmı bilmiyorum ama herhalde bi bebeğin aylık ortalama 500 lira masrafı oluyodur
kihkihkih ay satarlar inşallah bebişleri olsun
Bebeğim yok canım ama bebği olan çok insan tanıyorum. Bebek demek bi kişilik masraf demek. Biz nasıl masraflıysak bebekler de o kadar masraflı
Her kadın fedakarlığının sınavını veriyor , bence mutlaka çocuk yapsın tamemende herşey eşine endesli olmasın zaman konusunda
yoksa pişman olur,biz kadınlar gençleşmiyoruz ,planlı programlı hayat yaşayanıda görmedim etrafımda ne olabilir ki biraz küçük ev alır
Evet lojman çıkmadı zaten dediğiniz gibi önceliği evi olmayana veriyolar haklı olarak
Galiba en iyisi eşiyle oturup açık açık konuşması olucak bu kadar üzüleceğine satsınlar ya daha gençler dimi ,emekli olunca ev sahibi olurlar
ama emekli olunca evlat sahibi olamazlar
Bir heyecanla yanlis bir yatirim yapmislar.3500 maas icin3000 tl kredi odemeye kalkmak sacma ve zorlama olmus.yanlis hesap.sadece 500 lira ile gecinmek bile neredeyse imkansizken bebek bakmalari imkansiz.dr u mamasi bezi dunya para..herneyse esi ili oturup derinlemesine konussun kardesin.hatanin neresinden donulurse kardir.ev de uzulunecek ozellikte degilmis.vazgecmek zor olsa da hayatta bazen boyle radikal kararlar gerekebilir.yeter ko sagliklari yerinde olsun.ama kardesinizin esi butun is imkani yollaroni tikamis.bu cok anlayissiz bi tutum.kadin hakli olarak bebek istiyor ve sacma bir yatirim sevdasina butun hayatindan feragat etmesi bekleniyor.agirligini koysun kardesiniz .ise engel bebege engel ee napacak bu kadon.mimar olmus kolay mi.ne kadar alinteri akitmis.bi ev icin odenecek bedel degil bunlar.satsinlar evi.bunlari da okutun kardesinize
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Eşinin işi iyi birde yaşlandıkça kadın için iyi olmuyor yumurtalar yaşlanıyor ,testler artıyor bu testlerde pahalı doğum bedenen zorlaşıyor herşey kadının aleyhine bence onu ikna edin sanırım kafası karışıktır insan bazı konularda tek başına karar veremiyor
Yazdıklarınızı kardeşime kelimesi kelimesine okudum telefonda sizi anlınız öptüğünü söyledi
en güzelini yapıyo diyo sanırım iyice gaza geldi eşi iki gün yok evde dedim valla burdaki kadınların çoğu satsın çocuğunu yapsın geç kalmasın diyo
gelen yorumları okuyorum ona telefonda sanırım eşi gelince konuşucak evi satmayı teklif edicek
bu arada kızım olursa adını Evim koyucam diyo eşine al sana evim diycekmiş
Senin söylediğin de mantıklıymışO kadar para aldıklarını bilmiyodum emekli olunca
Zaten şehir şehir dolaşmıyo mu bunlar, ne gerek var ki eve şimdiden.
Evet kuzum benim aynen öyle emekli olunca tam 300bin alıcak eşi zaten dünürlerinde mersinde iki tane evi var bunlara miras kalıcak başka kardeşi de yok
aylık 3500 lira maaş alıyo eşi 3000 lira kredi ödüyo
yani tam anlamıyla varlık içinde yokluk çekiyolar
evet banada dediğiniz gibi geliyo sanki çalışmasını istemiyo gibi kardeşim ilk başlarda çok iş aradı baktı bulamıyo dediki evden butik pasta kurabiye yapıp satıcam fırın istedi eşinden fırın alalım bu işi yapayım dedi eşi yok dedi
kuaförde çalışıcam dedi yok dedi
yani kardeşim hangi işi yapmak istese eşi hep bi alaycı tavırla karşı çıkıyo o işten paramı kazanılır diyo
belediye gidip başvuru yaptı kardeşim hatta nerdeyse belediye başkanın kapısında bekledi günlerce ama eşi onada karşı çıktı
eşi askermiş çektikleri kredi sabit kalır ama maaşı artar ,bir iki yıla kadar kendilerini zorlamayacak seviyeye gelir.dolayısıyla bir süre sonra bebek çalışmalarına başlasın oldu olacak doğdu doğacak derken en az bir yıl geçer ozamana kadar da maaşları artmış olur.bebek doğduktan sonra ilk bir iki yıl çok masrafı olmuyor bez dışında eğer anne sütü alıyorsa.giyim kuşam hediye geliyo vs.dr vb derseniz devlet hastanelerinde çok masraf olmaz.bebek olunca aileler yardımcı olmaz mı?kıyafet bez vs konusunda?sonuç olarak ne evi satsınlar ne de bebekten vazgeçsinler.
not1:bebek masrafı konusunda yazdıklarım tecrübeyle sabittir.mama olmazssa çok masraf olmuyor.
not2:bebek olunca kızkardeşiniz adını "evin" koysun daha mantıklı bir isim olur.hem de direkt kocasına hitap eden bir isim olur.bu da işin esprisiydi:)
Umarim hayirli bir sekilde bu sIkIntilardan kurtulurlar.hallolur hersey yeter ki bu evi satma meselesini kafalarinda buyutup evliliklerine zarar vermesinler.kardesinize tez zamanda mis kokulu bir evlat nasip etsin rabbim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhabalar...
Kardeşiniz için çok üzüldüm.. Tabiki de bir bayanın anne olmak istemesi en doğal hakkı..
Benim aklıma bir şey takıldı, eniştenizin 3500 lira maaşı varken, nasıl 3000 lira ev kredisi ödeyebiliyor.. Benim bildiğim bankalar aylık net gelirin en fazla %50 sini aylık peşinat alıcak şekilde ayarlıyorlar...
Benim aklıma farklı bir çözüm geldi.. Evi satmak değil de krediyi tekrardan yapılandırıp, aylık en fazla 2000 lira olarak ödeyebilirler.. 1500 lirayla da geçimlerini sağlarlar...
Bence kardesinin bebekten aslinda daha büyük bir sorunu var. Yillarca o dersleri çalismak için, o diplomasi için didindi, emek verdi.
Evlendigi adam ise çalismasina bile izin vermiyor. O diploma, o emek çöpe atiliyor resmen. Ne demek alay etmek???? Bu nasil bir es?
Bence kardesin artik bir çoçugu daha çok zaman geçirme amaci olarak görüyor. Yani oyalanmak için bebek istiyor.
Yoksa o dört duvar arasinda, özelikle küçük kasaba ise zaman nasil geçer? Ve bunun üstüne eside demis "bebek olmazsa, olmasin",yani kendiside pek istemiyor. Bebek istemiyor, kardesinin çalismasini kistilayor, kardesin ile alay ediyor, annesinin gazina gelip ev aliyor, hesapsiz, kitapsiz,..
Bilemiyorum, anlatiklarindan kardesinin eside pek iyi bir es degil gibime geliyor. Bunu hiç düsünüp bu konuda kardesin ile konustunmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?