Kredinin tamamını eşi çekmedi bir kısmını bir dostları çekti onlar adına zaten ancak öyle alabildiler dedimya dünürler sizin alın biz destek çıkıcaz dediler
damat ta onlara güvenip kredi çekti ama sonra onlardan hiç ses çıkmadı sonrada işte başka bir kredi daha çektiler mecburende evi öyle alabildiler
Krediyi yapılandırmayı denediler ama zaten bunlar kampanyalı çekmişler yani gittiler ama bundan daha az ödeme olmazmış
Ama keşke dediğiniz gibi olsaymış şimdi düşünüyorum da keşke çıkmasaymış o kredi valla
Bide orada pek kuaförde yok iki tane var sadece kardeşim eşine gidip makyaj ve ağda yapımını öğreneyim antalyada dedi benim yanımda kalıcaktı burda bir kaç içinde kapardı işi sonra dedi gelir yaparım burda ama eşi izin vermiyo
dün yine konuşmuşlar nasıl olucak diye eşide üzülüyo napalım demiş aldık bi kere evi çocuk olmazsada olmasın demiş biz bize yeteriz demiş
ama üzülüyo işte kardeşim de içi gidiyo çocuk diye
beni aradı bugün abla sence evi satalım mı diyo 36 37 yaşından sonra çocuk olurmu diyo
Allah kardeşinize kolaylık versin.. Sanırım enişteniz evin tamamını kredi çekti... Yani her ay 3000 birde 9 yıl boyunca ödediğini düşünürsek... Çok büyük paralar ve faizler... Evin değeri 2 3 katına çıkmış.. Evi satarlarsa da yine zararlı olacaklar... Zor işler.... Kardeşin konuşmuş mu eşiyle ? Ne düşünüyorlar şimdi?
Eniştenizde enteresanmış... Napalım aldık birkere çocukda olmasa olmasın mı...???
Bence biraz düşüncesizce hareket etmişler. Evin acelesi yokmuş..Hesapsız plansız davranmışlar şimdi de işin içinden çıkamıyorlar..yapılcaklar basit aslında. Evi satmak..yada kardeşinizin çalışması, Kardeşiniz kaç yaşında idi bu arada..Yaşıda geçiyor ise düşünmesin bir an önce yapsın çocuk bence
Enişten krediyi kaç oranında çekti eğer çektigi oranın altına düşmüşse yapılandırabilirdi.Gerçi şuan faizler yüksek ama geçen senelerde düşmüştü.Kredinin tamamını eşi çekmedi bir kısmını bir dostları çekti onlar adına zaten ancak öyle alabildiler dedimya dünürler sizin alın biz destek çıkıcaz dediler
damat ta onlara güvenip kredi çekti ama sonra onlardan hiç ses çıkmadı sonrada işte başka bir kredi daha çektiler mecburende evi öyle alabildiler
Krediyi yapılandırmayı denediler ama zaten bunlar kampanyalı çekmişler yani gittiler ama bundan daha az ödeme olmazmış
Ama keşke dediğiniz gibi olsaymış şimdi düşünüyorum da keşke çıkmasaymış o kredi valla
Enişten krediyi kaç oranında çekti eğer çektigi oranın altına düşmüşse yapılandırabilirdi.Gerçi şuan faizler yüksek ama geçen senelerde düşmüştü.
Kızlar şimdi konuştum kardeşimle sizede anlatayım dedim
Eşiyle kesin konuşucak ama diyoki direk evi satalım demiyim
Ben bebek sahibi olmak istiyorum yaşım geldi bu borcun bitmesini beklersek geç kalırız çocuğum olmaz diye korkuyorum diycekmiş
O yüzden kalk gidelim hafta sonu aileni ziyarete sen babanı al karşına anlat durumu diycekmiş eyer bize yardımcı olabileceklerse en azından kredimizin bir kısmını kapatabileceklerse destek isteyelim 40 bin lira gibi bi para bu parada onların eski bi evi var onu satıcaklar ev 60 bin ediyomuş
40 binlarısını isteyelim diyo ilerde allah sağlık versin öderiz diyo
Eyer ailesi bunu kabul etmezse o zaman satalım diycekmiş evi başka çare kalmıyo diyo
( bu arada ev için toplamdan 3 parça kredi çektiler bir seferde çıkmadı o kadar para parça parça kullanıldı)
Bana pek mantıklı gelmedi açıkcası pek vericeklerini sanmıyorum çğnkü vermek isteyen insan şimdiye kadar o evi istese satar ve verirdi boşuna ağız eymeyin dedim ama sizce bi istesinlerin mi damadın ailesinden
Siz olsanız istermisiniz yani eşiniz böyle bi durumda kalsa ailenden isteyelim dermisiniz eşinize
Not: damadın ailesinin iki tane evi var biri oturdukları gayet lüks epey değerli bi ev bu satmaya niyetli oludukları evde çok eski harabe gibi zaten satışa çıkardılar yıllardır öyle boş boş duruyomuş o ev kimse kullanmamış yaptırmış kalmış öyle
Eşine bir teklif etsin bakalım.
Böylelikle kardeşin eşine bebek konusunda zaman kaybetmek istediğini dolaylı yoldan anlatmış olur.
bakarsınız ailesi de vicdana gelir para vermeseler de oğullarının ve gelinlerinin zor durumda olduğunu bilirler
ve kardeşinin bu borç yüzünden evlat sahibi olmayı bile isteyemediğini öğrenirler.
bilmelerinde fayda var.
gerçekten kardeşin için zor bir durum.
daha önce dediğim gibi hayat şartları buna zorluyorsa yapacak bişey yok.direnmesinler ,büyük üzüntü haline getirmesinler.
ev borcu ödemek için bebek mi ertelenir ya.
belediyeye filan sözleşmeli girme şansı olmadı mı kardeşinin.hani bi yolu bulunurdu belki.gerçi orası beledikelik mi anlayamadım ama
Bence cocuktan vazgecmesin :/
Soyle birsey yapabilirler;cocuk olunca eşinin ailesi ve kendi ailesi duzenli olarak aylik belli bir miktar para gondersin destek amacli sonucta borc oduyorlar aileler yardim etmeli zaten hamile kalip cocuk dogana kadar borclari biraz daha azallmis olur.
işleri güçleri olan insanlara sırf çocuk yaptılar diye aileler neden yardımcı olsun ki?:26:
Niye olmasin ki?
Sirf cocuk deyip sanki siradan biseymis gibi bahsediyorsunuz ama oyle degil...ailelerin durumu iyiyse kendi cocuklarina yardim etmelerinde bir sakibca yok bence, evet isleri gucleri var ama gelirlerinin cogu ev kredisine gidiyormus.
ben bu duruma çok karşıyım. evlenip aile kurmayı göze alan insanlar çocuk sahibi olacaklarını da bilirler. bunun bilincinde olarak adım atarlar. nasıl biz gelinler, eşlerimizin her ay ailesine para göndermesini hoş karşılamıyorsak, onlardan para da beklememeliyiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?