Çocuk Olmaması Eksiklik mi

Çocuk istiyorsan bir süre denersin bütün yolları. Olmuyorsa da olmuyordur. Herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok. Benim de çocuğum yok henüz. Soranlara da nasip kısmet meselesi Allah vermeyince olmaz diyorum kapatıyorum çenelerini. Bazı ruh hastaları bu konuyu kullanmaya çalışsa da benim her zamanki tavrım değişmiyor artık. Eskiden üzülürdüm bu lafları duyunca bile. Ama diyorum ki Allah en hayırlısı bilendir...

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı

Çocuğu olup yalnız mutsuz olanlar da var. Çocuğu olmayıp çok mutlu olan da. Bu sizin istek ve düşüncenize bağlı. Çocuk insana enerji veriyor amaç veriyor. Bir yandanda sorumluluk veriyor. Bu durumdan şikayet eden de yok gibi. Sanırım eksikliği dağa büyük sorun.

dünyaya çocuk getirmek faydalı bir iş mi?
işte bilsem gerçekten öyle mi herkese göre öyle ama bir süredir mücadele ediyorum istiyorum evet olmucaksa var bir hayır diyorum ama adımımı attığım her yerde bebek sorusu demekki insan doğurmayınca bir birey olamıyor öyle tamamlanıyorsun

ne alakası var yahu? çocuksuz bir sürü insan var. birey değil mi onlar?
kaldı ki çocuğu doğuruyosun da dünyayo kurtaracak bi bilim adamı mı olacak sanki. senin benim gibi insan. 80 sene yaşayıp ölecek yani. çok da matah bişey deği.

keşke herkes senin gibi mantıklı cümleler kurabilse felaket telllallığı yapmasa..çocuksuz yaşam ızdırap dolu gibi davranmasa

tüp bebekle mi oldu bn daha denemedim kendimi hazırlamalıyım hazırlıyorum da her sonuca

Etrafında hiç gördün mü bilemem ama çocukları olup da kendileri bir baltaya sap olamamış ailelerinden geçinen insanlar da var. Benim yakın çevremde var mesela kocamın ailesinde bir örnek. Onları gördükçe Allahım hayırlı olcaksa ver hayırlı zamanda ver diyorum. Çünkü çocuģun hiçbir şey katmadığı aileler de var yani hayatta. Allah eşinle muhabbetini daim etsin.

keşke herkes senin gibi mantıklı cümleler kurabilse felaket telllallığı yapmasa..çocuksuz yaşam ızdırap dolu gibi davranmasa

belki olur, belki olmaz. belki evlatlık alırsın, koruyucu anne olursun ya da kendini hayvan haklarına adarsın, istemezsen bunların hiç biri. olmuyorsa napacaksın, sonuçta senin yaşayacak bş ömrün var bu çocuksuz da pekala yaşanabilir.

goncam sanırım senınle aynı anda asılama denemıstık
sen tüp bebek e geçtin mi?

cocuk olmaması bana göre eksiklik değil
allahın takdiri ama ülkemizde
çocuksuz ev tam bir aile değilmiş malesef
bunu bana da öğrettiler

tüp bebekle mi oldu bn daha denemedim kendimi hazırlamalıyım hazırlıyorum da her sonuca
evet tüp bebekle oldu..Kolay bir yontem yumurta ve sperm varsa ve sorunsuzsa olmama ihtimali yok..
daha denememissiniz bile bu dusuncelere kapılmak icin erken bence..10 kez deneyen var..Tup bebek deyince insanlar cok cile cekmis cok zormus gibi anlatiyor hic inanmayin..dogru merkez dogru doktorla hallolur..
Ayrıca takılmayin bu kadar benim oldu ama olmasa da kabulumdü.Nasip der gecerdim gercekten ..

Baskasinin yumurta veya spermini alip anne oluyorlar kıbrıs a gidip benim tarzım degil ben istemezdim..Ama cok isteyene ve caresiz olana yumutasi bitmis
spermi ölmuşler için buyuk sans..yani çare çok anne olamayan kalmadi bu devirde...
Bir de gercekten bu dünyaya çocuk getirmek buyuk sorumlulukmuş anladım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…