- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi goncammm48
-
insanı kıymetli yapan başkalarının bagnaz düşünceleri mi?işte bilsem gerçekten öyle mi herkese göre öyle ama bir süredir mücadele ediyorum istiyorum evet olmucaksa var bir hayır diyorum ama adımımı attığım her yerde bebek sorusu demekki insan doğurmayınca bir birey olamıyor öyle tamamlanıyorsun
Benden daha enerjik mutlu muhtesem insanlar var cocugu hic olmamis yada cocuk istememis .Emekli olmus hobi kurslarina gidiyor .30 yaşındayım cnm peki çevrenizdeki çocuksuz kadınlar bir şekilde mutlu ve yaşam enerjisi olan insanlar değil mi
ne kabalık...Geçen bi konu hakkında tartışıyorduk komşularla..
Bana dedi ki kadın senin çocuğun yok olsa daha farklı düşünürdün.
Şuan deli gibi çocuk istiyorum bu yüzden mi bilmiyorum çok kırıldım... eve geldim ağladım. Normalde güçlü bir kişiliğim var ve takır takır cevap verebilirim.. hayatta altta kalmam. Ama bu sefer hiç sesimi çıkaramadım kendimi zor tuttum gözlerimin dolduğunu hissettim orda valla yaş akmasın diye çok tuttum. Allahtan akşamdı hissetmediler.
Eve geldiğimde yüzümün şeklinden eşim farketti ne oldu demesiyle birden ağlamaya başladım anlattım.. çocuğun yok diye fikrin, mantığın, duygularında mı yok dedi.. doğuranlarıda görüyorum seni de görüyorum dedi. Deli saçması insanların lafıyla üzme kendini bana sen lazımsın çocuk değil dedi.. içim biraz ferahladı.
Çevremizdeki insanlar ne kadar kötü .. Ağızlarından çıkanı nereye gideceğini hiç hesap etmiyorlar
Senin ne istediğin onemli bu dünyada ebeveyn olmak istiyormusun mesele o bide Allah vermesse hayati o şekilde devam eden binlerce insan varSizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Hayır tabikide bence eksiklik deil bunu eksiklik gibi gösteren bizim toplumumuz malesef benim ablamın 20 yıldır çocuğu yok gerçekten bunu hiç sorun yapmadı yapsada bizlere yansıtmadı yigenleriyle avundu onları sevdi şimdide bi çocuga koruyucu aile olmuşlar okul giyim vs masraflarını karsiliyolar bence buda cok güzel bisey.Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
gerçekten mi kaç yıllık evliisn peki torun beklentisi vs yok mu büyükler de kabullendi miBence eksiklik değil. Biz de eşimle çocuk yapmama kararı aldık ve bu şekilde mutluyuz. Hatta eksik değil tamız bence. Ama herkes aynı düşünceye sahip olacak değil tabiiki. Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihi.
kesinlikle bilinçaltımıza toplum tarafından kodlanmış bişe bnce çoğu insanın da yapısına hayatın aykırı olduğu halde çocuk yapıyorAjda Pekjan var .Keske olsaydi diyor .Insanin kendi ruhunu tatmin eden birsey galiba yoksa cocuk olunca sinif atlayip madalya takilasi bir ünvan degil.
Insan hep olmayani yada fazlasini ister ya iste öyle birsey .Herkeste var bende niye yoktan öte bir durum degil.
yaşınız kaç acaba..mutlulukla ilgili sıkıntık yok 5 senedir mutluyum 10 yıl sonra da mutlu olurum ama etrafınız sizi hiç eksik hissettirmedi mi onu merak ettimBen isteyerek çocuk yapmadım ve şimdi menopoz başlangıcındayım, yani yaşım ilerledi diyelim
Evliliğimin başında bu kararı aldığımda çevrem, “ilerde pişman olursun” dedi. Hatta kazara hamile bile kaldım, dış gebelik yaşadım. O an o hormonlarla ya acaba yapsak mı diye ikilem yaşadım ama hormanlar yatışınca o da geçti. Şimdi iyi ki yapmamışız diyoruz.
Eşimle başbaşa mutluyuz. Bir eksiklik hissetmiyoruz.
Allah isteyen herkese kolaylıkla hayırlı evlatlar versin. Tüm çocuklar güzel mutlu hayatlar yaşasınlar.
yaşınız kaç acaba..mutlulukla ilgili sıkıntık yok 5 senedir mutluyum 10 yıl sonra da mutlu olurum ama etrafınız sizi hiç eksik hissettirmedi mi onu merak ettim
maşallah:) takdir ettim toplumun sizin gibi örnek çiftlere de ihtiyacı varÇevremde bu kararı anlayışla karşılayan da oldu hiç anlam veremeyen de. Sanırım eşimle hemfikir olduğumuzdan hiç takılmadım. Etraf her şeye bir kulp takar, etrafa göre yaşamak yaşamak değil.
Eşimin ailesi hiç sorun etmedi. Benim annem ilk başta olsun istedi ama üç, dört yıl sonra o da vazgeçti.
Aramızda kalsın 47 yaşındayım
Çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk istiyor. Bu sorumluluğu alabileceğinizi düşünmüyorsanız yapmayın tabii. Kimseyi de takmayın. Hayat sizin.yaşınız kaç acaba..mutlulukla ilgili sıkıntık yok 5 senedir mutluyum 10 yıl sonra da mutlu olurum ama etrafınız sizi hiç eksik hissettirmedi mi onu merak ettim
Geçen bi konu hakkında tartışıyorduk komşularla..
Bana dedi ki kadın senin çocuğun yok olsa daha farklı düşünürdün.
Şuan deli gibi çocuk istiyorum bu yüzden mi bilmiyorum çok kırıldım... eve geldim ağladım. Normalde güçlü bir kişiliğim var ve takır takır cevap verebilirim.. hayatta altta kalmam. Ama bu sefer hiç sesimi çıkaramadım kendimi zor tuttum gözlerimin dolduğunu hissettim orda valla yaş akmasın diye çok tuttum. Allahtan akşamdı hissetmediler.
Eve geldiğimde yüzümün şeklinden eşim farketti ne oldu demesiyle birden ağlamaya başladım anlattım.. çocuğun yok diye fikrin, mantığın, duygularında mı yok dedi.. doğuranlarıda görüyorum seni de görüyorum dedi. Deli saçması insanların lafıyla üzme kendini bana sen lazımsın çocuk değil dedi.. içim biraz ferahladı.
Çevremizdeki insanlar ne kadar kötü .. Ağızlarından çıkanı nereye gideceğini hiç hesap etmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?