Çocuk Olmaması Eksiklik mi

Toplumumuzun -maalesef- kötü zihniyetinin ürünleri bunlar. Okul biter evlilik ne zaman, evlenirsin çocuk yok mu. Bir de hadsizce sorarlar istemiyor musun olmuyor mu diye. İstemiyorsan eksiksindir, olmuyorsa eksiksindir. Ama kimin gözünde? Ömür boyu kapı önünde komşularla dedikodu yapıp çekirdek çitleyen vizyonsuz insanların gözünde. Peki bu önemli mi? Tabi ki değil. Her kadın çocuk sahibi olamıyor maalesef. Kimisi çocuk sahibi olmayı hak etmediği halde oluyor. Kimisi de, olsa evladına gözü gibi bakacak, ama nasip olmuyor. Böyle adil olmayan bir dünyada yaşıyoruz maalesef.

Kaç mükemmel kadın tanıyorum. Çocuğu olmadığı için hayatını kimsesiz çocuklara adamış. Şimdi o eksik mi? Yoksa çocuk doğurup sokağa atan mı eksik?

Z
Size katılıyorum tüp bebek yöntemini nedense çok korkunç ve zormuş gibi lanse ediyorlar.halbuki bir tedavi şekli ve iyilik böyle bir tedavi şekli var çok şükür

geçmedim cnm aralıkta aşılama yapmıştım.kendimi psikolojik olarak rahatlatıp yaz sonu tüp bebeğe geçmeyi düşünüyorum ..artık oluruna bıraktım tüp de olmazsa kendime hobiler edinirim napim sen ne aşamadasın??bizim eşimle aramızda şükür hiç problem yok çok iyiyz ama aile olmadığımızı ima eden çok oldu bu da üzüyor

Z

Size katılıyorum tüp bebek yöntemini nedense çok korkunç ve zormuş gibi lanse ediyorlar.halbuki bir tedavi şekli ve iyilik böyle bir tedavi şekli var çok şükür
opu yumurta toplama işlemi ağrılı gibi bahsediliyor da ondan değil mi korkulcak bişe yok mu bnde korkuyorum şahsen

bnm işyerinde bekar bir bayan var 45 yaşında evlenmeyi hiç düşünmedi kıbrıstan spermle tüp bebek yaptırdı..dediğin gibi anne olamayan yok gibi yeter ki Rabbim yazsın istesin

Z

aynen cevre bana ayyy nasildi anlat cok zor degil mi diye soruyor. Neresi zor yahu iste ilacini ic git 5 dakikada topluyor yumurtani..esin de sperm veriyor..5gun sonra git ol transferini bekle ...psikolojik yorgunluk diyelim ama başa gelen cekilir..Hayatta her sey zor zaten diş tedavisi icin aylarca gidenler var tüp daha kolay :)

keşke herkes senin gibi mantıklı cümleler kurabilse felaket telllallığı yapmasa..çocuksuz yaşam ızdırap dolu gibi davranmasa

Eksiklik değil. Herkes çocuk sahibi olacak diye bir şart da yok zaten. Hatta keşke haketmeyenler çocuk sahibi olamasa..

Ama hormonlar son çıkışı gösterirse o zaman mantıklı cümlelerin anlamı kalmıyor :)

Kaç yaşındasınız?
Mesela ben evlenmeden önce hiç evlenip çocuk sahibi olduğumu hayal falan etmezdim. Her zaman mantık çerçevesinde bakardım.
Ama çocuk isteği Allah'tan gelen üreme güdüsü vs. birleşince mantık falan kalmıyor.
Yaradılışımızda var bu. Tüm canlılar gibi..
Benim hiç çocuk sahibi olmayan tanıdıklarım var.
Bana göre eksiklik değil. Yaşam biçimi sadece..

30 yaşındayım cnm peki çevrenizdeki çocuksuz kadınlar bir şekilde mutlu ve yaşam enerjisi olan insanlar değil mi

benim yok- olsun isterim ama olsun diyede kendimi helak etmem.
benim sagligim suanda cocuk yapmaya müsait degil. hastaligimin kendime zarari yok- sadece cocuk olmuyor. düsündüm tasindim- 3 kere denerim olmazsa kendimi ve vucüdumu yormam. tonlarca ilac icmem. hormon ilaclarini likir likir bedenime sokmam.
benim hayatim cocuksuzda güzel- bugünde mutluyum-10 sene sonrada olurum yani. hayatimin tek amaci cocuk degil.

ben mayıs ayında tüp bebeğe başladım
sana daha önce de yazmıstım sanırım
sana tavsiyelerim şunlar olacak

tüp bebek yaptıracağın merkezden muhakkak kanında pıhtışlaşma var mı bu teste bakılmasını iste
eğer varsa çünkü bebek tutunsa dahi düşer

bunun yanında vajinal muayene olacagın zaman , kesinlikle rahiminde kist, polip veya miyom var mı bunu da doktorlara sor

ve son tavsiye de oluysan embriyolarını pgt ye yolla.

bunlar hep önlemdir, neden tutmadı neden düştü dememek için yapılması gereken şeyler

doktorlar pek umursamıyor
piyasada sırf para için bu işi yapan doktorlar var.

dediğim gibi mayısta tedavime başladım
2 embriyom oluştu , ikisini de pgt ye yolladım biri sağlıksız geldi
sağlıklı olan eylül ayında transfer edilecek

aynen
ayılıp bayılanları biliyorum ben de
iğne olurken kriz geirenler falan varmıs

ben iğnelerimi olurken sehırlerarası yolculuk bıle yaptım
sadece şişkinlik oldu bende hepsi bu

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı

bu bir eksiklik değil. bu ülkede kişiler maalesef saçma sapan baskılar sebebi ile kendi istedikleri hayatı yaşayamıyorlar. evlilik şart/çocuk şart akabinde 2. çocuk şart vs.
evli çiftlere bir tek şunu söylerim. ileride bir gün çocuk yaparım gibi bir düşünceniz varsa bunu bekletmeyin çünkü yaş, hayat şartları sürekli değişiyor. hiç düşünmüyorsanız da net korunun ve gerçekten yapmayın. acabalarınız varsa da bir psikolog desteği alın. bugün hayat rahat çocuk istemiyorum derken yaş geçtikten sonra keşke olsaydı dememek için.
çünkü çocuk olduktan sonra keşke çocuk olmasaydı kimse demez.

Eksiklik değil. Tabi bu kişiden kişiye değişebilen bir durum.. 29 yaşındayım, çocuk fikri daha yeni yeni aklıma gelmeye başladı. He hiç çocuğum olmazsa da üzülmem diye düşünüyorum, aşırı gerekli bir şey değil bence.. Ben bunu deyince millet "Aaa öyle deme bak Allah çocuk vermez" diyorlar, ne alakaysa.. Sanki çocuk şart..

teşekkür ederim cnm bunları gözönünde bulunduracağım bnm doktor temkinli sanırım öncesinde histeroskopi yapıcak rahmi tam izlemek ve önlem almak için vajina muayenesinde hiçbişey çıkmadı

bnm işyerinde bekar bir bayan var 45 yaşında evlenmeyi hiç düşünmedi kıbrıstan spermle tüp bebek yaptırdı..dediğin gibi anne olamayan yok gibi yeter ki Rabbim yazsın istesin

yüce Rabbim biyolojik olarak anne olmayı yazmadıysa da kaderini kendin yaz, çocuk esirgemede anne baba demeyi bekleyen binlerce çocuk var onlardan birinin hayatını değiştirebilir hem onlara güzel bir yuva verebilirsin hem de sen anneliği tatmış olursun.

teşekkür ederim cnm bunları gözönünde bulunduracağım bnm doktor temkinli sanırım öncesinde histeroskopi yapıcak rahmi tam izlemek ve önlem almak için vajina muayenesinde hiçbişey çıkmadı
ooo süper demek istediğim buydu benim de:)
bence en önemli şey histeroskopi
bunu çoğu kişiye ben de söylüyorum ama anlatamıyorum kimseye
insallah sen de guzel sonuclar alırsın.

Bunun bir standardı olamaz ki. O yüzden sorunuzun cevabını da ancak siz verebilirsiniz.

Hepimizin hayattan tatmin olma şekli farklı. Anne olmalıyım, bir çocuğu büyütmeliyim hissiniz varsa, bunu yaşamalısınız. Vazgeçmenin, yerine başka şey koymaya çalışmanın işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü bu sadece o duyguları bastırmak olur ve zaman geçtikçe sizi mutsuz eder. Ama öyle ya insan istiyor da olmuyor bazen, anne olmanın tek yolu da doğurmak değil. İnsan emek ve sevgiyle büyüttüğü çocuğun annesidir. Kan bağının hiçbir önemi yok aslında.

Ha çocuğu olmayan insanlar mutsuz mu, eksik mi? Hayır. Hepimizin hayattan beklentileri farklı. Dünyaya sadece üremek için gelmiyoruz. Uğruna yaşamaya değer bir sürü şey var, iş insanın onu keşfetmesine bakıyor. Bilinçli bir şekilde anne&baba olmamayı seçen insanların mutsuz olacaklarını asla düşünmüyorum. Bu bir eksiklik değil çünkü.

Tedavi görüyorsunuz sanırım. Umarım güzel sonuçlar alırsınız. Benim ilk kızım da tüp bebek. Şimdiden olmaz kısmını düşünmeyin. Ama olmazsa, bu bir eksiklik değil ve anne olmayı mutlaka istiyorsanız, annesiz kalmış bir bebeyi basarsınız bağrınıza.

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı

Bence değil. Hamile kalmadan önce de hayatım çok güzeldi. Çok da mutluydum. İşimle eşimle evimle ve en önemlisi kendimle ilgileniyordum.
Her kadının kesin tatması lazım diyemiyorum (en azından hamilelik için) bir bebek sahibi oluyor olmak güzel ama insanın hayatı için olmazsa olmaz değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…