- 8 Mayıs 2017
- 854
- 1.300
- 113
- Konu Sahibi goncammm48
-
Size katılıyorum tüp bebek yöntemini nedense çok korkunç ve zormuş gibi lanse ediyorlar.halbuki bir tedavi şekli ve iyilik böyle bir tedavi şekli var çok şükürevet tüp bebekle oldu..Kolay bir yontem yumurta ve sperm varsa ve sorunsuzsa olmama ihtimali yok..
daha denememissiniz bile bu dusuncelere kapılmak icin erken bence..10 kez deneyen var..Tup bebek deyince insanlar cok cile cekmis cok zormus gibi anlatiyor hic inanmayin..dogru merkez dogru doktorla hallolur..
Ayrıca takılmayin bu kadar benim oldu ama olmasa da kabulumdü.Nasip der gecerdim gercekten ..
geçmedim cnm aralıkta aşılama yapmıştım.kendimi psikolojik olarak rahatlatıp yaz sonu tüp bebeğe geçmeyi düşünüyorum ..artık oluruna bıraktım tüp de olmazsa kendime hobiler edinirim napim sen ne aşamadasın??bizim eşimle aramızda şükür hiç problem yok çok iyiyz ama aile olmadığımızı ima eden çok oldu bu da üzüyorgoncam sanırım senınle aynı anda asılama denemıstık
sen tüp bebek e geçtin mi?
cocuk olmaması bana göre eksiklik değil
allahın takdiri ama ülkemizde
çocuksuz ev tam bir aile değilmiş malesef
bunu bana da öğrettiler
opu yumurta toplama işlemi ağrılı gibi bahsediliyor da ondan değil mi korkulcak bişe yok mu bnde korkuyorum şahsenZ
Size katılıyorum tüp bebek yöntemini nedense çok korkunç ve zormuş gibi lanse ediyorlar.halbuki bir tedavi şekli ve iyilik böyle bir tedavi şekli var çok şükür
bnm işyerinde bekar bir bayan var 45 yaşında evlenmeyi hiç düşünmedi kıbrıstan spermle tüp bebek yaptırdı..dediğin gibi anne olamayan yok gibi yeter ki Rabbim yazsın istesinBaskasinin yumurta veya spermini alip anne oluyorlar kıbrıs a gidip benim tarzım degil ben istemezdim..Ama cok isteyene ve caresiz olana yumutasi bitmis
spermi ölmuşler için buyuk sans..yani çare çok anne olamayan kalmadi bu devirde...
Bir de gercekten bu dünyaya çocuk getirmek buyuk sorumlulukmuş anladım ..
aynen cevre bana ayyy nasildi anlat cok zor degil mi diye soruyor. Neresi zor yahu iste ilacini ic git 5 dakikada topluyor yumurtani..esin de sperm veriyor..5gun sonra git ol transferini bekle ...psikolojik yorgunluk diyelim ama başa gelen cekilir..Hayatta her sey zor zaten diş tedavisi icin aylarca gidenler var tüp daha kolay :)Z
Size katılıyorum tüp bebek yöntemini nedense çok korkunç ve zormuş gibi lanse ediyorlar.halbuki bir tedavi şekli ve iyilik böyle bir tedavi şekli var çok şükür
keşke herkes senin gibi mantıklı cümleler kurabilse felaket telllallığı yapmasa..çocuksuz yaşam ızdırap dolu gibi davranmasa
30 yaşındayım cnm peki çevrenizdeki çocuksuz kadınlar bir şekilde mutlu ve yaşam enerjisi olan insanlar değil miEksiklik değil. Herkes çocuk sahibi olacak diye bir şart da yok zaten. Hatta keşke haketmeyenler çocuk sahibi olamasa..
Ama hormonlar son çıkışı gösterirse o zaman mantıklı cümlelerin anlamı kalmıyor :)
Kaç yaşındasınız?
Mesela ben evlenmeden önce hiç evlenip çocuk sahibi olduğumu hayal falan etmezdim. Her zaman mantık çerçevesinde bakardım.
Ama çocuk isteği Allah'tan gelen üreme güdüsü vs. birleşince mantık falan kalmıyor.
Yaradılışımızda var bu. Tüm canlılar gibi..
Benim hiç çocuk sahibi olmayan tanıdıklarım var.
Bana göre eksiklik değil. Yaşam biçimi sadece..
ben mayıs ayında tüp bebeğe başladımgeçmedim cnm aralıkta aşılama yapmıştım.kendimi psikolojik olarak rahatlatıp yaz sonu tüp bebeğe geçmeyi düşünüyorum ..artık oluruna bıraktım tüp de olmazsa kendime hobiler edinirim napim sen ne aşamadasın??bizim eşimle aramızda şükür hiç problem yok çok iyiyz ama aile olmadığımızı ima eden çok oldu bu da üzüyor
aynenaynen cevre bana ayyy nasildi anlat cok zor degil mi diye soruyor. Neresi zor yahu iste ilacini ic git 5 dakikada topluyor yumurtani..esin de sperm veriyor..5gun sonra git ol transferini bekle ...psikolojik yorgunluk diyelim ama başa gelen cekilir..Hayatta her sey zor zaten diş tedavisi icin aylarca gidenler var tüp daha kolay :)
Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
teşekkür ederim cnm bunları gözönünde bulunduracağım bnm doktor temkinli sanırım öncesinde histeroskopi yapıcak rahmi tam izlemek ve önlem almak için vajina muayenesinde hiçbişey çıkmadıben mayıs ayında tüp bebeğe başladım
sana daha önce de yazmıstım sanırım
sana tavsiyelerim şunlar olacak
tüp bebek yaptıracağın merkezden muhakkak kanında pıhtışlaşma var mı bu teste bakılmasını iste
eğer varsa çünkü bebek tutunsa dahi düşer
bunun yanında vajinal muayene olacagın zaman , kesinlikle rahiminde kist, polip veya miyom var mı bunu da doktorlara sor
ve son tavsiye de oluysan embriyolarını pgt ye yolla.
bunlar hep önlemdir, neden tutmadı neden düştü dememek için yapılması gereken şeyler
doktorlar pek umursamıyor
piyasada sırf para için bu işi yapan doktorlar var.
dediğim gibi mayısta tedavime başladım
2 embriyom oluştu , ikisini de pgt ye yolladım biri sağlıksız geldi
sağlıklı olan eylül ayında transfer edilecek
bnm işyerinde bekar bir bayan var 45 yaşında evlenmeyi hiç düşünmedi kıbrıstan spermle tüp bebek yaptırdı..dediğin gibi anne olamayan yok gibi yeter ki Rabbim yazsın istesin
ooo süper demek istediğim buydu benim de:)teşekkür ederim cnm bunları gözönünde bulunduracağım bnm doktor temkinli sanırım öncesinde histeroskopi yapıcak rahmi tam izlemek ve önlem almak için vajina muayenesinde hiçbişey çıkmadı
inşallah cnm Rabbim senin de yüzünü eylül ayında güldürsün :)ooo süper demek istediğim buydu benim de:)
bence en önemli şey histeroskopi
bunu çoğu kişiye ben de söylüyorum ama anlatamıyorum kimseye
insallah sen de guzel sonuclar alırsın.
Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?