Üslup çok önemli bir şey.
Çoğu insan nereden buluyor her istediği kelimeyi kullanabilme hakkını anlamış değilim.
Buraya konu açmayı "alın işte bana hakaret etme fırsatı, dilediğinizce kullanın" şeklinde anlayanlar var sanırım.
Konular fikir alış verişi için var, kavga etmek için değil.
Belki sizin fikriniz bana farklı bir bakış açısı getirir, belki tecrübeniz daha fazladır anlamamı sağlarsınız diye açılıyor bu konular.
İnsanlar kaç yaşına gelmiş, bir şeyi tatlı dille söylemekle itici konuşmanın farkını anlayamamışlar.
Dilerim ki böyle öğrenciler yetiştirmem.
Kişiye göre saygı, kişiye göre sevgi, kişiye göre davranış olmadı felsefem hiç bir zaman. Hep "herkese, her şeye" saygı, sevgi oldu.
Artık kim üzerine alınırsa
Sevindiğim nokta ise kimsenin "çocuklardan nefret ettiğim" gibi bir yanlış anlamaya varmamış olması ve endişelerimi anlamış olması.
Saygıyla yorumunu yapanlara teşekkürler
Bakarsınız bir gün anneliğin ne kadar özel bir şey olduğu hakkında bir konu açarım
Merhaba,
Ben de 31 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Evlenene kadar çocuk isteyip istemediğimi hiç düşünmemiştim. Yani bir gün bir çocuğum olur herhalde diye düşündüm hep ama evlendikten 2 sene sonra eşimin çocuk yapmak konusundaki arzu ve baskılarını görünce çocuk istemediğimi düşünmeye başladım.
Çocuk büyütmenin inanılmaz zor ve sorumluluk isteyen bir iş olduğunu biliyorum. Belki de böyle bir sorumluluğun altına girmek istemiyorum. Belki de bu konu hakkında çok düşündüğüm için kafam iyice karışık. Hayatınızdan istediğiniz her şeyi ve herkesi çıkartabilirsiniz: Eşinizi, işinizi, arkadaşlarınızı, hatta anne-babanızı bile; ama çocuğunuz ömrünüzün sonuna kadar hayatınızın büyük bir parçası olacak. Bu düşünce bile beni nefessiz bırakıyor.
Hayatınızı birden bire tepetaklak ediyor, bütün düzeniniz değişiyor, kendiniz için değil onun için yaşamaya başlıyorsunuz. "Bugün hiçbir şey yapmadan ayaklarımı uzatıp kitap okumak istiyorum" diyemiyorsunuz mesela. Uzun zamandır görmek istediğiniz bir filme plansız, programsız çıkıp gidemiyorsunuz. Hayallerinizin büyük kısmından vazgeçiyorsunuz.
Hamilelik, doğum, uykusuzluk, yorgunluk değil benim gözümü korkutan. Hayatımın tamamen ele geçirilmesi, sona ermesi...
Çocukları severim, eşimi seviyorum ve ömür boyu yanımda olup bana yardımcı olacağını biliyorum. Yine de çocuk sahibi olmak istemiyorum ama fikrimi değiştirecek en ufak şeye bile muhtacım.
Not: İçinde olduğum psikolojik duruma aldırmayıp hakarete varacak cevaplar yazmak için can attığınızı az çok tahmin edebiliyorum. Hiç biri tarafımdan yanıtlanmayacak, sizleri şimdiden Allah'a havale ediyorum. Diğerlerine kapım her zaman açık.
Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek
Merhaba,
Ben de 31 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Evlenene kadar çocuk isteyip istemediğimi hiç düşünmemiştim. Yani bir gün bir çocuğum olur herhalde diye düşündüm hep ama evlendikten 2 sene sonra eşimin çocuk yapmak konusundaki arzu ve baskılarını görünce çocuk istemediğimi düşünmeye başladım.
Çocuk büyütmenin inanılmaz zor ve sorumluluk isteyen bir iş olduğunu biliyorum. Belki de böyle bir sorumluluğun altına girmek istemiyorum. Belki de bu konu hakkında çok düşündüğüm için kafam iyice karışık. Hayatınızdan istediğiniz her şeyi ve herkesi çıkartabilirsiniz: Eşinizi, işinizi, arkadaşlarınızı, hatta anne-babanızı bile; ama çocuğunuz ömrünüzün sonuna kadar hayatınızın büyük bir parçası olacak. Bu düşünce bile beni nefessiz bırakıyor.
Hayatınızı birden bire tepetaklak ediyor, bütün düzeniniz değişiyor, kendiniz için değil onun için yaşamaya başlıyorsunuz. "Bugün hiçbir şey yapmadan ayaklarımı uzatıp kitap okumak istiyorum" diyemiyorsunuz mesela. Uzun zamandır görmek istediğiniz bir filme plansız, programsız çıkıp gidemiyorsunuz. Hayallerinizin büyük kısmından vazgeçiyorsunuz.
Hamilelik, doğum, uykusuzluk, yorgunluk değil benim gözümü korkutan. Hayatımın tamamen ele geçirilmesi, sona ermesi...
Çocukları severim, eşimi seviyorum ve ömür boyu yanımda olup bana yardımcı olacağını biliyorum. Yine de çocuk sahibi olmak istemiyorum ama fikrimi değiştirecek en ufak şeye bile muhtacım.
Not: İçinde olduğum psikolojik duruma aldırmayıp hakarete varacak cevaplar yazmak için can attığınızı az çok tahmin edebiliyorum. Hiç biri tarafımdan yanıtlanmayacak, sizleri şimdiden Allah'a havale ediyorum. Diğerlerine kapım her zaman açık.
bende çoçuk görünce ayıp olmasın diye ay ne şeker falan derdim, ama ben 50 yaşında tek kalmak istemiyorum diye düşündüm ve doğurdum. Zaten kendi parçan olan bir varlığı sevmemezlik yapamıyorsun. Bu sevgiyi anlatamam, ancak sende çoçuk sahibi olunca anlarsın.
Ne mutlu ki öğretmensin, diğer velilerin hatalarını görüp kendi çoçuğunun hayatına daha güzel yön verebilirsin
Birde şöyle düşün
Hep genç kalmayacaksın, sen nasıl anneni arıyor ve zor zamanında yanında olmasını istiyorsan bilki annen, kardeşin , eşin...vb sonsuza kadar yasamayacak. Sana destek olacak ,seni senden çok sevecek bir varlık yaşamak için sana güç verecektir. Kendini 50 yaşında hayal et, annen yok, akrabaların kendi çoçuklarıyla beraber, sen ne yapacaksın?
6 yıllık evliyim,yaşım da otuzu geçkin,hayatımda hiç bir zaman çocuk seven birisi olmadım,her zaman söylemişimdir,yanımdan bir kedi bir köpek ve bir bebek geçse,ki aşırı bir kediseverim,önce kediyi sonra köpeği sever,bebeği ise es geçer giderim,en fazla eğer çok sevimliyse bebeğe gülümser geçerim.Doktor olduğum için sadece mesleki etik ve ekmek parası uğruna gelen hastaların çocuklarına yada çocuk hastalara ilgi şevkat gösteriyorum diye millet beni çocuk seviyorum sanıyor.Oysa annelik içgüdüsü diye bir şey hiç hissetmiyorum,biyolojik saatim falan da uyarı vermiyor,yaşıtlarımın eşin dostun çocuklarıyla olan ilişkileri beni hiç cezbetmiyor,ileride yalnız kalmıyayım diye de düşünmüyorum,kendimden bir parça olsun diye de...Sadece bazen içimden annem babam dünya gözüyle torun görse mutlu olurlar mı acaba diye düşünüyorum, ki onlar da hiçbir zaman çocuk düşkünü olmamış ve beni bildikleri için torun lafını ağızlarına almamışlardır.Çocuk istemeyen sevmeyen kadınlara uzaylı bir yaratık yada vebalı gibi bakmasın kimse,bu da bir tercih meselesi,üstelik kendimi sadece psikolojik olarak değil maddi olarak da hazır hissetmiyorum,belki maddi açıdan ya da bazı yaşayacağımı düşündüğüm sosyal zorluklarından dolayı (kayınvalde ilişkilerinin artması vs gibi) içim rahat olsaydı,eğer bir çocuğun içinde bulunduğum şu durumdan daha büyük bir sıkıntıya beni sokmayacağını(hem maddi hem manevi olarak) bilseydim,bundan emin olsaydım, belki de o zaman psikolojik olarak da hazır hisseder,heves eder ve isterdim...Ama gerçekten hiç istemiyorum ve ne yazık kı bir yol ayrımına doğru yaklaşıyorum,eşim tüm zorlukları bildiği halde bekledikçe de hiçbir şeyin değişip düzelmeyeceğini ve sadece zaman kaybettiğimizi ve artık daha da zaman kaybetmek istemediğini söylüyor,o yüzden maddi manevi her ne türlü zora sokacaksa da altından kalkarız bir çocuk yapalım artık diyip duruyor,bense şimdiden yaşama ihtimalim olan zorluklar yüzünden hırslanıyorum o çocuğa bile,bazen diyorum ki yap at ellerine,alın çok istediniz bakın de. ve torun isteyip isteyip de bize hiç bir zaman destek vermeyen eşimin ailesi tarafının o torunu görmeyi sevmeyi haketmediklerini düşünüyorum,maddi manevi fiziki psikolojik her türlü cefasını ben çekeyim,sonra agucuk gugucuk diye sevip keyfini onlar sürsünler,yok öyle yağma !
Yani anlaşılacağı üzere aslında bu konuda acaip dertliyim ve doluyum,mecburen sırf eşimin dayatması yüzünden ayrılmamak için bir tane yapmak zorunda kalacağım galiba ama zerre kadar istemeden,olur da hamile kalırsam düşürsem mi acaba diye düşünecek kadar uzağım çocuk fikrine...
bu 2013 den olan eski bir konu ama arkadasim siz ne olucak ne bitecek diye düsüne düsüne kendinizi sogutmusunuz fakat o minimicak bebisi heleki kendi yavrunuzu kucaginiza aldiginiz zaman cok farkli hissediceksiniz eminim, bu konudada kimseyi düsünmeyin bence ve ayrica bu garip bir mesele degil mesela bende her cocugu alip kucagima sevemem helki yabanci insanlarin ayni sizin gibi uzaktan gülerim seker sey derim okadar ama ablam mesela sokakda 40 yilik yabancinin cocugunu alir sapur supur öper ben sasar kalirimALLAH hakinizda hayirlisini versin...
son zamanlarda bu konuda eşimin ısrarları artınca içimi dökecek bir konu başlığı aradım buraya yazmak istedim :) haklısınız o kadar çok düşünüyorum ki,aslında her konuda biraz fazla detaycı ve garanticiyim,önümü görmeden bir sonraki adımı atmaktan korkuyorum,herkes kendi çocuğun olursa fikrin ve duyguların değişir diyor,bilemiyorum umarım öyle olur.Anlayışınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,yazarken olumsuz tepkilerle karşılaşmaktan endişe etmiştim,hepimizin hakkında hayırlısı olsun.sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?