Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

çocuk delisi olmayan tanıdıklarım kendi çocuklarına daha fazla düşkün oldular hep. kader kısmet sonuçta. Ama sana ait bir canlıyı dünyaya getirebilmek çok özel olsa gerek

kedisi olup hamile olan arkadaşlara bir hatırlatma yapmak isterim;

iç-dış parazit iğnesi/hapı, köpeklerde 3 aya kadar etkisini sürdürür ancak kedilerde bu süre 1 aydır. özellikle doğumdan sonra kedilerinize aylık iç-dış parazit aşısı yaptırmayı unutmayın. her ay, aksatmadan yapılacak.

ayrıca hamilelik süresince kedinizin kumunu temizlemeyin.

aşılara dikkat ediyoruz canım. kumu zorunlu ben temizliyorum, eşimle cebelleşeceğime ardından bol sabunla yıkıyorum ellerimi. veteriner de, tıp hekimlerim de bunun yeterli olduğunu söylediler.

aşılara dikkat ediyoruz canım. kumu zorunlu ben temizliyorum, eşimle cebelleşeceğime ardından bol sabunla yıkıyorum ellerimi. veteriner de, tıp hekimlerim de bunun yeterli olduğunu söylediler.

şöyle de olabilir, küçük boy faraş alabilirsiniz, pazardan mesela. faraşa buzdolabı poşeti geçirip, kuma daldırılır, alınca poşet ters çevrilir, dışkı poşetin içine düşer.

belki de böyle yapıyorsunuzdur, bilemem elbette ama fikir işte...

özel kedi kumu için faraştan kullanıyoruz. kolayca alınıyor zaten. sapı yeterince uzun. elime hiçbir şekilde temas etmedi bunca yıldır. onları da plastik kutuda tutuyorum. arada çamaşır suyunda bekletip yıkarım. lastik eldiven de almıştım, onlardan da kullanıyordum,ardından yine sabunluyorum. zorlamıyor beni.
çiğ besinler vermiyorum, dışarıya çıkmıyorlar zaten. toksoplazma testlerim negatif çıktı. sokak kedileri-köpekleri ile de içli dışlıydım hep. şimdi temas etmemeye dikkat ediyorum gebelikten dolayı. bu konuları çok araştırdım, sordum aslında. bu kadar dikkat etmesem de bir şey olmayacak belki, Allah korusun ama olsa bile kedilerden olmasın diye max dikkati gösteriyoruz işte.

kopürseniz ne olur ben hem hayvanları hem cocukları seviyrum ama bu kedi sevip bebek sevmeyenin derdi şu bebek gibi ağlamaması işine engel olmaması sorun çıkarmaması yani keyfini bozmamasından buda bencillikten ileri gelen sey siz üstüne aınmayın o zaman sevmeyen anormaldir evet insan bebek doğar çünkü sizide sevmediler mi yani lafım kime ise o anlar siz alınmayın üslubum cocuk sevmeyen birine anca bu olur ksuura bakmayın ay canım olabilir bende sevmem diyemnem

cocuk sevmeyipte anca kendi çcocuğunu sevenler ancak bencildir sokakta binlerce zavallı cocuk var yazık onlara böyle düşünen bir millet varsa .. empati diye birşey var. sevimli ise severim diyene hersey derimmm ksuura bakmayın

bütün yorumları okudum, hepsi iyi kötü kendi fikrini yazmış ama şu renklendirdiğim yer nedir yahu? ne demek köpek gibi eniklemek? nasıl bir ifade tarzıdır bu????

bütün yorumları okudum, hepsi iyi kötü kendi fikrini yazmış ama şu renklendirdiğim yer nedir yahu? ne demek köpek gibi eniklemek? nasıl bir ifade tarzıdır bu????

Şu anda yaşadığım yerde yiyecek ekmeği zor bulup 9 tane çocuk dogurup başedemeyeceğini anlayıp başka erkeğe kaçanlar,bakımsızlıktan hasta edip hastalıktan minicikken topraga girmelerine sebep olanlar yada kendini kurnaz sanıp kendine zar zor bakabılen babanneye annaneye dedeye baktırıp bakım parası alanlar var. Bence köpek gibi eniklemek tam yerinde bir ifade.

Üslup çok önemli bir şey.
Çoğu insan nereden buluyor her istediği kelimeyi kullanabilme hakkını anlamış değilim.
Buraya konu açmayı "alın işte bana hakaret etme fırsatı, dilediğinizce kullanın" şeklinde anlayanlar var sanırım.
Konular fikir alış verişi için var, kavga etmek için değil.
Belki sizin fikriniz bana farklı bir bakış açısı getirir, belki tecrübeniz daha fazladır anlamamı sağlarsınız diye açılıyor bu konular.
İnsanlar kaç yaşına gelmiş, bir şeyi tatlı dille söylemekle itici konuşmanın farkını anlayamamışlar.
Dilerim ki böyle öğrenciler yetiştirmem.
Kişiye göre saygı, kişiye göre sevgi, kişiye göre davranış olmadı felsefem hiç bir zaman. Hep "herkese, her şeye" saygı, sevgi oldu.

Artık kim üzerine alınırsa

Sevindiğim nokta ise kimsenin "çocuklardan nefret ettiğim" gibi bir yanlış anlamaya varmamış olması ve endişelerimi anlamış olması.
Saygıyla yorumunu yapanlara teşekkürler

Bakarsınız bir gün anneliğin ne kadar özel bir şey olduğu hakkında bir konu açarım

Canım sen gördüklerinden çok etkilenmişsin bende daha 15 yaşında falandım bir gün kapımız çaldı annemin uzakdan akrabası 3 çoçukla sabahın köründe abla çoçuklara buğün bakarmısın dedi gitti 3 yavrucuk annem en büyüğüne sordu anneniz nerde çoçuk utanarak komşu adamla kaçmış dedi sonra adam geldi almaya anneme soruyor hayatta bakamam ben bunlara abla bakan olursa hemen alsın gelsin şoooookkkkk olmuştum bende yıllarca evlensem çoçuk yapmam düşünçesiyle dolaştım yavrularıma sahip çıkamam diye o gün o çoçukların yüzündeki korkuyu gördüm yıllarca aklımdan çıkmadılar ama teyzesi 3 tane ballarım var saçlarının telini değişmem hiç bir şeye zamanla değişir düşüncelerin eminim çok gördüm böyle düşünüp sonradan hayatın anlamıymış diyenleri

siz de o masumlara "enik" diyerek merhametinizi dile getiriyorsunuz yani.. Ah üslup ah, insanı rezil de edersin, vezir de..

siz de o masumlara "enik" diyerek merhametinizi dile getiriyorsunuz yani.. Ah üslup ah, insanı rezil de edersin, vezir de..

enik sevimlidir ki, hani hakaret amaçlı olsa sıçan yavrusu denir, malum kimsede güzel duygu uyandırmaz sıçan kelimesi.

üsluba takıyorsanız, bence başka birinin üslubu en rezil eden cinsten.

Merhamet ne alaka ?? Anlatmak istediğimi anlayabileceğiniz en ters açıdan anlamışsınız.Zorlasam bu anlamı çıkartamazdım ben.Ayrıca enik ''gibi'' benzetmesini neye ithafen yapıldığını anladıgınızı düşünmüyorum yoksa bu kadar rahatsız etmezdi ki bu kadar dramatıze edip o masumlara diyerek abartmazdınız.He kedi yavrusu deseydi benzetmeyi yapan arkadaş eminim daha bir sevimli gelir bu kadar rahatsız olmazdınız.

enik sevimlidir ki, hani hakaret amaçlı olsa sıçan yavrusu denir, malum kimsede güzel duygu uyandırmaz sıçan kelimesi.

eğer sizin için de bir sakıncası yok ise gözüme bu battı sevgili filtrekahve.. kaldı ki eniğin sevimli olması bir insan evladına söyleneceği anlamına gelmez.. zira bir çok köpek de çok sevimlidir, ama karşı tarafa "köpek" dendiğinde hakaret niteliği taşır..

dramatize etmek derken?? "köpek gibi eniklemek" sizin için sempatik bir ifade, ama bir anne olarak bana çok dokundu.. kimin enikleyip, kimin dünyaya bir mucize getirdiğini biz belirleyemeyiz zira değil mi.. ifade çirkin hem de çok çirkin..

Nokta atış.
Yapılan benzetme budur zaten başka bir artniyet aranamaz.Hem yavru hemde bir dogumda sayıca 8-9 tane yavruladıkları içindi benzetmenin maksadı da ya anlaşılmamış ya da çok ters anlaşılmış.Gerek yok uzatmaya zaten de yorum yazarken rahatsız olunan birşey varsa ilk önce sorgulansa sebebi daha hoş olur.Anında yaftayı yapıştırmak rezil & vezir falan bu tarz bir söylem beni çok rahatsız etti ki sadece örneklerle açıklamaya çalıştım o tabiri ben.

Dediğiniz çok doğru işte hatta bence o yorumu bır daha okuyun çünkü son yazdıgınızla o yorumu yazan arkadaşla birebir aynı şeyi yazdınız.Enikleyip ''doğurmak'' anlamında kullanmış.Anneliği sadece dogurmaktan ibaret sayıp yada dogurup yaşadığım yerdeki verdiğim örneklerdeki gibi çocuga bez bebekmiş gibi davranan için söylenmiş bir söz.Çocuklara ithafende değil.Her annelik duygusundan nasibini almış annenin dunyaya getirdiği mucizedir.Bakın siz gibi..Ama şu anda söz konusu o değil zaten konumuz,tartıştığımız terazinin diğer kısmında kalanlar.Değil annelikten insanlıktan nasibini almayanlar.Ve inanın konuyu dönüp dolaşıp köpeğe getireyim.9 yavrusuna bakmak için kıpırdamadan kanı kuruyana kadar emziren anne köpek gözümde pırlanta gibidir diğer bu bahsettiğimiz anne müsvettelerinin yanında.
Konuyu daha fazla uzatmak derdinde değilim.Hele karşımda bir anne varsa.Anlatmak istedikllerim sadece buydu.Saygılar.

Yolda gördüğüm her bebeyi yada çocuğun yanağını sıkıştırıp sevme isteği bana da gelmez ama ben çocukları severim. Ama tahammül ve sabır derecesi az bir insanım. Bu yüzden hayatımda hiç öğretmen -özellikle okulöncesi veya ilkokul öğretmeni- olmayı istemedim. Bir öğretmen için çocuk sevmemek bence kayıp. Çocuk sahibi olmayı istememek mevzusunu ayrı bir tarafa koyuyorum keza çünkü insan çocukları sevip evlat sahibi olmayı istemeyebilir. Çünkü bir çocuğu yetiştirmek için sevgi tek başına yeterli değil sabır ve özveri gerektirir. Ama çocuk yetiştiriyorsan onlara eğitim veriyorsan temelinde sevgi olması gerekiyor. Benim fikrimce mesleği çocuklarla ilgili olup çocuk sevmemek çelişkili bir durum geliyor bana.

Ben de sevmiyorum çocukları.

Nefret ediyorum demiyorum ama bir bebek vs gördüm mü yanına gidip yanaklarını mıncırmam mesela.

Ne yapayım içimden gelmiyor.

Kendi çocuğum olursa fikrim değişebilir tabi ki.

Ama şu ana kadar hayatımda bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum.

kendi öğrencilerimiz hariç dedik ama

başka meslektaşlarımı bilemem ama ben sevgiden önce saygıyı öğretiyorum ve temelinde saygı var. sevmesen de saygı göstereceksin, nefret etsen de saygı göstereceksin, sana tamamen tezat olsa da saygı göstereceksin...

ha birde araştıracaksın. saygı ve araştırma prensibi, verdiğim eğitimin temelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…