çocuk tedavisi için arabayı satmalımıyım?

Yaşınız henüz genç bekleyin drrim. Bu kadar borcla hamilelikte daha da strese girersiniz. Cocuk dediginiz masraflı is. 38 günlük bebegim kucağımda. Herşeyialdik ettik diyordum ama hala bitmiyor eksikler.

Yaş kaç yumurta rezerviniz ne kadar ona göre söyleyebilirim.sebep eşinizse erkek infertilitesi tedavisinde sperm kalitesi artırmak ve sperm sayısı artırmak uzun zaman alir

devlete mi gitsem. kimi diyor devlet ilgilenmiyor kimi diyor özel paracı kime güvenecem şaşırdım. aileler bi halta yaramıyoo çar çar çeneleri
P Pia22 erkek infertilitesinde duruma göre aşılama süreci atanarak rapor cikartiliyor.hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama hiç riske atmayın çok iyi araştırıp öyle gidin devlet Hastanesi'ne.cok iyi devlet hastaneleri var infertilite konusunda ama özeller bir tık daha rahat

inşallah orda fiyatlar nasıl bide hemen sıra geliyor mu
Devlette yaptırmasan bile rapor alabilirsin özelde de kullanırsın
Yüzde ell i kadar indirim oluyor hem ilaçta hem uygulamada

Çocuğun masrafları da cok
Hamile kaldığından beri her ay 1500 tl kartıma bebeğin ihtiyacları için para ödüyorum

Bebek olunca araba daha çok ihtiyac
Bunun dr muayenesi var
Test tahlil parası var
Hamile iken kullanılan vitaminler iğneler vs bunlar hep para
Sonra Doğum parası
Çocuğun aşı paraları dr kontrolleri vs vs

Bence bekleyebilirsin yasın ileri değil

Ayrıca neden olmuyor belki bu süre içinde ciddi olarak bunun araştırmasını yaparsın

Tüp bebek yapacaklar adı altındaki konumu okumanı tavsiye ederim

İki kere Uludağ üni de aşılama yaptırdım masraf etmeyeyim diye
6 ay tüp bebek sırası bekledim
Oraya başvurduğum güne lanet olsun
Hastaların dosyaları ulu orta yerde duruyor
Bazen tahlil örnekleri ortalık yerde durur
Manyagın biri alsa karıştırsa yer değişse basına dolu iş alırsın

Resmen formalite aşılama yapmışlar ki bunu tam tüp bebek sıram gelip kendi içimde aydınlanma yaşayıp özel bir hastanede soluğu alana kadar

Devleti tüp bebek konusunda asla tavsiye etmiyorum
Gittiğim hastanede bu işin ne kadar ciddi ve emek veren bir is olduğunu anladım

İki aşılama yaotılar
Rahimimde polip varmıs
Miyom varmış
Bunu söylemediler bile

Bebeğim tutsa idi miyom ve polip bebeği zaten düşürürmus

Kanımda pıhtılaşma varmıs
9 ay iğne kullanmam gerekti
Bunun testini bile yapmadılar
Tutsa yine düşecekti

Aşılamadan snr ne bir iğne ne bir vitamin hiçbirsey vermediler tutması için

Özeldeki dr um resmen emek sarfetti milim milim ve ilk denemede hamile kaldım

P Pia22 ilkbetapta devlet destekli tüp bebek haklarınızı kullanın. Borçlu olduğunuz süreci bu şekilde değerlendirmiş olursunuz. Nasipte varsa bir bebeğiniz olur. Yüksek fiyatlı tüp bebek maliyetlerine de girmemiş olursunuz. Eğer olmazsa borcunuzu kolaydiginiz veya bitirdiginiz bir süreçte özelde ki tüp bebek tedavinize başlarsınız. Yaşınız daha genç. Bebek planınızı sürece yayabilirsiniz.
Gerekiyorsa araba da satılır ama bu en son ihtimal olmalı. Alışan için arabasız kalmak cok zor olur.

Bütün devlet hastaneleri çok iyi demedim zaten :) siz devlet hastanelerinin Uludağ üni ile sinirlarsaniz evet gitmesin kimse yazdıklarınıza gore.ama maddi imkanı olmayan mücadeleye devlette başlayacak değil mi? Belki önerilen devlet hastanelerinde umut bulacaklar. parasi olana direkt özele git derim ama imkanı olmayana devlet Hastanesi'ne gitme demek onun umudunu baltalamaktir bence.
ben tüp bebek tedavilerinin Ankara İstanbul gibi şehirlerde yapılmasından yanayim devlette de olsa özelde de olsa.bilgi deneyim ve teknoloji malesef eşit standartta değil tüm sehirlerde.ankara zekai Tahir ,Etlik Zübeyde hn,başkenti üni hastanesi (özel ama uygun fiyat) Hacettepe...benim doktorlarini bildiğim yerler.cok normal ki tutmayan da var burda tedavi görenlerden ama gerekli özen gösteriliyor benim şahit olduğum kadarıyla .ben tüm tetkiklerimi Etlik Zübeyde hn da yaptırdım rapor için vakit kaybetmeyelim diye özele geçtim.cok da iyiydi merkez.
Allah herkese kolaylık versin bu süreçte.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın sevgiler

allah tez zamanda kucaginizi doldursun inşallah

Şeyi anlamadım ben, dünya kadar borcunuz harcınız var..başlı başına bir yük,bir kambur..
Bu kadar borcun içine dünya masrafla çocuk için tedavi yaptırmak daha sonra da doğacak çocugun masraflarını eklemek,nasıl bir düşünce tarzı nasıl bir mantık..biri anlatsın bana lütfen..
Ölüm var bir kere,Allah korusun biriniz ölse diğeri ne yapacak ekstralarla katlanmış o dev gibi borçla?borçlu ölmek de cabası..
bir kişi de bunları dile getirmemiş,çok mu absürd düşünüyorum acaba

Bilerek yazdım Uludağ üni yi belki gitmek isteyenlere fikir olur diye
Maddi imkan olmayınca evet ama İnanIn devlette sıra gelmesi
Gittiğinde yaşadığın stres vs bunlar çok zor
Bursa’da 6 ayda gelen sıra İstanbul’da arkadasım çapa ya gitti bir seneyi gecti bekleme süreci
Sonunda o da memorial de yaptırdı
İlk denemesi pozştif
Bu dediğim testlere mesela Çapa’da da hiç bakmamıslar

Teşekkür ederim
Benim de 5 sene sonra oldu
Allah isteyen herkese nasip etsin

Amin Allah herkese nasip etsin hayırlısı ve sağlıklısindan.
Aslında uludug üniv hakkinda ben birçok farkli konuda olumsuz seyler duydum.
Ben Ankara'da yaşıyorum.İnsanlar istediği zaman sıra alabiliyor .Zekai Tahir Burak ve Etlik Kadın Doğum hast.de.Doktorlar gerçekten ilgili.Tabii ki konfor ozeldeki gibi değil.Disiplinlerine ve anne baba adayına incitmeden yaklaşımlarına sözüm yok.Özelller bile kalabalikken devlet hastanelerinde bu bir tık sknti ama kimsenin tedavisini ertelenecek düzeyde değil bahsettigim hastanelerde.Teknoloji açısından da devlet hastaneleri geri ama olumlu sonuca kavuşan da var.
Böyle deneyimlerimizi yazalım ki insanlara ışık olsun Allah herkese en kolay en saglikli en hayırlısı dan versin.ben de evliliğimin 4 .yılında aldım oğlumu kucağıma 20 aylık şimdi:) işimden oldum bu süreçte şimdi işsizim herşeye değer onlar için.
Konu sahibi P Pia22 arabanızın da tüm tetkikleri yaptırıp doğru doktoru bulduktan sonra satın satacaksınız.
*Önce eşiniz için Dr bulun.o tedavi olsun
*Sizde sorun yoksa eşiniz tedavi olunca işiniz daha kolay.kadin infertilitesi de durum daha zorlu oluyor.erkeklerin tedavi süreci uzun olabilir ama sorun giderilinceye tüp bebekte olumlu sonuç olasılığı daha yüksek:)
*Baktınız devlette olmadı satın arabayı:) yaşınız gençmiş ilkinde olmasa ne olacak.ben 5 aşılama 2 tüp bebek sonunda aldım yavrumu kucağıma:)

eşim 31 yaşında doktor bunun için net konuşmadı değerler dahada düşme ihtimali var dedi. yol uzun ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi dedi

Yani kisacasi doktor para derdinde. Kirayi ödememe sorunu varmiş. Bir bebeğin ne kadar pahali olduğunu biliyormusun?

Hamilelikte bile vitaminler, doktor kontroller. Ki devlete gittiğinde kaç kadin birden giriyor doktora, özel ilgi ve alaka yok. Özelde tabiki pahali. Bunun kiyafeti, puşeti, oto koltuğu, yatağa,.. var da var. Mamalar bile 100 lira, bezlerin fiyatina hiç baktinmi? Ve doğduktan sonra yine doktor kontroller var, aşilamalar,.

Yani 3 krediniz, şu an bebek düşünmeniz için yürek yemiş olmaniz lazim. Kirayi ödüyemediğinde ne yapacaksin? Toplum baskisi diyorsun ya, toplum sana gelip yardim mi edecekte sanki? Taa 2020 dediğin 1 sene. Bir iki sene ertele ve para biriktir. Ve sende işe gir, daha fazla para birikir.

Haklisiniz inanin insan saglikli dusunemiyor. Ya hic olmazsa gibi

Haklisiniz saglikli dusunemedim

Haklisiniz inanin insan saglikli dusunemiyor. Ya hic olmazsa gibi

Niye hiç olmayacakmiş? Tabiki olacak. Olacağindan dolayi erteliyorsun zaten. O cocuğunda hakki maddi durum iyi yuvada, iyi mama ve sebze meyveler ile beslenmeyi. Inan kendin yememen icmemen dokunmaz ama anne olunca en ufak birşeyi çocuğuna alamamak kötü bir his.

Hamilelik ve doğumu rahat geçirmelisin ve buna ister istemez maddi durum etken. Etrafa kulaklarini tika. Kulukca makinesi değilsin. Doğru zaman ve doğru şartlarda yavrunu eline alacaksin, buna inanmalisin.

Devlet hastanesinde tedaviye başlayın. Aşılama vs ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sonra tüp bebeğe geçiyorlar zaten. Araba satmaya gerek yok henüz gençsiniz. Üzülecek birşey yok bence.

ben öncelikle o dır dır edenlerin çenelerine bir sövmek istiyorum... sonrasında da daha yaşınız genç borçları halledin ondan sonra çocuk sorumluluğunu yüklenin,çocuk soran aileye de daha düşünmüyoruz deyip kestirip atın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…