. Mali durumum olsa 3,4 bende isterim .. Sibel can gibi . hayat ona güzel . Çok imreniyorum .. Bozdular dünyayı , gülüm bozdular ! aile sevgi yuva nerede ? Varsa yoksa görsellik , göğüs , burun , çatlak , kilo , ev araba kredi . amir memur statü ... nerde 3,4 çocukla koca poposuyla sofraya oturan anaç yazmalı mutlu anneler ? ben kendim bu dünyayla başa çıkamazkem , dünyaya getirdiğimi mutlu edebilecekmiyim ,
Cocuk, herkes yapiyor diye yapilacak son sey olsa gerek. Bunu dusunmek bile sacma. Bir canin sorumlulugunu almak bu kadar kolay olmamali. Besbelli istemiyorsunuz, cevaplarinizdan belli.
Burda "ama soyle seversin, boyle hissedersin" diyen yorumlari da anlamis degilim. Cocuk istemeyen kisiyi ikna etmeye calismak niye? Olursa o cocugun da gunahina girmek? Cocuk sahibi olmayi istersin ya da istemezsin. Ricayla iknayla olabilecek bir olgu degil bu. Nihayetinde cocugu yapan kisi bakacak cocuga, kendi cocuguna asik olan diger anneler degil. Az sayida da olsa cocuk yaptigina pisman olan insanlar da var. Her ne kadar cocugunu seven insana inanmasi zor gelse de. Ben kanli canli cocugunu kastederek cocuk yaptigina pisman olan annelere de rastladim. Cocuk sahibi olmak istemeyen insan cocuk sahibi olmamali. Net. Sonu belli olmuyor israrla, zorla cocuk yapmanin cunku. Ben boyle dusunuyorum.
Ben gordum. Ilk sayfalari okumam yetti. Kimse lutfen yap, nolur yap yazmadi tabii ki. Ama soyle hissedersin, boyle seversin, ya pisman olursan turu yorumlar vardi. Bunlar da bir cesit ikna. Sonucta konu sahibi pek de ikilemde kalmis degil. Istemedigini biliyor. Bu durumda bu tur yorumlar ancak insani yaniltir.yazdıklarınıza katılmakla beraber ben ikna etmeye çalışan tek bir yorum görmedim..?..
Ben gordum. Ilk sayfalari okumam yetti. Kimse lutfen yap, nolur yap yazmadi tabii ki. Ama soyle hissedersin, boyle seversin, ya pisman olursan turu yorumlar vardi. Bunlar da bir cesit ikna. Sonucta konu sahibi pek de ikilemde kalmis degil. Istemedigini biliyor. Bu durumda bu tur yorumlar ancak insani yaniltir.
çocuk yapıp yapmamaksa soru.. ikilemde kalmıştır bence.. karar belli ise soru sormak neden?
bu kişiye olumsuzluklarını zorluklarını da olumlu güzel taraflarını da sergilemek en doğrusu değil mi?
annelik böyle güzel ama böyle zor.. gibi.. o da kendini tartacaktır sadece..
yapmayın pişman olur muyum diye sorana da "olabilirsin" denir ama :)
tabiki hepsi kişisel cevaplar.. konu sahibesi de bunu biliyordur..
yanlış anlamayın sadece "yanıltıyorsunuz, çocuğun günahına girmek vs" dediğinizde biraz haksızlık oldu bana göre..
sevgiler..
Ilk yorumumla ayni fikirdeyim. Bu konu ikilemde kalmak degil. Her ne kadar baslik oyle olsa da. Ikilemde kalsaydi olumlu ve olumsuz yorumlar dogru olurdu. Isteyen insan belli olur. Ama basbayagi istemiyor, acik ve net istegim yok demis. Dahasi yok. Bu durumda da daha once dediklerimi dusunuyorum. Cocuk istemedigi her yorumundan acikca belli olan bir insana ikna edici laf edilmemeli, etik bulmuyorum. Hele de soz konusu dunyaya bir insan getirmekse.
İnsan neden çocuk yapar sorusunu soruyorum , mesela bana sorsalardı ben bu dünyaya gelmek istemezdim ...
Haklısınız , bunu düşünüyorum . Bu defa diyorum ki annemde beni bu mantıkla yapmış , özürdiliyorum asla yanlış anlaşılmasın bencillik gibi geliyor , dünya yorucu , ölümlü zor bir mekan kendim dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?