Cocuk yapmakla bosanmak arasinda kaldim

Sırf kendi dürtüleriniz için anlaşamadığınız birinden çocuk yapmayı düşünüyorsunuz..

Lütfen dünyaya gelen bir insan olacak, o sizin egolarınızın tatmini için bir araç değil veya evliliği sürdürmeniz için.... Ayrıca boşanmayan çiftlerin çocuklarının daha mutlu olduğu sonucuna nasıl varabiliyorsunuz bunu da anlamak zor..

Bir ara bu karmaşaya bende düştüm ama düşmemle çıkmam bir oldu.. Herkes doğurmak zorunda değil. Herkes anne olmak ister ama doğru koşullar yokken anne olmak için direnmek bencilliktir.. Bunun bedelini o bebeğe ödetmeye hakkınız var mı? Vicdan muhasebesi sizin....

Çocuk sahibi olarak ve boşanma aşamasında biri olarak sana söyleyebileceğim tek şey yaşım geçiyor diye asla yürütemediğin bir evlilikten çocuk yapma. Olan çocuğa oluyor inan. Mutsuz büyüyorlar. Eğer bu evliliği yürütebileceksen çocuk yap ama yürümüyorsa asla çocuk düşünme.Çocuğa yazık olur.

aklınızdan boşanmak geçiyorsa nasıl çocuk yapmayı düşünürsünüz anlamadım
çocuk evliligi kurtaracak diye bişey yokki

boşanma aşamasında birisi olarak söylüyorum ki, aynı şeyleri ayrılmadan önce ben de çok düşündüm. Ayrılıcam evet artık daha mutu ve huzurlu bir hayatım olacak ama belki de hiç bebeğim olmayacak çünkü yaşım 31. bu ikilemde çok gittim geldim. sonra cevabı kendi kendime şöyle verdim. hayat kafamızda bizim planladığımız gibi gitmiyor ki. Mesela evlenip boşanmak hayatta en son aklıma gelecek şey olabilirdi. evlenmeden önce insanların neden boşandığını problemlerini nasıl çözemediklerini hiç anlamazdım. o derece boşanmaya uzak bir insandım ki; evlendim ve boşanıyorum. Demek ki hiç bir şey bizim planladığımız gibi olmuyormuş. Dolayısı ile boşandıktan sonra ne olacağını hayatımızın nasıl yön alacağını biz bilemeyiz. boşanmak kaderinde varsa zaten boşanırsın. kaderinde bebek varsa o da olur.
yapman gereken evliliğini iyice gözden geçirip öyle karar vermek.geleceğe bizi yaratan karar veriyor zaten. biz kendimizi yırtsak da herşey olacağına varıyor....

Arkadaşlar birçok kez şans tanıdığınız ve problemleri çözemediğiniz insanla yolları ayırmak en doğrusu. Tabi bu kararı verirken aceleci olmamalı. Kendiniz ve eşiniz bu süreçte olumlu yönde değişim geçirebilecek mi? Bunları bir görün. Eğer zamanla bir değişiklik yoksa çocuk olayı bence hata olur. Diyelimki çocuk doğdu ama mutsuz bir evlilik içindesin. Bu çocuk için inanın çok daha kötü. Hani derlerya boşanmış ailerin çocuğu olmak zor asıl geçinemeyen ve sürekli tartışan bir ailede olmak çok daha zor. Kişide kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Aynı durumdayım, 31 yaşındayım. Yaşım geçiyor, her hamile görünce, onu kocası seviyodur çocuk isteyebilmişler diyorum. Bir çok problemimiz var, cinsellik en başta gelenlerden, isteksiz kendisi.

Bu gelgitler beni çok yoruyor, onu her hali ile kabullenemiyorum, kadınlara düşkünlüğü, evi sevmemesi, sürekli hakaret etmesi tahammülüm kalmadı. Çocuk yapsam kendimi çocuğa versem diyorum takmam belki, kadınlarla muhabbetlerini, eve geç gelmelerini.. Araftayım.

İki kere evlilik danışmanına gittim ikincisinde yapısal bozukluk var aranızda boşan dedi. Bazen oluyor çok iyiyiz, bazen ondan nefret ediyorum. Ona hiç güvenmiyorum.

ikileminizi çok iyi anlıyorum çünkü ablamda şuan aynı durumda.
31 yaşında ve bi anda allak bullak olan evliliği var, bunca sorundan sonra düzelmeleri pek mümkün qörünmüyor.
ben ablama çocuk yap qerekirse boşanırsın diye destek veriyorum (aslında duymak istediğini söylüyorum)
çünkü çocuksuz bi ömür düşünemiyorum.
yalnız ben bufikri verirken eniştemin kişiliğini de baz alıyorum, o aslında qerçekten iyi bi adam sadece kişilikleri uymuyor.

çocuk yapmaktan ziyade kimden çocuk yaptığında çok önemli bence.
sen qerçekten boşanmak istediğin, bu kadar qözden çıkardığın bi adamdan çocuk sahibi olup hiç koparamamak üzere bi bağ kurmayı qöze alabiliyor musun?

30 lu yaşların üzerinde ikinci evliliğini yapmış bir tanıdığım var.
İlk evliliği çok kısa sürmüş ve evlat sahibi olmayı çok istiyordu.
İkinci evliliğinde kısa sürede hamile kaldı ama kaybetti bebeğini.
Eşiyle sorunlar yaşadı evi terk etti v.s. ama sözler verildi tekrar bir araya geldiler.
Yine sorunlu giden bir evlilikti ve tekrar ayrılık oldu hemde asla dönmem diye gitmişti.
Rabbım yine bir evlat nasip etmişti, o ayrılık döneminde öğrenmiş hamile olduğunu ve bebeğin hatırına tekrar bir araya geldiler.
Ama hiç huzurlu olamadılar, sorunlarını aşamadılar. Şimdi evlatları 2 yaşında ve hala aynı şeyler devam ediyor.
Geçenlerde yine artık dayanma sınırını geçtiği bir vakit çocuğunu alıp gidiyor ama annesinin yanında maalesef yapamıyor,
annesi çocuğu istemiyor ve mecbur çocuğu için kocasına dönüyor.
Çok kötü karamsar bir örnek oldu ama düşünün o çocuğun halini.
Bu yaşında kaç kez anne babasının kavgasına şahit oldu ve annesiyle birlikte evi terk etti.
Bazende annesi onu da terk edip gitmek zorunda kaldı.
Şu an çocuk çok hırçın, söz dinlemeyen hatta önüne gelene tekme tokat atan bir çocuk, ve sadece 2 yaşında.
Çocuk çok özel çok güzel bir şey, isteyen her kadın bunu tatmalı, anneliği yaşamalı
ama bir şeyler yolunda değilse o çocuğun günahını da almamalı.
Rabbım inşallah evliliğinizi selamete kavuşturup size hayırlı bir evlat nasip eder ve mutluluğunuz taçlanır.

Birebir ayni sorun ve sorularla ilgili kafa karisikligindan internette cvp ararken (çaresizlik iste) bu basliga rastladim kendim yazmış kadar ayni ve tanıdık geldi duygular üzerinden de epey zaman geçmiş ne karar verdiğinizi çok merak ediyorum umarim siteye girer görürsünüz mesajimi

Bak canım yazdıklarını okudum evet belki haklısın çocuk konusunda ama ya o çocuğun geleceği ne olacak sırf kendin çocuğun olsun istiyorsun diye sevgisiz büyümesine izin mi vericeksin? Mantıklı düşün seni saymayan koruyamayan bir adam dan çocuk yapmak ne kadar doğru? Peki bu çocuk annesiyle babasının birbirlerine sevgiyle bakmasını istemicek mi etrafında daki arkadaşları mutlu bir yuva da büyür ken çocuğun omrü sizin birbirinize aşkla bakmanızı beklemekle geçicek yazık değil mi? Gelelim amcaya sen çocuğunun keş bir adama amca demesini ister misin ? Peki ya sana yaptıkları saygısızlığın aynısını çocuğa yaparlarsa ve eşin yine korumazsa için acımıcak mı? Annelik çok farklı birşey çocuğunu kimse sıkma sın, kötü söz söylemesin? küfür öğretmesin, şaka amaçlı bile kalbini kırmasınlar isteriz ve daha bunlar gibi bir çok şey. Sen böyle bir aileye nasıl tahammül edip çocuk buyütüceksin? Sen bu soruları önce kafanda cevapla daha sonra çocuk yap.. benim 3 yaşında bir kızım var çok şükür çok akıllı uslu rabbime şükürler olsun şimdide 2. Bebeğime hamileyim. Benim eşim iyi dir zamanında hataları olmuş olsa da.. ama ailesi çok beter bana çok çektirdiler. Eşim kızımız la çok ilgilidir bazen beni bile unutur. Çok iyi bir baba ve bazen Şakalaşırlar ufaktan babasının yüzünün düştüğünü görse üzülür ağlar babam beni artık sevmiyor der ki düşünün çocuk kalbini ufacık bir şaka onu çok üze biliyor. Tabi eşim hemen kucağına alıp gönlünü alır orası ayrı. Gelelim ailesine kızımı karnım dayken Bile istemedi ler doğduktan sonra da öyle tabi hatta doğuma giderken kaynanam eşime sen niye gidiyorsun gerek yok çocuk doğduktan sonra gidersin demişti beni tek göndermeye nıyetlıydi yani planı eşim benim nasıl bir acıyla doğum yaptığımı görmesin ve benim kıymetimi bilmesin diyeydi ki eşim tenezzül bile etmedi benim çocuğum farkında mısın misafir gibi gidip hayırlı olsun diyip geri dönücem saçmalama dedi kavga ettiler vs gerisini sen düşün neyse benim kızıma şuan bile bir hiçmiş gibi davranıyorlar ama ben tabiki ağızlarınin payını veriyorum eşimde öyle koruyor sağolsun bizim sevgimiz yeter size ihtiyacı yok benim kızımın demişti en son ama gel gör ki korumamıza rağmen sinirlerim bozuluyor sırf çocuğumun yüzünün düşmesine sebep oluyorlar diye hatta bazen dayanamayıp keşke bu aileye çocuk yapmasaydım dediğim de olmuştur çocuğumun bir suçu varmı hayrı ama ona yapılan tavırlar beni yakıp yıkıyor 2. Çocuğumu da yapmak için epey düşünmüştüm ya birini koruyup diğerini koruyamazsam diye. Çok uzun oldu cnm ama bu durumlarımı bilerek anlattım ki biraz fikir olsun diye seni koruyan bir eşte yok yanında nasıl yapıcak sın tek başına boşamasan bile yalnız hissediceksin kendini emin ol.. ben eşime olan sevgimi bir kenara bıraktım artık bazen öyle şeyler oluyor ki diyorum mi boşansam da görmesem şunları ama olmuyor işte kızım yuvamız da bu kadar mutluyken bu mutluluğunu elinden almaya hakkım yok. Bak lütfen çok iyi düşün ama eskileri de silemiyorsan boşanmalısın

Bu ne yaman celiski.. Cocuk mutlu ciftleri bile sinar.. Zordur. Hayati tumden degistirir. Esler caba gostermezse iletisim cok kolay kopar..
Bebek buyutmek zor. Bence kadinin esine en ihtiyaci oldugu zamanlar hamilelik ve cocuk sonrasi. Esinizle ayni evdeyken tek basiniza kalmak onun hic olmamasindan daha zordur bence..
Muhtemelen daha da mutsuz olursunuz.. Hayirlisi hakkinizda.

Bitmeye mahkum evlilikleri cocuk kesinlikle kurtarmaz eger bosanmayi dusunecek kadar sorunlarin varsa once bak halloluyo mi diye baktin ayni hiccc evliligine bi kurban daha verme mutsuz evlilikte cocuk demek gunahsiz bi yavruyuda daha dogmadan kendi huzursuzluguna bile isteye mahkum etmek demek
Sen huzurluysan iyuysen mutluysan cocukta mutlu olur
Veee bi not daha cocuk olunca erkegin degiscegine inanmak sadece kendini kandirmaktir hersey belki daha olumsuz olur ama daha iyi olur birden evine cocuguna baglanir belki dusuncesi tamamen zugurt tesellisi olur

Konu eski ama belki boyle dusunen vardir diye genel olarak yazdim malum evliligi cocugun kurtarcagina inanan kadinlarbi hayli fazla..

İzninle cevap vermek istıyırum,bu ulkede boşanmaya gıderken bıle cıftler arasında cınsellık bar,dayak yıyıp karakoldan gelınce bıle hatta boşanan eski cıftler arasında,üstelik bu savunan bır sürü bırey var,tuhaf ve acı gerçek

En son 2014 te aktif olmuş . Göreceğini pek sanmıyorum.

Ne kadar bencilce bir düşünce. 2013 konusuymus, inşallah çocuk falan yapmamıştır.
Anne olmak istiyorummus, olmayiverin yahu herkes anne olmasın. Çocuk yapıp bosanacakmis. Keyfe bak. Mutsuz evliliğe de çocuk yapılmaz. Boşanmış aileden bin beter. Şunu bi ogrenemediniz.

Çocuk yapma.Boşan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…