ikiz mi çocuklar .Başka çaremiz yok zaten. Sabredicez mecbur oğlum kolik bir bebekti 6ay hiç oturduğumu bilmem sürekli kucağımda ağlıyordu, kızımda ilk 3ay öyleydi maalesef çocuklarım beni çok yıprattıölmüşüm de mecburen yaşıyormuşum gibi hissediyorum.
Benim de en büyük isteğim bubenim kızım da 3 yaşını yeni doldurmuştu başladığında
tamam çok hasta oluyorlar doğru ama yemeğini de yedirdiler altını da değiştiriyorlar
kv ve eşinin işine gelmiş kadının işten çıkması
konu sahibi Allah kolaylık versin
çalışan insana biranda evde otur çocuk bak zor tabi
İnşallah iş hayatına geri dönersiniz hayırlısıyla
harçlık derken .Benim de en büyük isteğim bu
Eşimden harçlık ta alamıyor yani maddi olarakta özgür değilim
Ben ilaç kullanmak istemiyorum yoksa psikiyatriste gitmeyi ben de düşünüyorum ama ilaçların uyku yaptığımı filan duydum. Uyuşuk bir anne olma lüksüm yok. İkiz değiller kızım 3,5 oğlum 2,yaşındaikiz mi çocuklar .
benim de ilk çocuk kolikti. 6 ay uyumadım . anne , kv uzakta. kafayı yedim resmen .
ve depresyona girdim malesef.
zor günler geçti. herkes geçer diyordu ama zaman geçmek bilmiyordu.
sonra mecburen psikiyatriye gittim .
o dönem benim dibe vurma dönemimdi.
tek çocuk olmasına rağmen çok yorucuydu. kolik zor .
Eve para bırakma huyu yok maalesef.harçlık derken .
anlamadım .
Iş yerinden bir patronumun arkadaşıydı kreş sahibi şuan o fiyatı bulabileceğimi düşünmüyorum, ama araştırıcam işten ayrılırken müdürümüz ben işten ayrılma üzülüm ama daha çok sana üzülüyorum dedi haklıymışçocuk konusunda ilk söz hakkı annenin olmalı en çok fedakarlık yapan da en çok iyiliğini düşünen de annedir bence..
ikisinide kreşe yazdırın bulduğunuz fiyatta çok uygun zaten ayrı sınıflarda olacaklar yaş farkından ötürü hem sosyalleşirler hem de kurallara uymayı öğrenirler inanın kreş çok faydası dokunan bir yer sadece alışma süreci olur bir süre o sizi zorlar okadar...
işe geri dönün hem maddi anlamda kazancınız olur borç harç sizi bu kadar etkilemez hem de sosyal anlamda sizde bir birey olarak sosyalleşmiş az da olsa evden uzaklaşıp kafanızı dinlemiş olursunuz, eşiniz de o kadar çok biliyorsa işten gelince biraz yardımcı olsun size babalık uzktan sevmekle olmuyor ne yazıkki en azından biri ile ilgilense siz de biraz nefes alırsınız...
anladım canım .Ben ilaç kullanmak istemiyorum yoksa psikiyatriste gitmeyi ben de düşünüyorum ama ilaçların uyku yaptığımı filan duydum. Uyuşuk bir anne olma lüksüm yok. İkiz değiller kızım 3,5 oğlum 2,yaşında
bu nasıl insan .Eve para bırakma huyu yok maalesef.
Evet 8.5 en geç 9da uyanıyorlarhayır kötü annelikle ilgisi yok .
ama bi program vardı.
süper dadı . izleyin derim netten .
onda en büyük sorun yatma , uyku saati zaten çoğu aielede
onda kararlı anneler . ışık yakmıyorlar . ama odada anne bekliyor . oynasalar zıplasalar dahi ses etmiyor .
sadece sandalyede oturup bekliyor. vs .
ilk gece zor geçiyor . ama sonraki geceler çocuklar rutine giriyor .
bir de erken kalkıyor çocuklar o programda.
yani uzun uyumuyorlar . ve gece de çok geçe kalmıyorlar vs .
ama sizin çocuklar zaten erken kalkıyordu değil mi.
ayy sinir oldum yaaa, pasif kalmayın çıkarın sesinizi, o çocuklar sadece sizin değil. o akşama kadar iste çalışıyorsa sizde evde çalışıyorsunuz. o işten gelince evde dinlenmek istiyor madem eee siz ne zaman dinleneceksinizEvet adam evde iken illa bir kaç saat şekerleme yapıyor elinde telefon oyun oynuyor.
Rahatsız oluyor çocuklardan başlıyor isyanlara.
Oraya gitmeye bile vaktim yokanladım canım .
ben de ilaç almak istemediğimden gitmedim ama daha sonra intihar eğilimi başladı.
benim sanıyorum başka sıkıntı ile birleşti bu bebek bakımı. kolik . uykusuzluk tetikledi.
ve gitmek zorunda kaldım .
ilaç aldım .
doktora ilk dediğim uyumak istemiyorum . donuk donuk bakmak istemiyorum .
hayır öyle olmayacak dedi. yazdı ilacı
ve gerçekten uyumadım . donuk donuk oturmadım .
hiç bir şey farketmedi bende. tek farkeden kendimi daha iyi hissettiğim , aynaya baktığımda kendimi gördüğüm . koltuğa baktığımda koltuğu gördüğümdü. yani öncesinde saman gibi yaşıyordum . yediğimden , baktığımdan bi şey görmüyordum .
1 ay sonra ilacın yetersiz geldiğinden dozu iki katına çıkarıldı benim . yani evet iyi gelmişti ama yeterli değildi.
2 yıl kullandım bıraktım . şükür elhamdülillah iyiyim . üzerinden 10 yıl geçti.
ikinci ve üçüncü çocukta kolik yoktu .
Ölünce sanırım çünkü çöken psikolojim sağolsun gece bile uyuyamıyorum.sürekli lavaboya gidiyorum malum gündüz tutmaktan idrar yolu enfeksiyonu başladı sanırım.ayy sinir oldum yaaa, pasif kalmayın çıkarın sesinizi, o çocuklar sadece sizin değil. o akşama kadar iste çalışıyorsa sizde evde çalışıyorsunuz. o işten gelince evde dinlenmek istiyor madem eee siz ne zaman dinleneceksiniz
ağlamayana meme vermiyorlar .Oraya gitmeye bile vaktim yok
Annem ile konuşup bir ara gitsem çok iyi olur aslında.
Doğru anlamışsınız zaten Oğlum 2 yaşında kızım 3 buçuk yaşında iki tane Görümcem var evde artı bir de kayınlarım var yani Kayınvalidem tek başına bakmıyordu hepsi alıp bir saat Sevse zaten ben geldim o kadar söylendi ki zaten her telefon açtığımda bir saat yakınıyor du. ben hani bakıyor bakmıyor diye bir dargınlık yaşamadım da zaten benim şu an sıkıntım çocuklar ve eşim ben çalışırken kayınvalideme gidip eşim Ben gelene kadar çocuklarla ilgileniyordu. yediriyordu uyutuyordu mesela Beni üzen de bu bana hiç yardımcı olmuyor yoksa kayınvalideye niye bakmadın hiç demedim. Kendi bilir ben para vermeyi de teklif ettim hatta son ayda verdik .ben oğlan yani küçük 2 büyük yani kız 3,5 diye anladım
bu iki çocuğa kv nasıl baksın
kv bakarken de kızı kreşe verecektiniz en azından yarım gün kadın da diğeri ile kalacaktı
sizin saatleriniz geç imiş siz akşam 9 da gelince zaten çocuklara zaman kalmaz ki
evet makul çalışma saatleri olan iş bulun
büyüğü kreşe verin kv bir sene daha küçük ile daha az saatler ile idare edebilir
yani siz 6 da çıksanız eşiniz 5 te çıkıp kızı alıp eve gelse o arada kv gitse siz de eve gelseniz daha düzenli olabilir hayat hem de kv daha az yorulur
Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız sizinleağlamayana meme vermiyorlar .
bunu anlamam için benim de zamanımı aldı
biraz sizin gibiydim . zaten depresyona girmem kademe kademe oldu.
kv sıkıntısı. ve benim sessiz kalmam . kv ile başedememem .
koca kişisinin titiz oluşu, yardımcı olsa dahi kendini daha çok düşünmesi vs .
kimse durduğu yerde depresyona girmiyor . ama sizin de gidişatınız onu gösteriyor .
çocuklar daha yaramaz olmaya başlayabilir . biraz daha büyüdükçe. yani şu an belki yorucu ama bi zaman sonra daha zor olacaktır .
ben de evi terketmiştim bi dönem .
yani konuşmaktan anlamayan bi kocaya başka ne yapılır ki. konuşmaya yanaşmıyor . konuşmaya başlayınca bağırmaya başlıyor .
eee niye çekiyorum bunca zahmeti. bi de kocayı.
şimdi tabi 15 yıllık evliyiz .
o zamanlar o da pişman oldu.
ve şimdi tam istediğim gibi biri. ama kafamdan geçenleri söylüyorum da öyle.
ben de değiştim .
sen değiş ki dünyan değişsin .
Aman Allahım siz çok gençsiniz. Belki de o yüzden bu kadar bıktınız. Yaşıtlarınız cadde cadde geziyorlar. Neyse Çocuklarınız büyüyünce her şeyi telafi edecek kadar genç olacaksınız. Bu çok güzel bir şey. Böyle düşünüp kendinizi motive edin. İnternette çocuklar İçin el oyalayan, zaman alan etkinlikler var. Tavsiye ederim. Aralarında yarışma yaptırmayı falan deneyin. Sıkı sıkı giydirip her gün bir saat dışarı çıkarın. Kreş demişler ama çok hasta olur başınıza bela almayın derim
allah yardımcınız olsun ne deyim ama eşinizle mutlaka konuşup olayın ciddiyetini farketmesini sağlamanız lazım. yok öyle bi dünya, o da baba sonuçta. sonra ne olacak psikolojisi bozulmuş bi anne dolayısıyla psikolojisi bozulmuş çocuklar... numaradan bi kaç sinir krizi uygulayın ayılın bayılın falan ne biliyim aklıma bunlar geldi yoksa eşiniz anlamayacakÖlünce sanırım çünkü çöken psikolojim sağolsun gece bile uyuyamıyorum.sürekli lavaboya gidiyorum malum gündüz tutmaktan idrar yolu enfeksiyonu başladı sanırım.
psikiyatriye gitmekten korkmayın bende öfke kontrolü için yaklaşık bir aydır ilaç alıyorum uyku hayattan kopma durumu vs yok sadece tepkilerim eskiye nazaran daha sakin öfkemi kontrol edebiliyorum herhangi bir yan etkide yapmadı.. 2 ay dolunca kontrole gideceğim ne kadar kullanırım bilmem ama bana iyi geldi kesinlikle...anladım canım .
ben de ilaç almak istemediğimden gitmedim ama daha sonra intihar eğilimi başladı.
benim sanıyorum başka sıkıntı ile birleşti bu bebek bakımı. kolik . uykusuzluk tetikledi.
ve gitmek zorunda kaldım .
ilaç aldım .
doktora ilk dediğim uyumak istemiyorum . donuk donuk bakmak istemiyorum .
hayır öyle olmayacak dedi. yazdı ilacı
ve gerçekten uyumadım . donuk donuk oturmadım .
hiç bir şey farketmedi bende. tek farkeden kendimi daha iyi hissettiğim , aynaya baktığımda kendimi gördüğüm . koltuğa baktığımda koltuğu gördüğümdü. yani öncesinde saman gibi yaşıyordum . yediğimden , baktığımdan bi şey görmüyordum .
1 ay sonra ilacın yetersiz geldiğinden dozu iki katına çıkarıldı benim . yani evet iyi gelmişti ama yeterli değildi.
2 yıl kullandım bıraktım . şükür elhamdülillah iyiyim . üzerinden 10 yıl geçti.
ikinci ve üçüncü çocukta kolik yoktu .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?