Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

havuzlardan hiç haz etmem...oğlum 2 yaşındayken tutturdu beni havuza götür diye...yok olmaz asla filan derken annem 'çocuk istiyo işte pislik yaratma!'dedi...ii hade ama sadece bi kereliğine dedim.biraz temizlik takıntım vardır benim bu konularda.ablam da bunu bildiği için bize beş yıldızlı bir otelin havuzunu önerdi.böylece annem ben ablam ve benim cüce kalktık gittik otelin havuzuna...bi sürü entel dantel ve kokoş tiplerin arasına daldık...benim oğlan sevinçten uçuyo ama...annemle ablam şezlonga uzandılar ama benim içim içimi yiyo...çaktırmadan havuza filan bakıyom sanki bakterileri ve mikropları çıplak gözle tarayabilecem!bi de mini bi kaydırak yapmışlar bebek havuzuna,bizimki kaya kaya bi hal oluyo.dayanamadım en sonunda havuzun kenarına oturdum,hani mikrop neyin gelirse belkim kovalayabilirimolayı o kadar abarttım ki,ingiliz bi velet geldi havuza girmek istedi içimden 'aha bu şimdi kesin işer!'dedim ve ingilizce:'Yürü git lan ananın yanına!' diye çocuğu kovaladım...arkadaşlar,ben o ingiliz veledin arkasından tip tip bakıp onun uzaklaşmasını izleyene kadar sen bizimki tut kaydıraktan aşağı kakasını yap! ay krizlere girdim sağ sola bakıyom gören var mı diye...çocuğu kaptığım gibi ordan uzaklaştırdım annemi ablamı dürtüp:'kalkın çabuk çabuk çabuk!gaçıyos!'dedim.daha da ne ben oraya uğradım,ne annem havuza zorladı ne de ablam bi yer önerisinde bulundu!

Ama Allah senin iyiliğini versin :)

benım kız cemde bugun tuvaletı gelmıs goturdum tuvaletını yaparken ustunu yukarı dogru cekdı ve memısleırne bakarak anne efendım benım memıklerım neden buyumuyor okadr yemekde yıyorum ama senınkıler gıbı olmuyor demzmı deıdm daha var ama ben artık memelık takmak ıstıorum demezmı cocukda takıntı ya mayo aldık onun ustunle gezdı ı yaz boyunca ıcınde memelım var dıye sımdık yaz gelıor yenıden takıntı yaptı veledım

:) alemsiniz yaa

Benimde 1 tane oğlum var..

Başka çocuk istemiyoruz..
5 yaşında

O da kardeş istemiyor (hep bi oyuncaklaırmı alırsa felan filan tavrı var)

Bana çok yemek yeme az ye karnın şişmesin bebekde olmasın diyo..
nerden kuruyor bu çocuklar anlamıyorum..

"Evet neymişşşşşşşş yemek yemiyoruz karnımız şişmiyor çocukda olmuyormuş"

hıııı yine oğlumdan inciler 1 tane daha (çok var )

Karıncaları eziyordu (aklı ermiyordu daha öğrendi artık)
ezme ezersen Allah seni öldürür..
Demiş hangi akıllı dediyse (daha güzel anlatılabilirdi birisi korkutmak amaçlı demiş işte aklınada yer etmiş)

buyüzden ilk bilgiler çocuklarda çok önemli böyle olur olmaz insanlar bişiler diyorlar aklına yer ediyor ve nuh diyo peygamber demiyor.. (hala çok dikkat eder karıncalara)

Neyse işde bizim kii ölüme takmıştı neden yaşlılar ölüyor gençlerde ölürmü fln diye hep sorular soruyordu bize etrafımızda biris ölse niye ölmüş karıncayamı bastı yoksa diye zırlıyordu (ölücem sanıyordu o da)..
Artık her ölen karıncaya basıyo oğluşumun zihninde..

çok zor çocuk büyütmek çokkk

Son düzenleme:

canım benim yaa ....
evet hakikatten çocuk büyütmek çok zor özellikle etrafla birlikte, senin binbir güçlükle öğrettiğin şeyi bir anda yıkabiliyorlar ...
ben çocuklarımı asla rabbimle korkutmam, sevdiririm korkutanlarıda anlamıyorum zatenn.. allah yardımcımız olsun bu çocukları büyütürkennn

benım kızımdada kardes merakı var daha kendısı 4 dune gırcek sımdıkden alalım ben ona bakrım annecım sen uzulme dıyor benım bebek ustlerımı verırız benım yatagımda yatarız beraber ben ona bıberonlerımı verırım dıyor oyun oynarız sen bakkala gıdersın ben yıkarım onu dıyor ama olursa bılemıorum artık bı kasık suda bogacagı bellıdeD: arkadasımız var ona bıle dıyor senı camdan atalım karnın sısın gıdelım hastaneden bebek alalım gulmekdne oluorum ben bu cocugumun hayal gucune adını bıle koymus cocougum benım kız olursa toprak koyucakmıs oglan olursa asık oldugu bı cocuk var adı ergun onun ısmını koyucakmıs ona benzermı dıye soruor bu arada

konun hayırlı olsun canım
benim oğluşum 3aylıktı sadece hep ağlıyordu geceleri çok zor uyutuyorduk.hatta uyutamıyorduk.
bi gece ilkkez 1buçuk gb uyudu ama ana kucağinda.bizde korktuk onu alıp yatağina koymaya, uyansın istemedik.kaç günlükte uykusuzluk vardı üstümüzde bi güzel uyuduk ve ben kemerini takmayı unutmuşum nasıl olsa hareket edemez die.
oğlum uyanmış ayaklarıyla nasıl tepindiyse kaymış kaymış yere inmiş.tabi gene tepinmiş geri geri gitmiş başı ufacık olduğundan anakucağinin altın girmiş.ve tepindikçe kafası sıkışmış orda.çok ağlamış ama anakucağinin altında olduğundan sesi çok az geliyo.ve artık inildeme sesi geliyodu uyandım
unutmuşum onun anakucağında uyuduğunu.beşiğe bakıyorum yok anakucağına bakıyorum karanlıkta gene yok.bir çığlık kopardım eşimi uyandırdım kalktı ışığı açtı ve çocuğu bulduk sonunda sadece bacakları gözüküyodu ve nefesi kesilmişti resmen. o gece hç uyuyamadım sabaha kadar
ansızın bağırıp uyandım durdum
o zaman 3 aylıktı şimdi birbuçuk yaşında ve her şeyi bekleriz kendisinden

Son düzenleme:
canım inanırmısın aynını benim ollum da yaptı ve adıda furkann

bir gece uyuttum ana kucağında aynı senin dediğin gibi uyanmasın die almadım yere bizim yatağın yanına koydum bu gece tepin tepin düş yere allahtan ana kucağı yere yakınn ağlıyoo bi kalktım çocuk yok benim tepki ise rezillik kocişe dönüp kalk çabuk eve hırsız girmiş bizim oğlanı götürmüşşş.. uyku sersemliği mi dersin başka birşey mi hem çocuk ağlıyo hem hırsız götürmüş oluyo nasıl bi haleti ruhiyedeysem artık.. şimdi aklımıza geldikçe güleriz benim halime....

furkanlar yaramazlığa erken başlıyolar sanırım
aslında bende hırsız sandım ama ışığı açınca baktım vücud yerinde kafa yok daha da telaşlandım
kesinlikle uyku sersemliği yani

geçen gün ailecek oturuyoruz yengemler kuzenler dedem ananem falan kalabalık neyse

4 yaşında kuzenim var elinde kalem kağıt bıdı bıdı konuşuyo dedem hadi oğlum sen benim resmimi çiz dedi bizimkide tamam dedi çöpten bişeyler yapıyo
milletin içinde bizim ufaklık demezmi dede bak bili bilini de çizdim gelinlerinin yanında

hımm bu topiği yeni keşfettim benim doğal afetimin marifetlerini bi döktüreyim bari
21 aylık bir oğlum var .ama tam bir atom karınca ,geçen sabah ben kahvaltı hazırlarken onada pcde pepee çizgifilmi açtım sadece onu izler başta güzel izliyor bende mutfaktan devamlı gözüm onda bakıyorum bi ara dalmışım domates doğramaya bi kafamı çevirdim benim afet yerinde yok ses te çıkarmıyo kessin bişey karıştırıyo derken hemen yanına gittimki aman allahım ütüyü bul fişe tak başla parkeyi ütülemeye allahtan düşük ayarda altı ısınmış elinide kesin sürmeyi denemiş altınaki heycanlı heycanlıda anlatıyo annne ıcak diye hey allahım yapabilcek olsan kaçarsın velet
ve başka bi mafiretimiz ağzına su doldurup hiiç beklemediğin an tamamını suratına fışkırtması o ufacık ağız nasıl o kadar suyu ağzına alır nasıl roket atar gibi fırlatabilir ben anlamadım foş diye suratında patlıyo ev halkı tamamne bu durumdan müzdaribiz artık afacanı susuuz bırakıyorum çünkü şok yaşamaktan akıl kalmadı bende
ALLAH yavrularımıza sağlık kazasız belasız büyümek nasip etsin bizede özellikle bana sabır buna çok ihityacım var 10 senedir ev hanımıyım milli felaketim yüzünden yyeniden çalışmayı bile düşünüyorum daha az yorulurum kesin

:26::26::26:

rabbim koruyo meleklerimizi...
süper akıllı bıdık ya....gerçi su püskürtülünce çok da hoş olmaz ama...

çok taze bir olay henüz iki günlük...

biz ailecek misafiri çok severiz herkes de öyledir eminim ama bizimki abartılmış halde hani hemen hemen hergün misafirimiz olur allah eksikliğini göstermesin...

büyük ollumda eve oturmaya gelen herkese nolur akşam yemeğinede kalın diee tutturuur, sonuç malum yemekte misafir olur.. bundan şikayetçi değilim çok şükür ama bazen öle durumlar olur ki o akşam müsait değilsinizdir.. işte benim bunu büyük olluma anlatmam hiçde kolay olmuyor... geçen gün yine halamız geldi, oturduk neyse kalkmaya teşebbüs ettiklerinde benim ollum tabe hemen atladı ama tam o anda benim sölediklerim dank ettiki sustuuu .. sussa ii bana dönüp anne bak gördünmü kimseye akşam yemeğine kalın die tutturmuyoom :26:

ben böle bir bakış attım çocuğa sanki ben istemiyomuşum gibi...
oyy oyy bu çocuklar bizi daha ne hallere sokacaklar bakemmm....

aklıma bir tane daha geldi başka bir topictede anlatmıştım bunu ;

benim büyük oğlan henüz 7 yaşındadır kendisi yüzüme doğru yaklaştı yaklaştı bende zannediyorum ki öpecek, tuttu dudaklarımı wayyy annemin bıyıklarına bakın beee diye bir oda dolusu insanın içinde beni yerin dibine soktu
ahh ben ne edem nerelere gidemmm bilemedim gari
ertesi sabah ilk işim ise bir sir salonu aramaktı

:

canim kac yasinda oglun benim oglumda oyle ,ben diyorumki oglum herkese evdeki herseyi anlatmayin sonra kardesi bisey dediginde herkesin yaninda diyoki anne bak kardesim senin soyleme dedigin seyleri soyluyo valla ben soylemiyorum

:

canim kac yasinda oglun benim oglumda oyle ,ben diyorumki oglum herkese evdeki herseyi anlatmayin sonra kardesi bisey dediginde herkesin yaninda diyoki anne bak kardesim senin soyleme dedigin seyleri soyluyo valla ben soylemiyorum

büyük 7 yaşında tyzesi ufaklıkta 2,5 daha ama oda abimizden görerek başladı gelen misafirlere kalın die tutturmaya.. 1 iken 2 oldular yani senin anlıyacağınn..

dün akşam eşim dışarıya çıkmak için hazırlanıyordu.eşime nereye gidiyorsun dedim.eşimde bana hep takılır sevgilime gidiyorum diye.yine aynı cevabı verdi ben hiçbir şey demedim ama benim 4,5 yaşındaki kızım bir hışımla bana dönüp anne sen delimisin dedi:26:niye kızım dedim.babama senin sevgilin benim bir yere gidemezsin desene dedi ben tabi böyle oldumküçücük kızın bildiğine bakın hele

bu ilki komiklik deği felaket gibi bişiydi. ben şahit olmasamda anlatılanlar yetti arttı bile. ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor. o zamanlar oğlum 1 yaşlarında herhalde. ağzına bulduğu herşeyi alır müdehale edincede kafasını geriye doğru atardı. bi gün yine mutfakta yerde fasulye tanesi bulmuş ki dolaplar hep bağlıdır. ağzına almış annemde birden boğazına kaçar diye ver oğlum deyince kendini geri atmış fasulye nefes borusuna kaçmış ve oracıkta yığılmış. annem hipertansiyon hastası ama allahtan o ara sürekli düşüyor ve sakinleştirici kullanıyordu yoksa tansiyondan giderdi. neyse bir iki müdehale etmiş ama oğlumun elleri yanına düşmüş gitmiş resmen. annem çığlık ata ata kendini oğlumla dışarı atmış komşular yetişin anıl ölüyo diye. sonra zaten bayılmış orda. komşular havale geçiriyor sanmışlar sırtına vuranlar sallaynlar. en son bi komşu ağzını iyice ayırıp hızlıca su tutmuş artık ne yaptıysa cana gelmiş oğlum. akşam eve gittim herkes çok geçmiş olsu diyo. annem kaç gün eli yüzü mosmor gezmişti. komşular artık oğlun ölmüştü onu anladık ama annemi zor getidik cana diyolar. allahım esirge yarabbim....

bi tene daha annatıyım. kuzenimin düşününe gittik bizimki 2 buçuk yaşlarında. düğün sahibiyiz ve teyzem hayatta olmadığı için erken gittik. nese salon boş sayılır ben annem de kapının önünde duruyoruz ki oğlum dışarı çıkmasın içerde çocuklarla oynasın. gözümün önende süreklide. nese gelenlerden biriyle öpüşürken arkamdan çıkmış ama bunlar hep anlık olaylar. bende paniğimdir biraz sürekli peşindeyizdir. bi baktım gözükmüyo anılll anılll yok. çok az kişi olduğu için herkes masaların altına wc ye bakıyo anıl yok. dışarı koşuyom yok topuklu ayakkabılarla patır patır deli dana gibi dolanıyom. delirdim resmen ama nasıl ağlıyom herkesde bi panik sormayın. sen bizimki iki kat yukarı çık orda çanta oyuncak satan bi dükkana gir kayuulu bi oyuncağın karşısın geç ola konuşuyomuş. yukarıda bakmışlardı ama bulamamışlardı. eşim dükkanların hepsine sormuş. hatta bulduğu dükkan sahibi bile bi kenarda duran oğlumu görmemiş. tabi anılı bulup getirdiklerinde ben çoktaaan ankara ulus gibi bi yerde bi merdiven başında baygınlık geçiriyordum. en son tıokantanırken bulundu bulundu dediklerini hatırlıyom.
aldım kucağıma ağladım sevdim sevdim. dedim oğlum sen kaybuldun sandım çok korktum ne dese beğenirsiniz. yukalı baktım aççaa baktım cinganalar varmış mı yokmuşmu diye aaa cingana yokmuş bende oncakçılara gittim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…