havuzlardan hiç haz etmem...oğlum 2 yaşındayken tutturdu beni havuza götür diye...yok olmaz asla filan derken annem 'çocuk istiyo işte pislik yaratma!'dedi...ii hade ama sadece bi kereliğine dedim.biraz temizlik takıntım vardır benim bu konularda.ablam da bunu bildiği için bize beş yıldızlı bir otelin havuzunu önerdi.böylece annem ben ablam ve benim cüce kalktık gittik otelin havuzuna...bi sürü entel dantel ve kokoş tiplerin arasına daldık...benim oğlan sevinçten uçuyo ama...annemle ablam şezlonga uzandılar ama benim içim içimi yiyo...çaktırmadan havuza filan bakıyom sanki bakterileri ve mikropları çıplak gözle tarayabilecem!bi de mini bi kaydırak yapmışlar bebek havuzuna,bizimki kaya kaya bi hal oluyo.dayanamadım en sonunda havuzun kenarına oturdum,hani mikrop neyin gelirse belkim kovalayabilirimolayı o kadar abarttım ki,ingiliz bi velet geldi havuza girmek istedi içimden 'aha bu şimdi kesin işer!'dedim ve ingilizce:'Yürü git lan ananın yanına!' diye çocuğu kovaladım... arkadaşlar,ben o ingiliz veledin arkasından tip tip bakıp onun uzaklaşmasını izleyene kadar sen bizimki tut kaydıraktan aşağı kakasını yap! ay krizlere girdim sağ sola bakıyom gören var mı diye...çocuğu kaptığım gibi ordan uzaklaştırdım annemi ablamı dürtüp:'kalkın çabuk çabuk çabuk!gaçıyos!'dedim.daha da ne ben oraya uğradım,ne annem havuza zorladı ne de ablam bi yer önerisinde bulundu!
hıııı yine oğlumdan inciler 1 tane daha (çok var )
Karıncaları eziyordu (aklı ermiyordu daha öğrendi artık)
ezme ezersen Allah seni öldürür..
Demiş hangi akıllı dediyse (daha güzel anlatılabilirdi birisi korkutmak amaçlı demiş işte aklınada yer etmiş)
buyüzden ilk bilgiler çocuklarda çok önemli böyle olur olmaz insanlar bişiler diyorlar aklına yer ediyor ve nuh diyo peygamber demiyor.. (hala çok dikkat eder karıncalara)
Neyse işde bizim kii ölüme takmıştı neden yaşlılar ölüyor gençlerde ölürmü fln diye hep sorular soruyordu bize etrafımızda biris ölse niye ölmüş karıncayamı bastı yoksa diye zırlıyordu (ölücem sanıyordu o da)..
Artık her ölen karıncaya basıyo oğluşumun zihninde..
çok zor çocuk büyütmek çokkk
canım inanırmısın aynını benim ollum da yaptı ve adıda furkann
bir gece uyuttum ana kucağında aynı senin dediğin gibi uyanmasın die almadım yere bizim yatağın yanına koydum bu gece tepin tepin düş yere allahtan ana kucağı yere yakınn ağlıyoo bi kalktım çocuk yok benim tepki ise rezillik kocişe dönüp kalk çabuk eve hırsız girmiş bizim oğlanı götürmüşşş.. uyku sersemliği mi dersin başka birşey mi hem çocuk ağlıyo hem hırsız götürmüş oluyo nasıl bi haleti ruhiyedeysem artık.. şimdi aklımıza geldikçe güleriz benim halime....
geçen gün ailecek oturuyoruz yengemler kuzenler dedem ananem falan kalabalık neyse
4 yaşında kuzenim var elinde kalem kağıt bıdı bıdı konuşuyo dedem hadi oğlum sen benim resmimi çiz dedibizimkide tamam dedi çöpten bişeyler yapıyo
milletin içinde bizim ufaklık demezmi dede bak bili bilini de çizdimgelinlerinin yanında
hımm bu topiği yeni keşfettim benim doğal afetimin marifetlerini bi döktüreyim bari
21 aylık bir oğlum var .ama tam bir atom karınca ,geçen sabah ben kahvaltı hazırlarken onada pcde pepee çizgifilmi açtım sadece onu izler başta güzel izliyor bende mutfaktan devamlı gözüm onda bakıyorum bi ara dalmışım domates doğramaya bi kafamı çevirdim benim afet yerinde yok ses te çıkarmıyo kessin bişey karıştırıyo derken hemen yanına gittimki aman allahım ütüyü bul fişe tak başla parkeyi ütülemeye allahtan düşük ayarda altı ısınmış elinide kesin sürmeyi denemiş altınaki heycanlı heycanlıda anlatıyo annne ıcak diye hey allahım yapabilcek olsan kaçarsın velet
ve başka bi mafiretimiz ağzına su doldurup hiiç beklemediğin an tamamını suratına fışkırtması o ufacık ağız nasıl o kadar suyu ağzına alır nasıl roket atar gibi fırlatabilir ben anlamadım foş diye suratında patlıyo ev halkı tamamne bu durumdan müzdaribiz artık afacanı susuuz bırakıyorum çünkü şok yaşamaktan akıl kalmadı bende
ALLAH yavrularımıza sağlık kazasız belasız büyümek nasip etsin bizede özellikle bana sabır buna çok ihityacım var 10 senedir ev hanımıyım milli felaketim yüzünden yyeniden çalışmayı bile düşünüyorum daha az yorulurum kesin
çok taze bir olay henüz iki günlük...
biz ailecek misafiri çok severiz herkes de öyledir eminim ama bizimki abartılmış halde hani hemen hemen hergün misafirimiz olur allah eksikliğini göstermesin...
büyük ollumda eve oturmaya gelen herkese nolur akşam yemeğinede kalın diee tutturuur, sonuç malum yemekte misafir olur.. bundan şikayetçi değilim çok şükür ama bazen öle durumlar olur ki o akşam müsait değilsinizdir.. işte benim bunu büyük olluma anlatmam hiçde kolay olmuyor... geçen gün yine halamız geldi, oturduk neyse kalkmaya teşebbüs ettiklerinde benim ollum tabe hemen atladı ama tam o anda benim sölediklerim dank ettiki sustuuu .. sussa ii bana dönüp anne bak gördünmü kimseye akşam yemeğine kalın die tutturmuyoom :26:
ben böle bir bakış attım çocuğa sanki ben istemiyomuşum gibi...
oyy oyy bu çocuklar bizi daha ne hallere sokacaklar bakemmm....
:
canim kac yasinda oglun benim oglumda oyle ,ben diyorumki oglum herkese evdeki herseyi anlatmayin sonra kardesi bisey dediginde herkesin yaninda diyoki anne bak kardesim senin soyleme dedigin seyleri soyluyo valla ben soylemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?