Evet canm hemen hemen aynı hikayelerimiz bende kardeşime aç değilim demiştim.. ben önemli değildimde kardeşim tost yiyenlere baktığında çok zoruma giderdi üzülürdüm ve hergün kardeşimin sınıfa uğrardım beslenmesini yemiş mi karışan eden var mı diye şimdi kardeşim emniyette polis ve ben onun ismini oğluma koydum çok seviyorum onu bisürü güzel anılarımız var onunla..Ben de kardeşimle aynı okula gidiyordum ilkokulda. Canı tavuk dürüm çekmişti. Paramız bi tane almaya yetiyordu ben de kardeşime alamayız demeye kıyamadım. Almaya gittik adam sordu sen yemeyecek misin diye. Dedim ben tavuk dürüm sevmiyorumAma her yer nasıl kokuyor salyamda boğulmak üzereyim. Kardeşime aldık mutlu oldu yedi. Ben tıkabasa yemek yemiştim önceki tenefüs şimdi kokusu kötü geliyor tok olduğum için falan demiştim kardeşime ama karnım gurulduyor. Abla olunca bazı günleri aç geçirmen gerekiyor işte
çocuk sevilmez mi yaa,çocuğun olunca ona sarılınca anlarsın ki dünya çocuk sen çocuk olmuşsun.içimden geldiBen cocuk pek sevmem ama sirf uzmek, kalbini kirmak icin boyle seyler yapmam.
çocuk sevilmez mi yaa,çocuğun olunca ona sarılınca anlarsın ki dünya çocuk sen çocuk olmuşsun.içimden geldi
öbür tarafta yemiştir artık kaynamış köfteyi diyorum.bu dünyada görmeyen öbür tarafta alır karşılığını.Dedemlerle altlı üstlü otururduk. Yazları ev kapılarımız açık olurdu. Orta gelirli bir aileydik ama öyle et falan hep hafta sonu babam haftalık alırsa pişerdi. Rahmetli anneannem ne zaman köfte yapsa tüm yaz açık olan kapı köfte pişerken kapanırdı. Tabi ki yemeyelim diye bunu yapardı .Nasıl güzel kokardı anlatamam. 40 yaşımı geçtim ama en kral köfte şimdi bile öyle güzel kokmaz, öyle güzel tadı olmaz. Ve halen bile buram buram kokusu burnumdadır.
öbür tarafta yemiştir artık kaynamış köfteyi diyorum.bu dünyada görmeyen öbür tarafta alır karşılığını.
o zaman aklı fikri yerinde olduğu ve kasıtlı olduğu için artık ...insanlar akrabanda olsa öbür tarafı nasıl olsa hesaplamıyorlar.Dilerim öyle olmaz
o zaman aklı fikri yerinde olduğu ve kasıtlı olduğu için artık ...insanlar akrabanda olsa öbür tarafı nasıl olsa hesaplamıyorlar.
Yok yanlış anladınız sadece paylaşmak için konu açmıştım.tamam kadın kötü davranmış da yıllar sonra hala bunu düşünmek çok da sağlıklı değil. her konuya böyle takarsanız hayatta kalamazsınız.
Emin olun efsane değil. Hele bebek anne sütüyle değil de mamayla besleniyorsa her hastalığa açık. Bu arada belli bir yaşa gelene kadar meraktan parmağını bebegin gözüne sokan bile oluyor. Emin olun biliyorum da söylüyorum. Elbette kötülüklerinden değil. Hem en meraklı oldukları dönem. Hem vicdan mefhumu henüz yok. Hem daha neden sonuç ilişkisini kuramıyorlar. Yanı zarar vereceklerini düşünerek yapmıyorlar.Ben bir doktordan bizzat duymuştum küçük çocuklardan grip vs.gibi hastalıklar bulaşmaz bu bir şehir efsanesi dedi.Yani çok ciddi bulaşıcı bir kronik vaka olmadığı sürece.Ayrıca yanımda insanlar vardı.Kaldı ki sanmıyorum küçük bir çocuğun bir bebeği kucaklayabileceğini...Onca insanın içinde nasıl beşiğe eğileyim ki zaten...Sadece bebek görmek istemişim.En azından ben çok sakin bir çocuktum.En kötü kısmı da benim annem bu konularda çok hassastı.Eğer kadın rahatsız oluyoruz deseydi annem derhal alırdı beni oradan.Bilmiyorum bu olaydan sonra uzun bir süre bebeklerin yanına yaklaşamamıştımKendime de söz verdim ileride bir evladım olursa onu çocuklardan kaçırmam.Yani elbette ki çocuk korunur ama böyle amiyane tabirle görmemiş gibi değil...Sonuçta nasıl senin bebeğin varsa o senin azarladığın kişi de minicik bir çocuk.
Biz çocukken çok vardı böyle şeyler aynı dediğin gibi yemeğe çağırmazdılar ne var sanki çağırsan yazık günah değil mi nasıl yara bırakmış içindeBenim de bir anım aklıma geldi :) ilkokul cağlarındayken apartmanımızda benimle yaşıt bi arkadaşım vardı. Bazen beni onlara cagirirdi. Ne zaman gitsem yemek yicekleri tutardı. Hep güzel kokular gelirdi mutfaktan. Annesi arkadaşımı hadi x yemek yicez diye çağırırdı beni oda da yalnız bırakırlar yemeğe davet etmezlerdi mutfağın kapısını da kapatırlardı onları yerken görmeyim diye. Yada bazen arkadaşımı yemeğe çağırmazdi annesi beni de çağırmak zorunda kalmamak için. Bu hep böyle olurdu ve ben daha 9 10 yaşlarında da olmama rağmen kendimi çok kötü hissederdim.
Şimdi bile aklıma geldikçe o arkadaşın annesine sinir oluyorum.
Çok garip insanlar var gerçekten. Ben annemden babamdan hiç görmedim böyle şeyler. Eğer sofraya bi insan denk geliyorsa çağırılır göz hakkı var diye. Hele ki bide küçük bi çocuktan bahsediyoruz yicegi ne sanki. Bi lokma biseBiz çocukken çok vardı böyle şeyler aynı dediğin gibi yemeğe çağırmazdılar ne var sanki çağırsan yazık günah değil mi nasıl yara bırakmış içinde
Herkes kendi yaşadığını biliyor,haklısınız...yinede cok sanslısın bu kırıldıgın anın benimkilerin yanında devede kulak
Aslında eskiden insanlık şimdikinden daha merhametsiz daha vicdansızmış benceGüya eskiden insanlar daha iyi niyetli daha saftı??!! Baya pislermiş ya vizdansizlar okudukca uzuldum. Kesn benim de basima birseyler gelmistir ama suan aklima gelmiyor. Iyi ki gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?