Aminnn Aminnn canım bidaha gelmesin o günlerAllah o günlere tekrar düşürmesin ben de yokluk içinde büyüdüm, okula giderken doğru düzgün ayakkabım olmazdi.
Kuzenim spor ayakkabısını bana verirdi beden dersleri olduğu zaman.
Yine bi hafta aramızda tartıştik bi konuda, ayakkabıyı vermemek için arkasına bakmadan gitti, sabaha da dersim vardı.
Nasıl içim acıdı nasıl anlatamam.
Ne kötü günlerdi
Anneler çaresizdi ellerinden ne gelir ki yoktan var etmeye çalışıyorlardi..Aminnn Aminnn canım bidaha gelmesin o günler
Canım annem çok uzulurdu ama yapacak birşeyi yoktu kadının
Şimdi her halimize binlerce şükür olsun
Ilkokuldaydim fakirlikten 3 ten 5 e kadar okul öngülüğü giydim kolları yıpranmış rengi solmustu herkes yenı önlük giyer ben öyle bakardım üstüne kollarim gorunmesin diye hırka giyerdim 5.sınıfın son döneminde babam çok güzel bir önlük aldı o kadar mutlu olmuştum ki derslerimde iyiydi 5 ten çıkınca onlugumu başkası istemiş annem verdi çok üzülmüştüm doyamamistim giymeye başka güzel kiyafetim de yoktu çünkü
ElhamdülillahAnneler çaresizdi ellerinden ne gelir ki yoktan var etmeye çalışıyorlardi..
Ben de aynı önlüğü giydim 5 sene boyunca.. Ayda yılda 1 kez alınırdı kıyafet felan. Şimdi çifter çifter var giymiyoruz bile..
Herşey çocukken anlamlı şimdi bir tadı yok ama çok şükür Herşeyimiz var.
YokDaha okula gitmiyordum. O zamanlar evimiz kiraydi. Birgun kapinin onune plastik bir sandalye cekmis oturuyordum. Ev sahibi gelip "Git babana soyle ev alsin, o zaman kendi kapinin onunde oturursun. Kalk ordan." Demisti. :))))
Bikerede annem is gorusmesine giderken benide goturmustu yine ufaktim. Annem işci buarada. Odaya girdik annem ayaktaydi bense gidip adamin masasinin yanindaki koltuga oturdum. Adam sert bir sekilde kalk ordan dedi. Anneme baktim basiyla gel işareti yapti. Gittim dikildim annemin yanina. Kendimi cok kotu hissetmistim.
Benide herkes biyerden kovmuş arkadaş :)) Cocukluk zor olabiliyor bazen.
Kısa sürede kolluk kuvvetlerinin gelmesi işin güven verici kısmı olmuşBir anı daha Babam bizi köye bıraktı ablamla bizimde canımız sıkılıyor dedemler çok erken yatardi. Neyse bi akşam yattilar bizde telefondan 156 yi arayıp koyun adresini verdik ( ama gelmezler sanıyoruz eve dağ başında ) dedik ki burda komşumuz bize silahla ateş ediyor ArAdan 15 dakika geçti geçmedi jandarma kapıya geldi bi araba asker dedem çıktı yanlislik var Komutanım dedi ama biz yatağın içinde korkudan tir tir titredik daha da telefonu elimize almadık
Ne aptalmış o adam, sapık şey...Ben de anlatayim bir tane;
Cok küçük de degildim ben gerci , liseye yeni başlamıştım. Arkadaşlarım okulun ilk gunleri ders islenmiyor diye parka gidip piknik yapalim dediler tamam dedik 3 kiz 1 erkek dört kisiydik.
Kızlar sonra gidip etraftan birseyler alalim dediler erkek arkadasla bende cardak tutmak icin bekliyoruz.
Yaşlı bir amca geldi yan yana oturuyoruz. Vay terbiyesizler burada ne halt yiyorsunuz okula diye cikip burada yiyismeye mi geldiniz! Kendimizi savunmaya falan çalışırken de bana yine bir küfür geldi arkadaşım da amca utan kiz senin torunun yasinda deyince torunumu da ....
.
O gün boş yere kufur yedim okul bitinceye kadr da arkadastik yani flort durumu bile yoktu
Benim de bir anım aklıma geldi :) ilkokul cağlarındayken apartmanımızda benimle yaşıt bi arkadaşım vardı. Bazen beni onlara cagirirdi. Ne zaman gitsem yemek yicekleri tutardı. Hep güzel kokular gelirdi mutfaktan. Annesi arkadaşımı hadi x yemek yicez diye çağırırdı beni oda da yalnız bırakırlar yemeğe davet etmezlerdi mutfağın kapısını da kapatırlardı onları yerken görmeyim diye. Yada bazen arkadaşımı yemeğe çağırmazdi annesi beni de çağırmak zorunda kalmamak için. Bu hep böyle olurdu ve ben daha 9 10 yaşlarında da olmama rağmen kendimi çok kötü hissederdim.
Şimdi bile aklıma geldikçe o arkadaşın annesine sinir oluyorum.
Yaaa yazinizi okuyuncaya kadar hala tek ben varim sanmistim benimde ortaokula giderken okuldan birkac cocuk aaaa bununda biyiklari cikmis bizim demis otekide evet pirasa gibi uzamis demisti cok kotu olmustum aglamistim. Uzun muddet pirasa yememistim. Simdi kiziminda biyiklari varYaşadığınız şeye çok üzüldüm. Ne gerek varmış öyle bağırmasına. Huysuz yaşlılardanmış demek ki kadın
Ben de çocukluktan bir anı patlatayım hemen hiç kaçırmam böyle şeyleri
İlkokuldayız, öğretmenimiz kadınla erkeğin farkını anlatıyordu ama çocukların anlayacağı şekilde. Bakın erkekler benim gibi bıyıklı olur, dedi. Sonra sınıftan bir çocuk "öööreetmeniim Annwyl'in de bıyığı var o da erkek miii?" dedi. Evet, daha ilkokuldayken bıyığım varmışO zaman çok üzülmüştüm ama şimdi gülüyorum hatırladıkça Bıyıklıyım ben diye yıllarca üzülmüştüm
Ahh evet ya cocuklara bu ozensiz sofra meselesi beni en gicik eden seydi cocuklugumda siginti gibi annemde yapardi siz yemeyin misafir yiyecek en guzelini o yiyecek diye cok uzulurdum. Benim babannem rahmetli once cocuklarin karni doysun derdi onlara sofra koyardi. Bende hep oyleyimdir oncelik cocuklara yedirirm en guzelini onlara veririm sofrada masada yer veririm yer yoksada buyuklerin masasinin aynisini yaparim. Buyuklere yetmeyecekse yemek coxuklar yesin buyukler az yesede olur derim annemde kizar olurmu oyle sey diye.Ezik hayatta bir yere gelememiş psikolojisi bozuk insanlar genelde çocuklardan çıkarır yasadiklarinin acısını. Çünkü yetişkinlere guçlerı yetmez. En basiti Çocuklara daha özensiz yemek sofrasi hazırlanır mesela büyüklerle oturtulmaz ya da biri gelince hemen kaldirilir. Yemegin daha kötü kısımları verilir. Yemez o doydu yok o istemez gibi kalıplara sokulur.
Bizde de vardı böyle bir manyak. "Niye su döküyosun?" diyince de koca kadın pişkin pişkin "Ne suyu çiçekleri suluyorum." derdi.Bizim tepemizden de su dökerdi manyağın biri. 5 kat yukarıdan.
Sonra sonra uyandık anlayıp kaçıyorduk tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?