Çocukların Da Kalbi Kırılır

Aminnn Aminnn canım bidaha gelmesin o günler
Canım annem çok uzulurdu ama yapacak birşeyi yoktu kadının
Şimdi her halimize binlerce şükür olsun
Ilkokuldaydim fakirlikten 3 ten 5 e kadar okul öngülüğü giydim kolları yıpranmış rengi solmustu herkes yenı önlük giyer ben öyle bakardım üstüne kollarim gorunmesin diye hırka giyerdim 5.sınıfın son döneminde babam çok güzel bir önlük aldı o kadar mutlu olmuştum ki derslerimde iyiydi 5 ten çıkınca onlugumu başkası istemiş annem verdi çok üzülmüştüm doyamamistim giymeye başka güzel kiyafetim de yoktu çünkü

Anneler çaresizdi ellerinden ne gelir ki yoktan var etmeye çalışıyorlardi..
Ben de aynı önlüğü giydim 5 sene boyunca.. Ayda yılda 1 kez alınırdı kıyafet felan. Şimdi çifter çifter var giymiyoruz bile..
Herşey çocukken anlamlı şimdi bir tadı yok ama çok şükür Herşeyimiz var.

Elhamdülillah

Evet ya hic bişey eski tadı vermiyor dolap kıyafetle dolu ama bi eşofman giyiyoruz o kadar
Cocukluktaki olanlar asla unutulmuyor daha çok böyle anım var aklıma geliyor yazdikca

Yok
Kısa sürede kolluk kuvvetlerinin gelmesi işin güven verici kısmı olmuş

Ne aptalmış o adam, sapık şey...

Yemin ederim okurken midem bulandı tüylerim diken diken oldu. Bu ne tür bir karaktersizlik isim koyamadım.

Bazı insanlar insan değil yabani arkadaşlar neler neler okuyorum.
Neyse ben de anlatayım.
Annem ben çocukken dini sohbetlere katılıyordu. Bir gün birinin evine gittik çocuklar ayrı odada pastalar börekler geldi ben de oturdum oraya ben de yiyeceğim. Pasta da bir ilginç geliyor ıspanaklı kek böyle yeşil yeşil değişik geliyor işte çocuk aklı. Ev sahibi gelip bana kalk ordan bunlar hocanın kızları için dedi nasıl üzülmüştüm anneme anlattım gidip sonra annemle çıktık o evden ve annem sonra asla o sohbetlere katılmadı.
Fatma teyze vardı o da duymuş bu olayı sohbetten dönerken sohbet evinden o kekten getirmiş bana yedim çok beğendim anneme de boşuna üzülmüşüm hiç beğenmedim çok çirkin yapmış dedim annem üzülmesin diye. Canım annem yaa ..

Mesajları okudukça içim burkuldu çocukluğum geldi gözümünün önüne Amcamlarla biz aynı binada oturuyorduk amcam yengem uzun boylu kızlarıda uzun benim annem babam kısa haliyle bizde kısayız 160 boyumdayım 15 yaşlarındayken annem bana topuklu ayakkabı almiştı o aralar sivriburun botlar modaydı yengem hele getirde ananın aldığı ayakkabıya bakayım dedi bende hevesle koştum getirdim baktı sonra dediki anan seni selvi boylu yapmaya çalışıyor herhalde üstüne amcamla kahkaha attılar dalga geçtiler üstüne kızlarını övüp Benide ezdikçe ezmişti bu yüzden onu hiç sevmem

Annem çalıştığı için bakıcı büyütmüş beni. 2 olay hatırlıyorum annem çok küçüktün hatırlaman imkansız dedi. Detayları anlatınca olayları o da hatırladı. Bir gün uyandım öğle uykusundan epey bi ağladım evde kimse yoktu. Cam gibi bir yere çıktım ilerden rahmetli anneannem ile annem ellerinde market poşetleriyle gelirlerken gördüm. Meğer bakıcı evdeymiş ama benim ağlamamı umursamamış bile. Bir gün de tuvalete girdik eski alaturka tuvalet tabi o zmn kapak filan yok. Burdan fare çıkar senin poponu yer dedi bakıcı bana. Hala fare fobim vardır. Kapaksız tuvalete girmem. Bir de ortaokulda 6. Sınıf filan salıncakta sallanasımız geldi 3 kız arkadaş. Adamın biri bizi bi azarladı kocamansınız ne işiniz var parkta diye.

Dünden beridir bütün mesajları okudum eskiler hicde iyi insanlar değillermiş boşuna eski insanlar çok iyiydi deyip durmasinlar

Ilkolku 5.sınıfta folklor ekibine katılmıştım okul müdürümüz hem de folklor ekibini calistiyordu okullar arasında 1. olmuştuk sevinçle simarmisim ki müdür onumde ayaktayız başımın tam üstüne bi yumruk vurdu o an sanki hayat bitti gözlerim görmüyor sevincim bitti ayakta zor durdum gozlerimdem yaş nasilda akıyor başım çatlatacak gibi ağrıdı kimseye demedim herhalde uzun süre baş ağrısı çektim suçum sevinmek miş
Duydum ki rahmetli olmuş uzun yıllar geçti Allah affetsin ne diyim

İlkokulda beden eğitimi öğretmenimden sınıfa gelmesinden hemen önce tahtadaki konuşanlar listesini sildiğim için tokat yedim.Çalışkan,uslu, sınıf öğretmenimin gözdesi bir çocuktum ve bu anlamsız tokat beni öyle sarstı ki anlatamam.
O adamın -eğer hala hayattaysa- acılar içinde ölmesini diliyorum net..Affedemiyorum.

Yaaa yazinizi okuyuncaya kadar hala tek ben varim sanmistim benimde ortaokula giderken okuldan birkac cocuk aaaa bununda biyiklari cikmis bizim demis otekide evet pirasa gibi uzamis demisti cok kotu olmustum aglamistim. Uzun muddet pirasa yememistim. Simdi kiziminda biyiklari var onada okulda oyle derlerde uzulur diye uzuluyorum coxuklar birbirine acimasiz malesef

bak bi sey daha geldi yine okudukca
yine biz kucuguz kardesimle
her kesin var konu komsuda bizim yilbasi agacimiz yok
nasil istiyoruz ama kardesimle cali supurgesini ters cevirip uzerine pamuklar ilistiriyoruz guya kar yapiyoruz uzerine
sonra annemle babam bi aksam yilbasi agaci almaya gittiler.nasil bakiyoruz pencereden onlar gelene kadar camdan inmedik
sus alamamislardi ama kapi komsumuz zaten bizimkiler buyudu artik suslemiyoruz deyip bize vermisti suslerini tabi cok sevinmistik

26 sayfayi okudum icim acidi...
Eskiden de simdi de insanlar kötü, tek fark eskiden ailelerimiz bizi savunmazdi, aman kucuksun saygili ol, laf yetistirme diye susturulurduk. Kiymet verilmezdi cocuklara, o yuzden boyle piskopatlar da rahat rahat nefretlerini akitirdi, simdi kolay mi her çocuğa git oteye demek?
Yine yok mu var boyle yapilar ama eskisi kadar degil.

Ahh evet ya cocuklara bu ozensiz sofra meselesi beni en gicik eden seydi cocuklugumda siginti gibi annemde yapardi siz yemeyin misafir yiyecek en guzelini o yiyecek diye cok uzulurdum. Benim babannem rahmetli once cocuklarin karni doysun derdi onlara sofra koyardi. Bende hep oyleyimdir oncelik cocuklara yedirirm en guzelini onlara veririm sofrada masada yer veririm yer yoksada buyuklerin masasinin aynisini yaparim. Buyuklere yetmeyecekse yemek coxuklar yesin buyukler az yesede olur derim annemde kizar olurmu oyle sey diye.

Bu arada benim de asla unutmayacagim pislik, ortaokul ogretmenimdi.
Cok caliskan, basarili bir cocuktum ben, öğretmenlerim hep severdi, neyse bir gun tenefuste sinifta cocuklarla sakalasip guluyoruz, bu nobetciymis, girdi sinifa, nefretle yuzume bakti "benim kizim olsan senden utanc duyardim, iyi ki senin gibi bir kızım yok" dedi. Oyle gozunu dikip uzun uzun bakti yuzume, sinifta çıt yok...
11 yasinda falanim, tüm sinifin onunde bu asagilanmanin tek nedeni tenefus esnasinda gulmemdi, nasil tuttum nasil aglamadim hala hayret ediyorum.
Dilerim olmemistir de surunuyordur.

Niye bu kadar biriktirdiniz içinizde kızlar ya?
Yetiştiriliş midir, yapı mıdır, çocukluğun verdiği saflıktan mıdır, hep sessizlikten kırılıp kalmışsınız okudum biraz.
Çoğunuzun anlattığında (Hatta tamamına yakın) "Bir şey diyemedim tabi" tarzı ibareler var. Neden diyemediniz? :/
Kız benim bit kadardan beri suçlanmadığım şey kalmamıştır, hepsine güm pat çat... Hani hoş değil bunu söylemek, övünülecek bir şey de değil ama ortaokul öğretmenimi hüngür hüngür ağlattım ben ya bana yaptığı haksızlığı suratına vura vura. 12 yaşlarında filandım. "Sen ne kötü bir çocuksun, asisin" filan diye fişlemeye çalıştıydı da "Ben kötüysem siz kötü öğretmen olduğunuz içindir!" demiştim.

Sonradan sonradan kırıldım sustum, ergenliğin ortalarından- sonlarına doğru... Çocukken mermer gibiydim. Bir sö var ya çocuklar taze beton gibidir, üzerine ne düşse izi kalır diye, ben hiç taze beton olmamışım sanki bakıyorum da. Yav sizlere içlendim okudukça. Sizler çocuklarınızı özgüveni tam yetiştirin, çocuk oldukları için yarım zannederek, büyükler dünyasını kutsal sayacakları şekilde değil. En güzel çağlar çocukluk... Benim öyleydi en azından, hep çocuk kalsaymışım derim. Köpüş gibi bir şeymişim düşünüyorum da,hoşt diyeni ısırmışım :))
Sanırım biraz yapı, biraz da annem etkisi gibi... Kafam da iyi, saçmalayayım dedim şu hatıralar temalı konuda
Kız üzülmeyin be, geçti gitti bitti... O hatıralar sizi siz yapanlar şimdi ^_^ Tecrübeler, çocukluğunuza dair kırıntılar. Hafıza duygular ile sağlanan bir mekanizma, en mutlu olduğunuz zamanlar da ayrı tatlı, hüzünler de. Sizi 5-6 yaşlarına, 10-11 yaşlarına götüren zaman makineleri onlar. Bizi daha iyi insan yapan tüm kötülere teşekkürler. Gebersin hepsi

Ay kendimi daha rezil edesim var, hangi konularda saçmalasam acaba daha

Bizim tepemizden de su dökerdi manyağın biri. 5 kat yukarıdan.
Sonra sonra uyandık anlayıp kaçıyorduk tabi..
Bizde de vardı böyle bir manyak. "Niye su döküyosun?" diyince de koca kadın pişkin pişkin "Ne suyu çiçekleri suluyorum." derdi.
Bizim alt katımızdaydı. Ben de onu yediğim kirazların çekirdeğini balkonuna atarak cezalandırmıştım.

Benimkiler biraz alakasiz ama gene de yazmak istedim:)

Ilki ilkokul 4. Veya 5. Sinifta müzik öğretmenimiz koro icin secme yapiyordu. Katilmak isteyenlerin hepsine tek tek sarki soyletti. Sadece beni secmedi. Sanki beni de alsa ne olurmus

Bir tanesi de anasinifinda huzurevine ziyarete gitmistik. Kucuklukten beri sakarimdir. Ben bir tane teyzenin ayagina basmisim orayi tam hatirlamiyorum. Birden aglamaya basladi beni hemen obur tarafa aldilar falan. 4 yasindaydim hala hatirlarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…