Çocukların Da Kalbi Kırılır

Eşimin de annesiyle babası ayrılırken kornetto getirmiş öyle söylemişler
o yüzden hep bi buruk olur kornetto görünce

Ama bilmiyormuşsunuz ki üzülmeyin
Benim babam da 48 yaşında baba olmuş
Bana da hep deden dediler ama diyodum o benim babam diye

tabi yanından ayrılmamak lazım ama çocuk daha hiçbişey yapmadan köpek gibi azarlaması çok çirkin olmuş. yanında gözlemleyip hemen müdahale edebilirdi zaten yalnız bırakmamalı asla.

ben de kendi çocuğum dışındaki diğer çocukları pek sevmem ama hiçbirine bilebile kötü davranmam. sadece çok yanlış bir davranışı varsa kızarım. kızılmayı da bilmeli çocuklar. ama vicdansızlık yapamam asla. hatta kendini dışlanmış hissetmesin diye içimden gelmese bile sevgi gösteririm başını okşarım bebeğimin oyuncaklarını veririm oynasın diye.

Benim annem hep öyleydi ki ben de çık sessiz uysal bir çocuktum. Ona rağmen gittiğimiz her yerde yanına oturtur kalkmama asla izin vermezdi. Biraz hareket etsem gözümün içine sert sert bakıp korkuturdu

Aynı annem. Ödü kopardı biri bize yaramaz yaftası yapıştırır diye. Günlere, gezmelere giderdik, milletin çocuğu birlikte oynarken ben annemin yanında kös kös oturur öteki çocukların sesini dinlerdim. Ev sahibi ekstradan kurabiye falan uzatsa istemem derdim, annem al derse alırdım ama nedense boğazıma dizilirdi zor yerdim..
Sonuç olarak biz ne güzel ne uslu çocuklardık.. Annemizi hiç üzmedik, üzülen biz olduk..

Disleri dokulsun ufacik cocuga tekme atan ayaklari kirilsin pisliğin... Allah surundursun nasil icim gitti ya sizin yerinizde kizimi dusundum de ben onu koklamaya kiyamadan buyuteyim s.... teki gelip tekme atsin. Kopek

Allah yasatmasin hicbir cocuga suan gulerek anlatiyorum ama cok etkisi kaldi cocukken..

Ben çocukları severim ama gördüğüm yerde sıkıştıran biri değilim.. Çok yeğenim olmasının da faydası var bunda. Çocuğa doydum bir nebze..
Kızmak derken çocuğu uyarmanın da dilini bilmek lazım. Dediğim gibi bir şeyi söylemenin türlü yolları var.
Yanlışlık olmasın diye tam yazmıyorum ama Peygamber efendimizin de çocuk sevindirmekle ilgili hadisleri var. Sevabı büyük. Kalbi merhamet dolduran bir şey aslında çocuk.

Nasılsa çocuksun sana inanmazlar diye iftira atmış bende böyle bi çok haksızlığa uğradım küçükken de büyükken de ve bunlar hep icimde uktedir

Allah yasatmasin hicbir cocuga suan gulerek anlatiyorum ama cok etkisi kaldi cocukken..
Ben burda agladim sizi dusunemiyorum daha kucucuk bir cocukken
Banada eski komsumuzun kocasi cocuklariyla oynamiyorum diye tokat atmisti hala unutamam yanagim nar gibi kızarmıştı bes parmaginin izi cikmis pisligin... bu travmalar gercekten suan gulsekte cok yaraliyor

o zamanlarda düşünüyordum bende öyle bir çocuktum fakat.böyle olsam bile anneme yaranamadım ki o zamandan belliydi zaten kimseninn ona yaranamadığı.ben kardeşim büyüyünce kızıyoruz bazen ona. artık bilinçliyiz o hala kimseyi beğenmez.hani öyle yaptığını inkar eder yine aynı şeyi yapar.ama biz onun yapma dediği şeyi yapsak kıyamet kopar.kendi bize hep baskı yapmış.içimize güvensizlik aşılamış.bunu yaptığını inkar eder.kendi yetiştirmiş oldu bizi sonuçta yine beğenmez yine yaranamayız.artık Allah onu nasıl bir gelinle ıslah eder bilmem. tabi o kardeşim annem gibi derdini çekecek (yada başını yakacak birini) bulursa.

Çocukken yaşanılanlar gerçekten unutulmuyor , köyde dedemin bakkalı vardı tatiller de kardeşlerimle gitmek için can atardık rahmetli dedem de her akşam eve gelirken bize bisküvi gofret getirirdi kapı da üstüne atlardık eline bakardık, babannem , dedeme bizim yanımızda bağırırdı neden getiriyorsun getirme diye hakaretler ederdi evde iyi bir yiyecek varsa saklardı yedirmezdi bize , biz giderken de arkamızdan millete dükkanı yediler gittiler yine dermiş, şuan kendisinden nefret ederim dedem vefat etti o kaldı, iyiler hep önce gidiyor şuan tek kaldı annemle de kavgalılar Allah tan bize gelemiyor amcam da hep, şuan bayramlarda millet konuşmasın diye babamın zoruyla yanına giderim 2 dk oturur kalkarım babannem neden yanıma gelmiyorlar diye hiç sormaz çünkü yediği haltları biliyor yüzüne vuracağımı da biliyor insanın suçunu bilmesi de güzel.

Küçükken benim de başıma buna benzer birşey gelmişti, bir akrabamızın kızı olmuştu ve çok güzel masmavi gözleri vardı, çocuk masumiyetiyle aaaaa gözleri ne kadar güzeeeeel demiştim coşkuyla, çocuğun babası maşallah de maşallah de diyerek sert bir şekilde azarlamıştı beni, çok içerlemiştim ve hala da unutmam..

Nereyse hepsini okudum ne çok çocuğun kalbi kırılmış benim de çok kırılırdı kalbim en çok da benden 15 yaş büyük ablama. Ben 6 yaşında iken ablam evlendi onun evini kendi evim gibi sanıyordum şu yapay çiçekler var ya onlardan var evinde çok severdim bizim eve döneceğimiz zaman iki dalını aldım bizim eve getirdim bi sonraki gelmesinde çiçekleri gördü sen bunları benden izinsiz nasıl alırsın hırsızsın. Babam kardeşin o senin demişti saatlerce babam ile tartışmıştı. Ben de çiçekleri alıp ona fırlattım al çiçeklerini diye. O kadar çok kırdı ki beni bu yaşıma kadar hala daha devam ediyor. Ben orta okula giderken ergenlik döneminde kilo almaya başladım boyum 1.60 kilom 55 ay sen çok kilo aldın ne olacak bu halin boğazına dur de. Beni çok etkiledi bir yıl boyunca hiçbir şey yemedim doğru düzgün hasta oldum bu yüzden. Oğlu benim yaşıma geldi öyle bir kilo aldı ki o zaman dedim hadi benim psikolojimi bozduğun gibi onun da boz psikolojisini.
Sonra yıllar geçti oğlu evlendi gelini obez çok bunaldı krizlere girdi ablam işte kimsenin ahını almayacaksın

Aralarında bir tane insan yokmuş demekki çocuklar niye bekliyor veya gelin yiyin diyecek. Büyük günah bu aslında. Yazıklar olsun..

Off içim daraldı
Şimdi nasıllar size karşı?

Evet annemin bir tanıdığının annesiydi hiç samimiyetimiz yok sadece bebek görmeye gitmiştik.Anneme sordum ismini bile hatırlamıyor.Ama bende öyle bir suçluluk duygusu bırakmış ki sanki kötü bir şey yapmışım gibi...Evin şeklini bile ayrıntıları ile hatırlıyorum

Valla okudulca farkettim ki benim cocuklugum cok fuzel gecmis ya pek boyle travmalarim olmamis gerci annem calisiyodu bana da halam bakiyodu ama Allah razi olsun ne guzel bakmis hic kirmadan incitmeden.ben pek teyzelerimi sevmem onlarla vardir boyle ufak twfek anilarin da neyse aklima baska bise geldi anlatayim da gülün bari. Bende 9 10 yaslarindayim muhtemelen bana yeni bi tisort almislar artk kim hatirlamiyorum siyah üstünde de kirmizi bi tavsan (!) var.neyse ben goydim bunu ciktim disari arkadasimin evinin onunde oynuyoruz ama gelen gecen de bana bakiyo Allah Allah niye ki falan.binanin da guvenlik gorevlisi bi amca var onla da sohbet edioruz bi taraftan neyse bana dedi ki kizim sen eve gitte bi üstünü degistir istersen aaa neden ama yeni bu falan diorum adam dio ki olsun bu siyah ya sen cocuksun renkli giyin.tobe tobe diorum takti bu bana neyse gittim eve dedim x amca boyle boyle dio o sirada da benim amcam var bizde ama nasi guluo herkes bu cocufa bunu kim aldi die (hala da belli deil kimin aldigi:))) o benim tavsan zannettigim sey meger playboy amblemi olan tavsanmis sonradan ogrendim onu cocuk kiyafeti yapip satan sapiklara mi kizarsin onu bana alip ne oldugunu bilmeden giydiren anama halama mi kizarsin valla Allah korumus ama hatirladikca da gulerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…