Benim babam daha bir değişiktiBen de çocukken anneannelerle yaşamıştık annem babam ayrı
Anneannem çok sinirli bir insandı. Hala da öyledir herhalde yurtdışında yaşadığımdan bilmiyorum, küçükken tvde Süngerbob izliyorum diye kızardı bu yaz da örgü ördüğüm için kızmıştı. Bu sene kızma sebebi de ev işi yapmamam veya bir işte çalışmayıp evde oturmamdı (?)
Nitekim neden o kadar sinirli olduğunu bu sene öğrendim maalesef. Keşke öğrenmeseydim saklı kalsaydı ben anneannemin mizacını öyle bilseydimAma kendi hayatındaki sorunların acısını on yaşındaki bana çektirmek doğru muydu? Değildi...
Yalnız buna rağmen Kıbrıs’a gitmeden bir gün evvel bana sarılıp ağlaması beni çok üzmüştü hakkını helal et demesi
İki sene önce ettiğimiz bir kavgadan sonra teyzemle konuşurken ben x’i (kuzenim) daha çok seviyorum demişti ve içim acıdı sinirle olduğunu bildiğim halde.
Babam da değişik bir insandı. Mesela benim gözümde daha çocuk yaşta olan bir insandan aşırı kibarlık mükemmellik beklenmemeliydi, zayıflık=güzel görünüm algısı daha o yaşta oluşturulmamalı dolayısıyla az yemeye zorlanmamalı, bir spora kafayı taktığı zaman “offff taktı kafayı buna” diye annesine şikayet etmek yerine yönlendirmeli veya o çocuk televizyonda bez bebek vs izleyince annesine şikayet edilmemeliydi. Ama herkesin anlayışı farklı oluyor, olan da bize oluyor tabii. Sonra neden bu kız bana mesafeli, Allah Allah ?
Bir anı da benden hiç unutmam amcam ablamla bana harçlık verdi kagit para ne kdar ama hatırlamıyorum bunu paylaşın ikiniz dedi bizde parayi paylaşın deyince ortadan ikiye bölduk bakkal gittik sonra bakkal baktı bize paralara güldü sonrada parayi Bantladi bayramdI zaten ögün istediğinizI alın dedi
Evet güya paylastikAy ne güldüm parayı ikiye mi böldünüz
Birde ani daha bir gün koyde halamla babannem tarlada çalışıyor Halam su istedi babannene şu getir dedi bende git ananin suyunu sen getir dedim bana kızdı küçük bi taş attı ayağıma benimde yanımda bi odun parçası vardı halama atayım derken babanneme attim bayıldı rahmetli sonra Babam çok kızmisti bana istediğim ayakkabı vardı almadı ceza olarak oysa Halam baslatmisti
Birde ani daha bir gün koyde halamla babannem tarlada çalışıyor Halam su istedi babannene şu getir dedi bende git ananin suyunu sen getir dedim bana kızdı küçük bi taş attı ayağıma benimde yanımda bi odun parçası vardı halama atayım derken babanneme attim bayıldı rahmetli sonra Babam çok kızmisti bana istediğim ayakkabı vardı almadı ceza olarak oysa Halam baslatmisti
Babannem kandan korkar bayılırdi kafası da kanaYnca bayıldı ama çok korkmstm yaa
Iyi bari bi ayakkabı cezasıyla yırtmışsınız. Ben bu durumda babamın vereceği düşünemiyorum
Bahse girerim pedofili pisliğin tekiydi. Kişi kendinden bilir işi demişlerNe yapacagiz diye de bir süre karşi cardakta sigara içip bizi gözetledi. Sonra diğer arkadaşlarımızda gelince kalkip gitmişti artik.
Ahahha yok artık baya kadının kafasını delmişsinBabannem kandan korkar bayılırdi kafası da kanaYnca bayıldı ama çok korkmstm yaa
Sözde eğitim veriyorlar. Ne yazik! Çok üzüldüm sizin adınıza. Terapiye devam etti. Baya teknikleri falan var bu işlerin , derine iniyorlar. Ders falan veriyor psikolog yani yapması gereken şeyleri falan karışık uzun meşakkatli bir yol. Hak verirsiniz ki insan beyni bir umman. Ben sadece üstün körü bilgi sahibiyim bu konuda. Terapiden sonra hayatinda önemli değişikler oldu. Tabi ona verdiği zarari en iyi o bilir ne kadarini da tolere etti bilemiyorumNasıl düzelmiş mi peki arkadaşınız bana da pislik bir öğretmen hiç yoktan yere Tokat attı herkesin içinde ilk ve son tokat yemişliğimdir allahın belası kadın
Evet ya ben tahmin edemedim ona geleceğini bayagi dikiş falan atıldı.. Zaten bize hiç gelmek istemezdi ben çok yaramazlık yapıyorum dieAhahha yok artık baya kadının kafasını delmişsin
Allah rahmet eylesin bu arada :)
Nasıl bir kuvvetle attıysan çocuk halinle kadıncağız yoktan yere dikiş yemişEvet ya ben tahmin edemedim ona geleceğini bayagi dikiş falan atıldı.. Zaten bize hiç gelmek istemezdi ben çok yaramazlık yapıyorum die
Bir anı daha Babam bizi köye bıraktı ablamla bizimde canımız sıkılıyor dedemler çok erken yatardi. Neyse bi akşam yattilar bizde telefondan 156 yi arayıp koyun adresini verdik ( ama gelmezler sanıyoruz eve dağ başında ) dedik ki burda komşumuz bize silahla ateş ediyor ArAdan 15 dakika geçti geçmedi jandarma kapıya geldi bi araba asker dedem çıktı yanlislik var Komutanım dedi ama biz yatağın içinde korkudan tir tir titredik daha da telefonu elimize almadık
Allah o günlere tekrar düşürmesin ben de yokluk içinde büyüdüm, okula giderken doğru düzgün ayakkabım olmazdi.Off çocukluğum çok kötü fakirlik içinde geçti ben herhalde 12 yaşımda falanim diğerleri benden küçük 3 kardeşiz bayram yaklaştı giyecek doğru dürüst hic biseymiz yoktu babam giymediği yada küçük gelen bi kaç pantolonunu terziye götürüp kardeşlerime göre yaptırmış elinde olsa zaten yenisini alırdı eminim
Kardeşlerimin bayramligi hazır benim yok ağladım gitmiş ayakkabima terzide yama yaptırmış elbise ne giydim hatırlamıyorum bile bayramda onu giydim halen unutamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?