Çocuklarla evin işlerini yetiştiremiyorum eşimden laf gecikmiyor...

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
Merhaba arkadaşlar biri 8 yasında biri 6 aylık çocuğum var 8yıl aradan sonra ikinci çocuk yorucu geliyor halince.Bebeğim geç yattığı için sabah 9 bucuğa kadar uyuyoruz kalkıp kahvaltı hazırla vs. saat oluyor 10.30 eşim gidiyor kızımın dersleri oluyor Hayda ders başına onunla ilgileniyorum.Bir yandanda evi toplamaya çalışıyorum bebeğim durmuyor zor iş yapıyorum evi zor toparlıyorum inanın büyük kızın okul vakti gelince onu okula bırakıp eve geliyorum öyle yoruluyorum ki koşturmaktan arada büyük kızın gitar kursu oluyor okulda daha da erken çıkıyorum bebekle 2 saat sonra tekrar gidip gitarı alıp okul çantasını veriyorum eve dönüyorum sırtında gitar arabada çocuk saatler geçiyor benim işim yine bitmiyor yeri geliyor mutfağını toplayamıyorum ya büyüğün derslerini nasıl yaparsa yapsın diyip küçüğüde ağlata ağlata işleri yapıcam yada çocuklarıyla ilgilenip yapabildiğim kadar yapıcam ben mi beceriksizim anlamıyorum büyük kızım hobi edinsin diye istiyor diye kurslara yazdırdım götürüp getiriyorum elimden geleni yapıyorum çok da başarılı bir çocuk ben zaten hayata eskisi gibi yetişemediği. İçin yeterince bunalırken eşim bu akşam mutfağın haline bak bıktım bu mutfağı dağınık görmekten demezmi sinir oldum ya her şeyle ben ilgilenirken ( o sabah 10:30 akşam 10;30 çalışıyor) hiç bişeyle alakası yok çocuklar getir götür ilgilen ders işler hep bende yani 2. Çocuğu bile eşimin yalvarmalarıyla yaptık bunları göze almalıydı isterken bulaşıkları akıttım makineye yerleştiremedim sadece tekkalan iş bu sorunmu yani evde dursamda iş bitmiyor durmasamda bende kız okula gidince dışarı çıkıyorum hava alıyrum iki sohbet ediyorum anneme vs. Gidiyorum bende insanım evde dursamda iş tam anlamıyla yapamadıgımdan çıkıyorum böylemi demesi gerekirdi yani o kadar düzenli istiyorsan 2, yi istemicektin hayatım dedim bende sinir oldum. :/

Valla ev isi herzaman yapilir onemli olan cocuklar.Benim de ayni sizin gibi biri 8 yasinda biri 14 aylik.Kucugum yokken ultra duzenli ve temiz bir eve sahiptim.Bebegom dogunca perisan oldum cunku hic durmayan bir bebekti ve hala oyle.Ilk zamanlar ben de mukemmel ev hanimi,mukemmel es,mukemmel anne olmaya calisirken baktim yavas yavas tahtalarim eksiliyor.Surekli unutkanlik,uykusuzluktan surekli migren ataklari ve en son stresten konusma bozuklugu yasadim ki bu son nokta oldu.Suanda sadece annelik yapiyorum,evi de canim isterse topluyorum.Ohh be dunya varmis dedim.Bugunler gecici sonucta varsin azicik daginik olsun evim.Onlar buyuyup yuvadan ucunca cok aranir evi dagitacak insan...

Sanki beni anlattım arkadaşım ahh ben öyle düzenliydim ki ya evin işleri hiç bitmiyor bende bunalıp bırakıp çıkıyorum evden napayım birde coıok unutkan oldum inanılmaz derecede zehir gbi aklım vardı hiç bişeyi unutmazdım ben herşeyi unutur oldum ben artık çok takmıyorum evi ama eşimin lafına sinir oldum

Bosver esini falan erkekler konusur oyle.Ben hayatimda hic ocakta bir sey unutmamistim.Bu yil 2 tencere,1 caydanlik ve sayisiz yemek yaktim.Oyle boyle unutmuyordum yani.Omür geciyor varsin bebegin ele gelene kadar mutfagin daginik olsun.Allah can sagligi versin gerisi bos.Emin ol sen supermen olsan kocan yine elestirecek bir sey bulur cunku erkek bakis acisi boyle.He de gec sana tavsiye...

Aynen doğru diyosun arkadaş ya geçen büyük kızın toplantısına gittim öpretmeni çok iyi gidiyor kızın aldı basını gidiyor cok kendine güvenli falanndeyince öle mutlu oldum ki bende eskisi gibi ilgilenemiyorum bu gerileme varmı diye soracaktım bunu duydum ve dedim ki kızımın dersleriyle ödevleriyle ilgileneimeliyim onun başarısı herşeyden önemli yada bebeğim iş yapayım desem altı kirleniyor hemen görmüyorum acıkıyor geç emiyor yada oyun oynayamıyorum ya deli oluyor onunla konuşmam için gülüyor karnını doyur altını al kenara koy değilki bu zekası ruhu için konusacajsun ilgileneceksin amann ve diyip geçicem artık niye tanıyorum ki birde utanmadan 3. Yü istiyor benden yani ben takmıyorum ama böle yaptıkça kendimi beceriksiz yetersiz gibi görüyorum

söylemiyim soylemiyim diyorumda hem eşin ucuncuyu istiyor hem esin yardimci olmuyor oldu canim

Benim oğlum da 19 aylık, çok hareketli bir çocuk. 10 dk da bütün evi karıştırabilecek derecede yani. Ama benim için herzaman oğlum önceliklidir. Ev ne durumda olursa olsun, vaktim varsa önce onu parka götürürüm. Öyle yok misafir gelecek, aman dağınıklığı görecek gibi bir takıntım da yok. Evim müze değil. Tabiki dağılacak kirlenecek. Benim yaşam alanım. Eşiniz rahatsızsa durumdan azıcık el atabilir. Makinaya bulaşıkları yerleştirebilir. Ortalığı toparlayabilir.
Ama bence en çok siz hatalısınız. Hem anne hem baba olmuşsunuz. Herşeyi neden bi kadar üstleniyorsunuz. Siz herşeyi yapınca o da rahata alışmış. Birgün yapılmayınca Gözünr batıyor. Ayrıca kızınızın okuluyla da biraz ilgilenmesini sağlayın. 2 çocuk babası adam bu kadar rahat olmamalı.

Eşiniz çok istiyorsa bi işin ucundan tutsun bi zahmet bende 2 küçük çocuklu bir anne olarak evet işler yetişmiyor sabah kalk kahvaltilarini yaptir topla hava güzelse çocuklari parka cikar gel küçügü uyut o uyuyunca 3,5 yaşindakiyle ya boyama ya hamur oyna sonra çocuklari ögle yemegi yedir sonra bu sefer ikisiyle oyna arada git camaşir bulasik at makinaya sonra aksam yemegi hazirla o ocakta piserken makinalari bosalt küçük cocuk 15 aylik ve erkek sürekli koltuk ve tv unitesine cikiyor surekli bi gözum onda ne yapiyor diye sürekli kolacan et bu arada eş işten gelir yemekler yenir sofra kaldir küçügü uyut,büyük anne evcilik oynayalim der sonra yatma saati bu arda küçük emmek icin uyanir arada onu emzir büyüge kitap oku uyut onlar uyuyunxa yerdeki oyuncaklari vs topla sonra herkesi uyuyup kendime bir rezene cayi ve ooo saat gece yarisi 2 demem o ki kendime gecenin ikisine kadar zaman ayiramazken eşim benim karsima gecip hayatim bu eve neden süpürge takmadin dese asla demez o süpürgeyi başinda paralarim.ki benim çocuklarimdan önemli degil evin daginikligi.çocuklarimla egleniyor ögreniyoruz biz.ben kendime 5 dk bile ayiramazken kimse bana bu evi neden toparlamiyorsun diyemez,diyende geldigi yere gider.televizyonda cocuklarimin parmak izi var minik parmak izleri arada annem silince söyleniyorum minik parmaklarim nerde diye.eşiniz biraz ya yardimci olsun yada sussun bence...

Bu adamları bu hale kadınlar getiriyor sanki.Her işe koşma merakları.Yapmıyorum ben her işi.Dağınıklık görürsem ben söyleniyorum o da elinden geldiğince yapmaya çalışıyor.Zira tek başıma dağıtmış, pisletmiş, yemiş ve ortada bırakmış olamam değil mi???

Amaaan ayni anlayışsız okuzden bende de var ikizlerim 15ayliklar haliyle ev her zaman düzenli temiz olamıyor. Ama her zaman sunu söylerim çocuklar büyüdüğünde evin temizliğini hatirlamayacak onlarla geçirdiğim zamanları onlara yaptığım manevi yatırımları bilecekler onların sağlığı mutluluğu daha mühim derim ha anlar mi anlamaz ama napcan iste bi isin ucundan tutmayip bol keseden aksama kadar Napiosn ki diyorlar

R rrrapunzelll canim benim eşimde öyle benim evde kv var bebegime bakmama çok yardimci oluyor sagolsun buna ragmen yetiştiremiyorum eşim hep birşey buluyor geçici bunlar ben takmiyorum buyuyecekler gececek sikintilar ama benimku gecicek gibi degil

ellerine saglik ne kadar guzel yazmişsin yaaa. benim kv diyorki bebege bakmak annenin işi eve para getirmek babanin.yok yaaa.bende çalişiyorum eczanede evede yetişiyorum ben kime anlataayim derdimi verdim cevabini eşim yardim ediyor arada sirada ev işlerinde

Ben de ben senin hizmetçin değilim diye diye bi yardımcı aldırdım eve. Nefes aldım valla. Ne yemek derdi ne temizlik dünya varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…