Çocuklarla evin işlerini yetiştiremiyorum eşimden laf gecikmiyor...

Ya öyle büyük temizlik işlerini annemi çağırıp öyle yapıyorum zaten benim lastettiğim günlük rutin işler inanın evi topla çamaşır yıka katla bulaşık vs. Olabildiğince aza indirdin zaten ama ben kendimedd vakit ayırmak istiyorum bütün günümü ev işi yaparak geçirince çocuklara da hiç bişeyede verimli olamıyorum ne yazıkki

işte yapmayın

o günlük işler evde iken bitmez ki

o işleri çalışan kişiler de yapıyor nasıl mı yarısını yapmıyoruz öncelikle

ben mesela yazın sabah evden çıkarken çamaşırı makinaya tıkıp akşam geleceğim saate kuruyorum sonra gelince asıyorum

ertesi akşam toplayıp koltuğun üstüne atıyorum canım isterse katlıyorum istemezse duruyor

akşam 1 saat içinde pişiriyorum yemeği yiyoruz

bulaşıklar masada canım isterse topluyordum istemezse bir sonraki öğüne kadar orada idi

şimdi o eşimin görevi her akşam topluyor mutfağı karışmıyorum görev bilinci ile yapıyor

bende tek çocuk var hem de okula da gitmiyor daha

ev dağınık ama oyuncaklar her yerde çok mu önemli hayır

ütü yapmıyorum

ütülenerek giyilecekleri giymiyorum vs vs

hayat kısa kendinize zaman ayırın

mesela ev toplamak nedir

yatakları ört vs

yapmıyorum öyle işler

yatak örtüsü vs yok evimde

sabah çıkıyoruz akşam da gelip yatıyoruz incimiz mi dökülüyor hayır

eşinize benim gibi olanları anlatın sizin ne kadar özverili ne kadar çok iş yaptığınızı anlasın

ama kesinlikle ona iş verin belli düzenli rutin görevleri olsun

Benim esimde bi kac kere ima etti ev islerini yetistiremedigimi, bende inadina biraktim hic yapmadim sen kendin biseyleri gorup gozune batip toplayana kadar bende ellemiyorum dedim. cok istiyorsanda temizlikci tut dedim. simdi biraz daha iyi. 2.ye hamileyim ve ayni zamanda calisiyorum. Bin tane elim yok ya benim

Merhaba arkadaşlar biri 8 yasında biri 6 aylık çocuğum var 8yıl aradan sonra ikinci çocuk yorucu geliyor halince.Bebeğim geç yattığı için sabah 9 bucuğa kadar uyuyoruz kalkıp kahvaltı hazırla vs. saat oluyor 10.30 eşim gidiyor kızımın dersleri oluyor Hayda ders başına onunla ilgileniyorum.Bir yandanda evi toplamaya çalışıyorum bebeğim durmuyor zor iş yapıyorum evi zor toparlıyorum inanın büyük kızın okul vakti gelince onu okula bırakıp eve geliyorum öyle yoruluyorum ki koşturmaktan arada büyük kızın gitar kursu oluyor okulda daha da erken çıkıyorum bebekle 2 saat sonra tekrar gidip gitarı alıp okul çantasını veriyorum eve dönüyorum sırtında gitar arabada çocuk saatler geçiyor benim işim yine bitmiyor yeri geliyor mutfağını toplayamıyorum :KK43: ya büyüğün derslerini nasıl yaparsa yapsın diyip küçüğüde ağlata ağlata işleri yapıcam yada çocuklarıyla ilgilenip yapabildiğim kadar yapıcam ben mi beceriksizim anlamıyorum büyük kızım hobi edinsin diye istiyor diye kurslara yazdırdım götürüp getiriyorum elimden geleni yapıyorum çok da başarılı bir çocuk ben zaten hayata eskisi gibi yetişemediği. İçin yeterince bunalırken eşim bu akşam mutfağın haline bak bıktım bu mutfağı dağınık görmekten demezmi sinir oldum ya her şeyle ben ilgilenirken ( o sabah 10:30 akşam 10;30 çalışıyor) hiç bişeyle alakası yok çocuklar getir götür ilgilen ders işler hep bende yani 2. Çocuğu bile eşimin yalvarmalarıyla yaptık bunları göze almalıydı isterken bulaşıkları akıttım makineye yerleştiremedim sadece tekkalan iş bu sorunmu yani evde dursamda iş bitmiyor durmasamda bende kız okula gidince dışarı çıkıyorum hava alıyrum iki sohbet ediyorum anneme vs. Gidiyorum bende insanım evde dursamda iş tam anlamıyla yapamadıgımdan çıkıyorum böylemi demesi gerekirdi yani o kadar düzenli istiyorsan 2, yi istemicektin hayatım dedim bende sinir oldum. :/
helal olsun sana kadinin dibisin. insan anlayışlı ve merhametli olacak ki senin halinden anlasin. yaramazsin kula idare et duymamazliktan gel zamanla düzene girer hersey bebeğinin en zor zamanlari

Merhaba arkadaşlar biri 8 yasında biri 6 aylık çocuğum var 8yıl aradan sonra ikinci çocuk yorucu geliyor halince.Bebeğim geç yattığı için sabah 9 bucuğa kadar uyuyoruz kalkıp kahvaltı hazırla vs. saat oluyor 10.30 eşim gidiyor kızımın dersleri oluyor Hayda ders başına onunla ilgileniyorum.Bir yandanda evi toplamaya çalışıyorum bebeğim durmuyor zor iş yapıyorum evi zor toparlıyorum inanın büyük kızın okul vakti gelince onu okula bırakıp eve geliyorum öyle yoruluyorum ki koşturmaktan arada büyük kızın gitar kursu oluyor okulda daha da erken çıkıyorum bebekle 2 saat sonra tekrar gidip gitarı alıp okul çantasını veriyorum eve dönüyorum sırtında gitar arabada çocuk saatler geçiyor benim işim yine bitmiyor yeri geliyor mutfağını toplayamıyorum :KK43: ya büyüğün derslerini nasıl yaparsa yapsın diyip küçüğüde ağlata ağlata işleri yapıcam yada çocuklarıyla ilgilenip yapabildiğim kadar yapıcam ben mi beceriksizim anlamıyorum büyük kızım hobi edinsin diye istiyor diye kurslara yazdırdım götürüp getiriyorum elimden geleni yapıyorum çok da başarılı bir çocuk ben zaten hayata eskisi gibi yetişemediği. İçin yeterince bunalırken eşim bu akşam mutfağın haline bak bıktım bu mutfağı dağınık görmekten demezmi sinir oldum ya her şeyle ben ilgilenirken ( o sabah 10:30 akşam 10;30 çalışıyor) hiç bişeyle alakası yok çocuklar getir götür ilgilen ders işler hep bende yani 2. Çocuğu bile eşimin yalvarmalarıyla yaptık bunları göze almalıydı isterken bulaşıkları akıttım makineye yerleştiremedim sadece tekkalan iş bu sorunmu yani evde dursamda iş bitmiyor durmasamda bende kız okula gidince dışarı çıkıyorum hava alıyrum iki sohbet ediyorum anneme vs. Gidiyorum bende insanım evde dursamda iş tam anlamıyla yapamadıgımdan çıkıyorum böylemi demesi gerekirdi yani o kadar düzenli istiyorsan 2, yi istemicektin hayatım dedim bende sinir oldum. :/
:) bu hikayeyi okuyunca istemsizce güldüm. kaynanam iyidir iyide anlaşırız. nişanlıyken arada bir patavatsızlığı olurdu. eşim ev işlerinde bazen annesine yardımcı olurdu. kaynanamda o gün beyninimi üşüttü nedir aman oğlum evlenince sakın ev işi yapma herşeyini funda yapsın kadın dediğin herşeyi yapar yorulmaz demişti. bende annecim o zaman sen niye oğluna iş yaptırıyosun yoksa travestimisin tipinde benziyo biraz demiştim:) kadının dili tutulmuştu bana küsmüştü ama oh olsun salak salak konuşmasın. o günden sonra pek patavatsızlık yapmamıştı zaten. bszen kaynanama bakarken o gün aklıma gelir kendi kendime gülerim:) eşin mutfaktan şikayet ediyosa e toplasın bir zahmet

Hepiniz çok sağolun arkadaşlar inanın ev işi falan hepsi hikayeymiş dün boynum tutuldu hem de çok kötü acil hastane gezdim üstelk emzirdiğim içinde doğru düzgün ilaç vermedi doktor boynumda boyunluk acı içindeyim annemde yatıyorum :KK43: eşim evde toplasın bakalım şimdi :)) off şu şağlığıma kavusayım evim pis dağınık olsun hareket edemiyrum :KK43:(

Bu adamları bu hale kadınlar getiriyor sanki.Her işe koşma merakları.Yapmıyorum ben her işi.Dağınıklık görürsem ben söyleniyorum o da elinden geldiğince yapmaya çalışıyor.Zira tek başıma dağıtmış, pisletmiş, yemiş ve ortada bırakmış olamam değil mi???
Ah canım keşke böyle olsa kadının görevi olarak görüyor çoğu erkek ne iş yaparsan yap değersiz çünkü zorundasın sen erkek yapmaz böyle yetistiriliyorlar kendi batırsın sen temizliyceksin böyle olan ve bunları yetistirenlerin . Beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum . Bebeğiyle bile ilgilenmeyi bilmeyen benim görevim değil diyenler ev işi mı yapacak

Bizim annelerimiz mutfağı toplu tuttu ama bizimle ilgilenmedi. Lütfen şimdi olduğu gibi çocukları her şeyden önce tutun.

Imkan varsa hemen yarim gun bakici

Amann bu dünyaya kaç kez gelcez felsefesindeyim valla hiç canım isterse yaparım mutfakta dağınık diğer odalar da bebeğim herşeyden önemli kendimi yoramam eşim laf ederse hemen cevabını alır ben hangi birine yetişiyim yemek yaparım eşim de bazen süpürge açar çamaşır asar yemek yapar kahvaltı hazırlar bazen dağınıklıktan şikayet ediyor annesi çok düzenliymiş ben o kadar düzenli değilim hiç kafaya takmam kendi sevmiyorsa kalksın toparlasın eli kolu var sonuçta

Sizi çok iyi anlıyorum. 8 aylık bir oğlum var ama öyle huysuz öyle yaramazki daha şimdiden kök söktürüyor. Evimde ufacık toz bile olmazdı çok tertipli düzenliydim şimdi gözümü açasım yok. Artık elim kolum kalkmaz oldu. Sabah 6 da gün başlıyor öğlene anca evi toparlayabiliyorum. Ee beş dakika sonra aynı oğlum süpürgeden korkan bir bebek malesef kanguruda temizlik yapabiliyorum ve canım çıkıyor. Bu yüzdende artık saldım.

Hatta dün eşim şakayla laf sokmaya çalıştı sanırım. Sen artık ev işlerine yetişemiyorsun yardıma birini mi tutsak dedi. Bende valla çok güzel olur yarın gelip başlasın dedim. Şaka yapıyorum varsın ev pis olsun sen dinlen hallederiz dedi.

Sizin önceliğiniz anneliğiniz. Bırakın eviniz biraz pis olsun. Çoğu insanın mutfağında bulaşık kirliliğinde çamaşır bekleyen ütüsü vardır. Bizde biliyoruz elbet bekletmeden yapmayı ama arkanızda ağlayan bebek ilgi bekleyem bir yavrunuz varken bunlar çok zor.

Ileride yavrularınız annem hiç ilgilenmedi varsa yoksa temizlik düzen diyen biriydi diye forumlarda konu olmayalım :)

Valla yetişirsem hepsini yapıyorum yetişemezsem çok da zırt. Zaten toplayıp temizlesen de öyle mi kalıyor. Ben böyle nankör iş görmedim.

Eşim eşinizden daha yoğun çalışıyor ona rağmen pazar günü büyük temizlik yaptığımda yardım eder. Balkon yıkar, cam siler, çamaşır toplar, çocuklara bakar, yemeği de dışardsn söyler o gün sağolsun. Bana da 1 adam 2 çocukla Allah yardımcın olsun yükün ağırı sende der. Arada ev ev olmaktan çıkıyor ama ya kendi toparlar veya boşver dinlen biraz beraber yaparız çocuklara bak sen der. Eğer gücüm yerindeyse toparlamışsam oh be huzurum daha bi yerine geldi der :D onun dışında bi laf etmişliği yoktur. He bunları eşimi övmek için yazmadım eşimi cebinden 10 kere çıkarıcak adamlar da var. Eşinize bunları okutun da sizi kırmasın diye yazdım.

Bebegide uyuttuktan sonra sen uyumadan 15dkda toplanabilir mutfak ama o uzerinizdeki yorgunluktan anlayabiliyorum genelde bende oyleyim malesef insaniz herseye yetisilmiyor

Çalışmıyorsunuz biri okula gidiyor biri evde bence yetiştirebilirsiniz. Her gün bahar temizliği tadinda olsun demiyorum da daginik olmayabilir. Yetisemiyorsaniz daha az kahve içeceksin komsularla anneyle adamda 12 saat çalışıyor sonuçta. Bir erkeğe bu konuda hak vereceğim aklıma gelmezdi ama adamda iyi yasayin diye12 saat calisiyo herkesin harci değil 12 saat

Bende daha pratik oldum geçen zamanda tabi eskisi gibi olmuyor :KK70: elimden geldiğince temiz topluyum artık

Ben çok özgür bir yasamdan ikizlerle olan bi yasama gectim.annem benımle kalıyor. Ben bide öğrrtmenim calısıyorum. 5 te esai bitiyo evde 9 a kadar mesai baslıyo. Bende bazen ev işleri gecikiyo ama eşim cok sıkıntı yapmıyo.söylese bile yetişemiyorum. İki çocuk ,iş kolay değil. Benım bide biri uyusa diğeri ağlıyo uyanık.kolay değil size destek olsun. Ben eşime dedim 1 tane olsa tamam seni cok yormam ama iki tane. Gece 1 kez bwrabrr kalkıyoruz. Cunku ıkıso borden aglıyor ve ıkımız mama veriyoruz. Sende eşine sorumluluk ver pasıf kalma

Kesinlikle eşiniz yanlış bir tavır sergilemiş yani o lafları edeceğine 15 dk o da en fazla , ayirsa makineye kendi yerlestirse ne olur yani . Yapmıyorsa bile kırıcı söz söylemeleri çok çirkin . Gelip tatlı dille biseyler söylese iki güzel söz motive edici falan .

Back
X