Çocuklarla evin işlerini yetiştiremiyorum eşimden laf gecikmiyor...

Eşim şehirdışında haftada bir ancak gelebiliyor.ben biri 5 diğeri 18 aylık bebekle bir başınayım bu şehirde.herşey bana bakıyor.hasta olsam bittim yani:((

Ben ölüyüm o zamannn:KK34:3 yasına yenı gırmiş oglum ve 6 aylık kızımm. Ikısıde kaftan anlamıyor kendi ihtıyaclarını gıderemeyeck kadar küçükler. Ufak dogunca buyuk bana sardı resmen.
Stres hormonum yukseldıkce sütümü etkılıyor. Ve cocuklara olan yaklaşımımı.
Sonuçsa oldugu kadar deyıp işin ucunu bıraktım yoksa sınır hastası mı olayım. Yettigi kadar yapıyorum yetmedıgı yerde takıntı yapmıyorum ve işlrt böyle daha ıyı ılrrlıyor. Çünkü dıger turlü strestn bişey yapamıosun telaşeli oluyorsun falan falan:cool:

Ama akşm eşim geldi mi hiçç bişeyle ılgılenmem ınt basına otururum o cocuklata bakar doyurur uyutur cay demler. 9-5 calışıyorum . Senınkı gaddarmış

Merhaba arkadaşlar biri 8 yasında biri 6 aylık çocuğum var 8yıl aradan sonra ikinci çocuk yorucu geliyor halince.Bebeğim geç yattığı için sabah 9 bucuğa kadar uyuyoruz kalkıp kahvaltı hazırla vs. saat oluyor 10.30 eşim gidiyor kızımın dersleri oluyor Hayda ders başına onunla ilgileniyorum.Bir yandanda evi toplamaya çalışıyorum bebeğim durmuyor zor iş yapıyorum evi zor toparlıyorum inanın büyük kızın okul vakti gelince onu okula bırakıp eve geliyorum öyle yoruluyorum ki koşturmaktan arada büyük kızın gitar kursu oluyor okulda daha da erken çıkıyorum bebekle 2 saat sonra tekrar gidip gitarı alıp okul çantasını veriyorum eve dönüyorum sırtında gitar arabada çocuk saatler geçiyor benim işim yine bitmiyor yeri geliyor mutfağını toplayamıyorum :KK43: ya büyüğün derslerini nasıl yaparsa yapsın diyip küçüğüde ağlata ağlata işleri yapıcam yada çocuklarıyla ilgilenip yapabildiğim kadar yapıcam ben mi beceriksizim anlamıyorum büyük kızım hobi edinsin diye istiyor diye kurslara yazdırdım götürüp getiriyorum elimden geleni yapıyorum çok da başarılı bir çocuk ben zaten hayata eskisi gibi yetişemediği. İçin yeterince bunalırken eşim bu akşam mutfağın haline bak bıktım bu mutfağı dağınık görmekten demezmi sinir oldum ya her şeyle ben ilgilenirken ( o sabah 10:30 akşam 10;30 çalışıyor) hiç bişeyle alakası yok çocuklar getir götür ilgilen ders işler hep bende yani 2. Çocuğu bile eşimin yalvarmalarıyla yaptık bunları göze almalıydı isterken bulaşıkları akıttım makineye yerleştiremedim sadece tekkalan iş bu sorunmu yani evde dursamda iş bitmiyor durmasamda bende kız okula gidince dışarı çıkıyorum hava alıyrum iki sohbet ediyorum anneme vs. Gidiyorum bende insanım evde dursamda iş tam anlamıyla yapamadıgımdan çıkıyorum böylemi demesi gerekirdi yani o kadar düzenli istiyorsan 2, yi istemicektin hayatım dedim bende sinir oldum. :/
Bende şu ev işlerini bitirmeden derse başlatamıyorum oğlumu onun için çok kızıyorum kendime.ev işi bitmeden dışarı bile çıkamıyorum o derecedeyim.ama kahvaltıda oturup keyif yapmayıda çok severim.mesela eşim öğlen 12de geldi ben süpürge açamadım mutfak lavoboda bulaşık vardı kendime çok kızdım Ada'm gelene kadar niye bitirmedim diye.benim eşim takılmaz bınlara ama ben çok takılıyorum Nasıl kadınım diye.oğlumu 9da okula götürüyorum sabah 7de kalkıp ütü yapıp 8de oğlumu kaldırıyorum giyiniyoruz kahvaltısını yaptırıp götürüyorum.eğer ütü varsa erken kalkarım yoksa 8de kalkarım.o gidincede eve gelip işlerimi öğlen yemeğine kadar bitiririm.her güne bi iş koyarım.mesela pazartesi günleri temizlik günüm 12ye kadar süpür sil toz al banyo temizle yaparım.diğer günler toz alma süpürme işleri lavobo yıkarım okadar.ağır işleride sıralarım.ama küçük bebeğim olsa yapamazdım.kendime çok kızıyorum şu işleri bırakamadığım için ama yapmayınca kendimi hasta pis hissediyorum.temizlik yapınca grip bile olsam iyileşiyorum.senin ufak bebeğin var haklısın ama birazıcık erken kalkıp iş yapmayı dene bide kulağına kulaklık takıp radyo dinle bana çok enerji veriyo kolay gelsin sana benim eşimde 2.diye yalvarıyor ama seninki gibi olucağımı bildiğim için tersliyorum benim eşimde yardım etmez ay çok yazdım yaf:)

Bu erkekler iyi gun babssi baska degil. Cocuk aghkasin yataktan gondermeler aynuyuyamiyrm yarin is var demeler. Kiyafetleri ortaliganwtmalar evi dagitmalar ustune cocuk istemeler binparca yaedm etmeme ustune laf sokmalar... Duzenle sexs hayati duzenli yemek utu bulasik ustune ben babayim egolari.,. Sozde koca olurlar..evlilik onlsra fayda gibi goxukuyor...

Bu evde bitmeyen iş ne

Yani ne sıklıkla silip süpürüyorsunuz ne bileyim cam vs siliyorsunuz

Azaltın onları

Bulaşığı akıtmayın makina akıtsın

Yemek çeşidi az olsun pratik olsun besleyici olsun yeter görsel olmasa da olur

Çamaşır mesela çıkarken atın gelince asın onu iş kategorisine katmayın toplanınca anında kalkması gerekmez

Ütü yapılanları azaltın mümkünse benim gibi hiç yapmayın

Oyuncak vs dağınıklık değil o evin yaşandığını gösterir onları toplayacağız diye uğraşmayın

Maddi durum varsa haftada bir yardımcı alın o süreçte de gezin hem iş yapılmış olur hem ferahlarsınız

Bizim burada haftalık yarım gün 50-55 tl bir iki az giysi alıp boş zaman almak daha iyi bence

Valla ev isi herzaman yapilir onemli olan cocuklar.Benim de ayni sizin gibi biri 8 yasinda biri 14 aylik.Kucugum yokken ultra duzenli ve temiz bir eve sahiptim.Bebegom dogunca perisan oldum cunku hic durmayan bir bebekti ve hala oyle.Ilk zamanlar ben de mukemmel ev hanimi,mukemmel es,mukemmel anne olmaya calisirken baktim yavas yavas tahtalarim eksiliyor.Surekli unutkanlik,uykusuzluktan surekli migren ataklari ve en son stresten konusma bozuklugu yasadim ki bu son nokta oldu.Suanda sadece annelik yapiyorum,evi de canim isterse topluyorum.Ohh be dunya varmis dedim.Bugunler gecici sonucta varsin azicik daginik olsun evim.Onlar buyuyup yuvadan ucunca cok aranir evi dagitacak insan...
Aynen hersey gecici cok asiri titizdim kizim yeni dogdugunda bahceleri piril pirildi ne oluyordu zirt pirt hirsiz giriyordu oda yetmezmis gibi stres sinir cabasi kizimda korkar olmustu oyuncaklarini cikarip oynamaya gozumun icine bakiyordu birgun gummmm diye doktum ne var ne yok ortaya otur oyna cocugum dedim o bile sasirdi anne sen hascaaa oldun hastami oldum diye soruyor yok melegim sadece annen titizlik yuzunden senin cocuklugunu kaciriyor dedim zamanla esimde alisdi kucucuk oyuncak gorse yerde kriz cikarirdi simdi bahceeeedeee dahil her yer kizimin oyuncaklariyla dolu ohhhhhh misss gibi gidiyor garajdan cikariyor dagitiyor bahceye pasa gonlu isterse geri gunun sonunda koyuyor kutulara istemezse oylece duruyor isin en iyi yani ise o daginik bahceden dolayi o oldu hirsiz girmedi:KK66:aman beee bosver kizarsa kizsin hic tinlama iki homurdanir zamanla susar :KK53:cocuklarindan degerlimi bizim evi gorse ne yapar acaba salonun ortasinda cadir yazi tahtasi sinema salonu gibi sirali plastik sandalyeler uzerinde oturan bir suru bebek pelus oyuncaklar :p

Benim evlilikten öğrendiğim şey, eşten beklemeyeceksin, mızmızlanmayacaksın, her işe koşmaya çalışmayacaksın. Eşim çamaşır mı birikmiş diyor. Teldekileri al katla, makinadakileri as ben de yeni posta atayım diyorum. Döndüğümde hala aynı yerdeyse aaa ama olur mu böyle? Bişey söylemiştim sana, hadi çamaşırları atıcam diyorum. Adam yapması gereken birşeyi yapmamış gibi mahçup oluyor, işine koşturuyor:))
evdeki bazı görevler eşinin üzerine zimmetli gibi davran. İşte çamaşır toplamak, masa toplamak, bulaşık akıtıp yerleştirmek gibi. Eşin sana söylenmeye başlamadan sen söylen. "İki çocuk bir de bu ev, bıktım vallahi, bu masa neden toplanöadı hala?" gibi. Böyle böyle görev bilinci yerleşiyor adamlarda:)

5 aylık oğlum var ve ben aspiratorun temizlenmesi gereken bir şey oldugunu yeni fark ettim. Söyleyeceklerim bu kadar.
Esinizin ağzıni lavabo pompası ile vakumlayin. Çok biliyorsa bir gününü çocuklarla gecirsin. Sonra konussun.
Yalnız aspiratördeki yaglar soyut resim dalında ödül kazanabilirmis. Yazık oldu silince.

Bende bıktım bu evin halinden ne zaman toplamayı düşünüyosun acaba deseydin ya :63: sanki evi temizlemek sadece kadın işi sinir okuyorum bu kafaya. Erkekler sekiz saat mesai iki günde tatil eee kadınlar 7/24 çalışıyor yıllık iznimiz bile yok ayol:KK14:

Öyle öyle aynı öküz 3. Olsun diyor diyorda hiç suya sabuna dokunmuyor. Kendi de korunmuyor o kadar stres olmama rağmen bende gittim ria taktırdım
Aynen birde işin korunma yönü var sırf bu üçüncü çocukla ilgili konu acıcam ya ben daha çocuk istemiyorum yani kolay değil büyütmek her çocuk 3.4 yıl alıyor hayatını oturtması 2. Zar zor yaptırdı üçüncü demezmi şimdi kızıyorum diyorum ama hiççç Allah bilir diyor emziriyorum ilaç alamıyorum spral taktırmaktan korkuyorum o korunuyor ama çok da güvenmiyorum bu konuda ria nedir arkadaşım ?

Bende şu ev işlerini bitirmeden derse başlatamıyorum oğlumu onun için çok kızıyorum kendime.ev işi bitmeden dışarı bile çıkamıyorum o derecedeyim.ama kahvaltıda oturup keyif yapmayıda çok severim.mesela eşim öğlen 12de geldi ben süpürge açamadım mutfak lavoboda bulaşık vardı kendime çok kızdım Ada'm gelene kadar niye bitirmedim diye.benim eşim takılmaz bınlara ama ben çok takılıyorum Nasıl kadınım diye.oğlumu 9da okula götürüyorum sabah 7de kalkıp ütü yapıp 8de oğlumu kaldırıyorum giyiniyoruz kahvaltısını yaptırıp götürüyorum.eğer ütü varsa erken kalkarım yoksa 8de kalkarım.o gidincede eve gelip işlerimi öğlen yemeğine kadar bitiririm.her güne bi iş koyarım.mesela pazartesi günleri temizlik günüm 12ye kadar süpür sil toz al banyo temizle yaparım.diğer günler toz alma süpürme işleri lavobo yıkarım okadar.ağır işleride sıralarım.ama küçük bebeğim olsa yapamazdım.kendime çok kızıyorum şu işleri bırakamadığım için ama yapmayınca kendimi hasta pis hissediyorum.temizlik yapınca grip bile olsam iyileşiyorum.senin ufak bebeğin var haklısın ama birazıcık erken kalkıp iş yapmayı dene bide kulağına kulaklık takıp radyo dinle bana çok enerji veriyo kolay gelsin sana benim eşimde 2.diye yalvarıyor ama seninki gibi olucağımı bildiğim için tersliyorum benim eşimde yardım etmez ay çok yazdım yaf:)
Erken kalkıp işleri bitirmeyi düşündüm düşünmem mi yaptımda ama bütün gün ruh gibi gezdim :( bebeğim geç yatıyor sabah uyuyor yani ya erken kalkıp işleri yapıcam ama yorgun vi bitkin gezicem yada sabah uykumu alıcam işler duracak ben ikinciyi seçtim diğer türlü akşam gözlerimi acamıyorum valla

Bu erkekler iyi gun babssi baska degil. Cocuk aghkasin yataktan gondermeler aynuyuyamiyrm yarin is var demeler. Kiyafetleri ortaliganwtmalar evi dagitmalar ustune cocuk istemeler binparca yaedm etmeme ustune laf sokmalar... Duzenle sexs hayati duzenli yemek utu bulasik ustune ben babayim egolari.,. Sozde koca olurlar..evlilik onlsra fayda gibi goxukuyor...
Aynen öyle hayatın koşturmasından hal kalıyor sanki enerji bitiyor bi işler yapmaya bile hani

Bu evde bitmeyen iş ne

Yani ne sıklıkla silip süpürüyorsunuz ne bileyim cam vs siliyorsunuz

Azaltın onları

Bulaşığı akıtmayın makina akıtsın

Yemek çeşidi az olsun pratik olsun besleyici olsun yeter görsel olmasa da olur

Çamaşır mesela çıkarken atın gelince asın onu iş kategorisine katmayın toplanınca anında kalkması gerekmez

Ütü yapılanları azaltın mümkünse benim gibi hiç yapmayın

Oyuncak vs dağınıklık değil o evin yaşandığını gösterir onları toplayacağız diye uğraşmayın

Maddi durum varsa haftada bir yardımcı alın o süreçte de gezin hem iş yapılmış olur hem ferahlarsınız

Bizim burada haftalık yarım gün 50-55 tl bir iki az giysi alıp boş zaman almak daha iyi bence
Ya öyle büyük temizlik işlerini annemi çağırıp öyle yapıyorum zaten benim lastettiğim günlük rutin işler inanın evi topla çamaşır yıka katla bulaşık vs. Olabildiğince aza indirdin zaten ama ben kendimedd vakit ayırmak istiyorum bütün günümü ev işi yaparak geçirince çocuklara da hiç bişeyede verimli olamıyorum ne yazıkki

Merhaba arkadaşlar biri 8 yasında biri 6 aylık çocuğum var 8yıl aradan sonra ikinci çocuk yorucu geliyor halince.Bebeğim geç yattığı için sabah 9 bucuğa kadar uyuyoruz kalkıp kahvaltı hazırla vs. saat oluyor 10.30 eşim gidiyor kızımın dersleri oluyor Hayda ders başına onunla ilgileniyorum.Bir yandanda evi toplamaya çalışıyorum bebeğim durmuyor zor iş yapıyorum evi zor toparlıyorum inanın büyük kızın okul vakti gelince onu okula bırakıp eve geliyorum öyle yoruluyorum ki koşturmaktan arada büyük kızın gitar kursu oluyor okulda daha da erken çıkıyorum bebekle 2 saat sonra tekrar gidip gitarı alıp okul çantasını veriyorum eve dönüyorum sırtında gitar arabada çocuk saatler geçiyor benim işim yine bitmiyor yeri geliyor mutfağını toplayamıyorum :KK43: ya büyüğün derslerini nasıl yaparsa yapsın diyip küçüğüde ağlata ağlata işleri yapıcam yada çocuklarıyla ilgilenip yapabildiğim kadar yapıcam ben mi beceriksizim anlamıyorum büyük kızım hobi edinsin diye istiyor diye kurslara yazdırdım götürüp getiriyorum elimden geleni yapıyorum çok da başarılı bir çocuk ben zaten hayata eskisi gibi yetişemediği. İçin yeterince bunalırken eşim bu akşam mutfağın haline bak bıktım bu mutfağı dağınık görmekten demezmi sinir oldum ya her şeyle ben ilgilenirken ( o sabah 10:30 akşam 10;30 çalışıyor) hiç bişeyle alakası yok çocuklar getir götür ilgilen ders işler hep bende yani 2. Çocuğu bile eşimin yalvarmalarıyla yaptık bunları göze almalıydı isterken bulaşıkları akıttım makineye yerleştiremedim sadece tekkalan iş bu sorunmu yani evde dursamda iş bitmiyor durmasamda bende kız okula gidince dışarı çıkıyorum hava alıyrum iki sohbet ediyorum anneme vs. Gidiyorum bende insanım evde dursamda iş tam anlamıyla yapamadıgımdan çıkıyorum böylemi demesi gerekirdi yani o kadar düzenli istiyorsan 2, yi istemicektin hayatım dedim bende sinir oldum. :/
Aynı dertten müzdaribim bitmiyo anam bitmiyo dağınıklık çoluk çocuk iş bitmiyobendede üç tane var ama olduğu kadar artık eşimde öyleydi taki işsiz kalıp evde oturup benim bütün gün neler yaptığımı çocuklarla nasıl uğraştığımı ve nekadar yorulduğumu görene kadar benimde çamaşırım bitmiyo canım oof of

En iyisini yapıyorsun, ilerde kimse sana evin hep düzenlimiydi diye sormaz ama çocukların hayatta ne başardı diye sorarlar.

Erken kalkıp işleri bitirmeyi düşündüm düşünmem mi yaptımda ama bütün gün ruh gibi gezdim :KK43: bebeğim geç yatıyor sabah uyuyor yani ya erken kalkıp işleri yapıcam ama yorgun vi bitkin gezicem yada sabah uykumu alıcam işler duracak ben ikinciyi seçtim diğer türlü akşam gözlerimi acamıyorum valla
Yok kalkma boşver Ozaman yani bu koşturmada kendini kasarsan zaten yaşadığını anlayamazsın makinemisin boşver ya Dedimya 2.olsa benimde sonum aynı eşin gelmeden ara gelirken evi toparla varya 2saatte yapamadığımı 15dk Nasıl bitirdiğimi anlatamam.bizim üst katta bi komşu vardı kocası 9da gelirdi.gelmeden 1saat önce bir koşma sesleri süpürge sesi anlatamam kocası gelene kadar yatar öğlen 1de kalkar akşam iş yapardı aman boşver be öylede geçiyo hayat böylede yani temizsin diye kimse seni daha çok sevmiyo istediğin gibi yaşa ;)

Back
X