- 14 Nisan 2014
- 3.182
- 3.067
- 448
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
-
O kisi benmiyim neeee..benim icinde oyle derleruyuruz gece kalktigimda bazen evime bakarim,ayy her yer duzen yaaaa,diyorum.sabah cocuklar ve esim cikar cikmaz arkadas gelebiliyor kahvaltiya,ilk laflari bune duzen yaa..mis gibi kokuyor evin.Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorumben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu
selam
limonu böldükten sonra mı karanfil batırıyosun acaba? hiç kesmeden bütün limona batırınca gerçekten kokusu çıkıyor mu merak ettim
Hızlı yazıcam diye saçmalamışım sanki. Okuyunca farkettim.canım kırmızı ile yazdığın yeri anlamadım anlatır mısın rica etsem. kovalı vileda yerine düz olanlar ne demek. bende temizlik yapınca mis gibi kokmasını istiyorum vileda kovasına kokulu temizleyiciden koydum bol bol ama temizlik yapınca hiç de kokmadıfıs fıs mı yapsam. senin yöntemini tam anlayabilsem deneyebilirim
dün 3 tane bim gezdim böyle bişey görmedim çok merak ettim şimdi
Hızlı yazıcam diye saçmalamışım sanki. Okuyunca farkettim.
Viledanın mopları var. Kovada sıkamazsın, paspas kısmını çıkarıp elinde yıkarsın. Resim ekleyenedim bir türlü. Benimki kırmızı beyaz püsküllü olan. Su şişesine yüzey temizleyici ve az domestos koyup kapağını deliyorum. Sonra yere püskürtüp mopla siliyorum. Mop elle siliyormuş hissi uyandırıyor bende nedense.
Vileda mop yaz görsellerden bulursun google'da.
Pedallı olanlar normal paspas mop değil ki.Şimdi onların pedallilari çıktı. Vileda marka . Migros'ta var. You tube da nasil kullanıldığı izlenebilir . Ben beğendim.
Katiliyorum.. cocugumuzdan caldigimiz zaman geri gelmiyo maalesef cok titizlenmeyede gerek yokcanınıza yazık koyverin gitsin
düzenli olunca ne oluyor ? madalya mi takılıyor , büyük ikramiye mi veriliyor
ayşe hanım fatma hanım düzenli diye konuşuyor övüyor , sonra bitiyor
hergün düzenli temiz olmak için harcadığınız efor , ilerde ağrılar sancılar hatta hiçbir iş yapamamaya kadar götürüyor
canınızın kıymetini bilin
Aynennbence ıstısna degılde bebişsiz olana atıp tutmak kolay.benım görumcede tıtız ama bekar.emınkı arkamdan konuşuluyodur ama dogursun bakalım bı tane bebışle kolay oluyomu bu işler
mutfağı bıle toplayamıyorum bazen durmuyo sıpa
aynen valla zaman geri gelmez , ayşe hanım dağınık diyecek düzenli diyecek diye ne kendı zamanım dan çalarım ne çocuğumkindenKatiliyorum.. cocugumuzdan caldigimiz zaman geri gelmiyo maalesef cok titizlenmeyede gerek yok
Hızlı yazıcam diye saçmalamışım sanki. Okuyunca farkettim.
Viledanın mopları var. Kovada sıkamazsın, paspas kısmını çıkarıp elinde yıkarsın. Resim ekleyenedim bir türlü. Benimki kırmızı beyaz püsküllü olan. Su şişesine yüzey temizleyici ve az domestos koyup kapağını deliyorum. Sonra yere püskürtüp mopla siliyorum. Mop elle siliyormuş hissi uyandırıyor bende nedense.
Vileda mop yaz görsellerden bulursun google'da.
Ben her gün kullanıyorum. Süpürmesem de bi silip geçiyorum. Dediğim gibi ev çok toz alıyor. Mecburen silmem gerekiyor. Süpürmedensilince bile saçları falan topluyor. Gayet başarılı.anladım mop u biliyorum biz de onu evde toz almak için kullanıyoruz :)) çok teşekkürler
evet aslında mantıklı ben süpürge yapıp her yeri süpürüyorum ama üstüne vileda geçince gene kıllar ıslak ıslak yapışıyor sinir oluyorum illa elimle tek tek toplucam. mop daha iyi çeker tüy-kılları
hayallerimi ne guzel siralamissin. Okurken resmen ic gecirdim. Ben sorunumu biliyorum aslinda bende istikrar yok. Iki kere yapiyorum ucuncuye birakiyorum eee bu sefer ipin ucu kaciyor.Off bu eskinin kadınlarına hastayim ya. Aslında çevremde hic kusuruma bakan yok ben kendi kendime sıkıntı yaptım bir kere. Yani istiyorum ki evimde kekim hep dursun evim mis gibi koksun bi anda misafirim gelsin onları ağırlayım. Dondurucuda hep pogacam böreğim olsun. Yani arkadasım akrabam arasın dılaraevdeysen geliyorum diye benimde evim parlasın misafirimi harika ağırlayım falan
Ama aglayasim geldi. Ben niye yapamiyorum bunlari. Siz severrk mi yapiyorsunuz. Brn zorla yaptigim icin olsa gerek.Ben de tek cocukken boyle dusunurdum.
simdi 3 tane.evim 90 m2.
sabah kalkar kalkmaz yataklari duzluyorum.oglumu okula yolluyorum.kizimi krese ben birakiyorum.oglum gec kalirsa onu da birakiyorum.gelir gelmez kizimi uyutup yemek yapiyorum.yemek olmazsa is bitmiyor.cikanlari hemen mak. Diziyorum.
hemen ev supur sil toz al camasir at(ki hergun garanti 2 mak. Camasirimiz var)balkon yika as camasiri.
Kizim uyanir yemegi dokuntusu gezmesi banyosu gelen gidenler utuleri zaten hic bitmiyor.
3.5 ta oglum geliyor 4.5 ta kizimi almaya gidiyoruz.gelir gelmez yemekleri bulasiklari hal yol oluyor.odevlere oturuyoruz aksam 7 7.5 ta esim gelir yemek cay fasli.hepsi yatar.kuruyan camasirlari toplarim duzlerim.ortaliga ceki duzen veririm bulasik mak. Calistirip yatarim.
sabah msj basladigi yerden devam ederim.
aksadigi olur.ozellikle bugunlerde mobilya degisimi hali yikatma fasli derken eve belediye gelse muhru basardi.
kucuk cocukla is zor.5 yasina gelmeden dokuntu cizikler kesikler bitmez.
halisi perdesi temiz ev guzel kokar.
bekleyen camasir ve bulasik olmasin.atil esya ve fazlalik oyuncaklari kaldirin dagitin.kalabalik daginik gosterir.iki uc parca oyuncak ta olsun ortada.
cocuklari kucukken onlar da oyleydi.
Ha ev hanimiyim belki ondan bu kadar kolay islerim.
arkadaslar fayans silerken viledanin hangi cesidi olursa olsun sakin kullanmayin. Butun derzleri fayans aralarini les gibi yapiyor tecrubeylen sabitte . Prkelere kullaninda fayanslara kullanmayinokurken gülümsedim ben de ben de yapıcam dedim :)
mutfağının yerleri beyaz fayans olan bir zavallı olarak acaba hangi vileda türünü almalıyım ben..
yer silmek için en en en iyisi hangisi???
saçtı kıldı ipti kalıyor delireceğim..
bi de ev işi cahili ben arap sabunu ile fayansları sildim.. buz pistine döndü ailecek kaydık oradan oraya.. neden oldu ki :)
yeşil pronto aldım sonra bu seferde mat oldu yerler pis gibi durdu :)
nereye ne kullanacağımı bulsam kullanacağım walla temiz olacak bu ev :)
peki onu sonra nasıl yıkıyorsun yani moptan kıllar tüyler kolayca çıkıyor mu ben pek sevmiyorum bu tüy işini de zorlanarak yapıyorum ama evde de eksik olmuyo her yer saç ve vücut tüyüBen her gün kullanıyorum. Süpürmesem de bi silip geçiyorum. Dediğim gibi ev çok toz alıyor. Mecburen silmem gerekiyor. Süpürmedensilince bile saçları falan topluyor. Gayet başarılı.
Pedallı olanlar normal paspas mop değil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?