- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.029
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Morsardunya
-
Bazımız çocuk olunca evde başka biri varmı yok mu unutuyoruz. Şayet problemin temelinde bu yatıyorsa birazcık ilgilenin diyor bayanlar. Ama asıl sorunun kaynağı nedir belli değil.Birkaç sayfa okudum sinirlerim bozuldu.
Niye sürekli kadına yükleniliyor? ‘Eşini ihmal etme, eşine zaman ayır, kendine bak ...vs vs’
Erkeğe niye bu lütuf gösteriliyor anlayamadım, kadın hamilelik boyunca çekmiş, doğurmuş, hala uğraşıyor ve her kadın gibi evin de yükünü büyük ölçüde taşıyor muhtemelen.
Niye bir de sürekli erkeği pohpohlamasını öğütleyip duruyorsunuz?
Konu sahibi arkadaşım, iki çocuk annesiyim, biri iki yaşını henüz geçti. Gerçekten zor. Benim eşim de sosyallikten hazzetmeyen, mümkünse evden hiç çıkmadan yaşamak arzusunda bir insan. Sosyalleşme ihtiyacını çekirdek aile de dahil olacaksa mümkünse başkalarını da katarak karşılamaya çalışır hatta, sanıyorum ki ufaklığa yetişemiyor başkalarına paslamaya çalışıyor.
Çare? Umursama. Maddi imkanın da varsa eşinden bir şey bekleme, git gez dolaş kalbini ferahlat, eşine sarma. Bir yerden sonra dank edecektir.
Bugün tatildi, eşimin başka yere sözü vardı. Ben çocukları sabahtan alıp akşama kadar gezdirdim. Eşime de parktan bir foto attım, erkek çocuğu işte, diğer çocukların babalarıyla top oynamaya çalışıyor diye. Ne trip attım ne laf soktum bir daha. Akşam kendiliğinden yarın pikniğe gidelim dedi.
Ama bu durumda kadının eşiyle ilgilenebilmesi için yine erkeğin kadına destek olması gerekiyor.Asıl sorun bizde biz anne olduktan sonra sadece hayatımızda evladımız var gibi davranıyoruz. Eşimize yaterince vakit ayıramıyoruz . Eşim söylerdi hep beni unuttun benle uyumuyorsun vs kıskanıyordu sanki bebeğimi.ama sinir olmadı hiç . Anlayışla karşıladı. Ama herkesin tepkisi bir olmaz tabiki sizinki de böyle bir tepki gösteriyor. İlgilenin biraz eşinizle .
Bende anlamıyorumAma bu durumda kadının eşiyle ilgilenebilmesi için yine erkeğin kadına destek olması gerekiyor.
Hem çocuk ya da evle ilgili hiçbir yükün altına girmeyip( sizin eşiniz için söylemiyorum ) hem de o yoğunluktan kendine de vakit ayrılmasını beklemelerine anlam veremiyorum ben.
Misal bakımsız mıyım, o zaman al çocuğu birkaç saat ben de gideyim kuaföre saçımı başımı yaptırayım, kişisel bakımımı yaptırayım öyle değil mi?
Ben bunu görüyorım burdaki konularda hep tepkim ona.
Oo kadınlar süperman olmak zorunda zaten insan değiliz kiAma bu durumda kadının eşiyle ilgilenebilmesi için yine erkeğin kadına destek olması gerekiyor.
Hem çocuk ya da evle ilgili hiçbir yükün altına girmeyip( sizin eşiniz için söylemiyorum ) hem de o yoğunluktan kendine de vakit ayrılmasını beklemelerine anlam veremiyorum ben.
Misal bakımsız mıyım, o zaman al çocuğu birkaç saat ben de gideyim kuaföre saçımı başımı yaptırayım, kişisel bakımımı yaptırayım öyle değil mi?
evet aynen öyle canım bende öyle düşünüyorumValla cnm bu adamda bıseyler sezdım söyleyım cok soguk geldı bana tas olsa çatlar yanı ıyı sabredin cekmeyın sizde çekin bol bol paylasın o da catlasın kütük takmayın mutlaka bı adım atacak elbet :)
evet bütün yazdiklariniza noktasına virgülüne kadar katılıyorumOo kadınlar süperman olmak zorunda zaten insan değiliz kiÇocuğu sıfır yardımla mükemmel yetiştirecek, evi pırıl pırıl olacak, bu arada evde oturmak ne demek para da kazanacak boşuna mı okudu kendini öldürene kadar çalışmak zorunda bir de üstüne sevgi bile göstermeyen hatta belki psikolojik şiddeti dayanılmaz hale gelen kocaya erkek olduğunu hissettirecek. Bu arada kendi psikolojisi ne oldu kimin umrunda, insan olarak görülmüyoruz ki.
bi yerlere götürmekte sorunu yok canım kendisi evde durunca çocukla uğraşmak zor olduğu için bi yerlere gitmeyi kurtulus görüyor ..ki o gittiğimiz yerlerdede bana kalıyor cocuk ...ya boyle oturup düşündüğüm zaman o kadar çok eksik görüyorum ki gozyaslarim kendiliğinden akiyor sevmediğini bilsem bu ilişkiyi su dakika bitireceğim çünkü ben mutsuz olduğum hicbiryerde duramam nefes alamam ,seviyor ama kontrolsuz bazen o kadar fedakarlık yaparken bazen de çektiğim eziyetlerin farkinda olmuyor çocuk gibi pohpohlanmayi bekliyor anneside öyle demişti benim oğlum öyle demiştiBirkaç sayfa okudum sinirlerim bozuldu.
Niye sürekli kadına yükleniliyor? ‘Eşini ihmal etme, eşine zaman ayır, kendine bak ...vs vs’
Erkeğe niye bu lütuf gösteriliyor anlayamadım, kadın hamilelik boyunca çekmiş, doğurmuş, hala uğraşıyor ve her kadın gibi evin de yükünü büyük ölçüde taşıyor muhtemelen.
Niye bir de sürekli erkeği pohpohlamasını öğütleyip duruyorsunuz?
Konu sahibi arkadaşım, iki çocuk annesiyim, biri iki yaşını henüz geçti. Gerçekten zor. Benim eşim de sosyallikten hazzetmeyen, mümkünse evden hiç çıkmadan yaşamak arzusunda bir insan. Sosyalleşme ihtiyacını çekirdek aile de dahil olacaksa mümkünse başkalarını da katarak karşılamaya çalışır hatta, sanıyorum ki ufaklığa yetişemiyor başkalarına paslamaya çalışıyor.
Çare? Umursama. Maddi imkanın da varsa eşinden bir şey bekleme, git gez dolaş kalbini ferahlat, eşine sarma. Bir yerden sonra dank edecektir.
Bugün tatildi, eşimin başka yere sözü vardı. Ben çocukları sabahtan alıp akşama kadar gezdirdim. Eşime de parktan bir foto attım, erkek çocuğu işte, diğer çocukların babalarıyla top oynamaya çalışıyor diye. Ne trip attım ne laf soktum bir daha. Akşam kendiliğinden yarın pikniğe gidelim dedi.
Eşinizle bir evlilik danışmanına başvurursanız sağlıklı iletişim sağlarsınız.Çocuğunuz için en azından bunu yapmalısınız.Kimse annesiz yada babasız yada sevgisiz bir evde büyümek istemez.Daha önceleri başkalarından duyduğum bu söz ,benim hayatımın parçası oldu .çocuktan sonra sinir küpüne dönen 2 ebeveyn ,kavga etmeye bile gerek görmeden direkt ilişkiyi kesen 2 yabancı ,anlaşmaya calisan ama bir noktadan sonra aynı noktaya dönen kısır döngüler evet bu haldeyiz 2 yıldır bu halde...yani çocukla tek başıma daha mutluyum o işten geldikten sonra kızılca kıyamet ...onsuz daha mutluysam cocugumla ne gerek var ona ? Madem mutluluk odakliyiz ,herşey bitsin mi ?
beyaz tv de programa katilan bayanı mi diyorsunuzEşinizle bir evlilik danışmanına başvurursanız sağlıklı iletişim sağlarsınız.Çocuğunuz için en azından bunu yapmalısınız.Kimse annesiz yada babasız yada sevgisiz bir evde büyümek istemez.
Inci Yeşilyurt var.Şiddetle tavsiye ediyorum.❤
Evet.beyaz tv de programa katilan bayanı mi diyorsunuz
Nevzat Tarhan da var istersenizbeyaz tv de programa katilan bayanı mi diyorsunuz
inci hanimi izliyorum evet biliyorumNevzat Tarhan da var isterseniz
Ben onu anladığım için zaten kendine zaman ayırmasına izin veriyorum sporunu yapıyor uyuyor .zaten çocuğu günde 2 saatten fazla görmüyor kiBen kimseyi suçlamadan görüdklerimi söylemek istiyorum.
Çocuk çok stresli bir durum hele hele şu anki ekonomik yaşamda... Anne için ayrı stres çünkü tüm gün çocukla başbaşa, baba için stresli durum çünkü çocuğun geçimi, iş sıkıntısı ve gelecek kaygısı...
Ama nedense benim gördüğüm anneler hep kendi tarafalrından düşündükleri için durumu, babanın işte geçirdiği stresli zamanı oh ne güzel başıdna çocuk yok akşam geliyor vuruyor kafayı diye düşünüyor. Şunu anlamak lazım, baba işte geçirdiği zamanı zaten aile için harcıyor. Yani, kendi için değil aile için. Dolayısı ile, anne evde çocuğa bakarken zaman harcıyorsa baba da çocuk için işte harcıyor.
Yalnız kalamama, kendine zaman ayıramama çocuk olan evliliklerde ebeveynleri bunalıma sokuyor. Ne yazık ki durum bu.
Zaten bebeğe bakmak tek başına anneye yüklenmemeli, erkek hep destek olmalı. Ama destek olsa da biz ( daha doğrusu ben gibi olanlar) anaçlığı fazla abarttık. Konu sahibi de abartanlardansa kendini düzeltmeli diye düşünüyorum. Kendine, kocasına evine vakit ayırmalı.Ama bu durumda kadının eşiyle ilgilenebilmesi için yine erkeğin kadına destek olması gerekiyor.
Maşallah diyelim öncelikle ilişkinize. Hem karşılıklı anlayışa sahip hemde birbirinize olan sevginiz canlıysa bu süreç çok güzel atlatiliyor. Ancak ben konu sahibini de anlıyorum. Çocuktan önce evlilikte bazı eksiklikler farkedilemeyebiliyor. Bizde de benzer şeyler oldu hala daha da oluyor. Bilinçli diyebileceğiniz insanlar olmamıza rağmen meğer çok eksiklerimiz varmış ve bunlar çocuk olduktan sonra aleni ortaya çıkıverdi.Ya yanlis anlamayinda ben bu isi anlamiyorum cocuk olunca ne oluyorki ya anne baba olmaya hazir degilsinoz ya ayni anda bi kac seyi idare edemiyorsunuz cocuktan sonra daha guzel olmasi gerekirken neden daha kotu oluyor bizde hic olmadi hatta dahada baglandik
esim bana diyor ki çocuğa bak başka birşey istemiyorum senden yani çocuğuna aşık ni baba ama sözde uygulamada sıfırZaten bebeğe bakmak tek başına anneye yüklenmemeli, erkek hep destek olmalı. Ama destek olsa da biz ( daha doğrusu ben gibi olanlar) anaçlığı fazla abarttık. Konu sahibi de abartanlardansa kendini düzeltmeli diye düşünüyorum. Kendine, kocasına evine vakit ayırmalı.
yani aslında temel sebep çocuğumuzu tek başımıza maddi manevi destek almadan buyutmemizMaşallah diyelim öncelikle ilişkinize. Hem karşılıklı anlayışa sahip hemde birbirinize olan sevginiz canlıysa bu süreç çok güzel atlatiliyor. Ancak ben konu sahibini de anlıyorum. Çocuktan önce evlilikte bazı eksiklikler farkedilemeyebiliyor. Bizde de benzer şeyler oldu hala daha da oluyor. Bilinçli diyebileceğiniz insanlar olmamıza rağmen meğer çok eksiklerimiz varmış ve bunlar çocuk olduktan sonra aleni ortaya çıkıverdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?