Rica ederim, yazı ile ifadede bazı şeyler anlaşılamayabilir .Ben anlamadım benim salaklığım demek ki :))
Bunu demediniz ama finanse kelimeme bu atıfta bulundunuz. Bu arada bu finanse kelimesi gayrı ihtiyarı geçti demek istediğim neden bir erkek karısına para harcamaktan imtina etsin. Harcayacak tabiki işi ne ? ben böyle düşünüp böyle yaşıyorum sizin ilişkiye dair bambaşka dinamikleriniz vardır böyle yaşayın kimse için sorun yok bende sorun yaşamadım. Dediğim gibi saygı duyuyorum.Finanse eden erkeğin sonu aldatmadır demedim, finanse edilen kadın eşiyle boşandığı an maddi anlamda tamamen savunmasızdır. Ha aile destek olur vs onlar da bir yere kadar. Millet kendi annesinin evinde bile sığıntı oluyor yük oluyor bir süre sonra. Çalışmak her kadının güvencesidir. Erkekler tarafından finanse edilmeyi beklemek bana göre dev bir acizliktir
asıl sizin anlamadığın kesin....siz sanırım okuduklarınızı anlamıyorsunuz ..
şimdi yukarda ne yazmış oldunuz
Peygamberimiz Hz haticeyi çalışmaya zorlamış mı?
bu sorunun cevabı yukarda var mı?
yazmak için yazıyorsunuz valla yaa.
bir kez daha yazayım ,umarım bu sefer düzgünce okuyup anlayabilirsiniz
peygamberimiz hz hatice çalışırken evlendi, çalışan bir kadınla evlendi ama ona çalış deyip ,zorlayıp çalıştırmadı.
hangi eşine çalışacaksın dedi?
ayşe validemiz de zorlama ile değil şartlar öyle gerektirdği için
islamda kadının çalışması mecburi değildir ayrıca.
kadının hakları islamda bellidir.
buraya gelip de müslüman mahallesinde salyangoz satmayın.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz
islam hakkında bilginiz ne?
fıkıh mı okudunuz,kelam mı,hadis mi, siyer mi, tefsir mi?
sülalemiz ilahiyatçı ,kendim de islami ilimler okudum
insanları olmayan bir islama sürükleme çabasından sıkıldık artık
ister kabul edin ister etmeyin o sizin seçiminiz
ama islamda kadın çalışmak zorunda asla ve asla değildir.
boşa çaba sizinki...
hangi had hanımefendiasıl sizin anlamadığın kesin....
genç
fakir
öksüz yetim
okuma yazma bilmeyen bir adam
haddi değil o kadına bir şey yap yapma demek, zorlamamış denmez ona.... zorlayamazdı çünkü....zaten Hatice adamın işvereni yahu patronuna mı diyecek çalış/çalışma diye
Ayşeye de öldükten sonra nasıl diyecek yap yapma diye
neyse sizin kafa karışık mı bilemem de değişik orası kesin....
Ya gecinme sorunu yaşıyorlar tabi ki adam kadına çalış diyecek ne yapacak başka? E adam da ben ev isi yaparım calismicam sen git çalış desin biz adama bakalım o zaman? Kreş yaşından küçük olan çocuklular ve hastalar hariç kimsenin öyle ben çalışmam deme lüksü yok bu ekonomide.hala aynı şey.
bazı insnların gerçekten algı sorunu var .
buradaki sorun kadının zorla çalıştırılması
lakin sabahtan beri herkes kadının zorla çalıştırılması ile kadının çalışması gerektiği fikrini ayırt edmeyip, saatlerdir kadın çalışmak zorunda kısmını atlayamyıp ona takılmış durumda ,gerçekten hayret verici.
konuya son noktayı koyayım.
umarım bu iki kavram farkını ayırt edebilen çıkar.
kadın kendi için çalışmalıdır...
ama asla ve asla
bir kadın çalışmaya zor-la-na-maz.
burada islami tartışma yapmıyoruzhangi had hanımefendi
bir peygamberle ilgili siz nasıl böyle konuşuyorsunuz
sıradan bir erkekmiş gibi haddi haddi değil ,siz mi karar veryorsunuz?
ayrıca sadece hz hatice değildi eşi, bütün eşleri için geçerli
iki cümle okuyup burada bir de gülme işareti ile bir peygamber hakkında ileri geri konuşmayın.
sizin kafanız baya karışık
hem de islamla karıştırmışsınız.
gidin,araştırın,sizin gibilere sil baştan islamı anlatamam ,okuyun öğrenin.
Başta seni çalıştırmam diyordu ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istediğimi söyledim okul bitince hastanede calisacagim ve bitmesine bir sene var iş yuzunden hiç kalmicam 2 dersten kalmışım bu yüzden moralim bozuk ise girdigimden beri okula destek de çıkmıyor ben calisayim yeter ki gerisi umrunda değil bu moralimi çok bozuyorYaş kaç?
Bu yasa kadar düzenli çalışma hayatınız oldu mu sigorta vs var mı?
Emekli olma durumunuz var mı?
Ne okuyorsunuz okul bitince ne işi yapma durumunuz var?
Baştan sizi öyle kabul ettiyse zorlaması mantıksız.
Kadınların çalışmasını isterim ama gönül rızasıyla.
En azından okulum bitince çalışacağım diyorsunuz o zamana kadar bekleyebilir.
Tek maaşla geciminiz zor mu çok?
Çocugunuz yok sanırım.
Aslında çocuk olana kadar size uygun bir işte çalışıp biraz birikim yapsanız güzel olur.
Çocuk olunca kadınlar en az bir yıl çalışmıyor ve maddi olarak zorlanıyor.
Evden cikmak istememe nedenim ruhen kendimi artık iyi hissetmiyorum derslerime adapte olamıyorum ve hayal kırıklığına uğradım beni başta calistirmicani okul bitene kadar derslerime destek vereceğini söyledi şu anki durum hayal kirikligi benim için ise girdiğimden beri iki tane dersten kalmışim sinirlerim çok bozuk o yüzdenEsiniz daha uygun bi yere soksun sizi madem her seyi o biliyor ve yapiyor dusunuyorsa bunu da dusunsun kadinlarin adapte olamayacaklari isyerleri vardir siz sanirim kotu sartli bi yerdesiniz, bu psikolojiyle zaten cikarilirsiniz isten yarin bigun. Cift maas olayinda diger uyelere hak veriyorum devir o devir evimin sultani cocuklarimin anasi olayim devri bitti herkes calismak zorunda. Esinizin maddi durumu elverisli oldugu halde mi sizi calistiriyor? Yani bu kadar aglanip evden cikmak istemiyorum diyosaniz adamda para var? Anlamadim orayi. Buna ragmen mi calis diyor esiniz?
Evde oturayım kocam getirsin kafasinda birisi degilim sürekli kıyafet cart curt şeyler isteyen birisi de değilim kendisi zaten beni zamanında çalıştırmak istemediğini söyledi okuluma derslerime odaklanmami istedi şu an bu aptal iş yuzunden derslerimle ilgilenemiyorum iki tane dersten kalmışım mesaiye çağırıp duruyorlar evimle hiç ilgilenemiyorum okulumun bitmesine 1 sene kaldı kendi işimi yapmak istiyordum oda öyle istiyor sanıyordum durup durup bu ev de çok dagildi diyip duruyor yemek dahi yapamıyorum ve ruhen yorgunum artıkBazi kadınlarda bu var ya evde oturayım kocam getirsin ben evcilik oynayayım. Hiç bir zaman böyle bir kadın olamadim . Eşiniz çok zeki ve çalışkan biri valla aferim. Kulağınızdan tutmus ise sokmuş.
Yarın biegun ben sevmiyorum bu adamı bosanirim diyede tutturacaksiniz emekliliginiz olur col çocuk ortada kalmazsiniz.
Bir tek siz anlamissiniz beni evet bunlar bende var zaten 16 yaşımdan beri mücadele ediyorum ama eşime saçma geliyor bu durumlar depresyon falan hikaye onun içinBana asıl sorun çalışmakla ilgili değil gibi geldi. Uykusuzluk ağlama krizleri yorgunluk bide kendinizi değersiz hissediyorsunuz sanki depresyon başlangıcı veya kaygı bozukluğu olabilir. Destek almanız şart. Bunalmış olabilirsiniz normal. Eşinize çalışmaya ara vermek istediğinizi söyleyip biraz dinlenin derim. Hastalık var kötü gün var eşiniz de mecbur idare etmek zorunda siz kendinizi toplayana kadar
26 yasindayim , evet bu yaşa kadar sigortali bir işte de çalıştım sigorta baslangicim var , tek maaşla geciniyorduk iyi kötü iki kişiyiz zaten ıvır zivira boşuna para harcamasa daha da yetecegiz çocuk yokYaş kaç?
Bu yasa kadar düzenli çalışma hayatınız oldu mu sigorta vs var mı?
Emekli olma durumunuz var mı?
Ne okuyorsunuz okul bitince ne işi yapma durumunuz var?
Baştan sizi öyle kabul ettiyse zorlaması mantıksız.
Kadınların çalışmasını isterim ama gönül rızasıyla.
En azından okulum bitince çalışacağım diyorsunuz o zamana kadar bekleyebilir.
Tek maaşla geciminiz zor mu çok?
Çocugunuz yok sanırım.
Aslında çocuk olana kadar size uygun bir işte çalışıp biraz birikim yapsanız güzel olur.
Çocuk olunca kadınlar en az bir yıl çalışmıyor ve maddi olarak zorlanıyor.
Ay anlatamıyorum galiba evlenmeden önce calismami istemeyen bir insandı kendisi okulumu bitirmemi isteyen ve buna destek çıkan artık umrunda değil depresyon ve kaygı bozuklugum var ve ona göre depresyon gibi birşey yalan milletin uydurduğu birşey evim dağılıyor toplamaya vaktim kalmıyor iki tane dersten kalmışım ise girdigimden beri cokusteyim artık kendime de bakamiyorum mesai mesai sürekli oda hiç birşey demiyor çalıştıgim yer bir kadının calisabilecegi biryer değil orada en küçük kadın çalışan benim hepsi kocaman teyzeler ve çoğunluk erkek ful erkek diyebilirim sanayi gibi biryer beni buraya sokmasina sinir oluyorum tamamen hayal kırıklığına uğradım benSiz istiyorsunuz ki evlenince kocanız size baksın. Ama hiç market alışverişi yapıyor musunuz?
Küçüklüğünüzde bile tarlalarda çalıştıysanız şu an ki işiniz onlara kıyasla çok daha rahattır. Niye bu kadar ağlama krizlerine giriyorsunuz?
Eşiniz sizin kazandığınız parayı yine eve harcamıyorsa evet sizi kullanıyor deriz. Ama eve katkınız olsun istiyor. Kendi başına yetecek olsa zaten der sen çalışma diye.
E bosan o zaman ailen sana baksin. Okulunu da okursunAy anlatamıyorum galiba evlenmeden önce calismami istemeyen bir insandı kendisi okulumu bitirmemi isteyen ve buna destek çıkan artık umrunda değil depresyon ve kaygı bozuklugum var ve ona göre depresyon gibi birşey yalan milletin uydurduğu birşey evim dağılıyor toplamaya vaktim kalmıyor iki tane dersten kalmışım ise girdigimden beri cokusteyim artık kendime de bakamiyorum mesai mesai sürekli oda hiç birşey demiyor çalıştıgim yer bir kadının calisabilecegi biryer değil orada en küçük kadın çalışan benim hepsi kocaman teyzeler ve çoğunluk erkek ful erkek diyebilirim sanayi gibi biryer beni buraya sokmasina sinir oluyorum tamamen hayal kırıklığına uğradım ben
Burda çok güzel açıklamış, kimse kendi yanlış seçimlerinin sorumluluğunu kadere falan atmasın.
Biliyorum normal olmadığını çünkü depresyon ve kaygı bozukluğu var tam toparlandım ve ilacı bıraktım derken böyle ağır bir işe girdim 16 yaşımdan beri savasiyorum ve eşime saçma geliyo depresyon çok gereksiz birseymis insanlar üzgün olunca depresyona girdiğini sanirmis aslında çokta buyutulcek bişey degilmis ona goreKusura bakmayın ama sizin acil psikolojik destek almanız lazım iş hayatında değilsiniz ama uyku problemi,aglama krizleri kötü düşünceler taşıyorsunuz bu belirtiler pek de normal değil.
Şuan ki iş yerinizden memnun değilseniz başka iş arayın
Aileydi cocukken bile tarlada calismamdan bunu anlayabiliyor olmanız lazımDaha üniversite bitmeden, elinize bir meslek almadan, kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan koşa koşa evlenmenizin sebebi neydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?