neden olmasın :)Bende eşimden yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklarla ilgilenmesini ve sevisme ihtiyacımı karşilamasini istiyorum. Biraksin o zaman işi gücü otursun evde.
Bir de kadın calismayacagim demiyor okul bitince bakacağım diyor.Ben de kalkıp Şırnak’ta bile çalıştım ben yüksünmedim desem ne kadar mantıklı? Sonuçta öğretmen maaşı alıyorum ve bir gün tayin olacağım ve oraya isteğimle gittim. Aynı drğil yani
Keşke en başta bu detayları yazsaydınız, 10 sayfadır Müge Anlı'ya döndü buralar..... kendisi zaten beni zamanında çalıştırmak istemediğini söyledi okuluma derslerime odaklanmami istedi .... oda öyle istiyor sanıyordum durup durup bu ev de çok dagildi diyip duruyor
Niye kocası ota moka para harcayan biri belki. Konu sahibi başka işe girene kadar açlıktan öleceklerinden emin miyiz…tamam da adam calismani istiyorum sana bakmak istemiyorum diyor .biz simdi calisma konu sahibi desek ne olacak adam kadini finanse etmek istemiyor,gucu yetmiyor vs .bu kadinin calismak yada bosanip ailesinin yanina gitmekten baska caresi yok .ailesinin yanina gitse de calisicak o da ayri tabi . konu sahibinin alternatifi yok uzgunum
1.si Kadın zaten mal paylaşımına ortaktirResmen erkek ağzıyla konuşuyorsunuz.
Eve para getirmiyor diye kadınlara çalışmıyor diyemesiniz. Evde iş yapmak, çocuk yapmak çocuğun bütün bakımını üstlenmek çalışmak değil size göre herhalde. Ayrıca erkeklerin tamamı kadınlardan bunları istiyor o hade kadının mal paylaşımına ortak olma hakkı fazlasıyla var.
Daha çok çalışarak/kazanarak eşine evde oturması konusunda destek olabilirsinBende eşimden yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklarla ilgilenmesini ve sevisme ihtiyacımı karşilamasini istiyorum. Biraksin o zaman işi gücü otursun evde.
Buna okeyim. Bir evde evin işini kadın yapıyorsa çalışmanın büyüğü erkeğe aittir. Yurtdışından yazmıyorum, üç yıl evli kalmış biri değilim. Gayet ülkemizde hayatın içindeyim. Gerçeklerden uzaklaşılmış bolcagitsin ek iş falan yapsın.
Allah aşkına bu hakların medeni kanunda hangi madde de belirtildiğini yazar mısınız? Hangi maddede çocuk kreşe gelince kadın çalışmak zorunda, yoksa erkek eşini bosamak zorunda yazıyor?1.si Kadın zaten mal paylaşımına ortaktir
2. Hem ev işi yapmak hem çocuk bakımı hem de ev geçindirmek kadın ve erkeğin ortak sorumluluğudur dolayısıyla bunları talep etmek hem kadının hem erkeğin hakkidir. Nasıl ki ev işi yapmamak erkek için yanlış ise ev geçimine katkı sağlamamak da kadın için yanlostir. Çocuk olsa bile çocuk kreş yasina gelince erkeğin kadından çalışmasını istemesi hakkıdır. Bakın bunlar hak. Ama taraflar anlaşıp sen ev işi ve çocuk bakımı yap ben de eve para getireyim şeklinde anlaşabilir . Böyle bir anlaşma varsa tabiki kadın çalışmasın çocuk baksın ve ev temizlesin. Ama eşi calismasini istiyor dolayısıyla diğer işlere de ortak olmak zorunda ev geçindirmek erkeğin görevi değildir .
Biliyorum normal olmadığını çünkü depresyon ve kaygı bozukluğu var tam toparlandım ve ilacı bıraktım derken böyle ağır bir işe girdim 16 yaşımdan beri savasiyorum ve eşime saçma geliyo depresyon çok gereksiz birseymis insanlar üzgün olunca depresyona girdiğini sanirmis aslında çokta buyutulcek bişey degilmis ona gore
Bjr erkek de zor_la_na_maz. Çünkü kimse kimseyi kolundan tutup zorla ise gituremez. Fakat diğer taraf için de çalışmamak hakli boşanma sebebidir .hala aynı şey.
bazı insnların gerçekten algı sorunu var .
buradaki sorun kadının zorla çalıştırılması
lakin sabahtan beri herkes kadının zorla çalıştırılması ile kadının çalışması gerektiği fikrini ayırt edmeyip, saatlerdir kadın çalışmak zorunda kısmını atlayamyıp ona takılmış durumda ,gerçekten hayret verici.
konuya son noktayı koyayım.
umarım bu iki kavram farkını ayırt edebilen çıkar.
kadın kendi için çalışmalıdır...
ama asla ve asla
bir kadın çalışmaya zor-la-na-maz.
hayatini birlestirdigi kirayi odeyen ,faturalari odeyen kisi kadinin tercihine birakmamis ki olayi . adam dese ki sen bilirsin eyvallah calismasin adam calis,para yetmiyor diye baski kurarken illa evde oturacagim denemez yani . hamile karisina bir cikolata almayan koca okuduk daha bu hafta forumda .oturup evde 10 liralik cikolata mi beklesin kadinlarNiye kocası ota moka para harcayan biri belki. Konu sahibi başka işe girene kadar açlıktan öleceklerinden emin miyiz…
Eşiniz ne mezunu, ne iş yapıyordu?Biliyorum normal olmadığını çünkü depresyon ve kaygı bozukluğu var tam toparlandım ve ilacı bıraktım derken böyle ağır bir işe girdim 16 yaşımdan beri savasiyorum ve eşime saçma geliyo depresyon çok gereksiz birseymis insanlar üzgün olunca depresyona girdiğini sanirmis aslında çokta buyutulcek bişey degilmis ona gore
Eşiniz ne mezunu, ne iş yapıyordu?Biliyorum normal olmadığını çünkü depresyon ve kaygı bozukluğu var tam toparlandım ve ilacı bıraktım derken böyle ağır bir işe girdim 16 yaşımdan beri savasiyorum ve eşime saçma geliyo depresyon çok gereksiz birseymis insanlar üzgün olunca depresyona girdiğini sanirmis aslında çokta buyutulcek bişey degilmis ona gore
Yani kadın daha iyi bir işe girerse düşünebilir boşanma olayınıhayatini birlestirdigi kirayi odeyen ,faturalari odeyen kisi kadinin tercihine birakmamis ki olayi . adam dese ki sen bilirsin eyvallah calismasin adam calis,para yetmiyor diye baski kurarken illa evde oturacagim denemez yani . hamile karisina bir cikolata almayan koca okuduk daha bu hafta forumda .oturup evde 10 liralik cikolata mi beklesin kadinlar
kocasi destek olan kadinlarin calismamasina eyvallah da kocasi illa calis derken evde oturup harclik istemek olmuyor . bu konuda uyusamiyorlarsa da ayrilacaklar yani yapacak bir sey yok
Yorumların bazılarını acaba erkekler mi yazıyor diye dusunmeye başladımBuna okeyim. Bir evde evin işini kadın yapıyorsa çalışmanın büyüğü erkeğe aittir. Yurtdışından yazmıyorum, üç yıl evli kalmış biri değilim. Gayet ülkemizde hayatın içindeyim. Gerçeklerden uzaklaşılmış bolca
Yazarsam madde madde ne vereceksin ? İddiaya girmek istiyorum. Benim kazancım ne olacak şimdi kopyala yapıştır vs uğraşacağım benim kazancım olmazsa olmaz.Allah aşkına bu hakların medeni kanunda hangi madde de belirtildiğini yazar mısınız? Hangi maddede çocuk kreşe gelince kadın çalışmak zorunda, yoksa erkek eşini bosamak zorunda yazıyor?
O ihtimal hiç gelmedi aklıma bak, o olabilir. Bizimkilerin akrabaları da onlar gibi kendi arazilerinde çalışırlarmış el birliğiyle. Kızlardan üniversite okuyan da var erken evlenen de. O yüzden tek başına bir veri gibi gelmedi.Konu sahibi kendi topraklarında mı çalışıyor acaba? Sizinkilerin durumu iyiymiş, iş yaptıkları yer kendilerine ait. Fakirlikten işçi olarak tarlada çalışan kız çocukları talip çıkınca evlendirilir çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?