Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Bende eşimden yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklarla ilgilenmesini ve sevisme ihtiyacımı karşilamasini istiyorum. Biraksin o zaman işi gücü otursun evde.
neden olmasın :)
 
Bir de kadın calismayacagim demiyor okul bitince bakacağım diyor.
Adamın baştan kabul edip ve zorlaması abes.
Burada da kadınlar iş seçiyor çoğu erkek olan ve rahat etmedikleri yerde çalışmıyor.
Ben buna okeyim.
Ben hiç calismayan gayet çocuk bakıcılığı yapabilecek ya da yurtlarda okulllarda işçilik yapabilme imkanı varken hala kocam baksın deyip oturana kızıyorum.
Çünkü kocanın bakacak durumu yok.
O zaman cidden ultra zengin adam bakacaksın.
Hoş onlar da zengin kadın arıyor.
Fakir edebiyatı anca dizilerde yapılır.
Kimse dengi olmayana bakmaz.
Asgari ücrette tek başına maaşla da gecinilmez.
Konu sahibi bunu da bilsin.
 
.... kendisi zaten beni zamanında çalıştırmak istemediğini söyledi okuluma derslerime odaklanmami istedi .... oda öyle istiyor sanıyordum durup durup bu ev de çok dagildi diyip duruyor
Keşke en başta bu detayları yazsaydınız, 10 sayfadır Müge Anlı'ya döndü buralar.
Ev dağıldıysa kıymetli elini iki işe atıversin, siz de çalışıyorsunuz eşit durumdasınız şu an. Ev işleri de ortak yapılacak demektir. Üstelik sizin ekstradan okulunuz var. Hayatın ortak olduğunu şu erkek cinsine anlatamadık gitti ya!

Bu adam başta öyle, sonra böyleyse sizi dümdüz kandırmış sayılır.
Alın karşınıza konuşun. "Madem ben de işe gidiyorum, ev işlerini ortak yapmamız lazım herşeye tek başıma yetişemem" diyeceksiniz. Sessiz kalmayın.
 
Niye kocası ota moka para harcayan biri belki. Konu sahibi başka işe girene kadar açlıktan öleceklerinden emin miyiz…
 
1.si Kadın zaten mal paylaşımına ortaktir
2. Hem ev işi yapmak hem çocuk bakımı hem de ev geçindirmek kadın ve erkeğin ortak sorumluluğudur dolayısıyla bunları talep etmek hem kadının hem erkeğin hakkidir. Nasıl ki ev işi yapmamak erkek için yanlış ise ev geçimine katkı sağlamamak da kadın için yanlostir. Çocuk olsa bile çocuk kreş yasina gelince erkeğin kadından çalışmasını istemesi hakkıdır. Bakın bunlar hak. Ama taraflar anlaşıp sen ev işi ve çocuk bakımı yap ben de eve para getireyim şeklinde anlaşabilir . Böyle bir anlaşma varsa tabiki kadın çalışmasın çocuk baksın ve ev temizlesin. Ama eşi calismasini istiyor dolayısıyla diğer işlere de ortak olmak zorunda ev geçindirmek erkeğin görevi değildir .
 
Bende eşimden yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklarla ilgilenmesini ve sevisme ihtiyacımı karşilamasini istiyorum. Biraksin o zaman işi gücü otursun evde.
Daha çok çalışarak/kazanarak eşine evde oturması konusunda destek olabilirsin
 
gitsin ek iş falan yapsın.
Buna okeyim. Bir evde evin işini kadın yapıyorsa çalışmanın büyüğü erkeğe aittir. Yurtdışından yazmıyorum, üç yıl evli kalmış biri değilim. Gayet ülkemizde hayatın içindeyim. Gerçeklerden uzaklaşılmış bolca
 
Allah aşkına bu hakların medeni kanunda hangi madde de belirtildiğini yazar mısınız? Hangi maddede çocuk kreşe gelince kadın çalışmak zorunda, yoksa erkek eşini bosamak zorunda yazıyor?
 

Eşiniz sizin istekleriniz yada sağlığınızla ilgili herşeyi küçümsüyor yada çıkarı için görmezden geliyor buna izin vermeyin. Ne demek depresyon büyütülecek birşey değil. Peki büyütülmesi gereken şey ne diye sorun o kocanıza.
 
Bjr erkek de zor_la_na_maz. Çünkü kimse kimseyi kolundan tutup zorla ise gituremez. Fakat diğer taraf için de çalışmamak hakli boşanma sebebidir .
 
Niye kocası ota moka para harcayan biri belki. Konu sahibi başka işe girene kadar açlıktan öleceklerinden emin miyiz…
hayatini birlestirdigi kirayi odeyen ,faturalari odeyen kisi kadinin tercihine birakmamis ki olayi . adam dese ki sen bilirsin eyvallah calismasin adam calis,para yetmiyor diye baski kurarken illa evde oturacagim denemez yani . hamile karisina bir cikolata almayan koca okuduk daha bu hafta forumda .oturup evde 10 liralik cikolata mi beklesin kadinlar
kocasi destek olan kadinlarin calismamasina eyvallah da kocasi illa calis derken evde oturup harclik istemek olmuyor . bu konuda uyusamiyorlarsa da ayrilacaklar yani yapacak bir sey yok
 
Sanırım anksiyete bozukluğu yaşıyorsunuz.Ağlama krizleriniz,uyku problemleri, kaygılı haliniz,olayları büyütmeniz bunu gösteriyor.Bir an önce psikiyatriste gidip sorununuzu anlatmanız lazım.Derin nefes alın ve tüm kötü düşüncelerin sizden uzaklaştığını düşünün.
 
Eşiniz ne mezunu, ne iş yapıyordu?
 
Eşiniz ne mezunu, ne iş yapıyordu?
 
Statülü, eğitimli insanların çalıştığı yerleri örnekleyerek fikir verilecek bir konu olmadığını düşünüyorum bu durumun. eğitimsiz erkek topluluğunun yoğun bulunduğu bir ortama bir kadın girdiğinde nasıl tepki verdiklerini, hele ki karşılık bulamadıklarında toplanıp mobing uyguladıklarını bilmeyenimiz yoktur sanırım.benim başıma hiç gelmedi, hiç görmedim demekte aslında kurbanda bir sıkıntı olduğunu ima etmek gibi oluyor. ben birçok işin ne kadar zor olabileceğini anlayamıyordum kısa bir süre öncesine kadar. çünkü daha önce dersanelerde çalışmıştım. kendi restoranımızı açtık ve yetişilmediği yerde birkaç kez masa silip servise yardım edeyim dedim. siz masayı silerken bazı müşteriler öyle bir bakıyor ki mesela o gün bir kişi bile bunu yapmış olsa tüm gününüz cehenneme dönebiliyor. oysa hiç bu detayları bilmiyor ve düşünmemiştim o duruma gelene kadar. konu sahibi mutsuz olduğunuz bir yerde çalışmak intiharı bile düşündürür ben sizi çok iyi anlıyorum.bir şekilde o işten ayrılıp part bir şeyler bakın ve okulunuzu bitirin. çok üzüldüm durumunuza.
 
Yani kadın daha iyi bir işe girerse düşünebilir boşanma olayını
 
Yorumların bazılarını acaba erkekler mi yazıyor diye dusunmeye başladım beyaz yaka işler konusunda neyse ama bir kadın erkek gibi vardiyalı işlerde çalışamaz, gece taksiye çıkıp ek iş yapamaz ( güvenlik açısından yoksa kadınlar istese alasını yapar) ne bileyim fiziksel olarak ağır iş gücü gerektiren işlerde çalışamaz vs vs... Hala yok destek olmazsan eşinin boşama hakkı var falan yazanlar olmuş. Bekliyorum medeni kanunda nerde yazıyormuş öğreneceğim
 
Allah aşkına bu hakların medeni kanunda hangi madde de belirtildiğini yazar mısınız? Hangi maddede çocuk kreşe gelince kadın çalışmak zorunda, yoksa erkek eşini bosamak zorunda yazıyor?
Yazarsam madde madde ne vereceksin ? İddiaya girmek istiyorum. Benim kazancım ne olacak şimdi kopyala yapıştır vs uğraşacağım benim kazancım olmazsa olmaz.
 
O ihtimal hiç gelmedi aklıma bak, o olabilir. Bizimkilerin akrabaları da onlar gibi kendi arazilerinde çalışırlarmış el birliğiyle. Kızlardan üniversite okuyan da var erken evlenen de. O yüzden tek başına bir veri gibi gelmedi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…