Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Eşin hakkında söylenenler doğru
Ne biçim erkek ki karısı ortamın uygunsuzluğundan bahsediyor ve eşi bir şey olmaz diyor
Kocan seni çalışmaya zorlayamaz
Aç gözlülüğü yüzünden karısına yaptığına bak

Bunun artık değişmek zorunda olduğunu ve yavaş yavaş kadınlar iş hayatında olduğu için değiştiğini görmüyor musunuz anlaşılan. Çanak tutmayın lütfen artık ülkenin ataerkil haline.

Kadının istediğinde çalışmasında erkeğin görevi işten eve iken kadınınki işte çalış, evde çalış olmayacak mı? Böyle çalışmayı hangi kadın ister. Otursun evde mi diyelim yoksa artık şu ataerkil toplumu bir geçin de şu ev hepinizin ve hepiniz bir şey yapmalısınız mı diyelim?

Valla kendinden çok emin söylemiş linki koymasan inanacaktım.
Dinim böyle söylüyor diye önüne gelenle evlensin müslümanlar o zaman. Kaderimi değiştiremem desin
Biri uydurmuş ama onu elime bi geçirirsem.. Abuk subuk heriflere katlanalım diye uyduruldu kesin.

Aileydi cocukken bile tarlada calismamdan bunu anlayabiliyor olmanız lazım
Tarlada çalışmanızdan bunu çıkaramayız çünkü köylerde hep böyledir. Benim eşim ve kardeşleri de çocukken böyle işler yapmış kendi arazilerinde. Bu başlı başına yeterli bir sebep değil.

Eşinin kız kardeşi var mı?

Eşinin kız kardeşi var mı?
Hayır yok ama kız kuzenleri de yapıyormuş. Tarla işi değil bu arada, fıstıklıkları var. Eylül ayında topluyorlarmış eskiden el birliğiyle. Bunu da hiç gocunarak anlatmazlar, gülerek bahsederler fıstık maceralarından. Sonuca bakarsak biri akademisyen, diğer ikisi öğretmen.

Madem okulunuz onun umrumda değil sizde çıkın işten ve kendi derslerinize odaklanın.

Bence bu dönem ile nerdeyse 1500 sene önce ki hayat görüşünü mukayese etmek çok doğru degil. Özellikle de dini figür insanları neden karıştırıyolar anlamıyorum. İlla ki kavgaya gider bu.

Konu sahibi kendi topraklarında mı çalışıyor acaba? Sizinkilerin durumu iyiymiş, iş yaptıkları yer kendilerine ait. Fakirlikten işçi olarak tarlada çalışan kız çocukları talip çıkınca evlendirilir çünkü

26 yasindayim , evet bu yaşa kadar sigortali bir işte de çalıştım sigorta baslangicim var , tek maaşla geciniyorduk iyi kötü iki kişiyiz zaten ıvır zivira boşuna para harcamasa daha da yetecegiz çocuk yok

Tek maaş bu dönemde ve ilerisi icin gecinilmez ona kıt kanaat denir.

+++++1.000.000

Bir de herkes mühendis olarak erkeklerin arasında çalıştığını anlatmış ve çalış-tım demiş. Arkadaşlar mecburiyetten yıllardır ırgatlık yapmakla, asgari ücrete çalışmakla müsait olduğun yıllarda mühendislik yapmak aynı şey mi. Şu konuyu okurken empati diye bir şeyin varlığını sildiniz mi yoksa hiç mi bilmiyordunuz. Şaşırdım kaldım bazı yorumlara. Sizi okutmuşlar ne güzel maaşallah, herkes aynı tarzda ailelere doğmuyor. Yüksekten konuşmalar kibirden başka bir şeyi getirmedi aklıma

Maaşı çok mu düşük?
Bir kaç yıl idare edemez mi?

Ev çok dağıldı dediğinde yapistiramiyor musunuz lafı yaa. Kalk topla, temizle, yemeği yap diyeceksiniz. Sen benim zorla çalışmamı istiyorsan bunları yapmak zorundasın diyeceksiniz. Yapmayacaksın söyle ben kazandığım parayla yardımcı tutup ev işlerini yaptıracağım diyeceksiniz. Maaşınızı da sadece kendiniz için harcayacaksiniz.

Ben kadınların da çalışması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle. Ama ev işinde sorumluluk almayan kocaya maaşımdan hediye bile almam valla. Gerekirse maaşımın tamamını verir tutarım yardimcimi ev işine de elimi sürmem.

Zaten istemediği yerde zorlaması çok saçma onu başta da belirttim.
Mesela çoğu kadın tekstil ya da tuhafiye gibi yerlere gidiyor daha çok kadın ağırlıklı.
Erkeklerin içinde rahat etmemesi bana normal geliyor.
Bir de heryerin ortamindaki erkekler aynı değil ki.
Fabrika işçisi bazı abaza adamlarla üniversite okumuş adamların ortamınin aynı olduğunu düşünmüyorum.
Mesela ben kahve önünden felan geçerken rahatsız olurum cidden çoğu abaza gibi bakıyor.
Hele küçük yerlerde kahvehane gibi yerler asiri itici.
Şimdi oradan geçerken rahatsız olurken okulumda aşırı rahatim.
Çünkü yani insanlarin seviyeleri davranışları belli.

Resmen erkek ağzıyla konuşuyorsunuz.
Eve para getirmiyor diye kadınlara çalışmıyor diyemesiniz. Evde iş yapmak, çocuk yapmak çocuğun bütün bakımını üstlenmek çalışmak değil size göre herhalde. Ayrıca erkeklerin tamamı kadınlardan bunları istiyor o hade kadının mal paylaşımına ortak olma hakkı fazlasıyla var.

Ben de kalkıp Şırnak’ta bile çalıştım ben yüksünmedim desem ne kadar mantıklı? Sonuçta öğretmen maaşı alıyorum ve bir gün tayin olacağım ve oraya isteğimle gittim. Aynı drğil yani

tamam da adam calismani istiyorum sana bakmak istemiyorum diyor .biz simdi calisma konu sahibi desek ne olacak adam kadini finanse etmek istemiyor,gucu yetmiyor vs .bu kadinin calismak yada bosanip ailesinin yanina gitmekten baska caresi yok .ailesinin yanina gitse de calisicak o da ayri tabi . konu sahibinin alternatifi yok uzgunum

O ortamlarda bile küfür kıyamet olduğunu yazanlar olmuş.. birde ırgat olarak tarlada çalışmak nasıl bişey acaba? Her yıl doğudan, güney doğudan pamuk tarlalarına oraya buraya çoluk çocuk gidip çadırlarda 3 kuruş paraya çalışmak mesela?

Ben eski kafaliyim bu konularda, kadın isterse çalışır. Erkek daha çok para istiyorsa karısını zorla/uygunsuz yerlerde çalıştırana kadar gitsin ek iş falan yapsın.

Bende eşimden yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklarla ilgilenmesini ve sevisme ihtiyacımı karşilamasini istiyorum. Biraksin o zaman işi gücü otursun evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…