- 8 Ocak 2015
- 6.076
- 19.081
- 448
bence bu tur temel farkliliklarda cozum yollari ayirmak .ilerde cocuk oldugunda kadin yine calismak istemicek adam yine isticek vs vsYani kadın daha iyi bir işe girerse düşünebilir boşanma olayını
Siz gerçekten hangi dünyada yasiyorsunuz merak ediyorum. Erkek eşek gibi çalışıp ailesini geçindirmek zorunda, binlerce yıldır bu böyle. (Dini boyutuna zaten girmiyorum). Kadında diledigi şekilde destek olur olmaz, zaten evi çekip çevirmek çocuk bakmak başlı başına bir iş. Burun kivirdiginiz temizlik,çocuk bakımı için min asgari ücret+ sigorta talep ediliyor. Başka bir uyenin bakıcısı 24 bin TL istemişti geçende...Bjr erkek de zor_la_na_maz. Çünkü kimse kimseyi kolundan tutup zorla ise gituremez. Fakat diğer taraf için de çalışmamak hakli boşanma sebebidir .
1.si Kadın zaten mal paylaşımına ortaktir
2. Hem ev işi yapmak hem çocuk bakımı hem de ev geçindirmek kadın ve erkeğin ortak sorumluluğudur dolayısıyla bunları talep etmek hem kadının hem erkeğin hakkidir. Nasıl ki ev işi yapmamak erkek için yanlış ise ev geçimine katkı sağlamamak da kadın için yanlostir. Çocuk olsa bile çocuk kreş yasina gelince erkeğin kadından çalışmasını istemesi hakkıdır. Bakın bunlar hak. Ama taraflar anlaşıp sen ev işi ve çocuk bakımı yap ben de eve para getireyim şeklinde anlaşabilir . Böyle bir anlaşma varsa tabiki kadın çalışmasın çocuk baksın ve ev temizlesin. Ama eşi calismasini istiyor dolayısıyla diğer işlere de ortak olmak zorunda ev geçindirmek erkeğin görevi değildir .
boşanma sebebi konusuna da çok takılmamak lazım aslında, kadının ev işi yapmaması da boşanma sebebi ona kalırsa, kişi boşanmak istedikten sonra her şey sebebi içine girebilir. yani gözü üstünde kaşı var boşanmak istiyorum dense mahkeme eninde sonunda yine kabul eder, etmese ne olacak o evlilik bitmiş zaten.Allah aşkına bu hakların medeni kanunda hangi madde de belirtildiğini yazar mısınız? Hangi maddede çocuk kreşe gelince kadın çalışmak zorunda, yoksa erkek eşini bosamak zorunda yazıyor?
benim cevremde kadin ve erkek evde hemen her isi ortak yapiyor .babamlarin ev hanimiyla evlenen yas grubu haric cevremde herkes boyle .kk da boyle yazilinca hayrete dusuyorum nasil cevrelerde yasiyorsunuz kadinlar buna nasil izin veriyorBir önceki yorumunuzda kadın hak talep edemez dediniz şimdide fikrinizi değiştirdiniz.
Türkiye de kaç tane erkek çocuk, ev işi konusunda kadına yardım ediyor. Ben bir kaç kişi dışında kendi çevremde hiç görmedim. Eğer gerçekten sizin dediğiniz gibi kadınla herşeyi eşit bir şekilde yapsalar bunu isteme hakları var.
Lütfen yazar mısın, sana kahve ismarlarim starbuckstanYazarsam madde madde ne vereceksin ? İddiaya girmek istiyorum. Benim kazancım ne olacak şimdi kopyala yapıştır vs uğraşacağım benim kazancım olmazsa olmaz.
Bakın sizin psikolojiniz falan mı bozuk ? Yazılanları okumuyor musunuz ? Taraflar anlaşır kadın çalışmaz erkek çalışır ya da erkek çalışmaz evde çocuk bakar yemek yapar kadın çalışır . Bunlar anlaşma ile olabilecek seyler. Gelenek görenek mi şimdi konumuz ? Ben size hukuktan ve haklardan bahsediyorum eşitlikten bahsediyorum.Siz gerçekten hangi dünyada yasiyorsunuz merak ediyorum. Erkek eşek gibi çalışıp ailesini geçindirmek zorunda, binlerce yıldır bu böyle. (Dini boyutuna zaten girmiyorum). Kadında diledigi şekilde destek olur olmaz, zaten evi çekip çevirmek çocuk bakmak başlı başına bir iş. Burun kivirdiginiz temizlik,çocuk bakımı için min asgari ücret+ sigorta talep ediliyor. Başka bir uyenin bakıcısı 24 bin TL istemişti geçende...
Ha birde ev hanımligi yapilan araştırmalara göre 2.5 tam zamanlı ise bedelmiş...
benim cevremde kadin ve erkek evde hemen her isi ortak yapiyor .babamlarin ev hanimiyla evlenen yas grubu haric cevremde herkes boyle .kk da boyle yazilinca hayrete dusuyorum nasil cevrelerde yasiyorsunuz kadinlar buna nasil izin veriyor
Lütfen medeni kanunun maddelerini yazında somut şeylerden konuşalım. Ben gayette çağda yaşıyorum ama siz saçma sapan takintilarinizla bişeyler ispatlamak için yirtinma derdindesiniz. Psikolojik destek almaktan çekinmiyorum, ihtiyacım olursa geçmişte aldığım gibi alırım, size de tavsiye ederimBakın sizin psikolojiniz falan mı bozuk ? Yazılanları okumuyor musunuz ? Taraflar anlaşır kadın çalışmaz erkek çalışır ya da erkek çalışmaz evde çocuk bakar yemek yapar kadın çalışır . Bunlar anlaşma ile olabilecek seyler. Gelenek görenek mi şimdi konumuz ? Ben size hukuktan ve haklardan bahsediyorum eşitlikten bahsediyorum.
Bir erkeğin sen de çalışacaksın ben de calisacagim ev işleri de ortak çocuk bakımı da ortak çünkü hayat müşterek deme hakkı var ve böyle yaşayan milyonlarca insan var bu ülkede siz orta çağda falan mı kaldiniz ?
Ailemde,kuzenlerimde,is arkadaslarimda vs cevremde bir tane bile boyle dusunen insan yok o yuzden farkli dusunuyoruz ev isi,para isi hep ortak mantigi var eger boyle degilse de kadin olarak isi birakmam ortak parayla eve birini tutarim .Bildiğiniz eğitim seviyesi çok çok yüksek insanların arasında yaşıyorum ve durum ne yazikki bu .
Üye ısrarla medeni kanunda yeri olduğundan bahsettigi için yazdım onu, yoksa tabi ki haklısınız.boşanma sebebi konusuna da çok takılmamak lazım aslında, kadının ev işi yapmaması da boşanma sebebi ona kalırsa, kişi boşanmak istedikten sonra her şey sebebi içine girebilir. yani gözü üstünde kaşı var boşanmak istiyorum dense mahkeme eninde sonunda yine kabul eder, etmese ne olacak o evlilik bitmiş zaten.
Bjr erkegin Medeni kanuna göre kadindan çalışmasını istemek en doğal hakkı hatta calismayip giderlere ortak olmamak haklı bir boşanma sebebidir. Çocuk vb durumlar hariç
Bunun baştan konuşulması gerekirdi calismayacagim diye şart kosmaliydin
Madem çocuk yap bahanen olur çalışmamak için
Benim bir önceki mesajım bu. Sizin algı sorununuz var muhtemelen. Bebeklerin kreş yaşına gelene kadar anne yanında kalması hakkı elbette var kadın bu süreçte çalışmama durumu olabilir ama bunun gibi bir durum olmadığı sürece erkeğin kadından çalışmasını istemesi en doğal hakki.Bir önceki yorumunuzda kadın hak talep edemez dediniz şimdide fikrinizi değiştirdiniz.
Türkiye de kaç tane erkek çocuk, ev işi konusunda kadına yardım ediyor. Ben bir kaç kişi dışında kendi çevremde hiç görmedim. Eğer gerçekten sizin dediğiniz gibi kadınla herşeyi eşit bir şekilde yapsalar bunu isteme hakları var.
Çok güzel yazmışsınız da konu sahibi çalışmayacagim demiyor ki? Seneye okulum bitecek istediğim işte çalışmak istiyorum, mevcut is yerinde çok rahatsızım ve hayatım alt üst oldu şu anda çalışmak istemiyorum diyor.Kendilerini sadece “benim bir kukum var” diye tanımlayan prenseslere sesleniyorum. Evleneceğiniz erkeğe tek verebileceğiniz şey kukunuz ve “seks verme”değilse kendinizi izole etmeyin,degrade etmeyin,çalışın,1000 lira olsada kendi paranızı kazanın.
Zira gerçek prensesler de çalışıyorlar. Misal İngiliz kraliyet ailesinin kadınları ve gelinleri,bir yıllık iş misyonları var,katılmaları gereken etkinlikler,projeler,ziyaretler var.
Hem görev hem para kazandırıyorlar kraliyete.
Tabi şıkır şıkır giyinip gittikleri için aynı şey mi diyebilirsiniz. Keyfi dahi olsa saraya kendilerini kapatıp milyarlarım var diye yatmıyorlar.
Türkiye’de bekar ailesi ile yaşayan gencecik kızlar bile aileden para isteyemiyorlar ,test kitabı almak için bile evde para vermiyorlar diye konu açıyorlar.
Sizin çok güvendiğiniz kocanız bir gün sizi sokağa attığı zaman baba evine gidip nasıl para istersiniz bu sağlıklı ve yetişkin bir kadının zoruna gider.
Düşünsene 40 yaşındasın,iş tecrüben yok,2 tane çocukla zar zor baba evine dönmüşsün zaten canları burnunda bir de orkid parası istiyorsun.
Yani her şey bugün demek değil.
Yukarıda aklı başında kadınların tümü bunu çok güzel ifade etmiş.
Çoğunluğun bu konuda hemfikir olması beni ziyadesiyle mutlu etti. Sayımız az değilmiş.
Eşşek gibi çalışan hanımlar hepinizin alnınızdan öpüyorum emekliliğinizde inşallah bu sahil benim o sahil senin gezeriz emekli maaşlarımızla kimseye muhtaç olmadan.
Siz de haklısınız..... Hak hukuk adalet eşitlik diye yırtınıyorum hatta bu uğurda erkekleri de ezmemek gerektigini düşünüyorum ama haberlerde her gün kadın cinayeti.... Burası Türkiye ve biz kadinlar üçüncü sınıf insan olarak görülüyoruz. Allah belalarını versin tüm ataerkil zihniyetin. Çalışma konu sahibi bosarsa bosasin koca bozuntusu .Lütfen medeni kanunun maddelerini yazında somut şeylerden konuşalım. Ben gayette çağda yaşıyorum ama siz saçma sapan takintilarinizla bişeyler ispatlamak için yirtinma derdindesiniz. Psikolojik destek almaktan çekinmiyorum, ihtiyacım olursa geçmişte aldığım gibi alırım, size de tavsiye ederim
Yorumum geneldi. Konu sahibini baz almadım.Çok güzel yazmışsınız da konu sahibi çalışmayacagim demiyor ki? Seneye okulum bitecek istediğim işte çalışmak istiyorum, mevcut is yerinde çok rahatsızım ve hayatım alt üst oldu şu anda çalışmak istemiyorum diyor.
Konuya ayrı üzüldüm yorumlara ayrı... Konu sahibinin bitik durumuna bir de ben odun atayım der gibi yargılamalar... Konu sahibi size diyeceğim şey şu ; hayat müşterektir elbette bir evlilikte eşler karşılıklı sorumluluk alabilmeli. Şuan içinde bulunduğunuz ruh halinizin sadece çalışmakla alakalı oldugunu düşünmüyorum . Belki birikmislik... üni okuyup istediğiniz işi yapmakla belki ruh haliniz daha farklı olabilir. Bunun için çabalayin tabiki en azından bir kadın olarak elinizde mesleginiz olsun. Diğer taraftan eş kişisine asla hak vermiyorum. Eve sadece ben para getirmeyeyim sen de çalis diyerekten bir kadini , eşini, istemediği bir yerde zorla calistiramazsin. Böyle bir şey olabilir mi ? Nasıl normal karşılanıyor hayret ettim. En azından dinlen manevi anlamda çaresiz bir kadına yardımcı olmaya çalışmak varken idare et der gibi muamele. Hayır bu evlilik değil. Olamaz da. Sanıyorum ki çalismaktan değil şikayetiniz , yoksa üni bitirmeye calismak olmazdı hedefiniz diye düşünüyorum. Öncelikle kendinizi içinde bulunduğunuz ruh halinden arındırarak belki iş degistirerek düzeltmeye çalışın. Belki bir tedavi belki bir zaman dinlenme süreci. Kolaylık diliyorum.Kizlar çevreye ne kadar eşim benim çalışmamı istemiyor ama mecburuz desem de aslında baskı yapan eşim tamam çalışayım ama hayatım boyunca bu yaşıma kadar çalıştım ve artık yorgun ve bitkin hissediyorum çocukluğumdan itibaren tarlalarda çalıştım yevmiyelik islere gittim büyüdüm hem okudum hem çalıştım evlendim bu sefer hem kira durumu hem bazı şeyler canımı sıktı eşimin surekli sende calissaydin şunu da alırdık sende calissaydin olurdu demesi ve canıma tak dedi beni bir işe soktu nerdeyse çoğunluk erkek yavsak insanlarla dolu sürekli birileri ile uğraşmak durumunda kalıyorum ona bunu anlattigim zaman her yerde var oyleleri bizim iş yerimizde de var takma diyor ve benim pskolojim o kadar bitik durumda ki artık it gibi yorgun olmama rağmen uyuduktan bir saat sonra can havliyle uyanıyorum ve bir daha uyuyamıyorum sürekli ağlamak istiyorum ölsem de kurtulsam diye şu an üni okuyorum derslerime de vakit ayiramiyorum ev aldı basini gidiyor sadece bakıp düşünüp agliyorum kafamı toparlayamiyorum ben okul bitince kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama eşimin bu pskolojik baskılarına da dayanamıyorum iş yerinde en çok duyduğum laf eşin seni sevseydi böyle erkek yurdu gibi bir yere ise sokmazdi burda kendine dikkat et lafları şimdi de uyuyamıyorum surda bikac saat sonra ise gideceğim sinirlerim aşırı derecede bozuk ben eve kapanmak ve bidaha hiç çıkmamak istiyorum artık yorgun ve bitkin hissediyorum hasta gibiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?