Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

bu kafa yapısının bilinç altını yukarda yazdım
daha da sizinle tartışmaya gerek duymuyorum
analarımız çalışarak mı büyüttü bizi
kendi içinizdeki eksiklikleri başkalarına atmayın
kadın erkek eşit değil mi dedik
kadın çalışınca erkekle eşit olmuyor ,hem evde hem dışarda çalışan kadının yükü erkeğe göre daha ağır , o yüzden eşit olmaları mümkün değil ,öyle ise eğer hem çalışıp hem ev işi yapıyorum çocuk bakıyorum diye ağzı açılmasın hiçbir çalışan kadının ,eşitizya.
mantık mantık ,biraz mantık
klişe feminizm peşinde koşmak bu.
keşke hiçbir kadın çalışmak zorunda kalmasa ,devlet destek verse ,ben dakika durmam ,işi bırakırım,evlatlarımla daha bol vakit geçirirdim, aile kavramının içi boşaldı boşalacağı kadar ,siz ataerkil kelimesini sözlükten bulmuşsunuz ,her fırsatta bunu oraya buraya yazıyorsunuz,bu meseleyi kurtarmıyor.
ataerkillik asıl ,kadını çalışmaya mecbur bırakıp hem işte hem evde ezilmesine sebebiyet vermektir.
günümüzde bu yapılıyor işte .

Ne kadar negatif yorumlar ya bunlar. Yarının ne getireceği belli olmuyor, bundan 1 sene önce benim mutfak alışverişim 1.5bin iken şu an 4-5. Bunu kim ön görecekti de ona göre kendini ayarlayacaktı? Yetemiyor demek ki adam, bu ülkede çocuğuna pantolon alamadı diye intihar eden babalar var ne kadar abartıyorsunuz çalışmak "istemeyi". Adam ek işe gitsin günde 20 saat çalışsın karısıyla ilgilenmezse ona da bıkbık edeceksiniz karısıyla ilgilenmeyecekse niye evlendi diye. Ne istiyorsunuz tam olarak ben anlamadım, çünkü erkekler de superman değil malum.

Hanımefendinin eski sorularını gördünüz mü bilmem ama okuduğu bi üniversiteden zaten iş bulamayacağını biliyor, diğerinin de bi kesinliği yok. Ha gönül ister herkes doktor olsun mühendis olsun ama olmayınca elden ne geliyorsa yapıyor boğazından iki lokma geçsin diye. Kadın çalışmak istemiyor erkek ek iş bulamıyor biz mi geçindirelim bu çifti?

oradaki fark yüz keredir yazıyorum anlaşılan okumuyorsunuz.
ordaki fark şu,adam başta çalışacaksın diye konuşmamış ,kadın çalışmayacak olarak evlenilmiş.

Benim annem de anneannem de çalışan kadındı. Anneannem ilk öğretmenlerden hatta. Benim çevremde çalışmayan insan yok denecek kadar az. Çalışmayan bir iki kişiyle de paylaşacak bir şey bulamıyorum çünkü çok kısıtlı hayatları var.

Hem disarda hem evde çalışan sadece kadınlar değil, ha kendi salaklığı olarak yapan varsa bilemem, biz eşimle ortak yapıyoruz her şeyi. Yanlış kişilerle evlenip hem evde hem disarda çalışan varsa o kadınların çalışması ile ilgili değil yanlış eş seçimiyle ilgili bir sorun.

Bir kadına neden evini geçindiremiyorsa evlenmesin demiyorsunuz da bir erkeğe söylüyorsunuz? O zaman erkeğinde tercihi çalışmak veya çalışmamak. Asıl kadın kendine enayi arıyor o zaman düne kadar babam baktı bugünden sonra da kocam bakar ne güzel. Sizin bu kadına yüklediğiniz ev işi yapacak erkek işte çalışıp evine ekmek getirecek sınıflamalarınızdan gına geldi gerçekten. Sizlerin yüzünüzden bizler elinin hamuruyla erkek işine karışan kadınlar oluyoruz. Ev işi yapan erkek de erkek sayılmıyor. Siz erkek şöyle olsun böyle yapsın görevidir dedikçe onlarda kadınlar da çocuk doğursun ev işi yapsın görevidir demeye devam edecekler görün bunu artık.

oradaki fark yüz keredir yazıyorum anlaşılan okumuyorsunuz.
ordaki fark şu,adam başta çalışacaksın diye konuşmamış ,kadın çalışmayacak olarak evlenilmiş.
ee sozunden vazgecmis kadin da madem bosansin sozunden vazgecti diye .ama tuh o zaman da calismak zorunda ne yapcaz simdi ?

Konudan ayrık olarak bu ev işi bir tek benim için zor sanırım. samimiyetle söylüyorum dışarıda çalışmayı tercih ederim ev işindense, bir kere inanılmaz nankör, sildiğim bir yeri biteviye tekrar tekrar gün içinde silmek zorundayım. herhangi bir mesai yok, sabah kalkınca başlıyor ve ne zaman uyursan ancak o zaman bitiyor.tatil yapayım bir gün desen mümkün değil hep yapılması gerekiyor, üstüne emeğin ne itibarı ne maddi bir getirisi var. yıllardır ben de dışarıda çalışıyorum, hatta sektör değiştirmek planları içindeyim ama asla ev işi bana daha kolay gelmiyor açıkçası. hatta o kadar yorucu ki bunu meslek olarak yapanlara da gıpta ediyorum.ben iki gün yaptıkları işi yapsam hastanelik olurum sanırım.

orada kocası ek işe giden kadın bnimle ilgilenmiyor diyorsa o kadında hata vardır diyeceğiz ,bu kadar basit.
ayrıca erkek her ortamda her işte çalışabilir ,kadın gibi değil durumu,ek iş bulamama çok nadir olur,az çok mutlaka bulur.
hanımefendi anlıyorum sizi içten içe bir derdiniz var ama ilacı çalışmayan kadın değil
benim 7 sülalem okumuş ,sülalemde okumayan yok,çok kültürlü bir ailem var ,ama bu çalışmayıp da o bilmem nerelere gelmiş yiğenlerine ,kendi çocuklarına bakan annemin işe yaramadığı anlamına mı gelmiyor.
amma saçmalıyorsunuz ,eskiden herkesin okuma çalışma imkanı mı vardı?
şimdi o analar işe yaramaz mı oldu?

Ya bırak kocasına donunu toplatamayan, 1 saat çocuk eğletemeyen biri çalışmasın, yüküne yük eklenmesin, halden anlayan adam yoksa başında netsin? Dünyanın en kötü fikri yani kocam ev işi yapmıyor çocuk bakmıyor diye işi bırakmak, resmen daha iyi hizmet edebilmek için ekonomik gücünü feda ediyorsun. Ev hanımıyım, kocam donunu topluyor yorumu istemiyorum, genel konuştum kimse kişisel alınmasın. Ama ev işi ama çocuuuk bahanesine karşılık yazdım. "Bakan var ki çalışmıyorum size ne?" yorumu daha bi başım gözüm üstünedir.

Yıllarca çalışıp maaş kartı kocasında olan, hiç bir lüksü olmayan sadece cebine ihtiyaçtan ötürü harçlık alan ve üstüne üstlük evin tüm sorumluluğu kendisinde olan (kocaya akşam çay servisi yapmakta dahil) tanıdığım kadınlar var.

İşe gidiyor çalışıyor, geliyor evde çalışıyor. Yetmiyor yıllık izinlerde köye gittiğinden kayınbabanın evini de temizliyor. Bakıyorsunuz sadece iş görüyor kadın, ne zevki var ne de keyfi. Genelde çalışmak istemeyenlerin yaşam tarzları hep benzer oluyor.

Ya benim ne derdim olacak bir elim yağda bir elim balda, o ülke senin bu ülke benim geziyorum, eşimle çok mutluyum, maddi bir sorunum yok. Çalışmak kolay değil, ev isi yapıp iki süpürge açmak bir tencere yemek cikarmakla bir değil. Bunun iddia edilmesini komik buluyorum. Bir dönem kadınlar ilk iş hayatına atıldığında işten gelip bir de ev isi yapmasınlar diye ev içi emek, hayat müşterek, vay ev hanımligi ne zor diye bir furya çıktı anlıyorum dönem koşulları bunu gerektiriyordu. Ama olması gereken ev hanımligi güzellemesi değil, ev isi bölüşmenin önemi. Bebek bakana bir laf eden yok zaten post poyunca bir tane bile böyle bir yorum olmadı. Dümdüz ev hanimligindan bahsediyorum yani bomboş bor şey. Bomboş. Övecek acindiracak bir şey yok ortada, kendi evinin işini yapıyor herkes gibi. Kişisel hijyen, aç kalmama çabası. Abartmaya gerek yok hepimiz yapıyoruz.

yazdıklarımın tek bir kelimesini anlamamışsınız , o yüzden boşa nefesimi tüketmeyeyim ,baştan tekrar okursanız belki anlarsınız ,bazıları takılı plak gibi hep aynı şeyi tekrar edip duruyor..

tamam kendi hayatınızın övgüsünü yapmışsınız,derdiniz buydu anlaşıldı ,çok iyi mutlu osunuz busunuz,bittimi ?
biz burda sizi tartışmıyoruz ki? ben bunca zamandır kendi ailemden örnek verdim mi? kendi kocamın süperliğinden ,maaşımdan,işimden ,harika hayatımdan,bize ne sizin hayatınızdan,siz bunları aile sohbetlerinde ballandıra ballandıra anlatın ,oralarda iş görür bu.
biz burada sosyolojik bir meseleyi irdeliyoruz.
dümdüz ev hanımlığı nedir mesela ?
böyle bir tabir ilk kez duyuyorum.
dümdüz erkeklik,dümdüz iş erkekliği filan da olur ozman?
hem bize ne ,kimisi dümdüz olmak ister ,kimisi yanyevan?
ona da mı siz karar vereceksiniz?
ilahi.. karı koca mutlu ise bizi ilgilendirmez,herkes sizin süper ailenize sahip olmak istemiyordur belki kimbilir.

Yok illa bir derdim varmış ya onu dedim derdim yok. Her bir konudan rahatsız olanlara kesin bilinçaltında yatan bir şey var denmesinden sıkıldım, derdim yok benim sadece komik buluyorum ev isi zorluğu anlatilmasini. Herkes yapıyor ya herkes, kendi evi yapacak tabi ki. Eşi yapmıyorsa o da kendi enayiligi, yaptırsın o zaman. Düz ev hanımı da çocuk bakmayan sadece ev isi yapan kisi oluyor haliyle anlamamak için zorlamissiniz ama.

sizin gibilerin başkalarının sorunlarından anlamasını beklemiyorum zaten
siz süper eşinizle süper hayatınıza devam edin.
yorum yapmayın kafi..

Evet maalesef ki var. Hayat adil değil malesef. Bir de şöyle kadinlar var, çalışmayıp gün içinde bütün gün evde sürekli komşularıyla gezen, her ay kocasından bilezik aldıran, istefigi gibi alışveriş yapan, yıl için de 2 ay gezmeye giden kadınlarda var ve bu kadınlar hala kocalarından dert yanar

Hanımefendi çalışmak istememeye bahane arıyor olsaydım önceden de arardım bu yaşa kadar çalıştım çalışmak zorunda olduğum için liseyi bile örgün olarak okumadım açıktan bitirdim merak etmeyin sigortam da yattı bu yaşıma kadar deneyimim de var erkeklerin arasında çalışmak problemim değil daha önce çalıştığım yerde ful erkekti neredeyse ama böylesi tipler yoktu buranın insanlarına alisamiyorum sadece çalıştığım yerlerden , vakit buldukça gittiğim kurslardan iş yeri açma belgelerim dahi var kendimi daha da gelistirip okulumu bitirmek istiyorum ayrıca bildiğiniz kadınlar gibi kocamın parasını yiyeyim bana sürekli bunları alsın diyen bir tip değilim aksine kocam bazen kızar neden istemiyorsun alayım edeyim diye 16 senedir çalışan birine göre fazla ön yargili bilgiçlik yapiyorsunuz

Maddi yönden yetersiz erkekler eşlerini çalıştırmaya bayılıyor maalesef ( çevremde örnekleri var. Adam evi geçindiremiyor , karısınıda çalışmaya zorluyor) kadının güzel mesleği varsa ve kendi de çalışmak istiyorsa ayrı bir konu ama sizi çalışmaya zorlaması hiç hoş durum değil, birde o kadar erkeğin arasında bilemedim yani şimdi, üzüldüm.

Olay konu sahibinin durumundan çıkmış da yine çalışan kadın/çalışmayan kadın muhabbetine gelmiş.
Konu sahibinin şartlarından bağımsız birkaç şey söylemek istiyorum.
Biz kalabalık bir aileyiz. Erkek kardeşim yok. Boy boy bir sürü kızkardeş. Kız kuzenler de cabası. Hepimizin kendimizi bildik bileli aklında okulu bitirmek, iş bulup çalışmak vardı. Çok şükür öyle de oldu.
Ara verdik çocuklarımız olunca, hatta birimiz şu an işini tamamen bıraktı yaklaşık 1 yıldır çünkü özel bir çocuğu oldu ve kendisinin bakması gerekiyor. İçimizde az paraya çok çalışan da oldu dönem dönem ama sonra daha iyi işe geçti vs.
Yani tabi ki hayat şartları, her ailenin özel durumu, ihtiyaçları farklı olabilir.
Benim anlamadığım nokta şu. Bir yetişkin kendi yaşamını idame ettirmek zorunda değil mi? Kadın veya erkek farketmez. Kadın istemezse çalışmaz diyelim ki. Peki o zaman kadının yaşamını kim idame ettirecek? Evlenene kadar babası, sonra da kocası mı? Çok saçma geliyor bu bakış açısı bana. Baba nereye kadar koskoca insanı geçindirecek? Kaç yaşında tam olarak evlenilecek belli mi mesela? 30-35 yaşına kadar baba eline sonra koca eline mi bakılacak? Anne-babanın ne kadar yaşayacağı belli mi?
Yaşamak için paraya, para için de çalışmaya mecburuz.
İş bulamamak, çocukları olduğunda bakacak birini bulamamak, sağlık sorunu yaşamak vs birçok sebeple kadın ya da erkek çalışamayabilir. Eşler arasında anlaşır kadın evde çocuk bakımıyla ilgilenir adam çalışır. İdeal diyemesek yine anlaşılabilir. Bunlar başka koşullar.
Ama İSTEMEZSE çalışmaz diyemeyiz hiçbir yetişkin için.
Erkek tek başına evi geçindiremiyorsa veya daha iyi şartlarda yaşamak için kadının da katkı koymasını bekliyorsa bu onu tü kaka yapmıyor. Tabi ki bu talepleri dile getirmenin bir yolu yordamıyla adabı vardır. Ya da kadın-erkek farketmez kimse kimseyi yoğun mobing/taciz altında, köle şartlarında çalışmaya zorlamamalı. Ki bu noktada hayat arkadaşı olmak birbirine karşı saygılı, şefkatli ve sevgi dolu olmayı gerektirir. Eş seçimi giriyor devreye. Benim işe ara verdiğim dönemler olduğu gibi, iş değiştirmek/dinlenmek isterse o süreçte eşime her zaman destek olacağımı benim masrafları halledeceğim söylediğim çok zaman olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…