- 28 Eylül 2022
- 1.346
- 4.971
- 63
- 37
Ailenize daha fazla zaman ayırmak istemişsiniz. Çocuklarınıza kendiniz bakmak istemişsiniz. Evet ilk birkaç yıl çocuğuna konsantre olmak, her anına şahit olmak istemek tabi ki herkesin hakkı. Anlayabiliyorum.Size sonsuz katılıyorum.
Üniversite okumuş ve 3sene üst düzey çalışıp ev hanımlığını transfer oldum.kendim bile isteye.şükür durumumuz buna elverişliydi.
Hayata bakış açım farklıydı herzaman.çocuklarımı kendim büyütmek ilk adımlarına şahit olmak , istediğim zaman çıkıp kahve içmek istediğim zaman kitap okumak ( çalışırken en büyük zevkim olan kitap okumaya bile vakit kalmıyordu) gibi gibiii.....iş yerinde birgün yanımda çalışan arkadaşım wc de süt sağmak zorunda kaldığında ,işi bıraktım...bu sistemi asla kabul etmiyorum.bence çoğu çalışan kadında adamda imkanı olsa bu zorlukları çekmez.dilerim daha iyi şartlarda bir düzen oluşturulur ülkemizde ve çalışan insanlarda kendilerine ve ailelerine ayırwcak daha çok zaman bulur.çünkü hayat kısa ve 1 günün sadece 3-4saatini ailemize ayırabilmek çok üzücü...
Görüyorum ve arttırıyorum. Ben HİÇ sünnet düğününe gitmedim. Elit falan da değilim bütün yazarım köyde geçti. Sünnet düğünü yöresel bir gelenek. Eşimin tarafında var, bizde yok. Erkek çocuğum var ve asla sünnet düğünü falan planım yok.işte ben o dediğiniz türde sünnet düğününü hayatımda görmedim.
En son gördüğüm sünnet düğünü de 10 yılı geçti ve bu şekilde de değildi.
Çevrem yapmıyor demek ki çevre belirleyici bu konuda.
Biz çocuklarımıza babasıyla örnek olursak çocuklar da öyle yetişir umarım da öyle biriyle tanışırlar.
Demek istediğim sizin de dediğiniz gibi kadınlar yetiştiriyorsa çocukları kadınlar değiştirir yine küçükten başlayarak.
Diğer türlüsü kolaya kaçmak oluyor bence.
Siz tamamen yanlış anlamışsınız.ben erkek çalışsın kadın yesin gibi cahilce bir düşğnceye asla sahip değilim.sadece keşke diyorum kadın böyle bir şansa sahip olsa diyorum.çalışmak isteyen tabiki çalışsın ama istemeyen mecbur kalmasın istiyorum.kadının yükü erkeğe göre daha fazla bence.bikere hamilelik doğum süreçleri bile kadını hem fiziksel hem ruhsal çok etkiliyor.bunu üstüne emzirme vs..birde destekçisi olmayan kadınlar var.erkekler genel olarak doğuştan tek işi yapabilme kapasitesine sahipler (istisnalar elbet var) onlar işten eve gelecek çocugu iki öpüp koklayacak yemek yiyip yatıp dinlenecek.kadın yorgun argın işten gelecek , belki üzerini bile değiştiremeden yemek hazırlayacak , çocuk çocugun ödevi , ütü , derleme toplama, ertesi günün planı...eee canı film izlemek istiyordu ama erken kalkacak.uyumasıda lazım.haftasonu giderim dedi, sonra bi baktı özel sektörde ve cumarteside çalışıyor.pazar gitmese iyi olur çünkü çocuklarım kıyafetler yıkancak ütülencek ev düznelencek falan falan kısır döngü.erkekler genelde daha rahatlar malesef, biz kadınlarda baştan onları böyle alıştırarak iyice tepemize çıkarıyoruz zaten.oyüzden çalışan kadın tabiki çalışsın en güzeli.ama istemiosa şansı varsa otursun çocuguna baksın ki bence bu daha zor.he erkek doğurabiliosa emzirebiliosa aynı anda ütü temizlik bulaşık yapabiliosa aynı şekilde onlar içinde üzülürdüm...ben genelde kadınlar daha yıpranan taraf oldugu için onlar üzerinden yazdım....Ailenize daha fazla zaman ayırmak istemişsiniz. Çocuklarınıza kendiniz bakmak istemişsiniz. Evet ilk birkaç yıl çocuğuna konsantre olmak, her anına şahit olmak istemek tabi ki herkesin hakkı. Anlayabiliyorum.
Ama anlayayamadığım ve burada da birkaç kez daha belirttiğim bir husus var. Erkekler de zor şartlarda çalışıyor, onlar da mobbinge uğruyor, onlar da kendilerine ve hobilerine vakit ayırmakta zorlanıyor. Onlar da aynı şekilde evde kalmak istese geçimi kim sağlayacak? 'Çalışmak istemezse çalışmaz.' denen taraf neden kadınlar sadece? Ben istemezsem çalışmam/eşim bana bakmak zorunda/evi geçindirmek erkeğin görevi para kazansam da benimdir gibi bir anlayışı benimsediğinizde ataerkil bakış açısının getirdiği toplumun kadına biçtiği role dair de büyük küçük bir sürü görevi kabullenmek durumunda kalırsınız.
Bana göre adil olan şey hayatın getirdiği maddi manevi her yükü paylaşmaktır. Para kazanmayı da, çocuk bakmayı da, ev işlerini de eşler paylaşabilmeli.
Çocuğum olduğunda ücretsiz izin kullandım iki yıl. O iki yılda 7/24 bitmeyen bir çocuk bakma işim vardı. Şu anda yine ücretsiz izindeyim başka bir sebepten. Çocuğum kreşe, eşim işe gidiyor.
Ortalama günlük 2 saatimi alırsam ev işlerine fazla fazla yetiyor. Kendime, ilgi alanlarıma vakit ayırmak evet güzel. Ama bütün bir ömür böyle geçer mi? Ya da bütün bir ömür boyunca bir taraf rahat ederken diğer tarafın geçimi tek başına üstlenmesi adil mi? Daha çok kısa süre oldu ben izne çıkalı fakat vicdan azabı duymaya başladım yavaş yavaş. Eşim iyi kazanıyor, benim kazancıma ihtiyacımız yok. Yani mesele sadece maddi yeterlilik de değil.
Ülkemizdeki çalışma saatlerinin uzunluğu, part time iş imkanlarının kısıtlı olması, ücretli/ücretsiz doğum izinlerinin yetersiz olması, çocuk için alınacak izinlerin sadece anne tarafından alınabilmesi, çocuklu aileler için iş yerlerindeki kreş imkanlarının yetersiz olması... daha aklıma gelmeyen bir sürü sorun var kabul ediyorum. Ben de çalışan ve çocuklu bir kadın olarak çok zorlandım dönem dönem. Ama bizler bunların düzeltilmesi için çabalamak, talep etmek, hakkımızı aramak yerine çalışma hayatından çekildikçe bu sorunlar sonsuza kadar böyle sürüp gidecek.
Valla yöresel gelenek ama yapmayanda yapmıyor mesela ben.aslında sünnet sadece bir örnek.erkekler doğuştan pohpohlanarak büyüyor.sizde bizde olamayabilir ama genelde malesef hala öyle.okumuşuda cahilide üst düzeyide alt düzeyide.eltim mesela daha 23 yaşında , hamile ve oğlan olacak aslanım olacak diyor...yıl olmuş bilmemkaç...yani gelen nesildende umutsuzum ben.hala kocasına oğlan vermek için benliğinden vazgeçmiş kadınlar var..birde dip not : ben sünnet düğünlerine bile gitmem...Görüyorum ve arttırıyorum. Ben HİÇ sünnet düğününe gitmedim. Elit falan da değilim bütün yazarım köyde geçti. Sünnet düğünü yöresel bir gelenek. Eşimin tarafında var, bizde yok. Erkek çocuğum var ve asla sünnet düğünü falan planım yok.
Ben de yorumumda maddi manevi her yükün paylaşılması gerektiğini belirtmiştim zaten. Sizin bahsettiğiniz senaryoda kadınların yaşadığı şey evlilikten ve çalışma hayatından ziyade kölelik oluyor.Siz tamamen yanlış anlamışsınız.ben erkek çalışsın kadın yesin gibi cahilce bir düşğnceye asla sahip değilim.sadece keşke diyorum kadın böyle bir şansa sahip olsa diyorum.çalışmak isteyen tabiki çalışsın ama istemeyen mecbur kalmasın istiyorum.kadının yükü erkeğe göre daha fazla bence.bikere hamilelik doğum süreçleri bile kadını hem fiziksel hem ruhsal çok etkiliyor.bunu üstüne emzirme vs..birde destekçisi olmayan kadınlar var.erkekler genel olarak doğuştan tek işi yapabilme kapasitesine sahipler (istisnalar elbet var) onlar işten eve gelecek çocugu iki öpüp koklayacak yemek yiyip yatıp dinlenecek.kadın yorgun argın işten gelecek , belki üzerini bile değiştiremeden yemek hazırlayacak , çocuk çocugun ödevi , ütü , derleme toplama, ertesi günün planı...eee canı film izlemek istiyordu ama erken kalkacak.uyumasıda lazım.haftasonu giderim dedi, sonra bi baktı özel sektörde ve cumarteside çalışıyor.pazar gitmese iyi olur çünkü çocuklarım kıyafetler yıkancak ütülencek ev düznelencek falan falan kısır döngü.erkekler genelde daha rahatlar malesef, biz kadınlarda baştan onları böyle alıştırarak iyice tepemize çıkarıyoruz zaten.oyüzden çalışan kadın tabiki çalışsın en güzeli.ama istemiosa şansı varsa otursun çocuguna baksın ki bence bu daha zor.he erkek doğurabiliosa emzirebiliosa aynı anda ütü temizlik bulaşık yapabiliosa aynı şekilde onlar içinde üzülürdüm...ben genelde kadınlar daha yıpranan taraf oldugu için onlar üzerinden yazdım....
Ben böyle kişilerle ilişkimi baya sınırlı tutuyorum. Bu kafada insanların büyük/küçük öyle tavırları oluyor ki katlanamıyorum.Valla yöresel gelenek ama yapmayanda yapmıyor mesela ben.aslında sünnet sadece bir örnek.erkekler doğuştan pohpohlanarak büyüyor.sizde bizde olamayabilir ama genelde malesef hala öyle.okumuşuda cahilide üst düzeyide alt düzeyide.eltim mesela daha 23 yaşında , hamile ve oğlan olacak aslanım olacak diyor...yıl olmuş bilmemkaç...yani gelen nesildende umutsuzum ben.hala kocasına oğlan vermek için benliğinden vazgeçmiş kadınlar var..birde dip not : ben sünnet düğünlerine bile gitmem...
Biz tepemize cikarmiyoruz valla cikaran hangi kadinlar bilmiyorum ama bizim kocalar tepede degil . ikizlerim var 4 -5 yil evde kalsam geri kalan 30 yil evde ne yapalim yemek temizlik falan gunluk 2 saatte bitiyor gerisi muammaSiz tamamen yanlış anlamışsınız.ben erkek çalışsın kadın yesin gibi cahilce bir düşğnceye asla sahip değilim.sadece keşke diyorum kadın böyle bir şansa sahip olsa diyorum.çalışmak isteyen tabiki çalışsın ama istemeyen mecbur kalmasın istiyorum.kadının yükü erkeğe göre daha fazla bence.bikere hamilelik doğum süreçleri bile kadını hem fiziksel hem ruhsal çok etkiliyor.bunu üstüne emzirme vs..birde destekçisi olmayan kadınlar var.erkekler genel olarak doğuştan tek işi yapabilme kapasitesine sahipler (istisnalar elbet var) onlar işten eve gelecek çocugu iki öpüp koklayacak yemek yiyip yatıp dinlenecek.kadın yorgun argın işten gelecek , belki üzerini bile değiştiremeden yemek hazırlayacak , çocuk çocugun ödevi , ütü , derleme toplama, ertesi günün planı...eee canı film izlemek istiyordu ama erken kalkacak.uyumasıda lazım.haftasonu giderim dedi, sonra bi baktı özel sektörde ve cumarteside çalışıyor.pazar gitmese iyi olur çünkü çocuklarım kıyafetler yıkancak ütülencek ev düznelencek falan falan kısır döngü.erkekler genelde daha rahatlar malesef, biz kadınlarda baştan onları böyle alıştırarak iyice tepemize çıkarıyoruz zaten.oyüzden çalışan kadın tabiki çalışsın en güzeli.ama istemiosa şansı varsa otursun çocuguna baksın ki bence bu daha zor.he erkek doğurabiliosa emzirebiliosa aynı anda ütü temizlik bulaşık yapabiliosa aynı şekilde onlar içinde üzülürdüm...ben genelde kadınlar daha yıpranan taraf oldugu için onlar üzerinden yazdım....
Ben de elit yerde büyümedim eşim de öyle ama onların tarafında hele hiç yok öyle bir şey.Görüyorum ve arttırıyorum. Ben HİÇ sünnet düğününe gitmedim. Elit falan da değilim bütün yazarım köyde geçti. Sünnet düğünü yöresel bir gelenek. Eşimin tarafında var, bizde yok. Erkek çocuğum var ve asla sünnet düğünü falan planım yok.
İşte hem ev işini hem iş hayatını bölüşün öyle olmuyor mu neden başlı başına külfet dediğiniz işi çok şükür diyerek üstünüze aldınız ve ohh çok iyi diyorsunuz anlamadımKuru ekmek yerim yine de çalışmam. 1 yıldır evliyim, eşimle bu konuda konuşup evlendik zaten. Çalışmama karşı değil ama istemez de çok şükür. İhtiyacımız da yok, yeni ev kredisine girdik. Aylık belli bir para verir bana, lazımsa daha çok isterim lazım değilse köşeye atar biriktiririm. Ev işleri zaten kendi başına bir külfet. Ben niye hem ev işleri yapıp hem ise gideyim ki? Ev işleri beraber yapılsa bile tatmin olmam erkegin yaptığıyla kadının yaptığı iş bir değil ki eşim de anlamaz o islerden. İkimiz çalışsak daha rahat gecinirz benim mesleğim hemşire. Hem çalışmakta hem fazla parada gözüm yok. Karısı istemediği halde çalıştırana erkek gözüyle bakmam. Hele ki iş yeri erkek yoğunluklu ve karım da bundan rahatsızlık duyuyorsa ne mantıkla çalıştırayım?
Ben ev hanimligindan çok memnunum. Ev işleriyle birlikte çalışmaktan benim kastım. İkisi birlikte benim için zor olur kendime hobilerime vakit ayiramam ama temizlik yemek vs ev hanimiyken bunlar zorlamıyor haliyleİşte hem ev işini hem iş hayatını bölüşün öyle olmuyor mu neden başlı başına külfet dediğiniz işi çok şükür diyerek üstünüze aldınız ve ohh çok iyi diyorsunuz anlamadım
Sünnet düğünü konuyla alakasız ama, Freud bu oğlunun sünnetinde gelin tribine giren anneleri görse kendine çıkan malzemeden bayram ederdi.Ben de elit yerde büyümedim eşim de öyle ama onların tarafında hele hiç yok öyle bir şey.
O tahtlı sünnet düğünleri vs son zamanlarda çıktı zaten yeniden gelin oluyormuş gibi giyinen anneler falan
Bence esas onlar sıkılıyor o ne öyle yani.
Sünnet düğününe konu nerden geldi anlamadım zaten insan kendi örnek olsun amcanın çocuğu ne yaparsa yapsın.
Belki örnekler çoğaldıkça onlar azınlık kalır ama çevre böyle ne yapayım ya dşye bırakırsan hep öyle kalacağı kesin olur
Eee işte ikisi birlikte olmamalı çalışırken de zaten.Ben ev hanimligindan çok memnunum. Ev işleriyle birlikte çalışmaktan benim kastım. İkisi birlikte benim için zor olur kendime hobilerime vakit ayiramam ama temizlik yemek vs ev hanimiyken bunlar zorlamıyor haliyle
Ben kocamı bencil olarak da görmüyorum beceriksiz olarak da. Bi koca olarak görevini kat kat yerine getiriyor. Anlamak istemiyorsunuz sanırım ben ev işi ve çalışmayı bir arada zor görüyorum. Tek başına ev işi ya da tek başına çalışmak zor gelmez. Ben bi tercih yaptım gayet de memnunumEee işte ikisi birlikte olmamalı çalışırken de zaten.
Bencil olmayan veya kendini beceriksiz göstermeyen biri olsa evde her şey size kalmazdı külfet de gelmezdi.
Size sayfalarca şey yazabilirim, aynı noktada asla değiliz belli ki.Kuru ekmek yerim yine de çalışmam. 1 yıldır evliyim, eşimle bu konuda konuşup evlendik zaten. Çalışmama karşı değil ama istemez de çok şükür. İhtiyacımız da yok, yeni ev kredisine girdik. Aylık belli bir para verir bana, lazımsa daha çok isterim lazım değilse köşeye atar biriktiririm. Ev işleri zaten kendi başına bir külfet. Ben niye hem ev işleri yapıp hem ise gideyim ki? Ev işleri beraber yapılsa bile tatmin olmam erkegin yaptığıyla kadının yaptığı iş bir değil ki eşim de anlamaz o islerden. İkimiz çalışsak daha rahat gecinirz benim mesleğim hemşire. Hem çalışmakta hem fazla parada gözüm yok. Karısı istemediği halde çalıştırana erkek gözüyle bakmam. Hele ki iş yeri erkek yoğunluklu ve karım da bundan rahatsızlık duyuyorsa ne mantıkla çalıştırayım?
Elit üst düzey premium falan değilim bildiğin köylüyüm, ben de görmedim valla öyle sünnet düğünü. Romanların düğünlerini hatırlattı bana biraz.Valla siz ozaman baya elit üst düzer premium plus yaşıyorsunuz nediyim kıymetini bilin.ama söyliyim türkiyenin genelinde sünnet düğünü yapılıyor malesef.kolaya kaçan da belki ümidini umudunu kestiği içindir.yaşınız kaç bilmiyorum ama bence zamanla sizde pes edeceksiniz.etmiyosanızda ettirir birileri.ben dayak yiyen bir kadını savunduğumda , kadın bana bende tahrik ettim dedi..bu kadın okumuş , ayda 50bin civarı kazanan bir doktor.daha çok hikaye var.belkide halka kulak vermelisiniz gerçeklerle yüzleşmek için.ben herkese şans dilemeye devam edicem..
Biz evdeki bütün işleri yapmıyoruz ki. Böyle bir görevimiz yok. Sizin ailenizde kadın erkek bazlı görev dağılımı olduğu için destek isteyen erkeğe erkek dememeniz çok normal, ne var ki herkes aynı dünya görüşüne sahip değil. Bulaşık yıkayan erkekler var, karıları hem ev işi hem kariyer arasında yıpranmıyor.Kuru ekmek yerim yine de çalışmam. 1 yıldır evliyim, eşimle bu konuda konuşup evlendik zaten. Çalışmama karşı değil ama istemez de çok şükür. İhtiyacımız da yok, yeni ev kredisine girdik. Aylık belli bir para verir bana, lazımsa daha çok isterim lazım değilse köşeye atar biriktiririm. Ev işleri zaten kendi başına bir külfet. Ben niye hem ev işleri yapıp hem ise gideyim ki? Ev işleri beraber yapılsa bile tatmin olmam erkegin yaptığıyla kadının yaptığı iş bir değil ki eşim de anlamaz o islerden. İkimiz çalışsak daha rahat gecinirz benim mesleğim hemşire. Hem çalışmakta hem fazla parada gözüm yok. Karısı istemediği halde çalıştırana erkek gözüyle bakmam. Hele ki iş yeri erkek yoğunluklu ve karım da bundan rahatsızlık duyuyorsa ne mantıkla çalıştırayım?
Yani ne desem bilmiyorum ki. Lafları cımbızla seçip tetiklenmeye o kadar meraklısınız ki. Bu başlıktaki kişi zorla çalıştırılmıyor mu eşi tarafından? İstemediği halde zorla "çalıştırılmak" hani? Bu kısmı anladıysak, diğerine cevap vereyim. Kocam benim sahibim, ben de onun. İkimiz birlikte bir ev gecindiriyoruz. O eve para getirir, ben de temizliğini yemeğini vs yaparım. Bu durumdan ikimiz de memnunuz.Size sayfalarca şey yazabilirim, aynı noktada asla değiliz belli ki.
Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bir kadının çalışması bir erkeğin 'çalıştırmasına' veya 'çalıştırmamasına' bağlı olabilecek bir şey değildir. Erkekler kadınların sorumlusu/sahibi değildir. Kadın veya erkek, evli ya da bekar yetişkin kişiler kendi hayatlarını idame ettirmekten kendileri sorumludur. (özel durumlar, çocuğun ilk yılları vb. hariç)
Sizin durumunzla konu sahibinin durumu aynı değildir diye düşünüyorum. İkiniz de mutluysaniz Allah mesut etsin.. Biz de halimizden çok mutluyuzBiz evdeki bütün işleri yapmıyoruz ki. Böyle bir görevimiz yok. Sizin ailenizde kadın erkek bazlı görev dağılımı olduğu için destek isteyen erkeğe erkek dememeniz çok normal, ne var ki herkes aynı dünya görüşüne sahip değil. Bulaşık yıkayan erkekler var, karıları hem ev işi hem kariyer arasında yıpranmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?