Çok bitkin ve yorgunum :( çalışmamı isteyen eş

Ben de diyorum ki konu sahibinin zorla çalıştırılması diye bir durum olmamalıydı. Belli yaşa gelmiş yetişkin biri bunu kendi düşünür, gider çalışır benim mantığıma göre. Çalıştığı yerden memnun değilse elbette değiştirir, sağlık sorunu varsa elbette ara verir vs. O durumda da eşler birbirine destek olur zaten cinsiyet farketmezsizin. Aile olmak budur.
Siz bambaşka pencereden bakıyorsunuz hayata, ben başka. Diyecek birşey yok. Saygı duyuyorum. Herkes kendi seçtiği hayatta mutlu olur umarım.

Dedi lafın gelişi. Senin uğradığın muameleden bahsediyorum. Uğraşmadı senin için. Bak milletin kocası kafaya takıyor, 3 yıl avukat parası veriyor.
Benim de istediğim buydu zaten çok şükür ki uğraşmadı benim için.. her gece bunun için dua ederdim , sırf babam için katlandım o evliliğe hasta diye 2 sene ama yaptıklarını yanına bırakmadım. Burda anlatmadım sadece beni de pasif salak kadın gibi görmeyin yani. Böyle olmadı çünkü. Şimdi babamın evindeyim çok şükür babam da boşanmam sürecinden etkilenip kafasına takıp hasta olmadı yeniden. Çalışmıyorum ailemin tek kızıyım. Başlarının üstünde taşıyorlar beni. Huzurumu anlatamam size.. şükürler olsun siz burda hayatları yazılandan ibaret sanıyorsunuz ya bu üzücü..

ya siz asil anlamiyorsunuz ve anlamadigimi iddia ediyorsunuz . kocaniz mevzu degil cunku bu sacma cumleyi kuran o degil .cumleyi tam almama sebebim o .bir kadin olarak kocam benim sahibim diyerek kendinizi cok garip bir konuma sokuyorsunuz bunu normallestirmek cok garip .siz de kocanizin sahibi olamamazsiniz 25 yasinda kocaman insanlar birbirlerine boyle cumleler kurmamali .

Tek kişinin çalışması zor ama ınsan bunyesıdr yoruluyor. Cocuklugundan berı tarlada bag bahcede calısıyor mus evlemiş iateyebılır bıraz evınde oturmak
Kocası baskı yapmayıp bıraz vucudu bunyesı dınlenseydı zaten sevdıgı istedıgı ıcın calısırdı konu sahibi. Zorla yaptırmak nedır. Ekonomı zor ama bırdahada dogmuycaz. Saglık daha onemlo. 1,2 ay dinlense evının tadını cıkrsa zatwn sıkılıp kemdı ister

Çok güzel bi kızım bu arada özgüvenim her zaman sağlamdı benim. Marifetliyim. Dediğim gibi 2 seneyi çekmek için sebeplerim vardı veeee kurtuldum.

Babanin evinde insan muamelesi görünce bi özgüven gelmiş sana iyi bari inşallah bundan sonra bahanelerin arkasına sığinmazsin.
Bak babam bir telefonla kurtarmış seni. Hastaligini bahane etmen de yersizmiş.

Yazılan kısmı yeterince korkunç, koca bi hayatı b.k etmeye yeter. Zaten baban ölmezdi sen boşandın diye, sen bahane ediyordun cesaretsizliğine onu.

Babanin evinde insan muamelesi görünce bi özgüven gelmiş sana iyi bari inşallah bundan sonra bahanelerin arkasına sığinmazsin.
Bak babam bir telefonla kurtarmış seni. Hastaligini bahane etmen de yersizmiş.
Hakikaten kedi olalı bi fare tuttu 2 gündür bik bik tribini çekiyoruz burda.

Olay bir yerden sonra 'kadınlar çalışmalı mı' ya döndü yorumlar ilerledikçe. Konu sahibi ve eşi baştan yanlış yapmışlar zaten bana göre. Konu sahibi mesleğini eline almadan öğrenciyken evlenmiş, eşi de bu durumu göz ardı etmiş geçici bir süre için konu sahibine destek olmuyor. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor gibi bir durum.

Ben kocama da cevap verin demiyorum:)) öyle bi durum olsa o mevzu değil dersiniz. Cümleyi tam almamanız başkası okudugu zaman direk beni yargilasin diye. Çünkü "kocam benim sahibim ben de onun" cümlesiyle "kocam benim sahibim" arasında dağlaaar kadar fark var. Buraya kadar anladıysak okey ,çünkü bundan gerisini biz böyle tercih ediyoruz. Sizin de sinirlenmenize gerek yok emin olun ikimiz de birbirimizi kirbaclayip itaat ettirmiyoruz :))

İste bana kalirsa fark yok .kocanizin sahibiniz oldugunu iddia ediyorsunuz cumle uzayinca sonuc degismiyor .Sinirlenmiyorum bana da degisik bir tecrube oldu . kuru ekmek yerim de calismam cumlesini su forumdan baska yerde duyamazdim sukur o da eksik kalmadi .

Evet benim kafama göre erkek eve bakmakla yükümlü, kadının öyle bi zorunluluğu yok. Kadın çalışmak istemediği halde erkek çalış diyorsa bu "çalıştırmak" oluyor benim gözümde. Bizim de aile algımız bu. Saygılar mutluluklar :)

Benim görümce böyle, verirsen yer vermezsen yemez. Çalış deme de istersen anasına söv.

Cümle kisalinca tek taraflı, uzayınca iki taraflı sonuç görüyorsunuz arada bayağı fark var ki kadın haklarına karşı herkesin tetikte olduğu ülkede:) "kuru ekmek yerim çalışmam" cümlesini ben "yetinmeyi bilmek" olarak görüyorum. Siz nasıl gördünüz de kendi kendinize sinirlendiniz anlamadım :)

Nasil gordunuz nasil dusundunuz diyerek cok afilli cumle kurdugunuzu mu dusunuyorsunuz ?kabak tadi verdi bu psikolojik yaklasma cabaniz komik duruyor.
Kuru ekmek yerim de calismam cumlesinin gram mantigi yok .mantik uydurmayalim .sartlarimiz bizim icin yeterli calismak istemiyorum diyip gecin .İlle de calismam,sahibim falan diyince olay farkli hale burundu ondan uzadi konu . İyi gunler

Her kadın çalışabilse kendisi için muhteşem olur. Ben bir kadının (genel) çalışmak istememesinin sebebini kazancı hakkında söz sahibi olmadığına, üstüne evdeki tüm sorumluluğun kendisine yük olduğunu düşünürüm hep. Yoksa bence kadınların çoğu çalışmak isterler.

Afilli cümleler kurduğumu düşündüğünüz için teşekkür ederim, öyle bir çabam yoktu. Bahsettiğiniz cümle size neden garip geldi onu anlayamadığım için sormuştum, ona göre cevap verecektim :) sebepsizce fazla saldırgan siniz, bu yüzden cevap vermeyeceğim daha fazla. Bu gerginliğe papatya tarlası da fayda etmez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…