- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.824
- 448
Gelmesini istemiyorum zaten. Şu an telefonda 14 cevapsız arama, 8 mesaj var. Bakmıyorum, telefonu da uçak moduna aldım.
Aynen katılıyorum size. Gitsin babacığının dizinin dibinde otursun, lades kemiği tutuştursunlar hatta.
Aylar öncesinden planlıydı ya benimki de son dakika işi değil. Ailesinden sevgi görmeden yetişen bir çocuk, 1 yaşında terk edilmiş falan. Şimdi ailesinden en ufak ilgi görünce fabrika ayarlarına dönüyor, ne yapacağım bilmiyorum cidden.
Zaten gelmesin -ki şimdi ben böyle yapıyorum diye ailesini ekmeye çalışacak, "Bak senin için geliyorum" falan. Cidden istemiyorum.
Söyledim. Yok, babası tüm çocuklarıyla bir arada yeni yıla girmek istiyormuş totem motem uğur muğur zırvaladı bir şeyler. Artık suratına kapattım çünkü daha fazla dinleseydim okkalı bir küfür sallardım kendimi tutamayıp.
tamam bunu söylerdin de niye?
ona duyduğun saygıdan mı, sevgiden aşktan mı, ailenle olmak yerine onunla olmayı tercih edeceğinden mi yoksa önceden söz verdiğin için mi?
Sevgilinize de acıdım bir yandan... annesizlik, babadan ilgi yok, anne üvey. Yine de çözüm öyle basit ki. Baba günler öncesinden astoria'ya söz verdim ortada bırakırsam erkekliğime sığmaz. Babası da diyecek ki haklısın bal oğlum şeker oğlum çağır astoria da gelsin hindimizi keselim sonra siz aranızda eğlenin. Hepsi bu kadar basitOnu yapsam kesin gelir ama bu sefer de "Bak senin için ne fedakarlıklar yaptım" gibi bir tavır içine girmesini istemiyorum çünkü bu yaptığı fedakarlık olmayacak. Telefonlarını açmıyorum şimdi bana ulaştığında "Geliyorum al bak memnun musun" gibi bir tavır içine girecek. Kesinlikle gelmesini istemiyorum. Bir yandan da anne eksikliğinin olması mı böyle yapıyor diye üzülüyorum.
Ben olsaydım ne zamandır sevgilimle bir planım olduğunu ve ekemeyeceğimi söylerdim. Hatta bildikleri için babam böyle bir teklifle gelemezdi bile. Ama garip bir aile takıntısı var çocukluğu hiç aileyle geçmemiş, ergenliği bitti ailesi "oğluşum da oğluşum" diye çıktı piyasaya.
Babası eserekli, durup durup ortaya yeni gelenekler atan tarzda biri mi? Yoksa böyle bir aile gelenekleri var da son dakikaya kadar erkek arkadaşının aklına gelmedi mi?
Ben yerinde olsam angarya savarcasına bana uğramasını kabul etmem. Ekecekse tam eksin bende ona göre tavrımı koyayım sonra o düşünsün nasıl telafi edeceğini isterim ama bunun çok olgun bir tavır olmadığını kabul ediyorum.
Saygımdan, haliyle saygımdan dolayı söz verdiğim için sözümü tutmam gerektiğinden, sevgimden... Ailemle olmayı da elbette isterim ama sevgilim yurtdışına gidecekse ve yılbaşı harici 1 aya yakın bir süre görüşemeyeceksek bu seferlik ailemi geri plana atabilirdim. Ailemle yaşıyorum sonuçta ama sevgilimi her an göremiyorum.
Sevgilinize de acıdım bir yandan... annesizlik, babadan ilgi yok, anne üvey. Yine de çözüm öyle basit ki. Baba günler öncesinden astoria'ya söz verdim ortada bırakırsam erkekliğime sığmaz. Babası da diyecek ki haklısın bal oğlum şeker oğlum çağır astoria da gelsin hindimizi keselim sonra siz aranızda eğlenin. Hepsi bu kadar basit
hah işte hikayedeki eksik bu
zira normal olanı bu.
Hayırlısı olsun ne diyeyim. Aile sevmiş sevmemiş çok takma. Ben senin sevgilindeki zayıflığı sevmedim. Erkek yumruğu masaya vurur şu kişiyi alıcam der biter. Gerisi tinnn...ama seninki diyebilecek mi bakalım. Tek tek aile bireylerinin gönlü yapılması gerekiyorsa yolun uzun.Onu söyledi sağ olsun yani lütuf gibi, o kadar hazırlık yapmışım gecenin 10'unda beyefendi ben gelemeyeceğim de istersen sen kardeşini alıp gel falan diyor. Yeni yılı açıkçası "nemrut" bir yılbaşı ortamında kutlamak yerine arkadaşlarımla gülüp eğlenerek kutlamayı tercih ederim. Bir kere ailesiyle dışarıda yemek yedim, babası çok patavatsız, densiz densiz konuşan biri. Ablasıyla biri erkek arkadaşımla birlikte, biri de ailecek olmak üzere iki kez görüştük. Ablası benden nefret ediyor, çevremizde birileri olmadıkça suratıma bile bakmıyor. Beni bir tür "küçük kardeşini elinden almaya çalışan rakip" gibi görüyor sanırım.
Ben de bozulurdum herhalde.
Normal bir zaman olsa, bir ay görüşmesek hani şartlar öyle gerektirse sorun etmezdim sevgiliyken ne de olsa bilirim ayağım taşa çarpsa, alo desem yanıma gelebilirdi ama yurtdışı bu, öyle ha deyince gidilmez de. O yüzden son fırsatını -ki siz bir de özenmiş, veda etmek için organizasyon yapmışsımız- "yeaa bi uğrarım sana" diyerek geçiştiremezdi. Geçiştirmeye çalışan sonuçlarına da katlanmalı bence
Hayırlısı olsun ne diyeyim. Aile sevmiş sevmemiş çok takma. Ben senin sevgilindeki zayıflığı sevmedim. Erkek yumruğu masaya vurur şu kişiyi alıcam der biter. Gerisi tinnn...ama seninki diyebilecek mi bakalım. Tek tek aile bireylerinin gönlü yapılması gerekiyorsa yolun uzun.
Keşke bunu düşünebilecek kafada olsaydı. Cidden hem sinirli hem de üzgünüm.
Ailesiyle toplamda 2 kez karşılaştım. Birinde ayak üstüydü, bir diğerinde hep birlikte dışarıda yemek yedik. Babası biraz patavatsız bir adam ama aile gelenekleri olup olmadığını bilecek kadar tanımıyorum ailesini.
Evlenince de aileler çok karışıyor. Karışma değil de benim kv kumandanın pili bitse, pil taktırmaya eşimi çağırır. Hep içli dışlıyiz. Kv tam seninkinin babası gibi patavatsizdir. Hatta bildiğin bunamis malesef. Topluluk içinde bizi rezil ediyor dışarı pek çıkaramıyoruz. Sokaktaki insanlarla, taksicilerle, marketcilerle dalaşıyor. Ogluna bana ters konusuyor. Sacma konusuyor. Başta çok cekinmistim nasıl olacak bu kv ile diye. Ama işte oluyor. Oğlunu sevince anasını babasını da seviyorsun bir şekilde. Sevgilin sevgisini kanitlayabilirse, sen de sevdiğine emin olursan ailesine çok aldırma. Onun davranışlarına odaklanKesinlikle katılıyorum. :)
Ailesiyle yemek yediğimizde çok çırpındı yemeğin iyi geçmesi için. Ama sonrasını ben de bilemiyorum. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, umarım hayırlı olan olur. Çok yoruyor beni bunlar.
düşünebilecek kafada değilse de sorun, düşünebilecek kafada olduğu halde uygulayamıyorsa da sorun..
seviyorsun anlıyorum ama mutsuz olursun bu çocukla..
Amaan boşver sonuçta o finaller öncesinde kafasını dağıtabileceği bir fırsatı hergünkü evinde kalabilmek için tepmiş oldu. Sen sevdiklerinle güzel bir akşam geçirip ardından seyahate çıkıyorsun. Her türlü karlı konumda olan sensin burada. Yolculuk nereye?
Yalnız yılbaşı kutlamak kültürümüzde yok. ahahahs şaka şaka
Bence bu kişiyle evlilik düşünüyorsanız iki kere düşünün. Ya ailesine söz geçiremiyor ya çok umursamaz. İkisi de evlilikte zor. Siz haklısınız valla bozulmakta. Gıcık.
Evlenince de aileler çok karışıyor. Karışma değil de benim kv kumandanın pili bitse, pil taktırmaya eşimi çağırır. Hep içli dışlıyiz. Kv tam seninkinin babası gibi patavatsizdir. Hatta bildiğin bunamis malesef. Topluluk içinde bizi rezil ediyor dışarı pek çıkaramıyoruz. Sokaktaki insanlarla, taksicilerle, marketcilerle dalaşıyor. Ogluna bana ters konusuyor. Sacma konusuyor. Başta çok cekinmistim nasıl olacak bu kv ile diye. Ama işte oluyor. Oğlunu sevince anasını babasını da seviyorsun bir şekilde. Sevgilin sevgisini kanitlayabilirse, sen de sevdiğine emin olursan ailesine çok aldırma. Onun davranışlarına odaklan
Bozulurdum.Son dakika bunu çıkarmasına bozuldum ailesinin daha çok. Yoksa tabii ki ailesiyle kutlasın, benim için sorun değil. Başta gelmeyeceğim falan dedi hatta "E o kadar hazırlık yapıyorum" deyince, "Hıı sana da uğrarım o zaman" gibi yapmasına bozuldum daha çok.
Sevgili kv klasik kvlik yapiyor. Baba falan hikaye annesi baski yapmistir azcik da duygu sömürüsü! Aman oglum zaten evlenicen ilerde hep onunla olacaksin. Hizim surda beraer kutlayacagimiz kac yilimiz kaldi seklinde cumlelerle sevgili oglusunu kafalayivermis. Seninki de biraz safca ve yufka yurekliyse cilekes anasina kiyamamistir.Herkese merhaba, elimden geldiğince kısa özet geçeceğim.
31 Aralık'ta evimde minik bir davet veriyorum, hem yeni seneyi iyi dileklerle karşılamak hem de 1 hafta sonra yurt dışına gittiğim için küçük bir veda kutlaması gibi. (Döneceğim Türkiye'ye ama yine de vedalaşıyoruz ehehe) Birkaç yakın arkadaşım, kız kardeşim, erkek arkadaşım falan olacaktık. Her hazırlığımı yaptım, evi falan ayarladım. Şurada kaldı 2 gün, erkek arkadaşım beni arayıp çok uzun kalamayacağını, babasının hindi falan aldığını, ailecek kutlama yapmaya çok "heveslendiklerini" falan söyledi. Tamam olabilir ama ailesi benim de hazırlık yaptığımı ve gideceğimi biliyor. Erkek arkadaşım "İlk sana gelirim sonra oraya geçerim" diyor. Babası yeni yılı oğluşuyla kutlamak istiyormuş. Ben de 1 hafta sonra ülke dışına çıkıyorum, onun da finalleri falanı filanı derken 1 aya yakın görüşemeyeceğiz eğer yeni yılda görüşemezsek. Bozulmakta haksız mıyım şimdi? Cidden moralim bozuk, cümleleri de tam toparlayamadım. Eksik bıraktığım ya da anlayamadığınız bir yer olursa sorun lütfen. Şimdiden teşekkür ederim cevaplayacaklara.
Not: Son dakika haber verdi ve "Babam hindi almış yieeaa şimdi beni de yanlarında istiyorlar ben gelemeyeceğim" dedi. "E benim yaptığım hazırlık ne olacak" deyince, "Hıı doğru sana uğrarım önce o zaman sonra bizimkilere giderim" dedi. Sırf yeni yıl değil, yurtdışına gidiyorum, ne olur ne olmaz ölüm var kalım var. İnsan bir vedalaşmak istemez mi en azından, bozulduğum bu oldu daha çok. Zaten her sene ailesiyle kutluyor, bir gününü de bana ayırabilir. Neymiş babası çok bozulurmuş, yaşlılarmış onlar bik bik.
Sevgili kv klasik kvlik yapiyor. Baba falan hikaye annesi baski yapmistir azcik da duygu sömürüsü! Aman oglum zaten evlenicen ilerde hep onunla olacaksin. Hizim surda beraer kutlayacagimiz kac yilimiz kaldi seklinde cumlelerle sevgili oglusunu kafalayivermis. Seninki de biraz safca ve yufka yurekliyse cilekes anasina kiyamamistir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?