Merhaba ben yeni üye oldum iyi geceler dilerim içimi dökmeseydim bunalıma girecektim bu benim ikinci evliliğim ilk eşimden şiddet gördüm fakat ( yaralama derecesinde) ailem hiç bi zaman elimden tutmadı annem başkasıyla evli ve ü ey babam bana tecavüz etmeye kalktı annem buna rağmen hala o kişiyle birlikte merdiven yıkayarak ev temizliklerine giderek geçindim daha sonra boşandıktan beş yıl sonra şuan ki eşimi tanıdım ve ne aileden ne ilk eşimden sevgi görmeyince onun çocuklarıma olan ilgisine sevgisine bana olan davranışlarına kanıp evlendim ilk zamanlar hiç bişi yoktu benim ikinci evliliğim diye eşimin ailesi istemedi beni herşeyi sıfırdan kurduk kenarımızda paramız hiç bişimizz yoktu taksitle aldık ödenir sandık herşey üst üste geldi ödeyemedik icraya düştük şuan bir yaşında bebeğim var ve bebeğim olunca iyice sıkıntılar artmaya başladı bizi evden kovmaya başladı sürekli beni kırmaya başladı ben çocuklarıma hep anne baba oldum elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım ama artık çok yoruldum eşimden dolayı evin bütün yükü bende ilgisiz alakasız biri oldu bi bakıyorum çok iyi bi bakıyorum çok kötü hep yardım gruplarına yazdım evimin ihtiyaçlarını almak için evimde makarnam eksik olduğunda birkez eşim gelirken alır diyemedim hep ele güne muhtaç oldum çocuklarımın okul ihtiyaçlarını bile zor zahmet aldım nolur akıl verin bana buzdolabm bomboş ama hiç bişi umrunda değil dayanamıyorum saat şuan 12 yi geçti ve ben hala ağlıyorum kimsem yok çocuklarıma bakan biri yok çalışamıyorum kafayı yicem daha bir yudum yemek bile yemedim artık dayancak gücüm kalmadı
Hiç bi tanıdık yok inanın daha çok çalıştığı kişiler işten attırya çalışıyoeşiniz tanıdık bulursa il belediyesinden veya kaymakamlıktan yardım çözülebilir. ülkede her işi tanıdık çözüyor. en azından günü kurtarmak için bile olsa tanıdık araştırın.
ben de tam olarak ilçe belediyede çalıştığı için demiştim.Hiç bi tanıdık yok inanın daha çok çalıştığı kişiler işten attırya çalışıyo
Çok haklısınız bizim belde belediyesi il belediyesi gibi değil tek bize artısı yakacak ücreti oda 750 tl vergi dilimine giriyolar yaptığı mesai oraya gidiyo nerden tutsak elimizde kalıyo ne kreşi var ne bişeyi Zonguldak Ereğli Gülüç belediyesi araştırabilirsiniz inanın belki abartıyorum sanarsınız ama hiç. Bi artısı yok maaşıEşiniz belediye de çalışıyorsa 1 yaşındaki çocuğu belediyenin kreşine veremez misiniz? Yaş sınırı var mıydı?
Sizin ne yapıp ne edip çalışmanız lazım. En iyi para getiren şey de temizlik. Günlük temizliğe gidebilirsiniz. Ne bileyim eşiniz hafta sonu çocuklara baksa siz 2 gün temizliğe gitseniz? Ya da yaşlı bakımı işi bulun. Baştan durumunuzu anlatın bebeğiniz ile gidin işe gerekirse. Diğer çocuklar biraz daha büyük zaten. Büyük çocuk orta çocuğa da göz kulak olabilir gibi..
Sed yardımımız red gelmişti bugün tekrardan yaptım. Evime gelip baktılar benden öğrenci belgesi kira kontratı icraların dökümü hepsi istendi bütün evrakları burda sosyal hizmetlere teslim ettim teslim etmeye gittiğimde evli olduğum ve eşinin sigortalı olduğu bunun için yapck hiç bişileri olmadığını söylediler bende ben ordan burdan yardım. Dilenmek istemiyorum çocuklarımı okutmak istiyorum dediğimde Ayşegül hanım denilen şahıs bu yaşa kadar nasıl okuttuysan şimdide okutursun tek seferlik yârdım alabilirsin Buda heyete girip cvp gelir dedi aynı bu şekilde söyledi bana ağzım açık kaldı hiç bişi diyemedimBaşak hanım durumunuza çocukların mağduriyetinden dolayı çok üzüldüm. Tercihlerinizi eleştirmek artık bu durumu düzeltmeyeceği için o konuya hiç girmiyorum. E-devletten aile ve sosyal hizmet.... segmesinden sosyal yardım başvuru bölümünden yeni başvuru seçeneğini kullanarak başvuru yapın. yine o sayfadan başvuru durumunu sorgulayabilirsiniz. mütevellit heyeti haftalık olarak başvuruları değerlendiriyor. mesala başvurunuz olumsuz oldu diyelim tekrar yeni başvuru yapın. Her hafta hane yardımı, eğitim yardımı veya gıda yardımından biri için kaymakamlık bütçe belirliyor ve ihtiyaç sahiplerinin durum değerlendirmesine göre hakediş tanımlıyor. onaylanması durumunda 1 ay bekleyip sonra tekrar denersiniz ama red alırsanız yeniden başvuru yapmaya devam edin. Bağlı olduğunuz ilçenin kaymakamlığına gidin ve orada sizin mahalle ve sokağınıza bakan temsilciniz ile görüşüp durumu burada anlattığınız şekilde anlatın. Sed yardımını da mutlaka söyleyin bence tek asgari ücret var diye kirada oturan, eski eşten nafaka alınamayan 2 çocuğu biride bebek toplam 3 çocuğu olan ve üzerinizde her hangi bir araç, mülk olmadığını düşünüyorum bunların tümünü değerlendirerek çocuklarınız için en azından şuan okula gidenler için sed alabileceğinizi düşünüyorum. Bir kez red olduysa başvurunuzda eksik bilgi olmuş olabilir.
Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmissiniz evde ayakkabı dikenler var bizim burada abiye işleyenler yada paketmeye gidenler vs evde dantel örgü yapanlar takke örenler tesbih dizenler vs bunlardan birini yapma veya buna benzer İşler yapabilme şansınız var mı az.kazanirsiniz ama yoktan iyidirMerhaba ben yeni üye oldum iyi geceler dilerim içimi dökmeseydim bunalıma girecektim bu benim ikinci evliliğim ilk eşimden şiddet gördüm fakat ( yaralama derecesinde) ailem hiç bi zaman elimden tutmadı annem başkasıyla evli ve ü ey babam bana tecavüz etmeye kalktı annem buna rağmen hala o kişiyle birlikte merdiven yıkayarak ev temizliklerine giderek geçindim daha sonra boşandıktan beş yıl sonra şuan ki eşimi tanıdım ve ne aileden ne ilk eşimden sevgi görmeyince onun çocuklarıma olan ilgisine sevgisine bana olan davranışlarına kanıp evlendim ilk zamanlar hiç bişi yoktu benim ikinci evliliğim diye eşimin ailesi istemedi beni herşeyi sıfırdan kurduk kenarımızda paramız hiç bişimizz yoktu taksitle aldık ödenir sandık herşey üst üste geldi ödeyemedik icraya düştük şuan bir yaşında bebeğim var ve bebeğim olunca iyice sıkıntılar artmaya başladı bizi evden kovmaya başladı sürekli beni kırmaya başladı ben çocuklarıma hep anne baba oldum elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım ama artık çok yoruldum eşimden dolayı evin bütün yükü bende ilgisiz alakasız biri oldu bi bakıyorum çok iyi bi bakıyorum çok kötü hep yardım gruplarına yazdım evimin ihtiyaçlarını almak için evimde makarnam eksik olduğunda birkez eşim gelirken alır diyemedim hep ele güne muhtaç oldum çocuklarımın okul ihtiyaçlarını bile zor zahmet aldım nolur akıl verin bana buzdolabm bomboş ama hiç bişi umrunda değil dayanamıyorum saat şuan 12 yi geçti ve ben hala ağlıyorum kimsem yok çocuklarıma bakan biri yok çalışamıyorum kafayı yicem daha bir yudum yemek bile yemedim artık dayancak gücüm kalmadı
Çok ama çok haklısınız biz borç batağına düştük demeden hamile kaldım Rabbimdem gelene karşı gelinmez ne deseniz haklısınız en azından borç olmasaydı onlara güzel hayat sunardım bu yoruma dicek hiç bi kelime bulamadım sonuna kadar haklısınzYağmurdan kaçarken doluya yakalanmissiniz evde ayakkabı dikenler var bizim burada abiye işleyenler yada paketmeye gidenler vs evde dantel örgü yapanlar takke örenler tesbih dizenler vs bunlardan birini yapma veya buna benzer İşler yapabilme şansınız var mı az.kazanirsiniz ama yoktan iyidir
Benimde ikinci evliliğim eşimle birlikte karar alıp bir çocuk dünyaya getirmemeye karar verdik elimizdeki evlatlarımızı büyütelim yeter dedik
Evimiz kira bizde taksitle eşya aldık ama hepsini bir anda yapmadık sırayla aldık birini kapatıp diğerini aldık
Sizin hatanız hemen taksitler bitmeden yeni borçlar taksitler yaptırmak ve üstüne çocuk yapmak olmuş ikinci evlilik daha zor insan biraz daha dikkatli ve düşünerek adımlar atmalı
Evde birşey yapma ihtimaliniz var mıSigorta olunca zengin olunuyo demek geldi içimden ayın 15 de maaş yattı elektrik doğalgaz alıveriş bunlar yapılmadan bütün borçlar yollandığında elimze ya 875 yada 900 tl kalmıştı yargılayanlar söylesin nerden kısayım burda bi ablam var ona annemin mesajını yolladm bunu yazan Cidden annen mi dedi numarasını vereyim araştırın kimin adına dedm elimden tutan yok sahip çıkan çocuklarıma bakan biri olsa köpek gibi çalışırım temizlikten mi çıktım bulaşık yıkamaya bile giderim iki iş birden yaparım ama ben bebeğimi Zonguldak Bülent Ecevit hastanesine götürdüm ordan gelene kadar büyük oğlum Aygaz’ı açık bırakmış eve geldiğimde her yer gaz kokuyordu biri olmadan başlarında işe gidemiyorum yemin ederim kim ister ağız kokusu çeksin çalışıp her istediğini almak varken
Yanlış anlamazsanız bi konuşup benim ismimi verseniz tespih işine beni aldramaz mıEvde birşey yapma ihtimaliniz var mı
Amcamın gelini eşi doğru dürüst calışmıyor 1000 tane tesbih 300e diziyor bide ayakkabı dikiyor 14 TL tanesini ayda elinin harçlığı çıkıyor kızın kimsesi yok kazandığını yiyor
Özelden numaramı versem size en azından çocuklarıma yiyecek almam için para kazansam yeter bana tespih işini yaparımEvde birşey yapma ihtimaliniz var mı
Amcamın gelini eşi doğru dürüst calışmıyor 1000 tane tesbih 300e diziyor bide ayakkabı dikiyor 14 TL tanesini ayda elinin harçlığı çıkıyor kızın kimsesi yok kazandığını yiyor
Rabb'im zorunuzu kolay etsin evet Rabbimden geliyor ama hem ben hem eşim korunuyoruz yoksa kaç kere hamile kalmıştımÇok ama çok haklısınız biz borç batağına düştük demeden hamile kaldım Rabbimdem gelene karşı gelinmez ne deseniz haklısınız en azından borç olmasaydı onlara güzel hayat sunardım bu yoruma dicek hiç bi kelime bulamadım sonuna kadar haklısınz
Ben yapmıyorum o işleri numara vs de bilmiyorum kiÖzelden numaramı versem size en azından çocuklarıma yiyecek almam için para kazansam yeter bana tespih işini yaparım
Amin Allah’ım razı olsunRabb'im zorunuzu kolay etsin evet Rabbimden geliyor ama hem ben hem eşim korunuyoruz yoksa kaç kere hamile kalmıştım
Dediklerimi bir araştırın
AnladmBen yapmıyorum o işleri numara vs de bilmiyorum ki
Çok samimi değiliz ki birde burada adam mahalleden geliyor kapıdan teşbih veriyor yapıyorsun teslim ediyorsun parayı veriyor yani başka şehirlerde var mı bilmiyorum ben hiç bu işleri yapmadımYanlış anlamazsanız bi konuşup benim ismimi verseniz tespih işine beni aldramaz mi
Orfilame avon işine girmiştim satamadım hiç bişi kazançta sağlayamadım çevre istyo bu işler demişti ilgilenen kişiRabb'im zorunuzu kolay etsin evet Rabbimden geliyor ama hem ben hem eşim korunuyoruz yoksa kaç kere hamile kalmıştım
Dediklerimi bir araştırın
size buradaki bir sayfadan bahsetmiştim ya kendi evinizde çocuk bakmak için belki uygun bir arayış vardır vaktiniz olursa bir bakarsınız. E-DEVLETTEN heyete giren yardım başvurusunu red geldikçe yeni başvuru butonu aktif olduğu sürece başvurmaya devam edin. size bir zararı olmaz. SED için de (bunu belirtmekten hiç hoşlanmıyorum çok çirkin geliyor ama belki böyle bir kriter vardır diye yazmak lazım.) 2 çocuğunuzun ayrıldığınız eşinizden olduğunu velayetlerinin sizde olduğunu ve eski eşinizin işte gerekçesi neyse o gerekçe ile nafakadan muaf olduğu için belki sed kapsamında değerlendirilebilirSigorta olunca zengin olunuyo demek geldi içimden ayın 15 de maaş yattı elektrik doğalgaz alıveriş bunlar yapılmadan bütün borçlar yollandığında elimze ya 875 yada 900 tl kalmıştı yargılayanlar söylesin nerden kısayım burda bi ablam var ona annemin mesajını yolladm bunu yazan Cidden annen mi dedi numarasını vereyim araştırın kimin adına dedm elimden tutan yok sahip çıkan çocuklarıma bakan biri olsa köpek gibi çalışırım temizlikten mi çıktım bulaşık yıkamaya bile giderim iki iş birden yaparım ama ben bebeğimi Zonguldak Bülent Ecevit hastanesine götürdüm ordan gelene kadar büyük oğlum Aygaz’ı açık bırakmış eve geldiğimde her yer gaz kokuyordu biri olmadan başlarında işe gidemiyorum yemin ederim kim ister ağız kokusu çeksin çalışıp her istediğini almak varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?