- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
sizde kibarca gündüzeşiniz işte çocuklarınız okuldayken görüşebileceğinizi diğer saatlerde gelmemelerini çocuklara ders çalıştırıp ailecek ancak birbirimizle vait geçiriyoruz akşam uğramayın diyin.Kiziyo amatepki vermiyo onlara yuz goz olmuyo oda kirginlik olmasin istiyo.ama ben bu aksam dayanamadim patladim
Ever cok yuz verdim malesef.onceden daha sakin yaklasabiliyodun.diyorum zaten artik cok sikiliyorum tahammul gucum yok kaldiramuyorum diye.neyse ensonki yetmistir insallah acik acik soledim.bundan sonra canm istemediginde kapiyi acmiyacagimida siyledim bakalim nolacakFazla yüz vermişsiniz, tavranızı belli etmekten başka çareniz yok. Bizim üst kat komşumuzda böyleydi çat kapı gelir dalardı içeriye gece gündüz fark etmez biraz oturayım der 8'de gelir 12'de giderdi. Eşimde rahatsız olmaya başladı dolayısıyla bu durumdan. Bende bir gün çaya çağırdı beni orada hiç gelmiyorsun oturmaya sen bize dedi, bende komşuluğu severim ama öyle çat kapı gelinmesinden pek hoşlanmam. Bende kimseye çat katı gitmem müsait olmayabilir, eşi evdeyse hiç gitmem adam evinde uzanacak belki niye gidip rahatsız edeyim diye düşünürüm. Zaten fırsatımda olmuyor akşam eve geliyorum yemekti, bulaşıktı, ortalığı toplamaktı, kızımın ödevleri de oluyor derken çocuklar erken uyuyor bir de sabah okula gittikleri için o yüzden ne bir yere gidebiliyorum ne de misafir kabul edebiliyorum hafta için maalesef dedim. Kadın o gün bugündür çalıştığım için sadece cumartesi günleri bazen haber gönderiyor müsaitse gelip bir kahve içeceğim diye.
Arkadasim oylede bunlar bambaska bisey kapiyi acmazsan bi aekilde actirirlar.esim bazen ise gec gidiyo kapinin onunde arabayi gorsunler hemen zile basiyolar biseymi oldu diyeO an misafir edemiyorsam kapıyı açmıyorum.. yüz asmak veya kırmak yerine bence çok daha iyi bir çözüm..
Bazen hafta sonu gezmekten falan geliyoruz gece yarisi alttaki sesi duyunca cikar kapiya nerdesiniz der ve bizimle cikar eve girer kahve icmeyeArkadasim oylede bunlar bambaska bisey kapiyi acmazsan bi aekilde actirirlar.esim bazen ise .gec gidiyo kapinin onunde arabayi gorsunler hemen zile basiyolar biseymi oldu diye
Ever cok yuz verdim malesef.onceden daha sakin yaklasabiliyodun.diyorum zaten artik cok sikiliyorum tahammul gucum yok kaldiramuyorum diye.neyse ensonki yetmistir insallah acik acik soledim.bundan sonra canm istemediginde kapiyi acmiyacagimida siyledim bakalim nolacak
Yok arkadasim bunlar hepsi seviyorum ayagina vakit gecirmek.seven insan bi kerede hadi kahve yaptim gel beraber bigunde bende icelim der.ben onlara gitmiyorumki her dk onlar geliyoSeni seviyorlar ki geliyorlar, benim kapım bile çalınmıyor , komşularımı tanımıyorum,bile
aynen benimkide ole geleni gideni yaptigimi ettigimi herseyi ogrenmek istiyo.ozelliklerdr misafir varken seslenir yirtinir evdeki insanlari birakip cikmak zorunda kalirsin sebeb ne ya sut suzecektir yada abajuru sildirecektir.hadi sabir hadi sabir diyorum.ama yaptikca daha fazlasini istiyo.sanki benim bogaxima yapisiyo.ben dedikodu yapmam der ama butun mahallenin dedikodusu kendindeBana bitisigimdeki eski komsumu hatirlattiniz.O da zirt pirt gelir di.Gelmezse de sitenin guncel dedikodularini paylasmak icin ne yaptin ne ettin demek icin iki saat kapida diker di .Bir hayli bezmistim cidden .Kapim caldigi ,misafirim geldigi zaman benden once kendi kapisini acar bakar di.Sitenin vasfiye teyzesiydi adetaPatavatsiz ,merakli ,dedikoducu ve cok dusuncesiz bir teyzeydi.yasli oldugu icin biseyde diyemezdim.Ben cozum olarak ayakkabilari hep icer de tutardim evde yok zannetsin diye ve cogu zaman o calinca kapiyi acmazdim karsilasinca sorar di muhakkak kapini caldm acmadin neredeydin diye.Biseyler uydururdum inanirdi zannimca inanmasa kapimi calmaktan vazgecerdi diye dusunuyorum.
Bence siz de acmayin kapinizi her zaman cekmek zorunda degilsiniz sonucta...Bu tur insanlar icin baskada cozum yolu yok zaten.
hatta bu komsu eyleyip gec yatma sikintisindan esim birkacgun ustuste ise gec kaldi ve patronundan uyari aldi.ve bunu komsuma soledigimde tepkisi olsun nasil olsa cok calisiyodu ismi yok oldu.bende bu yuzden dellendim zatenKomşuluk güzel şeydir lakin çok sık geliyorlarsa gerçekten zor olur.Hem okula giden çocukta var.Biraz daha yumuşak dille deseydin iyiydi.Eşim çok yorgun geliyor ,akşamları misafir alamıyorum gibi.
Ben zaten bunlari kiriasinlar diye idare etmeye calisiyodum ama artik bana zarar verdigi icin bole sinirlerim tutmamaya basladi.nefret ediyorum bole insana yapisan insanlardanKomşuluk güzel şeydir lakin çok sık geliyorlarsa gerçekten zor olur.Hem okula giden çocukta var.Biraz daha yumuşak dille deseydin iyiydi.Eşim çok yorgun geliyor ,akşamları misafir alamıyorum gibi.
Yok artık.Tek çözüm fantezi gecelikle kapıyı aç müsait değiliz de geldi aklıma:)hatta bu komsu eyleyip gec yatma sikintisindan esim birkacgun ustuste ise gec kaldi ve patronundan uyari aldi.ve bunu komsuma soledigimde tepkisi olsun nasil olsa cok calisiyodu ismi yok oldu.bende bu yuzden dellendim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?