Aman bebişim beslensinde zaten dişim çürüdüHamilelikte doğru beslenmenin önemi çok olmakla birlikte kendinizi üzmemelisin canım çünkü bebek senin vücudundan ihtiyacı olanı alır her türlü. Ama dikkat etmezsen sonunda dişlerini çürümüş kemiklerini zayıflamış bulabilirsin. Dikkat et bence:)
Bütün günümü bebek yemeklerinin tarifini yazarak geçiriyorum şimdiden..İnşallah bebeğim yer zorluk çıkarmaz bana onu asla sağlıksız beslemem herşeyi yesin yemek seçmesin babası gibi.. Eğer bizim yeme kültürümüze alışırsa çocuğum etcil olurBende anaokulu ogretmeniyim :) yadin kucukmus ogeenirSin. Ama o sebze puresini un corbosini yemedi benim kizim cokkkk hasladim sebzeleri attim karisik yemiyo . Simdi brokoliyi ver eline yer havucu felan. Ilk baslarda cedit cesit corbalar denedimki bisuru vorba bilmeme ragmen zorlandim. Sebze yemeklerine 8 aydan sonra ne yediysek oda yedi . Yani ogrenmen sart. Simdiden iyice ogren cesidini arttir . Bebek olunca ogeenmen zor olur zira insan tuvalete zor gidiyo cogu zaman
Öyle yapıcam şimdiden araştırıyorum bebeğimin yiyeceği püreleri çorbaları vs. İnşallah bebeğim herşeyden yerde yemek seçmez. Bugunden itibaren başlıcam bende bugun mercimek çorbası yapıcam inşallah tutar bana şans dileyinYemek yapmayı çok acil öğrenmeniz gerek. Şu an çocuğunuz bir şekilde sizin vücudunuzdaki vitamin ve mineral deposundan faydalanıyor olabilir ama bu beslenme tarzı çocuğunuz için büyüme çağı döneminde çok zararlı. Gerekirse bir yemek kursuna gidin.
Yemeğiniz olması gerekene göre çok sulu ise ağzı açık olarak kaynatın.
Lezzeti oturmadı ise başka bir kapta Salça ve bahartları kavurup tencereye ekleyin.
Yemek suyunuz kıvamsız ise dondurucunuzda her daim ceviz büyüklüğünde tereyağınız olsun kaynayan yemeğe atın kaynadıktan suyu bağlayacaktır.
Annem çalışıyoAy Kıyamam sana ya
Annen falan gelsin bit süre öğretsin. Zaten bir sebze yemeğini yapsan diğerlerini de yaparsın. Bir bakliyat yapsan diğerlerini de yaparsın mantık hep aynı çünkü
Ay bende 1 yıllık evliyim ilk 3 ay kv yaşadık ekmek elden su göldendi.. Kendi evimize çıktık hergün yemek sorunuHah kendimi gördüm :) 1 yıllık evliyim 1 aydır düzgün yemek yapmayı öğrendim haliyle benimde bebe 6 aydır abuk subuk beslendiyalnız bikaç şeye dikkat ettim masallahi var
-Her sabah mutlaka kalın 1 dilim peynir
-2 yumurta hergün
-3 ceviz 3 badem
-1 salatalık 1 havuç veya 1 kase salata
-2 köfte büyüklüğü et ( ki genelde köfte çünkü başka bişey beceremiyorum oda hazır at kizarsin) Veya balik
bide vitamin ( decavit ) ve Omega 3 kullanıyorum hala. Akşam yatmadan 1 bardak portakal suyu bide hergün mutlaka 2 3 bardak ev yapımı ayran. Benim programım hep bu şekilde 1 aydır cocukcaazim insan gibi sebze gördü diyebilirim. 4 tencere 2 tava çöpe atıldıesim doktoruma şikayet etti hiçbişey yemiyo günde 2 öğün sadece diye bunları saydim doktorum daha ne yesin dedi kayinvalidem 2 cocugunda da deli gibi çalışmak zorunda olduğu için hiçbişey yiyememis günde sadece 1 yumurta 1 portakal suyu diyor iki cocugununda masallahi var. bana sor sen bu işleri bütün gün abur cubur yiyorum
Ayyyy nasıl mutlu oldummm inşallah benimde bebeğim sizinkiler gibi sağlıkla doğarrr...Böyle kendim gibi örnekleri görünce çok seviniyorum bebeğim besleniyor demekkiBütün hamileligimi 9 ay kusarak ve herseyden tiksinerek geçirdim hicbirsey yiyemedim.sadece meyve olarak elma ve muz yiyodum.ne yesem anında çıkarıyordum.2 hamileligimde böyle geçti hiç sağlıklı beslenemedim dikkat edemedim ve bende çok kötü yemek yapan biri olarak pek mutfağa giremedim. Sonuç iki kızımda çok sağlıklı ve 3900 kilo doğdular maşallah. Yani çok ağlamayi gerektirecek bi durum yok.bukadar strese hiç gerek yok.yemegi düşünürken sağlıktan olmak var stresle
bende evlendigimde yemek yapmsyi bilmezdim hatta sirf bu yemek meselesi yuzunden evlenmek istemezdim korkardimKızlarrr benimde kendimce bir derdim var ve bunu paylaşmak istiyorum... Ben yemek yapmayı bilmiyorum yapmaya çalışsamda tutmuyo sabah kalkıyorum kahvaltımı yapıyorum 10 da sonra başlıyorum düşünmeye öğlen ne yesem akşam ne yesem diye... Sonra hep patates kızartması sigara böreği domatesli biber pişiriyorum vs... Sonra oturup ağlıyorum bunlarla bebeğim besleniyor mu acaba diye çünkü okuyorum burda hamileler neler yiyor sağlıklı sağlıklımesela bugun sabah güzelce kahvaltımı yaptımbaşladım düşünmeye öğlen sigara böreği patates kızartması az öncede hamburger yedim şimdi ise ağlıyorum bebeğime bişey olur mı diye bebeğim besleniyor mudur çok üzülüyorum kırk yılda bir kaynanam çağırır yemeğe yada annem oralarda bitek biraz besleniyorum yani... Ama hergün aynı sorun aynı stres her doktor kontrolunde korkuyla giriyorum bu düşüncelerden kurtulmak için napmam gerek kızlar bebeğim besleniyormudur sizler ne yediniz nasıl beslendiniz kendimi bi türlü rahatlatamıyorum parası olmayan hamileler napıyor beslenemiyor diye düşünüp busefer onlara ağlıyorum en azından ben abur cubur buluyorm ordan burdan sokakta kalanlar yiyemiyor diye kendime kızıyorum hiç bi türlü rahatlatamıyo içim
Artık üzülmicem , denemeye devaaambende evlendigimde yemek yapmsyi bilmezdim hatta sirf bu yemek meselesi yuzunden evlenmek istemezdim korkardimama internete baka baka yapmaya calistim ilk yaptim olmadi ikincisinde neyi yanls yaptgmi buldum oldu.. Mesela ispanak yemegi coookk kolay ve bebeginede coknfaydali en azindan bugun onu deneyebilirsin :) bu kadar uzulme besleniyordur elbet sen uzuldukce onundaha cok uzuyorsun arkadasimm..
Pratik yemekler die bir site var hem pratik hem guzel tarifler var bende ordan ogrendim yemek yapmayi hic bisey bilmiyordum gerseyi yapiyorm smdi cok sukur sarmasina dolmasina kadar :) bi oraya bakabulirsin :))Artık üzülmicem , denemeye devaaambugun mercimek çorbası yapıcam bakalım inşallah tutar
Ayy sarma dolmamıPratik yemekler die bir site var hem pratik hem guzel tarifler var bende ordan ogrendim yemek yapmayi hic bisey bilmiyordum gerseyi yapiyorm smdi cok sukur sarmasina dolmasina kadar :) bi oraya bakabulirsin :))
Balığı biliyorum fırında yapıyorum haftada bir kerebol bol balık yemelisin.
pişirmesi çok da zor değil aslında
Kızlarrr benimde kendimce bir derdim var ve bunu paylaşmak istiyorum... Ben yemek yapmayı bilmiyorum yapmaya çalışsamda tutmuyo sabah kalkıyorum kahvaltımı yapıyorum 10 da sonra başlıyorum düşünmeye öğlen ne yesem akşam ne yesem diye... Sonra hep patates kızartması sigara böreği domatesli biber pişiriyorum vs... Sonra oturup ağlıyorum bunlarla bebeğim besleniyor mu acaba diye çünkü okuyorum burda hamileler neler yiyor sağlıklı sağlıklımesela bugun sabah güzelce kahvaltımı yaptımbaşladım düşünmeye öğlen sigara böreği patates kızartması az öncede hamburger yedim şimdi ise ağlıyorum bebeğime bişey olur mı diye bebeğim besleniyor mudur çok üzülüyorum kırk yılda bir kaynanam çağırır yemeğe yada annem oralarda bitek biraz besleniyorum yani... Ama hergün aynı sorun aynı stres her doktor kontrolunde korkuyla giriyorum bu düşüncelerden kurtulmak için napmam gerek kızlar bebeğim besleniyormudur sizler ne yediniz nasıl beslendiniz kendimi bi türlü rahatlatamıyorum parası olmayan hamileler napıyor beslenemiyor diye düşünüp busefer onlara ağlıyorum en azından ben abur cubur buluyorm ordan burdan sokakta kalanlar yiyemiyor diye kendime kızıyorum hiç bi türlü rahatlatamıyo içim
Sütten ziyade bol yoğurt ayran tüketmenizi tavsiye ederim süt çok etki etmiyor, birde kalsiyum takviyesi isteyin doktorunuzdanAman bebişim beslensinde zaten dişim çürüdü( kanal tedavi oldum o kadar süt içerim nereye gidiyo bu sütler anlamadım dikkat edicem bundan sonra buradaki yazılanlar ruhumu ferahalttı
Çok sağolun:) Evet çok duygusalım bu aralar hormanlarım tavan yaptıBebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, hormonlar tavan yapmış bu kadar üzülmeyin demek saçma olacak:)
Et yiyormuşsunuz, bebeğe en çok kilo aldıran zaten proteindir, her gün et türü mutlaka yiyin, bir gün balık bir gün kırmızı et gibi, sebze yemeği yapamıyorsunuz madem, sebzeleri haşlayıp ya da en sağlıklısı buharda pişirip üstüne yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.
Çorba yapmak çok zor değil, mesela benim un kavurarak yaptığım çorbalar var, ana malzeme kavrulmuş un
3 çorba kaşığı unu iki üç çorba kaşığı sıvıyağda kavuruyorum kokusu çıkana kadar, sonra ona beş bardak su ekliyorum( haşlanmış tavuk ya da et suyu olsun) içine bir gün karnabar atıyorum bir gün havuç bir gün patates, sebzeler haşlanınca blendırdan geçiriyorum mis gibi oluyor
Şimdi idare edersiniz ama bebeğiniz doğup yemek yemeye başlayınca mutlaka düzenli yemek pişirmeniz lazım, annenize söyleseniz o size gösterse iyi olur
Not: Mesajları sonuna kadar okuyamadım belki yazanlar olmuştur:)
İstedim kalsiyum ama omega hapında var dedi çok ilaç kullanmam taraftarı değil bi kan hapı bide omega kullanıyorum,çarşamba kontrolüm var birdaha isticem kalsiyum çünkü yetmiyor galiba..Sütten ziyade bol yoğurt ayran tüketmenizi tavsiye ederim süt çok etki etmiyor, birde kalsiyum takviyesi isteyin doktorunuzdan
Canım benim çok teşekkür ederim güzel yazın için,artık üzülmek stres yapmak yok bol bol et süt yumurta balık.. Bebeğimi biran önce kucağıma alsam rahatlıcam zira kafayı yiyorum her dakika bebeğimi düşünmektenCanim ben babasiz buyuyen biriyim uc kardestik annem calismak zorundaydi ve bizim kimsemiz yoktu oyle bize biseyler ogretecek evlendim internetten baka baka yemek yapmayi ogrendim allaha sukur elimin lezzetide var bir kizim var masallah topac gibi simdide ona internetten yemek tariflerine bakiyorum artik internette hersey var..pilav yapmayi bilmeyen ben simdi cok sukur yapamadigim yemek yok bir kase corba bile icsen bebegine inanilmaz yarari var uzulmeyi birak ve ogrenmeye calis bebegin icin..
Senin gibi olmak icin neler vermezdim.Ah ah birazda benimkini buyutseydi keske hergün bir kase yedim 21 kilo aldım doğumdan hemen sonra gitti bende kilo almak istiyorum 50 kiloyum ama alamıyorum
Bebeğin o püreleri ek öğüne geçtikten sonra en fazla 6 ay yemeli sonra yemek yemeye geçmeli. Yani sebze yemeği ne yapmak istersin mesela siz sorun ben size anlatayım bugün yada yarın deneyin. Mesela çocuğunuz içim en besleyici mercimek çorbası içine istediğiniz sebzeyi koyun ve yapımı hazır çorba dan daha kolay benceÖyle yapıcam şimdiden araştırıyorum bebeğimin yiyeceği püreleri çorbaları vs. İnşallah bebeğim herşeyden yerde yemek seçmez. Bugunden itibaren başlıcam bende bugun mercimek çorbası yapıcam inşallah tutar bana şans dileyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?