Çok korkuyorum :(((((

Aman bebişim beslensinde zaten dişim çürüdü ( kanal tedavi oldum o kadar süt içerim nereye gidiyo bu sütler anlamadım dikkat edicem bundan sonra buradaki yazılanlar ruhumu ferahalttı

Bütün günümü bebek yemeklerinin tarifini yazarak geçiriyorum şimdiden..İnşallah bebeğim yer zorluk çıkarmaz bana onu asla sağlıksız beslemem herşeyi yesin yemek seçmesin babası gibi.. Eğer bizim yeme kültürümüze alışırsa çocuğum etcil olur

Öyle yapıcam şimdiden araştırıyorum bebeğimin yiyeceği püreleri çorbaları vs. İnşallah bebeğim herşeyden yerde yemek seçmez. Bugunden itibaren başlıcam bende bugun mercimek çorbası yapıcam inşallah tutar bana şans dileyin

Ay Kıyamam sana ya
Annen falan gelsin bit süre öğretsin. Zaten bir sebze yemeğini yapsan diğerlerini de yaparsın. Bir bakliyat yapsan diğerlerini de yaparsın mantık hep aynı çünkü
Annem çalışıyo keşke çalışmasada hep yanımda olsa

Ay bende 1 yıllık evliyim ilk 3 ay kv yaşadık ekmek elden su göldendi.. Kendi evimize çıktık hergün yemek sorunu ayyy yazdıklarına çook sevindim valla çünkü bende aynı öyle besleniyorum kendim gibi birilerini görünce daha çok yürekleniyorumm bende dikkat ediyorum.
Hergün 1 yumurta,portakal suyu,2 bardak süt,haftada bir balık,2 kaşık bal,1 kaşık pekmez,köftede çokk yiyorum atıyorum kızarıyor omega 3 ve kan hapımıda düzenli kullanıyorum demekki benimde iyi beslenmem.. Yaşasın aburcubur çarşamba kontrolüm var bakalım doktorum banada daha ne yesin dicekmi

Ayyyy nasıl mutlu oldummm inşallah benimde bebeğim sizinkiler gibi sağlıkla doğarrr...Böyle kendim gibi örnekleri görünce çok seviniyorum bebeğim besleniyor demekki ben buradaki hamile topiğini okuyorum yediklerini okumaya başladığımdan beri böyle ağlıyorum çünkü o kadar düzenli besleniyorlar ki ben o kadar sağlıklı beslenemiyorum diye üzülüyordum..Ama artık üzülmicem rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın

bende evlendigimde yemek yapmsyi bilmezdim hatta sirf bu yemek meselesi yuzunden evlenmek istemezdim korkardim ama internete baka baka yapmaya calistim ilk yaptim olmadi ikincisinde neyi yanls yaptgmi buldum oldu.. Mesela ispanak yemegi coookk kolay ve bebeginede coknfaydali en azindan bugun onu deneyebilirsin :) bu kadar uzulme besleniyordur elbet sen uzuldukce onundaha cok uzuyorsun arkadasimm..

Artık üzülmicem , denemeye devaaam bugun mercimek çorbası yapıcam bakalım inşallah tutar

Artık üzülmicem , denemeye devaaam bugun mercimek çorbası yapıcam bakalım inşallah tutar
Pratik yemekler die bir site var hem pratik hem guzel tarifler var bende ordan ogrendim yemek yapmayi hic bisey bilmiyordum gerseyi yapiyorm smdi cok sukur sarmasina dolmasina kadar :) bi oraya bakabulirsin :))

Pratik yemekler die bir site var hem pratik hem guzel tarifler var bende ordan ogrendim yemek yapmayi hic bisey bilmiyordum gerseyi yapiyorm smdi cok sukur sarmasina dolmasina kadar :) bi oraya bakabulirsin :))
Ayy sarma dolmamı orayada bakiyim en kolay siteyi bulmaya çalışıyorum bide öğrenci mutfağı varmış çok kolaymış hangisi tutarsa

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, hormonlar tavan yapmış bu kadar üzülmeyin demek saçma olacak:)

Et yiyormuşsunuz, bebeğe en çok kilo aldıran zaten proteindir, her gün et türü mutlaka yiyin, bir gün balık bir gün kırmızı et gibi, sebze yemeği yapamıyorsunuz madem, sebzeleri haşlayıp ya da en sağlıklısı buharda pişirip üstüne yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

Çorba yapmak çok zor değil, mesela benim un kavurarak yaptığım çorbalar var, ana malzeme kavrulmuş un

3 çorba kaşığı unu iki üç çorba kaşığı sıvıyağda kavuruyorum kokusu çıkana kadar, sonra ona beş bardak su ekliyorum( haşlanmış tavuk ya da et suyu olsun) içine bir gün karnabar atıyorum bir gün havuç bir gün patates, sebzeler haşlanınca blendırdan geçiriyorum mis gibi oluyor

Şimdi idare edersiniz ama bebeğiniz doğup yemek yemeye başlayınca mutlaka düzenli yemek pişirmeniz lazım, annenize söyleseniz o size gösterse iyi olur

Not: Mesajları sonuna kadar okuyamadım belki yazanlar olmuştur:)

Aman bebişim beslensinde zaten dişim çürüdü ( kanal tedavi oldum o kadar süt içerim nereye gidiyo bu sütler anlamadım dikkat edicem bundan sonra buradaki yazılanlar ruhumu ferahalttı
Sütten ziyade bol yoğurt ayran tüketmenizi tavsiye ederim süt çok etki etmiyor, birde kalsiyum takviyesi isteyin doktorunuzdan

Canim ben babasiz buyuyen biriyim uc kardestik annem calismak zorundaydi ve bizim kimsemiz yoktu oyle bize biseyler ogretecek evlendim internetten baka baka yemek yapmayi ogrendim allaha sukur elimin lezzetide var bir kizim var masallah topac gibi simdide ona internetten yemek tariflerine bakiyorum artik internette hersey var..pilav yapmayi bilmeyen ben simdi cok sukur yapamadigim yemek yok bir kase corba bile icsen bebegine inanilmaz yarari var uzulmeyi birak ve ogrenmeye calis bebegin icin..

Çok sağolun:) Evet çok duygusalım bu aralar hormanlarım tavan yaptıyapıcam artık bugunden itibaren inşallah tutar Bebeğim doğunca ona yapıcam şimdiden araştırıyorum bebek yemeklerini,annem malesef çalışıyor

Sütten ziyade bol yoğurt ayran tüketmenizi tavsiye ederim süt çok etki etmiyor, birde kalsiyum takviyesi isteyin doktorunuzdan
İstedim kalsiyum ama omega hapında var dedi çok ilaç kullanmam taraftarı değil bi kan hapı bide omega kullanıyorum,çarşamba kontrolüm var birdaha isticem kalsiyum çünkü yetmiyor galiba..

Canım benim çok teşekkür ederim güzel yazın için,artık üzülmek stres yapmak yok bol bol et süt yumurta balık.. Bebeğimi biran önce kucağıma alsam rahatlıcam zira kafayı yiyorum her dakika bebeğimi düşünmekten

Bebeğin o püreleri ek öğüne geçtikten sonra en fazla 6 ay yemeli sonra yemek yemeye geçmeli. Yani sebze yemeği ne yapmak istersin mesela siz sorun ben size anlatayım bugün yada yarın deneyin. Mesela çocuğunuz içim en besleyici mercimek çorbası içine istediğiniz sebzeyi koyun ve yapımı hazır çorba dan daha kolay bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…