GERÇEKTEN SEVGİDEN GÖZÜM KARARMIŞ ama yorumlarınız çok destek oldu konuşmuyorum anladıda ama daha da düzelceğimi sanıyor düzelmiycem artık eriyorum artık bana hastamısın neden zayıflıyorsun demesinlr kabır azabını bilmiyorum ama gerçekten çektiğim azabı çekern bilemez arkadaşlar çok sevmiştim çok güvenmiştim ama deişiyormuş insan işte tek düşüncem artık ailem okulum bitsin onlara ben bakıyım artık babam çalışmasınerkeklerden nefret ediyorum kendimdende ama ailem için yaşıycam
bak benim arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatayım sana canım
arkadaşım tesettürlü idi
neyse benimde tanıdığım bir kişi ile kendisinden 6-7 yaş büyük bir arkadaşlığı oldu
çok ta seviyordu
neyse çocuğun evi falan vardı kapalı olduğu için dışarda görüşmeyelim diye evde görüşürlerdi
uzun zaman çok iyi bir ilişkileri oldu ben şahittim ya
evlenmeyi düşünüyorlardı
erkek tarafının ailesi biliyordu
arkadaşımın güveni iyice arttı tabi çocuğa
ve bu güven ve sevgi sonucunda ona hayır diyememiş ve cinsel bir şey yaşanmış aralarında
ilk başlarda nasılca evlencez diye üzülmemişti ama ailesi de mutaassıp ailesi duyarsa diyede bir yandan üzülüyordu neyse gel zaman git zaman çocuk değişmeye kötü davranmaya emrivakiler yapmaya başladı
kızın eli mahkum sandı
kız zorda olsa karar verdi bitirdi
ama okadar pişmandı ki yaşadıklarına
tövbe istiğfara geldi zaten kapalıydı
hergün araşırdık ve ağlardı telefonda ama her seferinde ben doğru bir karar verdim onunla bir ömrümü mahvedemezdim dedii
ve yani arkadaşım hayata küsmedi o adam pisliğin teki diye dünyadaki bütün erkekler pislik değildir
örneğin senin baban da erkek
bütün erkeklere kızmak olmaz
sen sadece yanlış adama çarptın
bu arada arkadaşım birisi ile tanıştı daha sonraları
oğlan bizim kıza aşık oldu
bizim kızda aşık ama diyyor ben onla evlenemem
çocuğuda oyalayamam
yahu dyoruz çcocuk çok iyi seni anlayacaktır yok inat
en son çocuğa demişki sen çok iyi birisin çok iyi şeyler hakediyorsun seni hüsrana uğratmamak için hayır diyorum demiş
çocuk demişki ben en kötüsüde olsan seninle olmak istiorum sadece yanımda ol başka hiçbirşey istemiyorum demiş
evlendiler ve çocukları var
mutlu bir yuvaları var
sakın kendine kötüyü örnek alıp hayatını karartma
sadece kötüye son noktasını koy ve bitir :26::26:
çok etkilendim gerçekten benim olayım gibi inş beim içinde hayırlısı olur arkadaşın doğuyu yapmış çok sevindim bende bırakıcam olmıycak evlenirsem çocuklarımm da yanlız kalcak ilgisiz kalcak
canım hatalar insanlar içindir.Rabbimiz "eğer siz günahsız bir kavim olsaydınız sizi helak eder yeni ve günhlı bir kavim yaratırdım"buyurmuş. bu ne demek insanlar günah işler demek.buna hepimizin eğilimi vardır.çünkü nefsimiz var. ve bize hep istediğimizi yapmamızı emrediyor.Rabbimizin tövbe kapısı her kuluna açıktır.yeterki tövbe edip aynı günahta ısrar etmeyelim.gençliğin vermiş olduğu bir heyecan onun kimsesiz olmasından dolayı ona duyduğun merhamet (ki ben hissettiklerinin aşk olduğunu düşünmüyorum)seni bu noktaya getirmiş.bundan sonra geriye değil ileriye bak .okulda mediko varsa hemem psikolojik destek al canım.ve kendine güven .kangren olmuş yarayı kes at.çıkart onu hayatından. hemen başka bir eve ya da yurda filan çık.istersen yaparsın.sonra derslerine konsantre ol.okulu uzatmadan bitirmeye çalış.mesleğini eline alınca çalışırsın ayaklarının üstünde durursun ve bugünlerinide unutursun.yeterki ölmek öldürmek gibi düşünceleri kafandan at kendine gel .tövbe ve dua ile Rabbimizden yardım iste.ailenede artık anlaşamadığınızı söyle.onların anlayabileceği bir dille anlat ve bitir bu ilişkiyi.hayatını daha fazla mahvetmek ve daha fazla günah işlememek için... topiğini de takip et bizleri habersiz bırakma oldu mu canım..
arada ask ounaca mubah mı oluyo hersey... ya arkadasım arada nıkah yoksa hersey zınadır haramdır HARAMMM...tamam mı el ele tutusmak bıle...kaldıkı......boyle fetfaları bı kenara bırakırsanız daha cok seyler gelır bu baslara....fetfayı bı kenara bırakkmak allahın emırlerını bı kenara bırakmak demektır...çekı duzen verelım kendımıze musluman kımlıgıyle yasamaya calısalım..
Arada aşk olunca yaşanan şeyin adı zina olmuyor mu?
En azından bu kadar yanlış bilgiler vermeyin bari.
Herkesin kendi inancı kendini ilgilendirir de,
bu kadar yanlış bilgilerin inançla ilgisi yok.
Zina, evlilik dışı yaşanan ilişkiye denir.
İster aşk olsun, ister olmasın.
Bu nasıl bir anlayış ve kılıftır, aşk olunca zina olmuyor.
İsteyen istediği zaman, istediği şekilde bu olayı yaşar,
buna kimse müdahele edemez, kişi kendisi bilir.
Ama sen aşık olmuşsun kardeş, yaşamışsın, o zaman sana herşey mübahta denemez.
Bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsak yazmayalım bari.
topluma açık bir forumdasınız ve buradaki her bayan müslüman olmak zorunda değil aramızda yabancı uyruklu arkadaşlarında olduğunu düşünürsek
herkesin inancı kendisinedir ve islamda dayatma yoktur
ayrıca herkes dinine ne derece bağlı olacağına ibadetini ne derece yapacağına kendisi karar verir ve inanmayanlarda olabilir..
ve herkesin günahı kendisinedir
siz sadece bir müslüman olarak diğer insanları haberdar etmekle vazifeli olabilirsiniz herkesi zorla ibadet etttirmek gibi birşey mümkün değildir..
siz son derece dinine bağlı bütün ibadetlerini yerine getiren birisinizdir
bir başkası sadece namaz kılıyordur
yada bir başkası sadece inanıyordur bir eyleme geçmemiştir
sizin kimseyi yargılama hakkınız yok..
ve sümme haşa allah değlsiniz allahın kimi affedip kime günah yazacağını siz bilemezsiniz
Tövbe edin der
günahlarınızdan tövbe edin ve birdaha yapmayın der..
burası dini br forum sitesi değil herkesin inancıda ibadetide hayrıda günahıda kendisinedir..
burası bir paylaşım sitesidir..
ben nerede oldugumu cok ıyı bılıyorum..benım bunları soylememe sebebte ılk alıntı yaptıgım arkadastır..kımseye dın dersı vereme gayretındede degılımburada madem herkez dugu ve dusuncelerını arz edıyor bende oyle yaptım ve ıçimden gecenlerı uygun bır dılle anlattım ama aynı zıhnıyetle okuyan arkadasımız olmamıs makesef.. innmayan da var yabancıda var burda bılıyorum ve ben onlara hıtaben yazmadım yazımdada dedıgım gıbı muslumnım dıyene...artı ben rabbımızın adınada konusmadım kımı affeder affatmez bısey demedım bu konudanefsın emırlerıne korukorune uyup rabbımız affeder dıyene soz soyledım..malesef peygamberımızde herkezın gunahı kendıne deyıp cekılmemıs ınanmayanlara dını anlatmıs ve ıslam olmalarıu için ugrasmıs evet dınde zorlama yok. ama teblıg ve irsad var. ve ben musluman olarakkendımı bununla mukellef buluyorum.burasıda dını bır sıte dgıl ama dusuncelerımı yazcagım bır yer. bunlar sızı ılgılendırmez dını dıyanetı sızden ıyı bılırım ben de sıze cooookk seyler soylemek ısterdım ama.......ınanmıyorum hırıstıyanım dıyen bır adamamuslumanım dıyenden daha kolay laf anlatırdım...
konu sahıbı kardesıme soruyorum.. canım sana burda herkez bırer tavsıye verıyor kımısı ayrıl ondan bırak onu yada evlen onunla , etmıssın bı hata bosver takma kafana canım dıyenler var ben se sana Rabbıne yonel onunla huzurunu bulursun denılınce senın hayatında zorla sana ıbadet yaptırmak gıbı oluyor musum.. dıgerlerı sana ayrıl ondan denılınce onlarda senın hayatına mudahıl mı olmuş oluyor... anlayamadım kardesım...neyse canım ben sana ıçimden gecen dusuncelerımımsoyledım..Rabbım ınsallah yardımcın olsun tez zamanda içindekı ve haytındaki busıkıntılarındanda kurtulursun ınsallah canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?