Çok saçma bi takıntı

gizliozne3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
67
1
36
İzmir
sizlerle tüm gündelik yaşantımı etkileyen çok saçma bir derdimi paylaşacağım.
konuşurken sürekli bi yutkunma ihtiyacı duyuyorum.
yani sürekli aklımdan hiç çıkmıyor.
haliyle sürekli de yutkunuyorum.
ve konuşmamı da etkiliyor sürekli duraksayarak konuşmak ne kadar itici bi düşünür müsünüz
fazla konuşan bir insan değilim ama örneğin sesli kitap okurken vs. sürekli yutkunuyorum
sebebini inanın bilmiyorum takıntı haline dönüştü bu bende.
rüyalarıma bile giriyor desem bilmem inanır mısınız? kabusum haline döndü
kısa parçaları okumada sorun yok da uzun parçalarda eyvah.. boğazıma bir şeyler oluyor ve yutkunmadan edemiyorum..
kendini ifade etmeyle ilgili mi bilmiyorum hafif içine kapanığım ama çevrem geniş.
görüşlerimi rahatça dile getiremiyorum bu takıntı beni yedi bitirdi...
kesinlikle psikolojik bunu biliyorum.
çünkü bazen aklıma gelmiyor ve unutuveriyorum hiç yutkunmuyorum ama çoğunlukla aklımda..
unutmaya çalış demeyin çok denedim olmuyor sürekli aklımda.
özellikle sesli kitap okumada çok zorlanıyorum.. resmen kaçıyorum çünkü rezil olacağım...
neden süre gelir bu çok yutkunma?
acaba boğazımdaki bi sorunla mı alakalı?
bıktım artık valla ilerde insanlarla içli dışlı olacağım bi mesleğim olacak ve insanlar beni heyecandan sürekli yutkunuyor sanacak. bu sorunun üstesinden nasıl gelirim bilmiyorum. yardımlarınıza ihtiyacım var. ne yapmalıyım?

bu bir tik bendede arada gözlerimi sürekli hızla kırpma oluyo ama stresten kafayı yediğim zamanlarda oluyo bu ve bu sorunu oluşturan stres varsa bunu önlemeye çalış ve de iradeli ol, tut kendini yapmamaya çalış

ben de boğazımdaki erkeklerin adem elmasının olduğu yeri oynatırım sürekli. lise 1 de derste öğretmenimiz bana yüksek sesle bir parça okuturken fark ettim. kimi zamanlar daha da arttı, kıtır kıtır sesler bile geliyor hatta. yıllar içinde azalttım ama düşününce yine oluyor. Mesela şimdi yine başladım :) tikleri aşmanın en iyi yolu başladığı anda başka bir uğraş bulup kafanı ona takmamak...

doğru diyosun aklı başka yere verdikçe sürekli unutuluyor bi süre sonra

Malesef ya unutmaya çalışacaksın ya da psikologa gideceksin:26: Ben de bi'ara gözüm tik tik atıyordu resmen göz kırpıyordum. Aklıma taktıkça atıyodu, unutunca yok ama...
Bi'dönem öyle attı. Sonra unuttum gitti. Şimdi hatırlasam da olmuyor.

Aklına gelse bile bukadar yutkunmama gerek yok diye düşün ve yutkunmamaya çalış.
Ben küçükken gergin olduğumda yapardım, tahtaya kalkarken falan:44:

cevaplardan dolayı çok teşekkürler.
inanın ben de isterim unutmayı ama olmuyor işte.
göz kırpmayla aynı değil ki bu. yapmayı istemesem de istemsizce oluyor.
ama aklımda değilken de olmuyor işte.
sesli kitap okumada vs. zorlanmasam sorun yok da...
bunla yaşamaya alışmak zorunda olduğumdan yeni şeyler farkediyorum
mesela meyve suyu kola vs. içince daha az yutkunuyorum.
ne alaka bilmiyorum ama bir şey yemeyince boğazım mı kuruyor nedir daha çok yutkunma ihtiyacı hissediyorum. ama bir şeyler içince veya yiyince daha az oluyor. berbat bi tik gerçekten.. resmen kaçıyorum bir şeyler okumaktan vs...

tatlım sen bir doktora gözüksene,trioid olabilir,şeker olabilir,nodul olabilir ,panik atak olabilir hem sorununa bir çare olurlar

tatlım sen bir doktora gözüksene,trioid olabilir,şeker olabilir,nodul olabilir ,panik atak olabilir hem sorununa bir çare olurlar

çok haklısınız ama bu benim içimde halletmem gereken bir şey..
psikolojik olduğunu düşünüyorum.
adı bile varmış "yutkunma tiki"
zaten hep takıntılı bi insan olmuşumdur
ama keşke bu da onlar gibi hafif olsa sosyal yaşantımı etkilemese..

şeker hastalarının ağzında sürekli bir kuruma olduğunu duymuştum belki yutkunma ihtiyacın ondandır bir doktora git istersen. okuduğumda aklıma gelen ilk şey o oldu.

ve konuşmamı da etkiliyor sürekli duraksayarak konuşmak ne kadar itici bi düşünür müsünüz
fazla konuşan bir insan değilim ama örneğin sesli kitap okurken vs. sürekli yutkunuyorum
kısa parçaları okumada sorun yok da uzun parçalarda eyvah.. boğazıma bir şeyler oluyor ve yutkunmadan edemiyorum..
kendini ifade etmeyle ilgili mi bilmiyorum hafif içine kapanığım ama çevrem geniş.
çünkü bazen aklıma gelmiyor ve unutuveriyorum hiç yutkunmuyorum ama çoğunlukla aklımda..
özellikle sesli kitap okumada çok zorlanıyorum.. resmen kaçıyorum çünkü rezil olacağım...
bıktım artık valla ilerde insanlarla içli dışlı olacağım bi mesleğim olacak ve insanlar beni heyecandan sürekli yutkunuyor sanacak. bu sorunun üstesinden nasıl gelirim bilmiyorum. yardımlarınıza ihtiyacım var. ne yapmalıyım?

neden sesli kitap okumak zorundasın canım, kaç yaşındasın
benzer bişey benim oğlumda da başladı ve bencede tamamen psikolojik

lise sondayım haliyle hocalar okuma parçası okutturuyor bazen..
oğlunuzdaki de yutkunma tiki mi? kesinlikle psikolojik evet.

yok canım onun ki başka, çok konuşursunda bi duraklar boğazını temizler gibi yaparsın ya, sadece iki haftadır var, hoşlanmadığı bişey olduğunda öyle yapardı şimdi sürekli yapıyor :) bence yoğun olarak bişeyle ilgilenmeye başlarsan unutabilirsin, nasıl alıştıysan aynı şekilde unutursun merak etme
ama sen yinede fizyolojik bi kökeni varmı araştır, yinede git bi kbb uzmanına, emin ol psikolojik olduğuna

yok canım onun ki başka, çok konuşursunda bi duraklar boğazını temizler gibi yaparsın ya, sadece iki haftadır var, hoşlanmadığı bişey olduğunda öyle yapardı şimdi sürekli yapıyor :) bence yoğun olarak bişeyle ilgilenmeye başlarsan unutabilirsin, nasıl alıştıysan aynı şekilde unutursun merak etme
ama sen yinede fizyolojik bi kökeni varmı araştır, yinede git bi kbb uzmanına, emin ol psikolojik olduğuna

bir şeyle ilgilenmek derken? ne mesela :26:

bir şeyle ilgilenmek derken? ne mesela :26:

canım işte dikkatini çeken bişeyler, hoşuna ne gidiyosa, ne hobin varsa, ne kadar yoğun olursan o kadar az aklına gelir bence, şuan dikkatin yutkundum mu yutkunmadım mı da olduğu için bu kadar yutkunuyor olabilirsin,
yani dikkat edeyim yutkunmayayım derken bu dikkat tam tersi etki yapabiliyor olabilir

Yenebildiniz mi :110:

Back
X