- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Herkese çok teşekkür ederim :)
Evde ne varsa kullandım mükemmel bir sofra hazırladım. Mumlar kalpler falan :) kendimde hazirlandim eşimle müzik eşliğinde yemek yedik dans ettik. Sonra çay demleyip tv izledik. Yalnız daha çok eğlendik en azından üşümedik :)
O arkadaş sandıklarımızla bir daha görüşmek istemiyorum. Eşimi de uyarıyorum kendisi çok yumuşak kalplidir. Arkadaşı bir iki güzel söz söylese unutur affeder. Bu sefer yok merhabadan fazlasını haketmiyorlar.
Kusura bakmayın, benim Yeni Türkiye'yle filan işim olmaz ama görünce dayanamadım.Yılbaşı abartılıyor da napılıyor acaba pardon? İnsanlar zaten günlük hayatlarında sıkılıyor, arada eğlenmek biraraya gelmek için bahane yaratılmış oluyor. Her b.ka muhalifler "yeni türkiye"yle birlikte yılbaşına da karşı çıkmak için kendine zemin bulmuş oldu, çıktılar üstünde tepiniyorlar. Buradaki mesele yılbaşı kutlaması mı, sen okuduğunda bunu mu anlıyorsun "ilticacı" arkadaş. Kelimenin doğrusunu da öğren bi zahmet. Olaya sıradan bir akşamda yemeğe çıkmak üzere planlaşılmış ve bazıları bu plandan son dakika dönmüş olarak bak da belki pek sevgili yardımcı yorumlarını o zaman lütfedebebilirsin.
Konu sahibine gelirsek, yaptıkları ayıp, siz de bundan sonra tavrınızı ona göre alırsınız. İnsanlar böyle böyle tanınıyor işte, o insanları sadece kuru kalabalık olarak görüp, sadece lazım oldukları zamanlarda kullanıp raflarına kaldırırsınız.
Kusura bakmayın, benim Yeni Türkiye'yle filan işim olmaz ama görünce dayanamadım.
Loch Ness Canavari doğru kullanmış: iltica sığınma, irtica gericilik demektir.
Vallah biri aciklasa ayaginin altını opecem.
Yeni bir yil, bu kadar yani. Istersen köprü altinda gir.
Korkuyorum dillendirmeye irticaci diyolla sonra
Kadın "irticacı" demiş zaten gördüğünüz gibi.Doğru mu kullanmış, emin misiniz? Yılbaşı kutlamalarını saçma bulan birisi sizce "sığınmacı" olarak etiketlenmekten mi korkuyor olabilir yoksa gerici olarak etiketlenmekten mi?
Öncelikle o arkadaşlarınızla asla bir daha görüşmeyin. Bir plan yapılıp sözleşildiyse adam olan buna sadık kalır. Çok sinir olurum böyle şeylere.. İkinci olarak yılbaşını bu kadar abartmayın. İnsanın sevdiği ile geçirdiği her yılbaşı zaten güzeldir. Hazırlığın yoksada çıkarsın markete fıstığı, çerezi, tatlısı, şarabı, kolası ne istiyorsan işte alırsın evde güzel bir akşam geçirirsiniz. Önemli olan sevdiğinin yanında olmaktır. Biz iki senedir bu şekilde giriyoruz. Gayette eğlenceli oluyor, onun yanında olayım yeter zaten, daha ne isterim kiYeni yıla eğlenerek gülerek girmek istedim.
Eşimin arkadaşlarıyla uludağa gitmek üzere plan yapmıştık 2 hafta önce. Bugün arayip Teyzeleri de gelecekmis arabada bize yer yokmuş onu haber veriyorlar son gün. Bütün planimizi ona göre yapmıştık. Annemlerin davetine reddettim sırf oraya gidicez diye.
Eşim söyleyince sesim bozuldu anladı uzuldugumu bende Üzgünüm aynen böyle devam et dedi kapattı telefonu. Evde hiç bir hazırlığım yok ne yapcam ben şimdi bu saatte. Çok sinir oldum ya bir daha yüzlerine bakmak istemiyorum o arkadaşlarının
Butun ozel günleri abartmayi sacma bulan biri oldugumu soylersem yeni Turkiye kenarda dursun, Humeyni yanlisi ilan edilirim zannedersem. Algiya bak yahu. Inanilir gibi degil.Kadın "irticacı" demiş zaten gördüğünüz gibi.
Doğru mu kullanmış, emin misiniz? Yılbaşı kutlamalarını saçma bulan birisi sizce "sığınmacı" olarak etiketlenmekten mi korkuyor olabilir yoksa gerici olarak etiketlenmekten mi?
Yok estağfurullah. Benim hoşlandığım bir tavır değil ad hominem yapılması; şahsî aşağılamalar. Sonuçta herkes birbirinden farklı düşünebilir ama anlam bütünlüğü üzerinden gideceksek ne yazıldığını doğru okumak gerekir.Butun ozel günleri abartmayi sacma bulan biri oldugumu soylersem yeni Turkiye kenarda dursun, Humeyni yanlisi ilan edilirim zannedersem. Algiya bak yahu. Inanilir gibi degil.
Saygilarimi sunuyorum bu arada size de.. Cumleyi ve kelimeyi oldugu gibi anlayip, ustunde tepinmeden, kurcalamadan algilayacak kadar da zeki oldugunuz icin...
Hayir duzenleme yapmadim. Butun ozel günleri sacma buluyorum dedim,kutlayanlar sacmaliyor demedim.Evet irtica demiş gözüküyor üye eğer düzenlemediyse.
Ama o kısım dışında haklısınız bence.
Doğumgünü de yaşlanmak dışında bir anlama gelmiyor. Ama ben, o veya başkası gereksiz buluyor diye kutlamaları eleştirmek inanılmaz ezbere saçmalamak oluyor bence.
İsteyen her ayın 20sinde kutlama yapar. İsteyen hiçbirini kutlamaz.
Tutup da özellikle yılbaşını eleştirmek elbette irtica çağrışımı yapacaktır, şaşırmaya gerek yok.
Hayir duzenleme yapmadim. Butun ozel günleri sacma buluyorum dedim,kutlayanlar sacmaliyor demedim.
Bu da benim sahsi gorusumdur.
Ilk yorumumda neden kutluyorsunuz da demedim, nerede girerseniz girin ne fark eder dedim.
Her seye buyul anlamlar yuklemek mutsuzluk getirir beklentiler karsilanamazsa... Esasen bunu anlatmaya çalıştım. Da konu nerelere gelmis.
Yok guzel kardeşim ya, su dunyada kimin ne yaptığını umursayacak son kisiyimdir belki..Bakın ilk yorumunuzda spesifik olarak yeni yıla girme kutlamalarını eleştirmişsiniz.
Eleştirebilirsiniz de. Ama sadece yılbaşı kutlamasını eleştirirseniz irtica iması gelmesi normal diyorum ben.
Hepsini saçma da bulabilirsiniz. Ama konunun bununla alakası yok. İnsanlar eğlenmeye bahane arıyorlar, neyi kutladıkları önemli değil.
Ben de tutup ramazan bayramı saçma dersem din düşmanı iması alırım, gayet normal.
Özel gün olmasaydı mesela, arkadaşlarla tatil planı yapılmış. Son saniye bu şekilde iptal edilmesi elbette moral de bozar, heves de kırar. Farketmez yani yılbaşı olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?