- Konu Sahibi YavruPancar
-
Valla konuyu hatırlamadığım için bişey diyemiyorum. Bir geçmişe bakayım. Ama inanki burda kendini haklı göstermek için insanlar kendi cephesinden yaşamasına rağmen okadar haksız görünüyor ki. Çok konu vardır hiç yorum yapmadan çıktığım. Benimde başıma çok gelmiştir. Olumsuz cevap konularıma. Ama ben ya cevap vermem ya açıklamaya çalışırım. Sonuçta yazarak hiç tanımadığın insanlara bir derdini anlatmak oldukça zor. Ama bazen gerçekten nerden tutsan elinde kalan konular oluyorcikom bunu sende yapıyorsun bire bir ben yaşadım...ama empati sadece empati....
Arkadasim komsunuz namazinda niyazinda olabilir her namaz kilan hata yapmaz diye birsey yok evet namaz insani kotuluklerden alikoyar ancak gercekten namaz namazsa hakkiyla ve husuyla kiliyorsa.o adam ailesene yaptigi zulumden dolayi elbet Allah onu cezalandiracaktir.
Icki icmek islamiyette haramdir bu kesin..kendini bilirsen kotu bisey yapmassan haram degildir diye bisey de yoktur yine haramdir..sagliga zararlidir en basidi mesela..Allahin yasak koydugu bir durumu insanlarin muhalefet edip ben icerim edasinda bulunmasida bana aykiri.etrafimizda icen yokmu var.disliyormuyz tabiki hayir.gelip gidiyoruz.cunku yarin kimin nasil bi insan olacagini bilemeyiz.sizin namaz kilan adamin hata yapmasini tum namaz kilanlara genellemedigin saygin bi insan tutumu seriyorsunuz bunun icinde Allah razi olsun sizden insallah...
Buldum konunu şimdi baya da yakın zamandaymış. Ama yazdıklarımı keşke suçlayıcı değil de ikinci tarafsız bir göz olarak algıladaydınız. Olmuş la ölmüşe çare yok ama dediğim yolu deneseydiniz emin olun daha az sinir harbi yasardınız. Konunuzda acımasız nasıl olunur onu söyleyim. Ben ne biliyorsun belki gerçekten o cetveli bilerek aldı desem bu acımasız yorum olurdu. Siz konunuzda herkesin sizin izlediğiniz yolu doğru bulmasını istediniz. Bulmayanlara da çıkıştınız.cikom bunu sende yapıyorsun bire bir ben yaşadım...ama empati sadece empati....
Kızlar merhaba, bazı sebeplerden ötürü hemen yazamadım çok özür diliyorum, neler olduğunu yazayım hemen;
Adam gece üçte pavyona gitmişti ya, beş gb eve döndü, rezil olmak istemediğim için kapıyı kilitlemedim, ben bebeğimle yatıyordum yanımıza geldi öyle bir zum olmuş ki... Ağlamaklı bir sesle pancar pancar diye seslendi, (pişman güya, yapıp yapıp özür diler böyle sarhoşken) ağzı dili dolanıyor konuşamıyor! cvp vermedim çocuğu sevmek için eğildi ama üzerine düşüyordu az kalsın, bebeği kendime doğru iyice çektim koruma amaçlı, yarın konuşuruz dedim huylandı emin misin diye sordu evet eminim dedim, yatağa oturdu, biliyor musun yarın burdan gidiyorum dedi, sen bilirsin dedim, ya ben niye gidiyorum ki sen git diye bağırdı hiç cvp vermedim odadan çıktı, holde boylu boyunca uzanıp sızmış kalmış. Bebek olmadan önce bu kadar tedirgin olmamıştım inanın bebeğe birşey yapacak diye çok korktum soğukkanlı olmaya çalıştım alttan aldım biraz. Sızıp kalınca rahatladım.
Pazar günü valizimi alıp çıkıp gitmeyi planlıyordum ama öğleye doğru kapı çaldı, bu güç bela kalkıp yatağa yattı, kuzenimin oğlu var yurtta kalıyor, ara sıra gelir o gelmiş, ona yemek falan hazırladım çıkamadım. Eşim de akşama kadar uyudu sayılır, çocuk erken gitse çıkacaktım ama çıkamadım, daha önce anlatmıştım hatırlarsanız memlekete her saat araba yok diye.
Akşamüstü bizimki ayıldı üzerini değişti aman bir surat bir trip! Ben de yüzüne bakmadım hiç, dışarı çıktı hava almaya, sonra aradı annemler akşam bebeği sevmeye geleceklermiş dedi, ben de dedim gelmesinler, sonra neyse ara dedim gelsinler hem durumdan haberdar ederiz onları da, ne durumu dedi, bu böyle gitmiyor artık, başaramıyoruz biz dedim. Sonra kvyi aradım buyrun gelin bekleriz dedim kadın şaşırdı, muhtemelen arayıp gelmeyin demiş.
Neyse geldiler çay falan içtiler ama bebek çok ağladı eziyet etti, uyutmak için yatak odasına geçtim, o arada da gitmek için kalkmışlar, görümcem vedalaşmak için yanıma geldi, ona durumu anlattım, tamam halledeceğiz bunu merak etme dedi gittiler.
Bebek uyuyunca ben içeri geçtim bekliyorum gelsin de konuşalım diye, aman adamda bir surat bir surat sanırsın gece pavyona ben gitmişim.
Konuşmamız lazım dedim ne konuşacaz diye bağırdı sonra da geldi oturdu karşıma, ben alkol tedavisi görmeni istiyorum dedim, hyr görmeyecem dedi, göreceksin yoksa aile diye bir şeyin kalmayacak dedim, sonra ben konuştum o sustu, bu durumun kabul edilemez olduğunu artık çoluk çocuk sahibi olduğunu buna göre davranması gerektiğini söyledim, derdimi anlattım sonra söylemek istediğin bir şey varsa sen de söyle lütfen dedim, ne söyleyebilirim ki sen şikayetlerini konuştun ben dinledim işte dedi... O an iyice farkına vardım kızlar bu adam kendini kaf dağında görüyor, bu nasıl bir ego nasıl bir kendini beğenmişliktir aklım almıyor... İyi sen bilirsin dedim kalktım yattım, o da yastığını alıp oturma odasında yattı.
Pazartesi Sabah 9gb kalktım bebeği aşıya götürdüm, bir yandan da yolculuk saatini denk getirmek için hesap yaptım (aktarmalı gitmem gerekiyordu) 11gb eve geldim bebek uyuyunca ben de uyudum öğleyin eve geldi bebeğin başına geçti sevdi falan sonra gitti, hemen kalktım taksi çağırdım valizimi falan alıp çıktım, çok şükür araçları yakaladım, annemlere geldim...
Dün saat 18.00 de aramış bir kere tel sessizdeydi sonradan gördüm ama geri dönmedim. Bir daha da aramadı.
Görümcem akşam msj attı nasılsın falan diye ben de durumu anlattım, sen haklısın dedi bana biraz burnu sürtsün dedi cvp vermedim.
Şu an annemlerdeyim, anneme biraz tartıştık dedim ama pavyon durumunu falan anlatmadım, babama da doğum iznim bitmeden bi göreyim sizi diye düşündüm dedim.
Gelelim ne düşündüğüme... İki gündür kafa patlatıyorum, bu şekilde devam etmesi mümkün değil, fakat alkol tedavisi görmeyi kabul ederse ve bir daha alkol almayacağına garanti alabilirsem evliliği devam ettirmeyi düşünüyorum, uzlaşmaya yanaşmaz tedaviyi kabul etmezse herşey burada bitecek...
Bu adam çocuğunu çok seviyor sanıyor(d)um! Dün gizlice evden çıkıp gelirken bir yanım hala azap çekiyordu çocuğu gizliden kaçırıyorum diye buna hakkım var mı diye kendimi sorgulamıştım... Dünden beri ne tekrar aradı ne msj attı, yanlış anlaşılmasın kendim için değil çocuk için bile bir girişimde bulunmadı. Demek ki o engin sevgisi de bu kadarmışş.
Birkaç gün daha geçsin, durum netlik kazanınca aileme oturup açıkça anlatacağım. Şimdi bebeği sevsinler istiyorum, hemen üzmek istemiyorum onları...
Ne hissettiğimi yazayım, öncekiler gb üzüntü kırgınlık ya da öfke hissetmiyorum, çok ilginç bir şekilde sakinim ama beynim yorulmuş gb, sanki karşımda artık şımarıklıklarını önceden tahmin edebildiğim ama tahammül edemediğim bir çocuk var... Sürekli kendini haklı gören uzlaşmaz mız mız bir çocuk!
Evet olayın pavyon boyutu iğrenç! Dün akşam annemlerin izlediği bir dizide pavyon sahnesi vardı gözlerim doldu, utandım resmen, bunu hazmetmek çok zor bunu anladım
Yorumların hepsini ayrıntılı okuyamadım, cvp yazıp yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim,
Eşine ayak uydursaydın diye akıl verip beni suçlu bulan şahsa diyecek sözüm yok ziraa kendisi sözün bittiği yerde bulunuyor!
Gelişmeleri yeri geldikçe yazarım kızlar, sormak istediğiniz birşey varsa sorun lütfen
Ya yazdiklarını bir solukta okudum çok akillica davranmışın her şeyi zamana brak baktın deişmiyo gerçi bu saatten sonra değişmez o ayrı bi muamma yinede en iyisini yapmışsin ne diyimki umarm herşey yoluna girerKızlar merhaba, bazı sebeplerden ötürü hemen yazamadım çok özür diliyorum, neler olduğunu yazayım hemen;
Adam gece üçte pavyona gitmişti ya, beş gb eve döndü, rezil olmak istemediğim için kapıyı kilitlemedim, ben bebeğimle yatıyordum yanımıza geldi öyle bir zum olmuş ki... Ağlamaklı bir sesle pancar pancar diye seslendi, (pişman güya, yapıp yapıp özür diler böyle sarhoşken) ağzı dili dolanıyor konuşamıyor! cvp vermedim çocuğu sevmek için eğildi ama üzerine düşüyordu az kalsın, bebeği kendime doğru iyice çektim koruma amaçlı, yarın konuşuruz dedim huylandı emin misin diye sordu evet eminim dedim, yatağa oturdu, biliyor musun yarın burdan gidiyorum dedi, sen bilirsin dedim, ya ben niye gidiyorum ki sen git diye bağırdı hiç cvp vermedim odadan çıktı, holde boylu boyunca uzanıp sızmış kalmış. Bebek olmadan önce bu kadar tedirgin olmamıştım inanın bebeğe birşey yapacak diye çok korktum soğukkanlı olmaya çalıştım alttan aldım biraz. Sızıp kalınca rahatladım.
Pazar günü valizimi alıp çıkıp gitmeyi planlıyordum ama öğleye doğru kapı çaldı, bu güç bela kalkıp yatağa yattı, kuzenimin oğlu var yurtta kalıyor, ara sıra gelir o gelmiş, ona yemek falan hazırladım çıkamadım. Eşim de akşama kadar uyudu sayılır, çocuk erken gitse çıkacaktım ama çıkamadım, daha önce anlatmıştım hatırlarsanız memlekete her saat araba yok diye.
Akşamüstü bizimki ayıldı üzerini değişti aman bir surat bir trip! Ben de yüzüne bakmadım hiç, dışarı çıktı hava almaya, sonra aradı annemler akşam bebeği sevmeye geleceklermiş dedi, ben de dedim gelmesinler, sonra neyse ara dedim gelsinler hem durumdan haberdar ederiz onları da, ne durumu dedi, bu böyle gitmiyor artık, başaramıyoruz biz dedim. Sonra kvyi aradım buyrun gelin bekleriz dedim kadın şaşırdı, muhtemelen arayıp gelmeyin demiş.
Neyse geldiler çay falan içtiler ama bebek çok ağladı eziyet etti, uyutmak için yatak odasına geçtim, o arada da gitmek için kalkmışlar, görümcem vedalaşmak için yanıma geldi, ona durumu anlattım, tamam halledeceğiz bunu merak etme dedi gittiler.
Bebek uyuyunca ben içeri geçtim bekliyorum gelsin de konuşalım diye, aman adamda bir surat bir surat sanırsın gece pavyona ben gitmişim.
Konuşmamız lazım dedim ne konuşacaz diye bağırdı sonra da geldi oturdu karşıma, ben alkol tedavisi görmeni istiyorum dedim, hyr görmeyecem dedi, göreceksin yoksa aile diye bir şeyin kalmayacak dedim, sonra ben konuştum o sustu, bu durumun kabul edilemez olduğunu artık çoluk çocuk sahibi olduğunu buna göre davranması gerektiğini söyledim, derdimi anlattım sonra söylemek istediğin bir şey varsa sen de söyle lütfen dedim, ne söyleyebilirim ki sen şikayetlerini konuştun ben dinledim işte dedi... O an iyice farkına vardım kızlar bu adam kendini kaf dağında görüyor, bu nasıl bir ego nasıl bir kendini beğenmişliktir aklım almıyor... İyi sen bilirsin dedim kalktım yattım, o da yastığını alıp oturma odasında yattı.
Pazartesi Sabah 9gb kalktım bebeği aşıya götürdüm, bir yandan da yolculuk saatini denk getirmek için hesap yaptım (aktarmalı gitmem gerekiyordu) 11gb eve geldim bebek uyuyunca ben de uyudum öğleyin eve geldi bebeğin başına geçti sevdi falan sonra gitti, hemen kalktım taksi çağırdım valizimi falan alıp çıktım, çok şükür araçları yakaladım, annemlere geldim...
Dün saat 18.00 de aramış bir kere tel sessizdeydi sonradan gördüm ama geri dönmedim. Bir daha da aramadı.
Görümcem akşam msj attı nasılsın falan diye ben de durumu anlattım, sen haklısın dedi bana biraz burnu sürtsün dedi cvp vermedim.
Şu an annemlerdeyim, anneme biraz tartıştık dedim ama pavyon durumunu falan anlatmadım, babama da doğum iznim bitmeden bi göreyim sizi diye düşündüm dedim.
Gelelim ne düşündüğüme... İki gündür kafa patlatıyorum, bu şekilde devam etmesi mümkün değil, fakat alkol tedavisi görmeyi kabul ederse ve bir daha alkol almayacağına garanti alabilirsem evliliği devam ettirmeyi düşünüyorum, uzlaşmaya yanaşmaz tedaviyi kabul etmezse herşey burada bitecek...
Bu adam çocuğunu çok seviyor sanıyor(d)um! Dün gizlice evden çıkıp gelirken bir yanım hala azap çekiyordu çocuğu gizliden kaçırıyorum diye buna hakkım var mı diye kendimi sorgulamıştım... Dünden beri ne tekrar aradı ne msj attı, yanlış anlaşılmasın kendim için değil çocuk için bile bir girişimde bulunmadı. Demek ki o engin sevgisi de bu kadarmışş.
Birkaç gün daha geçsin, durum netlik kazanınca aileme oturup açıkça anlatacağım. Şimdi bebeği sevsinler istiyorum, hemen üzmek istemiyorum onları...
Ne hissettiğimi yazayım, öncekiler gb üzüntü kırgınlık ya da öfke hissetmiyorum, çok ilginç bir şekilde sakinim ama beynim yorulmuş gb, sanki karşımda artık şımarıklıklarını önceden tahmin edebildiğim ama tahammül edemediğim bir çocuk var... Sürekli kendini haklı gören uzlaşmaz mız mız bir çocuk!
Evet olayın pavyon boyutu iğrenç! Dün akşam annemlerin izlediği bir dizide pavyon sahnesi vardı gözlerim doldu, utandım resmen, bunu hazmetmek çok zor bunu anladım
Yorumların hepsini ayrıntılı okuyamadım, cvp yazıp yardımcı olmak isteyenlere teşekkür ederim,
Eşine ayak uydursaydın diye akıl verip beni suçlu bulan şahsa diyecek sözüm yok ziraa kendisi sözün bittiği yerde bulunuyor!
Gelişmeleri yeri geldikçe yazarım kızlar, sormak istediğiniz birşey varsa sorun lütfen
Evet ben de öyle düşünüyorum ve olayın bu tarafı çok canımı yakıyor...Küçücük bebekle bunları yaşaman çok üzücü. Çok zor.
Pavyona sadece içmek için gitmiyor muhtelemen yanı ben sadece alkol tedavisinin çözüm olacağını sanmıyorum ne yazık ki..
Yani sadece içmeye gitse meyhaneye gider, panyonda duyduğum kadarıyla hesap da şişirilir ve ciddi paralar söğüşlenir. Yani sadece alkolik olsa içmek için gitse fazladan o kadar ödemez. Alkol sorununu aşsa bile o yine kadınları görmeye, sapı gibi orasına burasına bakmaya yada ellemeye yine gider bence.
Üzgünüm ama ben sadece alkol için gittiğini düşünmüyorum.
Yine yeni baştan başlamak gerekecek herşeye, zor olacak ama başka çare yok sanırımYa yazdiklarını bir solukta okudum çok akillica davranmışın her şeyi zamana brak baktın deişmiyo gerçi bu saatten sonra değişmez o ayrı bi muamma yinede en iyisini yapmışsin ne diyimki umarm herşey yoluna girer
Alamaz merak etme.. pavyona gittigini alkol aldigini ispatla sahit bul ki zaten 18 yasina kadar cocuk annede kalir.18inden sonra cocuk da kalkip babasini secmez. Biz iki kardesiz biz de annemle buyuduk ve hep onda kaldik. Babam da alkole duskundu . Cocuk icin kesinlikle iyi bisey degil. Cocugun kucukken ayril ayrilcaksan da cekmesin yavrucak babasini oyle gormesinBiz yazın tatile gitmiştik, gittiğimiz yerde de böyle küfelik sarhoş oldu her gece, bir gece sarhoşken bana; sen çocuğu doğur boşanacaz, alacağım o çocuğu senden dedi. Bilmiyorum sarhoşken konuştuğu şeyler gerçek düşünceleriymiş gb geliyor bana.
Doğum yaptım 70günü geçti, daha birlikte olmadık. Çok önceleri bana ben bir kadını hayatımdan çıkartmayı kafaya koyarsam bir daha onunla sevişmem demişti. Kinci herifin tekidir.
Muhtemelen boşanıp çocuğu da alabileceğini sanıyor ya da ben kuruyorum bilmiyorum ama ya hep aklıma gelen başıma geldi bu vakte kadar.
Tabi bebeği almayı rüyasında görür anca
Düzeleceğine çok inanamasam da dua etmeye devam ediyorum inşallah herşey yoluna girer, teşekkür ederimRabbim yar ve yardımcınız olsun
Yaşadıklarınız gerçekten çok çok üzücü
Umarım eşiniz size layık bir eş olmak için çabalar tövbe ederYavruPancar
Daha önceki ekstrelerini falan kendi telefonuma kaydetmiştim, ordaki yüklü harcamaları araştırınca pavyon olduğunu görmüştüm zaten, iş oralara kadar giderse bankadan döküm falan da isteyebiliriz sanırım. Allah güç kuvvet versin bana ben evladıma her türlü bakarımAlamaz merak etme.. pavyona gittigini alkol aldigini ispatla sahit bul ki zaten 18 yasina kadar cocuk annede kalir.18inden sonra cocuk da kalkip babasini secmez. Biz iki kardesiz biz de annemle buyuduk ve hep onda kaldik. Babam da alkole duskundu . Cocuk icin kesinlikle iyi bisey degil. Cocugun kucukken ayril ayrilcaksan da cekmesin yavrucak babasini oyle gormesin
Barıştınız mı ?Düzeleceğine çok inanamasam da dua etmeye devam ediyorum inşallah herşey yoluna girer, teşekkür ederim
Aynen oyle tabii ki bakarsin onemli olan annesinin yaninda olmasi. Annelere daha cok ihtiyac var emin ol boyle bi babasi olsun istemez. Keske olmasaydi ama olmus artk hakkinizda hayirlisi olsun uzulme hic cocuguna sakin yansitma olur mu..Daha önceki ekstrelerini falan kendi telefonuma kaydetmiştim, ordaki yüklü harcamaları araştırınca pavyon olduğunu görmüştüm zaten, iş oralara kadar giderse bankadan döküm falan da isteyebiliriz sanırım. Allah güç kuvvet versin bana ben evladıma her türlü bakarım
Kızlar merhaba, bazı sebeplerden ötürü hemen yazamadım çok özür diliyorum, neler olduğunu yazayım hemen;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?