- 23 Haziran 2014
- 1.304
- 2.307
- 88
- Konu Sahibi YavruPancar
-
Kirmizi geceligi de unutmayalim.Yeter ki koca evden kacmasinTabi kocayı elde tutmak için gerekirse morlu kırmızılı ışıklar koyup pavyon ortamı oluşturacaksın. Adam yerini yadırgamasın. Aman elimizden kaçmasın. Sakın o bizim için çaba harcamasın. Evdeki 70 günlük bebek de loğusa kadın da kimin umrunda zaten. Kocanın gönlü hoş olsun.
Esi sadece evde icmiyormus pavyona gidiyormusBana göre evde kendi halinde içip müzik filan dinleyip takılması kötü bişey değilde, her pazar ailesine gitmek kötü bişey.Üstelik anladığım kadarıyla cumartesileride çalışıyormuş.Ve bi pazarınız varken her pazar ailesine gidiyosanız, ve bundan şikayet ettiğinizde ailemi ailen bilmiyosun diyosa bu bana göre gerçek bi sorun.Nasıl bütün meselenin oraya gitmek olduğunu düşünüp, sadece her pazar gidiyor olmanızı dert ettiğinizi anlamaz hayret verici.Gerçi ilkkez duymuyorum böyle bişey.Eskiden babamla annemde hep gidermiş babam yüzünden.Sonra bi ara kavga çıkarmış annem yeter artık diye.Babam da anlamış asıl meselenin her izin gününün orda geçirilmesi olduğunu, konu kapanmış.Bence karşınıza alıp konuşmanız lazım en azından bu konuyu.İçki meselesi evde olunca, sonunda sapıtma dağıtma olmadıkça bence normal.Ama siz neden tedirgin oluyosanız bunuda karşınıza alarak konuşabilirsiniz.Umarım eşiniz konuşmaktan anlayan dinleyebilen bi insandır.Yoksa Allah kolaylık versin.Ama ayrılıcak kadar büyük bi sıkıntımı, bence hayır.
Esi sadece evde icmiyormus pavyona gidiyormus
Yok halen gidiyormus.Son olayda da biraz evde icip yalandan kavga cikarip gecenin bir yarisi basip pavyona gitmis.Allah akil versin...Aa onu görmedim.Kavga çıkarttığım günden beri evde içiyo demiş.Bende dışarı çıkıp içmeleri geç gelmeleri bitti sadece evde takılıyo sandım.Ama pavyona gittiği geçmiş zamansa şuan konuşulmasının bi anlamı yok.Ama hala devam ediyosa buda bi sorun.Çünkü nihayetinde her ilişkide evlilikte sorunlar çıkar saçma sapan davranılır önemli olan atlatılıp atlatılamadığıdır.Bu yüzden ona göre değerlendirmek lazım.Hergün hergün yada haftanın çoğu günü dışarıya çıkıp içen eve gelen adam çok itici.Üzücüde.Bununla nasıl başedilir onu bilemiyorum.
Yok halen gidiyormus.Son olayda da biraz evde icip yalandan kavga cikarip gecenin bir yarisi basip pavyona gitmis.Allah akil versin...
Aynı kafadanız vallahi çok doğru diyosun.. ben müslümanım diyen herkes böyle düşünmeli aslında ama ne yazık ki dinimizden bi haber yaşıyoruzAbarti degil soylediklerim benim yasam tarzmla sizinki apayri iki dunya esimle alkol alirdik demenize gore bu knuda asla taviz vermem icki nasil icilirse icilsin isterse icen.kisi etrafa zarar vermesn icki haramdir bunu bile bile birtek pavyona takili kalamam bn szin gbi oncelik icki zaten farkindaysanz icki icmeyen bir insan olsa o.pavyona zaten girmez yani.bosuna demedim ben icki.butun kotuluklerin anasidr diye .. Ayrica barlarin da pavyonlardan pek farki oldgnu.dusunmuyorum tabi bu benm fikrim
Bn cok seyler yazarim da buraya yasak malesef .. Soyle birsey var ki aslinda apacik ortada bnce ickiyi herkes iciyor oraya takili kalmayin asil mesele pavyon diyenler icin soyluyorum lutfen bir oturun dusunun icki icmeyen bir insan neden vaktini pavyonda yada barda vs gecirmek istesin kiii icki icmeseydi pavyona mi giderdi yada normal siradan cafeye vs bu tur yerlere mi ?? İster kabul edin ister etmeyin icki haramdir ve bunu degistiremzsinz .. İcki iyi birsey olsaydi Allah Teala yasaklamazdi musluman olan herkesin icmemesi gereken bsey .. Burda ickiyi ikinci plana atip onemsz bseymis gbi normallestiremzsnz.. İcki icen insan her kotulugu yapar cnku kotluk kotulugu dogurur kotuluk beraberinde iyilik getrmez akli olan herkes demek istedigmi anladi bnceAynı kafadanız vallahi çok doğru diyosun.. ben müslümanım diyen herkes böyle düşünmeli aslında ama ne yazık ki dinimizden bi haber yaşıyoruz
Zaten içenlerin sığındığı şey kimseye zararım yok falan filan.. yahu kimseye yoksa kendine var beynin sünger dişlerin zaten kalmıyo ve zaman ilerledikçe mel mel oluyosunuz.. Allah a hesap vericez Rabbim sağlığımıza dikkat etmemizi söylüyor.. neyse bende başlarsam sayfalar sürecek yazmam.. isteyen kırılır isteyen gücenir isteyen de kızar. Kardeşim inanıyosan müslümansan Allah ın dediğinin ötesine gidilmez.. muhalefet edilmez insan dinden çıkar.. ha uygulaması bizlere kalmış. hesap Allah ile kul arasındaBn cok seyler yazarim da buraya yasak malesef .. Soyle birsey var ki aslinda apacik ortada bnce ickiyi herkes iciyor oraya takili kalmayin asil mesele pavyon diyenler icin soyluyorum lutfen bir oturun dusunun icki icmeyen bir insan neden vaktini pavyonda yada barda vs gecirmek istesin kiii icki icmeseydi pavyona mi giderdi yada normal siradan cafeye vs bu tur yerlere mi ?? İster kabul edin ister etmeyin icki haramdir ve bunu degistiremzsinz .. İcki iyi birsey olsaydi Allah Teala yasaklamazdi musluman olan herkesin icmemesi gereken bsey .. Burda ickiyi ikinci plana atip onemsz bseymis gbi normallestiremzsnz.. İcki icen insan her kotulugu yapar cnku kotluk kotulugu dogurur kotuluk beraberinde iyilik getrmez akli olan herkes demek istedigmi anladi bnce
Evet canım ben de çok merak ediyorum senison durum ne oldu acaba inşallah hakkınızda hayırlısı olsun
Tabi kocayı elde tutmak için gerekirse morlu kırmızılı ışıklar koyup pavyon ortamı oluşturacaksın. Adam yerini yadırgamasın. Aman elimizden kaçmasın. Sakın o bizim için çaba harcamasın. Evdeki 70 günlük bebek de loğusa kadın da kimin umrunda zaten. Kocanın gönlü hoş olsun.
keşke başından alkol kullanmayan biriyle evlenseydiniz.
bana da alkol kullanmak ters geliyor eşimi ona göre seçtim.
eğer kullanırsa hele de pavyona falan giderse benim için de boşanma sebebidir.
Abarti degil soylediklerim benim yasam tarzmla sizinki apayri iki dunya esimle alkol alirdik demenize gore bu knuda asla taviz vermem icki nasil icilirse icilsin isterse icen.kisi etrafa zarar vermesn icki haramdir bunu bile bile birtek pavyona takili kalamam bn szin gbi oncelik icki zaten farkindaysanz icki icmeyen bir insan olsa o.pavyona zaten girmez yani.bosuna demedim ben icki.butun kotuluklerin anasidr diye .. Ayrica barlarin da pavyonlardan pek farki oldgnu.dusunmuyorum tabi bu benm fikrim
Noktasına virgulune kadar katılıyorum.Sizin fikriniz barlarla pavyonları nasıl bir tutuyor ben de onu anlamıyorum.
Biz de ailecek içerdik şimdi de eşimle içiyorum, öğrenciyken de çok bara gittim.
Barda insanlar kahve yerine alkol alır sohbet eder belki müzik dinler, pavyondaysa mecburen o batakhanelerde çalışan kadınlar sohbet etmek için para alır, çirkinlikler diz boyu. Yani bu ikisini bir tutmamalısınız bana göre. Birinde rızasıyla gayet güle eğlene oturan çiftler arkadaşlar varken diğerinde para için mecbur oturanlar olur ve hepsi mutsuzdur.
Ayrıca ne ben ne eşim ne aile üyelerimden biri bugüne kadar ne sarhoş olduk ne tek bir küfürümüz oldu. Gayet güler eğleniriz ağzımızdan argo bile çıkmaz. Alttaki zavallı komşumun mutaassıp eşiyse her gün eşini döven söven bir adam biz selam vermeye korkuyoruz ama içki içmiyor. Benim küfür etmeyen eşim kötü koca sınıfına tek içki içtiği için girerken alttaki şiddet eğilimli karısını mutsuzluğa mahkum etmiş mahluk iyi koca sınıfına mı giriyor?
Genellemelerle bence sınıflandırmayın.
İçki değil ağzınla içmemek kötüdür. İnancınız gereği içmemenize saygı duyuyorum ama hepimiz de inançlara göre bir hayat kurmuyoruz, içenleri kötü sınıfına sokmanız hoş olmuyor.
Eşi iki kadeh içip sohbet etse konu sahibine değer veren bir adam olsa bir sorun olmazdı, ama onun niyeti aldatmak kadın kız kesmek pavyona içmek için gitmiyor ki zaten. Niyeti başka. İçkiyle pavyon bir değil yani.
Benim içki içen hiç bir arkadaşım onların kenarından geçmez. Hatta akşamları Ankara Ulustan geçmez bile. İçki içen illa bu tip rezilliklere de gitmez yani.
Bilmiyorum başka hayat tarzlarını bu kadar ötekileştirmeniz ve kötü yorum yapmanız hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?