- 14 Eylül 2014
- 21.026
- 100.877
- 798
- Konu Sahibi YavruPancar
-
Noktasına virgulune kadar katılıyorum.
Bende içki içmiyorum hatta sigaranın bile tadını bilmem ( kokusu bile dokunuyor )Dusuncenize saygi duyuyorum lakin inancim geregi icki icen insanlardan pek haz etmem
Her içki içen pavyona mı gidiyor ? Kadın da evlendikten sonra karşılaşmış bu durumla..Yorumumu anlamak için biraz kafanı yorsan anlardın konu sahibi pavyona gittiğini yazmışta ben mi okumamışım yoksa sonradan mı söylemiş? Ha çok merak ediyorsanızda kafalar uysaydı adam o kadar işinde gücünde çalışıp bir gece keyif yapma diye tanımladığı gece de eşi onu evden kovmak yerine kendi halinde müzik dinliyo işte diye muamele yapmak yerine ( kafası uysaydı) eşlik etseydi o adam pavyona gider miydi? Ben illa eşlik ette demiyorum madem biliyordun içtiğini yoksa sen tanımadanmı evlendin? Madem biliyorsan içkiden hoşlanmayan biriyle olacaktın bu kadar basit kafa uymaması buralara getirir işi daha ne anlattığımı anlamayan insanlara laf anlatamam
EvetSizin fikriniz barlarla pavyonları nasıl bir tutuyor ben de onu anlamıyorum.
Biz de ailecek içerdik şimdi de eşimle içiyorum, öğrenciyken de çok bara gittim.
Barda insanlar kahve yerine alkol alır sohbet eder belki müzik dinler, pavyondaysa mecburen o batakhanelerde çalışan kadınlar sohbet etmek için para alır, çirkinlikler diz boyu. Yani bu ikisini bir tutmamalısınız bana göre. Birinde rızasıyla gayet güle eğlene oturan çiftler arkadaşlar varken diğerinde para için mecbur oturanlar olur ve hepsi mutsuzdur.
Ayrıca ne ben ne eşim ne aile üyelerimden biri bugüne kadar ne sarhoş olduk ne tek bir küfürümüz oldu. Gayet güler eğleniriz ağzımızdan argo bile çıkmaz. Alttaki zavallı komşumun mutaassıp eşiyse her gün eşini döven söven bir adam biz selam vermeye korkuyoruz ama içki içmiyor. Benim küfür etmeyen eşim kötü koca sınıfına tek içki içtiği için girerken alttaki şiddet eğilimli karısını mutsuzluğa mahkum etmiş mahluk iyi koca sınıfına mı giriyor?
Genellemelerle bence sınıflandırmayın.
İçki değil ağzınla içmemek kötüdür. İnancınız gereği içmemenize saygı duyuyorum ama hepimiz de inançlara göre bir hayat kurmuyoruz, içenleri kötü sınıfına sokmanız hoş olmuyor.
Eşi iki kadeh içip sohbet etse konu sahibine değer veren bir adam olsa bir sorun olmazdı, ama onun niyeti aldatmak kadın kız kesmek pavyona içmek için gitmiyor ki zaten. Niyeti başka. İçkiyle pavyon bir değil yani.
Benim içki içen hiç bir arkadaşım onların kenarından geçmez. Hatta akşamları Ankara Ulustan geçmez bile. İçki içen illa bu tip rezilliklere de gitmez yani.
Bilmiyorum başka hayat tarzlarını bu kadar ötekileştirmeniz ve kötü yorum yapmanız hoş değil.
Bn cok seyler yazarim da buraya yasak malesef .. Soyle birsey var ki aslinda apacik ortada bnce ickiyi herkes iciyor oraya takili kalmayin asil mesele pavyon diyenler icin soyluyorum lutfen bir oturun dusunun icki icmeyen bir insan neden vaktini pavyonda yada barda vs gecirmek istesin kiii icki icmeseydi pavyona mi giderdi yada normal siradan cafeye vs bu tur yerlere mi ?? İster kabul edin ister etmeyin icki haramdir ve bunu degistiremzsinz .. İcki iyi birsey olsaydi Allah Teala yasaklamazdi musluman olan herkesin icmemesi gereken bsey .. Burda ickiyi ikinci plana atip onemsz bseymis gbi normallestiremzsnz.. İcki icen insan her kotulugu yapar cnku kotluk kotulugu dogurur kotuluk beraberinde iyilik getrmez akli olan herkes demek istedigmi anladi bnce
Zaten içenlerin sığındığı şey kimseye zararım yok falan filan.. yahu kimseye yoksa kendine var beynin sünger dişlerin zaten kalmıyo ve zaman ilerledikçe mel mel oluyosunuz.. Allah a hesap vericez Rabbim sağlığımıza dikkat etmemizi söylüyor.. neyse bende başlarsam sayfalar sürecek yazmam.. isteyen kırılır isteyen gücenir isteyen de kızar. Kardeşim inanıyosan müslümansan Allah ın dediğinin ötesine gidilmez.. muhalefet edilmez insan dinden çıkar.. ha uygulaması bizlere kalmış. hesap Allah ile kul arasında
ya sen ne kadar sorunlu bir kişiliksin böyle herkesi gherşeyi eleştiriyorsun biraz. saygı duysan olmaz mı.Evet
Sınıflandırmak lüzumsuz
Her içki içen kötü değildir ama içki zararlıdır
Her dindarım diyen de iyi değildir, maalesef hafızım deyip swinger teklif edeni de okuduk bu forumda ( aile baskısı ile hafızlığa gittiğini düşünmüştüm, yoksa dinle değil insanlıkla bile ilgisi yok bu şahsın )
Bende içki ya da sigara tüketmiyorum
Çocuğumu da mümkün olduğunca uzak tutmak isterim zararlı şeylerden ama ilerde arkadaş çevresi de çok önemli
İnanç ise bambaşka birşey, kul ile Allah arasındadır. Sadece alkol tüketmeyen biri diğerlerini daha aşağı göremez. Onun derecesini belirlemek hiç bir kulun haddine düşmez diye düşünüyorum.
Konu sahibi hiç yazmadı, merak ediyorum
Eşi 'kötü' bir adam onda hemfikiriz herhalde
İnsan şu durumda bebeğine alışmaya çalışır, eşi emziriyorsa o bostan korkuluğu da gazını filan çıkartıyor olmalıydı. Aklı fikri pavyonsa kırmızı gecelik te nafile..
ya sen ne kadar sorunlu bir kişiliksin böyle herkesi gherşeyi eleştiriyorsun biraz. saygı duysan olmaz mı.
yok hayatım özel hayatımla ilgili bilmediğin şeyler var ve maalesef herşeyi burda paylaşamıyorum ve siz bilmeden beni yargıladınızSaygısızlık ?
Ne oldu Suna
3 çocuğun varken sadece ikizleri evlat olarak gördüğünü yazınca hop orda dur oğlunu yok sayma dedim diye mi zoruna gitti
Şimdi hayatın mı oldum az önce saygısızlık ettiğimden dem vuruyordunyok hayatım özel hayatımla ilgili bilmediğin şeyler var ve maalesef herşeyi burda paylaşamıyorum ve siz bilmeden beni yargıladınız
benim oğlum onlardan daha değerlidir dediğim gibi bilmediğin konu ile yorum yapman saygısızlık değil nedir?????Şimdi hayatın mı oldum az önce saygısızlık ettiğimden dem vuruyordun
Saygısızlık eden ben değilim, sınıflandıranlaraydı sözüm
Ama madem yalanını ortaya çıkardım diye zoruna gitmiş, buyur uzatalım. Eee hani 2 çocuk annesiydin ? Saygısız olan sensin hemde 3.evladına yapıyosun saygısızlığı, keşke sadece bana olsaydı..
Ne!bak güzelim içki olayın içine girince her evlilikte böyle tatsızlıklar hatta şiddet olabilir.ben ortada öyle vi terk edecek kadar ciddi bir kavga gürültü görmedim. benim anladığım sen eşinin içkisinden sıkılmışsın haklısın da bugün böyle ufak tefek tartışmalar yaş ilerledikçe ve bu içki olayı devam ederse malesef bı tartışmalar kavgaya hatta şiddete dönüşecek.(yakın çevremden gözlemlediğim kadar söylüyorum )burada sonuna kadar haklısın ne öyle her hafta her hafta.evet içilir ayda bir arkadaşlar toplanır içilir özel gün olur içilir,bayram olur seyran olur içilir. ama böyle keyif ayağına her hafta içilmez.
sana tavsiyem egerki bu evliliği kafanda bitirmiyorsan öyle baba evine git gel yapma.ya git gelme boşan yada otur evliliğini kocanı düzeltmeye çalış.çünki git tekrar gelirsen adam diyecek ki amaannn boşver gider gider geri gelir.gitsin deyip seni önemsemiycek.sende gidip gidip geri geliceksin.yani bu gidip gelme olayımı çocuk oyuncagına çevirmeyin.ben çok kızıyorum böyle gidip gidip dönenlere.evet olur 1-2 evet ama 3 den sonrasının pek bi etkisi yok gibi geliyor bana.....
İki çocuk annesiyim deyip başka konuda 3.oğlunu duyunca tabi sorarımbenim oğlum onlardan daha değerlidir dediğim gibi bilmediğin konu ile yorum yapman saygısızlık değil nedir?????
eminim ki sen cok doğru bir insansın beni ve hiçkimseyi yargılamak sana düşmez.Sen cellat mısın yahu.İki çocuk annesiyim deyip başka konuda 3.oğlunu duyunca tabi sorarım
Yalancının mumu durumu derim
Yine olsun yine derim
3 çocuk annesiyim deseydin ben senin hayatını sorgulamzdım
Sallıyosun şimdi
3 çocuğu olan 3 çocuk annesiyim der, 2 çocuk annesiyim diyen ayrım yapıyordur net.
Burası senin kendini aklaman için uygun değil
Milletin konusunu bölme
Seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum ben
Evladını yoksayan bi kadın bana saygıdan bahsedemez
canım sen yanlış anladın galiba beni şiddete sempati duymuyorum.içki girince eve belli bir süre sonra şiddetde başlıyor demek istedim.yazımın devamını okursan zaten belirttim.hiçbir kadın siddeti hak etmez ne olursa olsun...Ne!Ne olacak tabi altı üstü şiddet, büyütülecek bir şey değil.
Konuları birbiriyle örtüşmeyene sen şunu demiştin madem öyle değil yalancısın derimeminim ki sen cok doğru bir insansın beni ve hiçkimseyi yargılamak sana düşmez.Sen cellat mısın yahu.
E işte millet de başlamadan bitir demiş. Siz de olabilir gibisinden olumlu yaklaşmışsınız meseleye, bir sonraki cümlede de boşanmaya değecek bir sebep yok deyince, bu çıkarımı yaptım ben de...canım sen yanlış anladın galiba beni şiddete sempati duymuyorum.içki girince eve belli bir süre sonra şiddetde başlıyor demek istedim.
ya ne yalancısı bu benim duygularımla alakalı bilmiyorsun işte lütfen yorum yapoma benim burda eşim akrabam mı var ki yalan uydurayım beni sıkıştıran mı var her neyse.Konuları birbiriyle örtüşmeyene sen şunu demiştin madem öyle değil yalancısın derim
Herkes diyebilir
Cellatlıkla ne ilgisi var
Mantıklı bi açıklaman yok, banın kalkınca gelip saldırıyosun
Çünkü vicdanının sesini ben yazıya döktüm de hoşuna gitmedi
Yalancının mumu her zaman ortaya çıkar işte ha ben ha başkası ne fark eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?