Çok yoruldum artık, Yarın baba evine dönüyorum

Noktasına virgulune kadar katılıyorum.

Ya alt komşumu görseniz. Çember sakallı dindar bir adam. Ben şimdi onu genellesem ne hissederler?
Adam pazar sabahında gümbür gümbür ailesni dövüyor höykürüyor biz sıçrayıp uyanıyoruz. Yöneticiye dedik polise şikayet ettiniz mi diye sakın bulaşmayın deli o dedi. Namazında niyazında bir adam çok dindar geçiniyor ama çocukları ve karısı sabah akşam dayak yiyor. Hani içki dayak küfür ve aldatma getirirdi?
Ya ben süpürge tuttum diye gelip uyaran bir adam bu benim eşim gitse karısını kıskanır belki benim eşimi de döver gelip benim kapıma dayanabiliyor. Üstelik cuma günü öğlen süpürge tuttum diye gelip uyardı. Meğer cuma diyeymiş. O hakkı kendinden görüyor.
Bazı akşamlar yatak odasından kadının ağlamaya karışık sesi geliyor uyku uyuyamıyoruz o kadar üzülüyorum.
İnancı gereği içmeyene ben saygı duyuyorsam onlarda bize duymalı.
Dediğim gibi benim annem babam eşim hepsi içiyor. Ben üçünden de salak lafını duymadım, şimdi sırf içiyor diye alttaki insanımsıdan daha kkötü sınıfını nasıl giriyorlar?
İnancı olanlar nasıl saygı bekliyorsa kimseye zararı olmadan içen insanları da yaftalamamalı saygı duymalı. Her içen de manyak değil.
İçmeyen dindar takılan kimleri biliyoruz biz ama genellemiyoruz.
Aynı şey.
Hiç hoş değil.
Saygı isteyen saygı duymalı da.

Dusuncenize saygi duyuyorum lakin inancim geregi icki icen insanlardan pek haz etmem
Bende içki içmiyorum hatta sigaranın bile tadını bilmem ( kokusu bile dokunuyor )
Ama kendimi dünyanın 8.harikası sanmıyorum
İnsanları tercihleri sebebiyle sınıflandırmayın lütfen
İnanç inanç diyorsunuz ama bazı insanlar tutumlarıyla dinden soğutuyor resmen insanı
Üslup önemli şey

Her içki içen pavyona mı gidiyor ? Kadın da evlendikten sonra karşılaşmış bu durumla..

Evet
Sınıflandırmak lüzumsuz
Her içki içen kötü değildir ama içki zararlıdır
Her dindarım diyen de iyi değildir, maalesef hafızım deyip swinger teklif edeni de okuduk bu forumda ( aile baskısı ile hafızlığa gittiğini düşünmüştüm, yoksa dinle değil insanlıkla bile ilgisi yok bu şahsın )

Bende içki ya da sigara tüketmiyorum
Çocuğumu da mümkün olduğunca uzak tutmak isterim zararlı şeylerden ama ilerde arkadaş çevresi de çok önemli
İnanç ise bambaşka birşey, kul ile Allah arasındadır. Sadece alkol tüketmeyen biri diğerlerini daha aşağı göremez. Onun derecesini belirlemek hiç bir kulun haddine düşmez diye düşünüyorum.

Konu sahibi hiç yazmadı, merak ediyorum
Eşi 'kötü' bir adam onda hemfikiriz herhalde
İnsan şu durumda bebeğine alışmaya çalışır, eşi emziriyorsa o bostan korkuluğu da gazını filan çıkartıyor olmalıydı. Aklı fikri pavyonsa kırmızı gecelik te nafile..

Tabi bi Müslüman sizsiniz
Allah ta bizi kahretsin !

Bakın bu konular yasak ama uzun uzun yazmışsınız
Resmen Müslüman olan içmez, Allah'ın dediğinin ötesine gitmez demişsiniz
Tutun ki içenler Gayri Müslim oldu ? ( Bence onu belirlemek hiç bir kula düşmez )

Siz sayın çok kıymetli cenneti parsellemiş baş Müslümanlar
Siz Allah'ın her emrini uyguluyor musunuz ?
Bunu ciddi ciddi bi düşünün, bir bir sıralarsam sayfalar yetmez
Allah'ın dediğinden öteye gitmemek sadece alkol almamakla olmuyor, millete kibirle bakmakla hiç olmuyor
Kibir de şeytandandır hatta o ulu bilgilerinizin arasında bu da vardır
Ben küçük bi hatırlatma yapayım dedim

Bende içki zararlı diyorum, içmiyorum
Ama içenler Müslüman değildir diyemem, haddimi bilirim
Allah rızasını kime tecelli eder kime etmez, onu O belirler
Ama üslubunuz çok çirkin doğruyu yazsanız bile itici duruyorsunuz
Söylemeden geçemezdim, bansa ban yani.
Hadi iyi fetvalar

konu nereden nereye gelmiş herkesin görüşü kendine ,isteyen içer isteyen içmez,kimse kimseye içen şöyledir içmeyen böyledir demeye hakkı yok.kimse kimsenin amel defterini tutmasın.konu sahibi size gelince maddi olanaklarınız varsa asla geri dönmeyin ,geri dönecekseniz de asla gitmeyinki olaya laçkalaşmasın

Arkadaşlar inanmayan bi insanın icmemesi nasıl müslüman yapmazsa içmesi de dinden çıkarmaz AMA ortada tek gerçek vardır İCKİ HARAMDİR ama içkiye gelene binlerce haram vardır gucsuze el kaldırmak .iftira. kalp kırmak kibir.on yargı ve daha niceleri
Benim esimde din görevlisi sesli bile konusmamistir bana hoca olmak dindar olmak ama önce İNSAN OLMAK gerek
ONCE İNSAN OLMAYİ ESİMİZE DEGER VERMEYİ EGER BU İCKİ GUNAHİNA GİRİYORSAK KİMSEYE ZARAR VERMEDEN KENDİMİZ SADECE İCMEYİ OGRENSEK BU GUNAHİN DUNYADAKİ KULFETİNi O KUCUCUK BEBEGE VE ESİMİZE YUKLEMESEK BU SORUNLAR ZATEN OLMAYACAK
KONU SAHİBİ RABBİM YARDİMCİN OLSUN SENİ O MELEGİNİ KORUSUN

ya sen ne kadar sorunlu bir kişiliksin böyle herkesi gherşeyi eleştiriyorsun biraz. saygı duysan olmaz mı.

ya sen ne kadar sorunlu bir kişiliksin böyle herkesi gherşeyi eleştiriyorsun biraz. saygı duysan olmaz mı.

Saygısızlık ?

Ne oldu Suna
3 çocuğun varken sadece ikizleri evlat olarak gördüğünü yazınca( iki çocuk annesiyim dediğinde hani ) hop orda dur oğlunu yok sayma dedim diye mi zoruna gitti

Hafızamın gözünü seveyim

Saygısızlık ?

Ne oldu Suna
3 çocuğun varken sadece ikizleri evlat olarak gördüğünü yazınca hop orda dur oğlunu yok sayma dedim diye mi zoruna gitti
yok hayatım özel hayatımla ilgili bilmediğin şeyler var ve maalesef herşeyi burda paylaşamıyorum ve siz bilmeden beni yargıladınız

bak güzelim içki olayın içine girince her evlilikte böyle tatsızlıklar hatta şiddet olabilir.ben ortada öyle vi terk edecek kadar ciddi bir kavga gürültü görmedim. benim anladığım sen eşinin içkisinden sıkılmışsın haklısın da bugün böyle ufak tefek tartışmalar yaş ilerledikçe ve bu içki olayı devam ederse malesef bı tartışmalar kavgaya hatta şiddete dönüşecek.(yakın çevremden gözlemlediğim kadar söylüyorum )burada sonuna kadar haklısın ne öyle her hafta her hafta.evet içilir ayda bir arkadaşlar toplanır içilir özel gün olur içilir,bayram olur seyran olur içilir. ama böyle keyif ayağına her hafta içilmez.
sana tavsiyem egerki bu evliliği kafanda bitirmiyorsan öyle baba evine git gel yapma.ya git gelme boşan yada otur evliliğini kocanı düzeltmeye çalış.çünki git tekrar gelirsen adam diyecek ki amaannn boşver gider gider geri gelir.gitsin deyip seni önemsemiycek.sende gidip gidip geri geliceksin.yani bu gidip gelme olayımı çocuk oyuncagına çevirmeyin.ben çok kızıyorum böyle gidip gidip dönenlere.evet olur 1-2 evet ama 3 den sonrasının pek bi etkisi yok gibi geliyor bana.....

yok hayatım özel hayatımla ilgili bilmediğin şeyler var ve maalesef herşeyi burda paylaşamıyorum ve siz bilmeden beni yargıladınız
Şimdi hayatın mı oldum az önce saygısızlık ettiğimden dem vuruyordun
Saygısızlık eden ben değilim, sınıflandıranlaraydı sözüm
Ama madem yalanını ortaya çıkardım diye zoruna gitmiş, buyur uzatalım. Eee hani 2 çocuk annesiydin ? Saygısız olan sensin hemde 3.evladına yapıyosun saygısızlığı, keşke sadece bana olsaydı..

benim oğlum onlardan daha değerlidir dediğim gibi bilmediğin konu ile yorum yapman saygısızlık değil nedir?????

Ne! Ne olacak tabi altı üstü şiddet, büyütülecek bir şey değil.

benim oğlum onlardan daha değerlidir dediğim gibi bilmediğin konu ile yorum yapman saygısızlık değil nedir?????
İki çocuk annesiyim deyip başka konuda 3.oğlunu duyunca tabi sorarım
Yalancının mumu durumu derim
Yine olsun yine derim

3 çocuk annesiyim deseydin ben senin hayatını sorgulamzdım
Sallıyosun şimdi
3 çocuğu olan 3 çocuk annesiyim der, 2 çocuk annesiyim diyen ayrım yapıyordur net.
Burası senin kendini aklaman için uygun değil
Milletin konusunu bölme
Seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum ben
Evladını yoksayan bi kadın bana saygıdan bahsedemez

eminim ki sen cok doğru bir insansın beni ve hiçkimseyi yargılamak sana düşmez.Sen cellat mısın yahu.

Ne! Ne olacak tabi altı üstü şiddet, büyütülecek bir şey değil.
canım sen yanlış anladın galiba beni şiddete sempati duymuyorum.içki girince eve belli bir süre sonra şiddetde başlıyor demek istedim.yazımın devamını okursan zaten belirttim.hiçbir kadın siddeti hak etmez ne olursa olsun...

eminim ki sen cok doğru bir insansın beni ve hiçkimseyi yargılamak sana düşmez.Sen cellat mısın yahu.
Konuları birbiriyle örtüşmeyene sen şunu demiştin madem öyle değil yalancısın derim
Herkes diyebilir
Cellatlıkla ne ilgisi var
Mantıklı bi açıklaman yok, banın kalkınca gelip saldırıyosun
Çünkü vicdanının sesini ben yazıya döktüm de hoşuna gitmedi
Yalancının mumu her zaman ortaya çıkar işte ha ben ha başkası ne fark eder

canım sen yanlış anladın galiba beni şiddete sempati duymuyorum.içki girince eve belli bir süre sonra şiddetde başlıyor demek istedim.
E işte millet de başlamadan bitir demiş. Siz de olabilir gibisinden olumlu yaklaşmışsınız meseleye, bir sonraki cümlede de boşanmaya değecek bir sebep yok deyince, bu çıkarımı yaptım ben de...

ya ne yalancısı bu benim duygularımla alakalı bilmiyorsun işte lütfen yorum yapoma benim burda eşim akrabam mı var ki yalan uydurayım beni sıkıştıran mı var her neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…