Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Evet 1e epey yakın aslında ilginç. Ben hekim değilim ama Covid ile ilgilenen hekimler var twitterda onlara mı bir sorsanız? Hiç maruz kalmayan birinde 0 olurdu diye mantık yürütüyorum ama dediğim gibi hekim değilim, yanılıyor olmam muhtemel. Sırf antikor değil hücresel bağışıklık kazanıldığını söyleyenler de var. Kanda antikor çıkmıyor ama hücre virüsle nasıl savaşacağını kaydediyor. İbrahim Haznedaroğlu hoca anlatmıştı.

Ben kalabalıga gırmıyorum kuzwnım nısanına gıtmedım dıye benle konusmuyor mesela. Insan olmayan yerde maskemı acarım ama varsa bırılerı takarım. El, yuz yıkamak zaten artık alıskanlık oldu dısarda bıyerı ellemesemde eve gelınce yıkamadan duramıyorum. Makyaj yapamıyorum pıs gıbı hıssedıyorum. Ama cogu ınsn hala uymuyor. Gecen ananeme gıttım evını temızlemek ıcın komsu kadın sokakta her goedugunu sarıldı optu sonra yanımıza gelıyordu almadım eve bıde dıyorkı ben bıyere gıtmıyorumkı. Carsı pazar ınsan dolu tıklım tıklım maske cogunda yok malesef

iki haftada bir görüştüğüm bi arkadaşım var,o da sadece benle ve annesi ile görüşüyor hamile diye dikkat etmeye çalışıyor.
onun dışında 2 farklı kişi ile toplamda 4 kez sahile gittim.
1 kez kardeşimin ihtiyaçları için avm ye gittik
eşim şehir dışında çalışıyor onun yanına gittim geldim.
bir de komşumuzla görüşüyoruz parka vs gidiyoruz.
benım normalleşmem bu kadar.
tabıkı çıkıp hava alıyorum ,cafeye de gittim ,arkadaşlarımla görüşüyorum çünkü bunun sonu yok.elimden geldiğince her şeye dikkat etmeye çalışıyorum.
görüşmek isteyen bazı arkadaşlarım var sosyal medyadan görüyorum gitmedikleri kalabalık ortam yok fazla normaller onlarla görüşmüyorum.

Tabi ki yanlış yapmıyorsun.
Daha salgın bitmedi
Hiçbir şey normale dönmedi
Ne zaman döneceği de belli değil
O yüzden önlem almakla en doğrusunu yapıyorsunuz.
İnsanlar bilinçsiz bakmayın.

Biz yazlığımıza bile geldik ama havuzlar boş zaten. Denize de sabah saat 7 gibi girip 9 gibi çıkıyoruz. Kalabalık olmadan. Sahilde akşamüstü yürüyüşleri yapmıyoruz. Sahildeki envai çeşit satıcıdan yiyecek içecek almıyoruz. Balkonda çay kahve. Çocuklara da evin etrafında bir iki tur yürüyüş o kadar. Yazık sayıklıyorlar sahilde waffle patates dondurma yedikleri günleri. Ama bu sene böyle. Zor da olsa kabullendik. Tabiki her gittiğimiz yerde maske sosyal mesafe. Bu kadar normalleşebildik daha.çocuklar olmasa deniz evine hiç gelmezdim. Eşim hala tedirgin. Turistik bir yer. Türkiyenin her yanından insan geliyor haliyle. Ama evde de aşağı inmesine bile izin vermiyordum. Burada denize giriyor hiç değilse.

Ayrıca yazlığa gerek yok. evdeyken de sandviç hazırlayıp göl kenarına gidip orada yedik hep. Açılır kapanır sandalye termos kahvelerimiz. Tamam işte.

Alışverişi de hala toplu yapmaya çalışıyoruz. Markete haftada bir gidiyor eşim. Diğer ihtiyaçlarımız hep internetten. Hiç mağaza gezmedim. Canım mağazaları gezmek. Kıyafetlere ayakkabılara dokunmak denemek ihtiyacım olmayan şeyleri elime alıp bırakmak istiyor. Gerçekten çok zor. Dışarda tuttuğum basit bir eşya için bile eve koşup el yıkamak. Bütün bunlara adapte olmak çok zor.alışveriş merkezinde aylak aylak gezmek bile ne büyük nimetmiş.

Son düzenleme:
Vaka sayıları düşüyorsa sizin bizim gibi insanlar sayesinde...
Vaka sayıları istenilen oranda düşmüyorsa o avmlerde, plajlarda, toplu taşımalarda, kalabalıkların iç

Sokaga bakıyorum anormallik bendemı diyorum sonra burdakı konuları okuyorum yok anormal olan sokak dıyorum rahatlıyorum :)

Eşim işe taksiyle gidiyor, yürüyerek geliyor. Ben de çocuğun veterinerine gidiyorum sadece, çevremizdeki herkes çok özen gösteriyor. Ailemi görmek istiyorum ama ancak araba kiralayıp gidebiliriz, otobüs yolculuğu yapmam, göze alamam. Eskisi gibi toplu taşımaya binebilir miyim bilemiyorum, en çok kapalı alanlar tedirgin ediyor. Yalnızlıktan kafayı yemek üzereyim. Kendi sesimden sıkıldım yemin ederim.. Çalışmayı özledim...

Ve yaşadığım şehirde gündüz hava 40 derece, maske ile yaşamak tam bi işkence. Yüzüm aşırı terliyor, şapır şapır sular akıyor bıyık bölgemden maskeye yapışıyor ıykkkk.. ama mecbur, zaten acımıyorlar anında 900 lira ceza. Eşimin kardeşi sigara içiyormuş maskeyi çıkarmıs anında ceza yazmışlar.

Sokaga bakıyorum anormallik bendemı diyorum sonra burdakı konuları okuyorum yok anormal olan sokak dıyorum rahatlıyorum :)
İnanın ben 40 yılda bir çıktığım sokakta maske taktığım için kendimi tuhaf hissediyorum, kimse maske takmıyor üstelik zorunlu olduğu halde. Ben de okudukça rahatladım biraz.

hala aldığım her şeyi yıkıyorum dışarıdan gelince kesinlikle yıkanıyorum bütün kıyafetlerimi yıkıyorum.Dısarida mutlaka maskeliyim ve kolonyam sürekli yanimda.Disariya sadece market için çıkıyorum.Kimin ne yaptığı umrumda degil ben kendi canımdan ve başkalarına bulastirmamakla sorumluyum oyuzden bunları uygulamaya devam edeceğim.Her şey bitene kadar artik kaç yüz yıl sürerse böyle yaşayacağım.Yoksa huzurlu olamam

Ben de idari izindeyim market harici (ki migros cogu zaman gelmiyordu mecburen ciktim) disari çıkmıyorum.
1 haziranda normallesme sebebiyle ise cagrildim gecen hafta ful isteydim ben sakinirken millet maske takmıyor, takanlar da üstünkörü burnun cenenin altinda!
Benim komsularim hep bahcedeler, koronanin en asiri zamanlarinda karsi komsumun coluk.cocuk torun hepsi geliyordu hala öyle
Kac aksamdir asagidaki komsumdan gürültü eksik olmuyor sigara kokusundan cam.acamiyorum
Velhasil korona kimseye vurmamis biz bosuna evde izoleyiz sanki
Bu rahatlıkla vaka sayisi düşmez vesselam

Ne şanslısınız çevreniz özenli, çevremdekiler, tüm yakınlarım şehir şehir geziyor, mesafeye ve tedbirlere uyarak görüşmek istediğim halde bu sebepten yanlarına bile yanaşmıyorum. Ben de her gün kendimi bu günler geçecek diye telkin etmeye çalışmaktan yoruldum. Hayrolsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…