- 12 Mayıs 2014
- 6.177
- 3.525
- 198
- Konu Sahibi Kitapgurusu
-
Ben de sizin gibiyim mecbur olmadıkça çıkmıyorumMerhaba hanımlar,
Covid-19 vakaları hâlâ bitmiş değil biliyorsunuz, malum yeni normal diye bir sürece de girdik. Fakat ben, eşim ve 2 çocuğum bu sürece adapte olamıyoruz.
Çevremdeki herkes sanki hiç böyle bir salgın olmamışcasına hayatına devam ediyor, tatillere, pikniklere gidiyorlar, şehir şehir geziyorlar, düğünler yapılıyor vs.
Biz 4 aydır market ve zorunlu haller dışında nadiren evden çıktık, o durumlarda da korka korka hallettik işimizi. Birkaç kez de kimsenin olmadığı yerlerde yürüyüş yaptık tüm kurallara riayet ederek.
Herkesin eski hayatına devam ettiğini gördükçe bu Corona bir bize mi var diye üzülüyorum çocuklarım için, çünkü bütün yazı parka bile çıkamadan evde geçiyorlar. Evde kaliteli zaman geçiriyoruz elimden geldiğince ama işte sosyalleşmenin yeri de ayrı.
Şimdi sizlere sormak istediğim ben yanlış mı yapıyorum? Sizler salgın yokmuş gibi eski hayatınıza dönebildiniz mi?
Virüse yakalananlardan istiyorlar, biz atlattık oradan biliyorum.o plazma bağışıklığı güçlü olup virüsü atlatanlardan alınıyor diye biliyorum. yani virüse yakalanıp bağışıklık oluşturdukları için değil de, halihazırda kuvvetli bünyeleri olduğundan atlatabildikleri için kanları kullanılan insanlar diye biliyorum. haberlerde konuşan doktorlardan bu şekilde dinlemiştim
Bir kez hastalığı geçirmekle kurtulamıyoruz ki malesefİlçemizde 5 gün öncesine kadar hiç vaka yoktu. Sonra bir cenaze oldu. Dışarıdan gelenlerin otobüsünde Corona vakası varmış. su an mahalle olarak karantinaya alındık. Yok dememek lazım her an her yerden çıkabiliyor
Malesef ne zmaan biteceği de hiç belli değil. Ne zaman a kadar böyle devam edicez bilmiyoruz. Artık insan olsamda tedavi kurtulsam boyutuna geçiyor valla.
Maalesef öyle, insan ister istemez etkileniyor herkes geziyor ben hep evdeyim psikolojisine giriyor, zaten zor olan süreç bu şekilde daha da zorlaştı benim için.Ben de sizin gibiyim mecbur olmadıkça çıkmıyorum
ama herkeste aynı hassasiyet yok maalesef. Uçak biletini alan tatile gidiyor
millet tatile gidip fotoğraf paylaştıkça diğer insanlar da heveslenip gidiyor.
kimsenin evinde oturduğu yok.
İnanın yaşadığım şehirde dışarı maske takıp çıkarken tuhaf hissediyorum, hatta utanıyorum biraz. Çünkü kimse maske takmıyor, en iyi ihtimalle maskeyi çenelerine takan birkaç kişi görüyorum dışarıda.Kalabalıklara girmiyoruz, sokaklarda gezmiyoruz, çocukları parka götürmüyorum. Ama yaşadığımız yer dışarıda vakit geçirmemize imkan kılan, şehir curcunasından uzak bir yer. Hafta sonları sabahın köründe ormana ya da deniz kıyısına gidiyoruz. Piknik yapıyoruz, çocuklar biraz koşturuyor. Öğlen olmadan, insanlar yoğunlaşmaya başladığında eve dönüyoruz. Sitemizde çok çocuk yok, parkı boş bulursak bir yarım saatliğine iniyoruz, azıcık güneş görsünler diyorum ama parkı salıncağından kaydırağına kadar dezenfektanla fıs fıslıyorum. =)) Geçen komşu camdan gördü, güldü. "Abartmış gibi mi görünüyorum," dedim. "Yoo, doğru yapıyorsun," dedi. Eee, o zaman ne gülüyorsun, gir içeri, kendimi zaten deli gibi hissediyorum diyemedim.Bizim gibi izole yaşayan, bebekleri olan arkadaşlarımızla iki kere ormanda buluşup, yürüyüş yaptık. Markete hala ender gidiyoruz. Dışarıdan yemek siparişi vermiyoruz, evde yemek yapmaktan gına geldi ama idare ediyoruz. Normalleşme seviyemiz bu şekil. Sanırım birkaç sene daha bu şekil kalabilir. Mesela en az 2-3 sene daha avm'ye gireceğimi sanmıyorum. Niye giriyorduk ki zaten? Valla onu bile unuttum.
Maalesef parklar günün her saatinde ana-baba günü ve insanlar çok anlayışsız davranıyorlar, ne olacakmış Corona mı kaldı diye mesafeye dikkat etmiyorlar. Buradan edindiğim izlenimle şimdilik tenhada daha çok yürüyüşe, hava almaya çıkaracağım inşallah bundan böyle.Dışarıda yemek yemiyoruz sipariş etmiyoruz kapalı ortamlara hiç girmedik avm gibi genelde internetten aldım. e bebeğe gidiyoruz birtek oda avm içinde değil tek mağaza olana sabah saatlerinde boşken. Onun dışında ailelerimizle görüşüyoruz çok dikkat ediyorlar onlarda. Ama öyle tatile denize falan gitmedik bu sene gitmeyiz sahile pikniğe gittik açık alanda mesafeli olursanız sıkıntı olmaz diyor uzmanlar. İşe ve markete gidince iki hava almaya çıkmamak mantıklı gelmiyor bana evde sürekli kafayı yer insan birbirine sarar bence adı üstünde yeni normal dikkat ederek yaşayın sizede iyi gelir evet dikkat etmeyen insanlar var ama dikkat edenlerde var güvenilir yerlerde olun parka niye gitmiyorsunuz mesela hiç boş saatleri yok mu? Yazık çocuğada
Süreci kontrollü yürütüyorlar anladığım kadarıyla, bu şekilde hayata adapte olmak hem daha kolay hem de güvenli oluyordur. Bu noktada şanslısınız.Yasadigim ulkenin normallesme adimlarini takip ediyoruz. Su an Faz 2'deyiz, ise hala donusumlu gidiyoruz (toplu tasima kullaniyorum), 5 kisiye kadar arkadas gruplari ile bulusuyoruz sitenin bahcesinde ve havuzunda, disaridan yemek de yiyoruz, spor salonuna da gidiyoruz. Tatile gidecegiz, ulkeden cikamiyoruz su an ama ulkeye ait bir adada tatil yapacagiz. Zaten burada spor salonlari, eglence merkezleri dahil her yer rezervasyon ile aliyor, kisi sayisi sinirli tutuluyor ve sosyal mesafe kurali uygulaniyor. Maske zorunlu, sokakta maskesiz kimseyi gormedim henuz. Vaka sayisi da cok kotu gitmiyor burada gunluk 150-250 kisi arasi degisiyor. Kisacasi ne zamana kadar surecegi bilinmeyen bir surec oldugu icin yeni normal kapsaminda devam ediyoruz hayatimiza. Burada vakalar ocak sonu basladi, subat ayindan beri maskesiz disari hic cikmadim artik bir parcam gibi oldu. Maskesiz cikabilirsiniz dediklerinde neye ugradigimi sasirabilirim:)) Bir de burada bulas takip sistemi var girdigimiz her yere check in ve check out yapiyoruz ve telefonda yuklu bir app var pozitif hastayla temas sagladiysaniz bu sekilde sizi bulup test yapiyorlar, kendimi bir bilgisayar simulasyonunda gibi hissediyorum.
Belki de.. Sonucum neden 0.00 degil de 0.08 diye sordugumda doktor da cok net bir sey soyleyemedi. Artik allah bilir koronamiydi degil miydi :)Siz atlatmış olabilirsiniz. Antikor testi olayı biraz karmaşık. İspanya'da yapılan bir çalışma vardı, PCR testi daha önce pozitif çıkan kişilerin sadece %90'ında antikor vardı. Geri kalanlarda antikor bulunamamıştı mesela. Antikor atlatmanız için yeterli ama testin pozitif çıkmasına izin vermemiş olabilir ya da antikor tepkiniz sonlanmış olabilir. Yine de şu süreçte paranoyaklaşmayı mantıksız gördüğüm kadar sanki hiç hastalık atlatmamışız gibi, aşı hiç bulunmayabilecekmiş gibi davranarak önlem almayı mantıklı görüyorum. Teması minimumda hijyeni maksimumda tutarak yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?