Covid-19 hâlâ devam ederken siz normale dönebildiniz mi?

Evden işe işten eve gerekli önlemler alınarak tatil planı bu sene iptal
zorlanmadım şahsen
Ama işin içinde çocuk olunca başka tabi

Ben de her şeyi yıkayıp, temiz olduğuna inanmadan kullanmıyorum. Zorunlu olmadıkça çıkmıyorum dediğiniz gibi ama çocuklar için üzülüyorum, elbette önemli ve öncelikli olan sağlıklı olmaları ama sokaktan cıvıl cıvıl çocuk sesleri gelirken benimkiler onları izliyor, içten içe çok kızıyorum elimde olmadan. Dediğiniz gibi rahat olamıyorum ben de,hiçbir şey candan önemli değil bu sene böyle olur seneye acısını çıkarırız Allah'ın izniyle.

Evden işe işten eve gerekli önlemler alınarak tatil planı bu sene iptal
zorlanmadım şahsen
Ama işin içinde çocuk olunca başka tabi
Açıkçası diğer çocuklar hep sokakta olduğu için bu durumu anlatmak çok güç, onlar neden birlikte oynuyorlar, neden sokaktalar diye soruyor çocuklar haklı olarak, biz yürüyüşe çıksak bile kimsenin olmadığı kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde yürüyoruz, çocuklarla daha zor süreç maalesef.

Benim de kısmen öyle psikolojim, yani bozuktan ziyade kalabalik korkusu var
Is yerinde arkadaslar klima.aciyorlar, benim normalde de klima acikken cikan toza alerjim var bir de ayni odada 4 kisi, camlar.kapali.hic havalanmiyor tum gun sirf klima!
Gelen gidenin haddi hesabi yok
Eee boyle bir ortamda hasta olma riskim.artiyor haliyle, bir de sosyal.mesafeye dikkat edelim.diyoruz ama insanlar dikkat etmiyor ki hem tek basina maske takmam da yetersiz karsimdakinin de takmasi lazim.
Ben normallesemedim, markete giderken ki sakin bir muhitte oturuyorum elimden geldigince ara sokaklardan gidiyorum ama disarisi insan kayniyor, gectigim sokaklarda in cin top.oynardi. Mesela kaldirimda bile ben bir uca geçerken ya da karsiya geçerken adam geliyor benim dibimden geçiyor maskesiz. Kasada adam ensemde bitiyor sosyal mesafeye dikkat edelim.deyince hic umursamiyor normallesmeye geçtik cevabı aliyorum.

Beni Kurban Bayramı düşündürüyor, normalde bu rahatlıkta olan insanlar bayram gelince coşacak, inşallah vakalar da coşmaz.

Normalleşme süreci başlayana kadar ailelerimiz dahil hiç kimseyle görüşmedik, hiçbir yere çıkmadık.
Ama artık ailelerimizle görüşüyoruz. Avm , Park, tatil vs asla gitmem. Ama pikniğe gitmeye çalışıyoruz. Şu an yapılabilecek en mantıklı aktivite pikniğe gitmek bence onu niye yadırgadığınızı anlayamadım.

En doğrusunu yapıyorsunuz bizim bina da bir ailede de çıktı anne babada iki çocukta çıkmamış ama kuluçka dönemi var ve bu çocuk sokakta oynuyor
Sakın bırakmayın çocukları çok zor fakat onların sağlığı için

Beni Kurban Bayramı düşündürüyor, normalde bu rahatlıkta olan insanlar bayram gelince coşacak, inşallah vakalar da coşmaz.
Ramazan bayraminda sokaga cikma yasagi olmasina rağmen apartmanda gürültü var diye kapiyi bir actim.karsi komsumdan 10 kisi çıktı yani sayamadim en az 6-7 kisi!
Öğleden sonra gittiler, bu insanlar nasil.cikiyor disari anlamadim
Diger komsular da birbirine girdiler ustune ben neden polisi aramadim diye bana yüklendiler ki dakikam.yoktu ayrica kapimi kapattim napiyim yalnizim evimde kimse yok.
Herkes kendine bakmaz baskalarini suçlar!
Bayramda umarim sokaga cikma yasagi olur, bu sefer apartmanda ufacik ses olsa polis çağıracağım. Insanlara iyi niyet yaramiyor.

Pikniğe giymeyi yadırgamıyorum aslında, o kısmı yanlış anlattım sanırım. Aile içinde yapılan piknikler doğal ama komşular, arkadaşlar toplaşıp tüm hafta onlarca insanla temasları olan insanlar hafta sonu hep birlikte piknik yapıyorlar. İki tarafta gerekli özeni gösteriyorsa, iki aile sürekli iletişim halinde olabilir, açık havada görüşebilir diye düşünüyorum ama biliyorum ki zerre dikkat etmiyorlar bu yüzden birbirlerine bulaştırma riskleri varken yapmalarını yadırgıyorum.

Haklısınız, çocuklar taşıyıcı oluyormuş çoğunlukla. Bu da büyük vebal benim çocuklarımdan bir yakınıma bulaşsa kahrolurum. Önce sağlık, neler geçmedi ki bu da geçer inşallah.

İnsanlar kötülük olsun diye uyarıyormuşuz gibi çok tepkililer, anlayamıyorum neden böyle. Bu kez kesim yapılacak, kurbanlar dağıtılacak sonra kalabalık sofralarda bir arada olunacak, Ramazan Bayramına göre daha riskli gibi geliyor bu bayram. İnşallah yanılırım.

Evet uyarmak suç olmuş biz uzayliyiz onlar normal! Virüs kapsalar da en cok onlar aglar insanlar dikkat etmiyor diye. Bir de mesela benim.komsumda korona ciksa ben de eve hapsolacagim apartman karantinaya alinacam ve hastalik kapma riskim olacak!
Bir de kronik hastayim ben yakalanirsam zaten kurtuluşum yok Allah korusun.

Sadece kendimizden değil, ailemizden, çevremizden, komşularımızdan da sorumluyuz, bu bilinçle daha özenli olmamız lazım. Allah korusun hiçkimseye, size de değmeden,zarar vermeden geçsin gitsin inşallah bu salgın, upuzun, güzel,sağlıklı bir ömür diliyorum size.

valla bizim sokaktaki çocuklar her gün dışarda, üstelik maskesiz.. çığlık seslerini duymasak evin içinde dışarıda olduklarını anlamıcaz, zira hep evdeyiz.. ama benim anlamadığım bunların anneleri nasıl bu kadar sorumsuz, kaygısız? doğur doğur sokağa yolla oh valla..

babam çalışıyor, iş dışında evde, annem 4 aydır evde
ben de son bir aydır haftada veya 10 günde bir çıkıyorum. Maske, yedek maske ve dezenfektan banyosu yaparak
eve gelince de direk duş
içimiz sıkılıyor evde insanlara da hak veriyorum ne yapayım
ama maskesiz dolaşanlara gıcık kapıyorum

Benim çalışıyor olmam disinda ki o da 2 hafta evde 2 hafta banka şubesinde biz de aşırı izoleyiz.esim home office,oğlum 3 yaşı dolmak üzere...ekmek bile almıyoruz yapıyoruz evde.subedeyken öğlen arası herkes restaurantlara gidiyor ya da yemek istiyor subeye.kahvaltilik yemekten içim kurudu.evde uygun yemek olunca götürüyorum ise ama akşam yemek yapmak da sorun.eve gel bir yere değme banyo yap çocuğu gonulle vs.insanların yaptığını dogru bulmuyorum.zaten en başından beri kurallara riayet edilmedi.allah sonumuzu hayır etsin.

Biz yeni normale kolay uyum sagladik, cunku karantinadan bıktık.
Ailelerimizle gorusuyoruz, onlar da dikkatli zaten kurallar ve hijyen konusunda.
Arkadaslarla da yavas yavas gorusmeye başladık.
Haftaici aksamlari acik alanda.
Ama cocuklarımız oynuyor :)
Acikcasi o kadarını goze aldik cunku hepimizin akil ve ruh sagligimizi korumaya ihtiyaci var.
Bunun yaninda, hala disaridan yemek yemiyorum
Avm, restoran, kafe, pazar vs kalabalik yerlere gitmiyorum.
Marketten alinanlari hala bekletip yada yikayip kullanıyorum.
Tatil isi muamma.. gozumu her an karartabilirim :)
Biraz esneklik bana iyi geldi.

İnsanlara sarılıp avm ye gitmek dışında döndüm
Çocuğumla markete de giriyoruz mebur kalınca. Kreşe gitti, işe başladık, arkadaşlarımla görüşmeye başladık cafeye falan da gittik açık alanı olan

Kalabalığa girmemeye gayret ederek bizde normalleştik.
Birazdan çocukları dışarı çıkaracağim hatta. Kapalı alanlara sokmamaya özen gösteriyorum,mecbur kalırsam hızlıca girip çıkıyorum.
Düğün,davet katılmıyoruz henüz tabi.
Eşimin arkadaşının eşi doğum yaptı mesela ne hastaneye ne de evine gitmedim,eşim bir ara arkadaşına takısını verecek. Bebeği de ameliyatlı anneyi de riske sokmak istemedik zira gidersek çocuklarla gitmek zorundayız.
Düğüne, tatile vb yerlere gidenlere de kızmıyorum tercihtir. İzin verilmişken neden gitmesinler. Olayın psikolojik yönü hepimizi zorladı açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…