- 18 Mayıs 2013
- 171
- 96
- 118
- Konu Sahibi NoktaylaVirgul
-
4 yıllık tazminatımı hesaplarlarSen de çok çalıştım, evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum de. O zaman ağzındaki üçüncü baklayı çıkaracak mı? Kararını verirsin.
Bu şartlarda ailesine yapacağı kredi yardımı bitene kadar evlenmeyin, düğün masrafını da asgari düzeyde tutun, gereksiz harcamalardan kaçının. Size güveniyorlar resmenAynen, tut ki işten çıktım, n'apcaz dedim, ek iş de yaparım sen dert etme diyo. Salaktım ben deAy doktor falan olsam içim yanmıycak, aldığım hepi topu asgari ücret. Ben de eskiden diyordum ki sosyalllik namına birşeyler için harcarım maaşımı evlenince Meğer ev geçindirecekmişim de haberim yokmuş...
Ben geri kafalıyım kimse kusura bakmasın. Evi erkek geçindirir. Şimdiki erkekler yolunu bulmuş. Kendi maaşlarıyla ebeveynlerine bakıyorlar eşlerinin maaşıyla ev gecindiriyorlar bir de eşlerine harçlık veriyorlar. Bu evlilik değil maaşlı kölelik oluyor bence.4 yıllık tazminatımı hesaplarlaray sanırım soğudum ben iyice...
Aynen kesinlikle o evi bekleyin tabi evi eşinizin üstüne yapacaklarsa, yoksa onu da kabul etmeyin.Hemen hemen herkes benle aynı fikirde olduğuna göre doğru yoldayım, fevri davranmıyorum, haklıyım demektir. Bu akşam ailemle de konuşayım, ya verilecek evin bitmesini bekler oraya geçeriz ya da bu iş olmaz demeyi planlıyorum...
Düğüne 1 ay kala söylenmez bu .oldu bittiye getirmisler. Paraları yoksa düğun yapmasinlar. Burda sizin maaşiniza güvenmek var. Onu da gectim Dış kapinin mandali yapmislar resmen. Bu kararlari sana sormadan almamasi lazimdi.En son konusun ama kafanizda netlessin herseyMerhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...
Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair...
Size katiliyorum burda cogu bayan kendin yap kendin yap modunda erkek dedigin evi gecindirir nasil cocugu kadin dogurup buyutuyorsa oda erkegin gorevi. Kadin yardim etmek isterse eder simdiki erkekler gercekten uyanik ailesine yatirim yapiyorki bosanma dururmunda hicbirsey yedirmemis olacak bunu bir cok erkekten duydumBen geri kafalıyım kimse kusura bakmasın. Evi erkek geçindirir. Şimdiki erkekler yolunu bulmuş. Kendi maaşlarıyla ebeveynlerine bakıyorlar eşlerinin maaşıyla ev gecindiriyorlar bir de eşlerine harçlık veriyorlar. Bu evlilik değil maaşlı kölelik oluyor bence.
2 kız kardeşim var, ikisi de üniversiteye başlayacak bu sene. Ben çalışıp, onlara harçlık göndermeyi isterdim, ev geçindirmeyi değil. Sevmek yetmiyormuş, babamla konuşacağım artık bu konuyu. Haberi bile yok, duysa çoktan bitmişti...
Allahaşkına benim vereceğim 200 tl harçlıkla onun 5 yıl ödeyeceği 50 bin lira + düğün masraf ödemesini nasıl bir tutuyorsunuz... Kaldı ki ev bitince sizindir denmiyor, tapu annesinde, emrettiği süre kadar oturulacak.Kendi eviniz yerine kız kardeşlerinize para harcamak istiyorsunuz. Adam ev verecek olan ailesine 50 bin verince sorun oluyor. Kendi düğününüzün parası sizden çıksın istemiyorsunuz. Bence de bitirin sizden eş olmaz. Evlilik ne bilmiyorsunuz.
Kendi eviniz yerine kız kardeşlerinize para harcamak istiyorsunuz. Adam ev verecek olan ailesine 50 bin verince sorun oluyor. Kendi düğününüzün parası sizden çıksın istemiyorsunuz. Bence de bitirin sizden eş olmaz. Evlilik ne bilmiyorsunuz.
2 kız kardeşim var, ikisi de üniversiteye başlayacak bu sene. Ben çalışıp, onlara harçlık göndermeyi isterdim, ev geçindirmeyi değil. Sevmek yetmiyormuş, babamla konuşacağım artık bu konuyu. Haberi bile yok, duysa çoktan bitmişti...
Öyle hesaplarken sorsaydın ben işsiz kalırsam napıcaz diyeAma hesabı o kendisi yapıyor zaten. 1000 kira + 1000 kredi +500 düğün masrafı. 2500. kalan 2200 ikimizin toplam. Gel de geçin bu parayla...
Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...
Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair...
İki bin lira ile geçim çok zor olur o zaman düğünü erteleyelim sen ve ailen düğün için biraz para biriktirin ondan sonra evleniriz dersin. Veya nişanlınızı çok seviyorsanız düğün yapmayın.Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?