- 14 Ekim 2010
- 2.607
- 2.843
- 133
- Konu Sahibi NoktaylaVirgul
-
Aileye bağımlı bir eş....Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...
Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair...
Boşanma durumunda bir şey yedirmemiş olacak ama kadının gençliğini, bedenini, ruhunu, psikolojisini yiyecek öyle mi? Yedigimizin de kat kat fazlasını ödüyoruz zaten. Ne kadar ayıp ve çok yazık. Daha evlenmeden boşanma derdinde herkes.Size katiliyorum burda cogu bayan kendin yap kendin yap modunda erkek dedigin evi gecindirir nasil cocugu kadin dogurup buyutuyorsa oda erkegin gorevi. Kadin yardim etmek isterse eder simdiki erkekler gercekten uyanik ailesine yatirim yapiyorki bosanma dururmunda hicbirsey yedirmemis olacak bunu bir cok erkekten duydum
Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...
Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair...
Aynen malesef suan oyle dusunen okadar cokki nekadar seviyoruz deselerde aslinda herkes mantik evliligi yapiyor hatta buna inanamicaksiniz ben universitedyken bi grup kadin elinde liste olan bi dosyayla okula geldiler bizim tarih hocasina sordular hangisi daha cabuk atanir diye bulduklari kizlarin bolumu puani yazan bir liste atanmayan kizi almak istemiyorlarmis oglucunun parasini yemesinmis sok olmustum insallah konu sahibi boyle bi evlilik yapmazBoşanma durumunda bir şey yedirmemiş olacak ama kadının gençliğini, bedenini, ruhunu, psikolojisini yiyecek öyle mi? Yedigimizin de kat kat fazlasını ödüyoruz zaten. Ne kadar ayıp ve çok yazık. Daha evlenmeden boşanma derdinde herkes.
Ya sizce şu konumun linkini atıp okutsam mı, yalnız ben böyle düşünmüyorum bak diye... yoksa saçma mı
HaklısınızHayır. Onun kafa yapısını değiştiremezsiniz
99 mesaj onu haksız bulsa, ama 1 tanesi haklı bulsa size habire onu örnek verip durur.
Kahpe bizansta cem davran' ın annesi rolundeki kadın sürekli mehmet ali erbilin ayaklarına kapanıyordu:" ona ziyafet vermeyin bana ziyafet verin. O daha çok küçük" diyordu yaa. Şimdi ki erkek anneleri daha beter. Yakında sen nefes alma ben alırım diyecekler neredeyse.Aynen malesef suan oyle dusunen okadar cokki nekadar seviyoruz deselerde aslinda herkes mantik evliligi yapiyor hatta buna inanamicaksiniz ben universitedyken bi grup kadin elinde liste olan bi dosyayla okula geldiler bizim tarih hocasina sordular hangisi daha cabuk atanir diye bulduklari kizlarin bolumu puani yazan bir liste atanmayan kizi almak istemiyorlarmis oglucunun parasini yemesinmis sok olmustum insallah konu sahibi boyle bi evlilik yapmaz
Allahaşkına benim vereceğim 200 tl harçlıkla onun 5 yıl ödeyeceği 50 bin lira + düğün masraf ödemesini nasıl bir tutuyorsunuz... Kaldı ki ev bitince sizindir denmiyor, tapu annesinde, emrettiği süre kadar oturulacak.
Gayet mantiklilar. Ayda 1000 liraya ev sahibi olacaksınız. Üstelik 4 yılda. O fiyata ev bulabiliyorsanız siz alın çeyiz diye. Ayrıca onlar senin maaşına güvenip niye oğul evlendirsin. Siz ikiniz kendinize güvenerek evleneceksiniz. Masrafı paylaşıyor olmaları bile lütuf.Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Karşınıza alın nişanlınızı
Deyin ki; kusura bakma çekindim söyleyemedim, şimdi söylemem lazım. Ben her ay her bir kardeşime aylık 500₺ göndereceğim, aileme söz verdim çünkü.
Ayrıca çeyizim için de aileme yardım etmem lazım, ayda 500₺ de o tutuyor.
Benim bu evliliğe getirebileceğim para sadece 500₺.
Sen ek işe başla bir, bakalım ne kadar kazanacaksın. Ona göre ya evleniriz ya düğünü erteleriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?