Daha afyonum patlamadan eleştirilmek

Annesiyle yaşadığı için aynı eve girmeyince bilemiyorsun. Takıntılı değil ev işinde ama anlamıyorum bazen geliyorlar işte
sizi eleştirmek için değil gerçekten anlamak için soruyorum

asgari alan akşam 10a kadar evde olamayan, izni çok sınırlı,
muhtemelen annesi ve ailesindeki diğer kadınlar çalışmadığı için kadının ev işlerini yapmasını normal gerekli, hatta sıradan bir olay olarak gören. evde çayı yemeği ütülü gömleği hep ayağına gelmiş,
--e bu kadın zaten bir işte de çalışıyor bu durumda ev işleri sadece onun işi olmaz diyemeyecek, çünkü o kafası olmayan--
bi adamla evlisiniz
siz de asgari ücretlisiniz
isteseniz de eve temizlikçi de alamazsınız

e neden evlendiniz?
derdiniz neydi ki?
siz çocuk yapsanız evi adam geçindiremez bu sefer hem çalışıp hem ev işi yapıp hem çocuğa siz bakacaksınız
deli misiniz?

gerçekten merak ediyorum.

Yillar once babam annem arasinda epey olaylar olmustu (annem Ev hanimi). Annem, utu yaparken sicak buharindan etkilendigini, nefes alamadigini soyleyerek, daha fazla yapamayacagini soyledi. Babam yapacaksin dedi, annem "oyle olsun madem gor gününu" diyerek yapti, ve sonunda bir gun epey rahatsizlanip hasta dosek yatti (babama inattan extra abartti hastayim diye, cok da hakliydi) 30 yil hergun Sabah 5de uyanip, aksama kadar evde sokakta kosturan annem, resti çekti. Doktora gidip sicak utu buharindan tutun da, toza polene kadar herbirseyin alerjisi oldugu raporunu da aldi. Ve 10 yil gibi bir suredir, hicbir sekilde yemek ve evdeki hizmetliyi denetlemek, utuye giden urunler gelmis Mi gibi "ev yoneticiligi" disinda birsey yapmiyor.

Kisaca ayar cekin. Ama annem gibi, kesinlikle geri adimi olmayan. Utuyu yapmayin vs demiyorum. Cunku sizin sartlariniz ayri. Ama ayar cekin.

Çok uzun zaman yalnız yaşadım. Şimdi bu kavgalarmızdan şikayet ettiğime bakmayın yalnızlık mı kavga mı deseniz kavga derim. Yalnız yaşamak yalnız olmak elbet güzeldir ama ben kafayı yiyecek vaziyete gelmiştim evdeki sessizlikten. Millet işten erken çıkmaya çalışır ben son dakikaya kadar bekler yavaş yavaş da hazırlanır çıkardım. Belki saçma görünüyordur dışardan farkındayım

Hiçbir şey yapmayın önce atar gider yapar sonra mecbur saygıyı öğrenir. Kendisi de el bebek gül bebek annesinin hizmetinde büyümüş belli ki. Hiç tartışmayın bile. Ona kalacak işlerin ne kadar zorlu ve yorucu olduğunu empati kurarak anlamıyorsa yaşayarak anlamalı.

Güç gerektiren bir işte çalışıyorsa siz ev sorumluluğunun çoğunu alabilirsiniz ama bu demek değil ki paşa evladına sabahın körü kahvaltı hazırlamak zorundasınız, pantolonunu da bi zahmet kendi ütülesin, o kadar da değil. Ben hep şöyle yaparım, her türlü lafı yiyorsam kendimi paralamayı bırakırım, yapmayıp yerim lafı. Daha konforlu, tavsiye ederim. Böyle böyle teşekkür etmek minnet duymak nedir öğreniyorlar.

Benimde esimde oğlak burcu ve tipkisi lanet olsun oğlak burcu silin şunu astrolojiden ya

Bize dediğinizi aynen ona da yazın. Güç gerektiren bir işte çalışman benim her gün evi kusursuz yapmami mi gerektiriyor?

Sana yardımcı oluyorum zaten elimden geldiğince ama bunu görmeyip bir de eleştirilmeyi de kusura bakma ama ben de hak etmiyorum. İş hayatı senin görevin belki ama bunlar benim görevim değil. Seni seviyorum diye yapıyordum ve yapıyorum bundan dolayı tartışma ortamına girmeyi de ben hak etmiyorum.

De gönder.

Yemin ederim g...zli bunlar...

Benimde esimde oğlak burcu ve tipkisi lanet olsun oğlak burcu silin şunu astrolojiden ya
Ya ben de oglak burcuyum cok dürüsttüm dun evime kadin geldi ondan cok ben is yaptim iyidir ya burcum beni tanımadan bu yorumu yapmayın lütfen alınıyorum

Hata birazda sizde.Tek izin gününüzde ne diye kalkıp kahvaltı hazırlıyorsunuz ?
Koskoca adam okula gitmiyor bı simit alır yer ya da istiyorsa kendisi çıkarıp yer dolaptan.
Bu kadar kendini düşünmemek neden ?

Sonra böyle tepenize çıkar kıymet bilmez işte.
Onun derdi siz değilsiniz yaşadığı hayat.
Sizi kum torbası gibi görüp tüm hıncını çıkarmış ama buna izin vermeyin.
Başka sektörde iş arayabilir veya izin talep edebilir iş yerinden suçlusu siz değilsiniz.

evi de toplama ütü de yapma
sabah sabah hey heyleri üstündeydi heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…