Daha fazla bağlanmadan ayrılmalı mıyım?

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
208
Herkese merhaba, umarım güzel bi cumartesi günü geçiriyosunuzdur sevgili KK sakinleri. Benim cumartesim de güzel başladı aslında, sevgilimle güzel bi kahvaltı ettim, iç karartıcı havayı takmayıp sapsal sapsal dolaştık, bi de üstüne lokma gömdük (efsaneydi bu arada). Ve simdi oturdum, yarım saat önce öpmeye doyamadıgım adamı terk etmeli miyim diye burada konu açıyorum.

Neyse konuyu daha fazla dagıtmıcam, özet geciyorum.

2 aylık nur topu gibi bi iliskim var. Kötü biten bi önceki ilişkimin ardından gecirdigim ruhsuz, duygusuz ve donuk zamanlarımdan sonra bi seyler hissedebildigim ilk adam, bu nedenle benim için ayrıca özel ve degerli.

Ve bu adam Eylül ayından itibaren burada olmayacak egitim sebebiyle. Zeki, hırslı, tuttugunu koparan biri, tüm bu özelliklerine hayranım, sonuna kadar destekliyorum. Onunla yapmak istedigi seyler arasına girmek gibi bi niyetim asla yok, olamaz da zaten.

Ama ben yapamam. Kendimi tanıyorum. Uzak mesafe iliskisi yürütebilecek bi insan değilim, hiç olmadım.

Gecmis kötü tecrübeme ragmen (evet, aldatıldım) güven meselesi de degil bu, gidip orada kimlerle neler yapacak kim bilir diye sizofrenik buhranlara sürüklenmiyorum. Konu bu olsaydı zaten coktan ayrılmıstım, zahmet edip arkaya da bakmazdım.

Ama bi düşünsenize; hayatlarımız, çevrelerimiz, gündelik sevinçlerimiz ve problemlerimiz tamamen ayrılacak. Bunları birbirimize anlatmak için zamanımız ve iletisim imkanımız ise son derece sınırlı olacak. Yavaş yavaş birbirimizin hayatındaki yerimiz daha soyut bi hal alacak, öyle ya da böyle kopacagız.

Hayır bi de is dolayısıyla sürekli beraberdik, iliski iki aylık belki ama birlikte gecirdigimiz zaman o kadar fazla ki. Simdi onun üstüne görememek, sarılamamak, hic konusmadan bi bakısla bi el hareketiyle anlaşamamak, (ki benim en sevdigim seylerden biri bu, tanıstıgımız ilk andan beri sanki yıllardır birbirimizin her hareketini biliyomusuz gibi konusmadan da anlasıyoruz resmen)

Ben böyle bi şeyi yürütemem, ona gitme zaten demem (ben olsam net giderdim cünkü), bu durumda geriye kalan tek secenek ayrılmak mı?

Duyguların üstüne bi de yasanmışlıklar eklenip iyice bağlanmadan şimdi bitirmeli miyim iliskimi?

Yoksa gittigi yere kadar deyip yaşamalı mıyım? (En azından Eylüle kadar)

Ya da yurutmeyi mi denemeliyim? Onun varlıgının benim icin bi sürü güzel anlamı var ama yokluguyla ya da whatsapp skype basında gölgesiyle diyeyim hadi, ne yapıcam? Nereye kadar devam edebilirim? Ya da o edebilir mi?

2 yıl sürecek, tezli yüksek lisans için gidiyor.
Eylule cok var daha. Simdiden bunlari dusunup bugunuzu neden mahvediyorsunuz? Belki o gune gelmeden bitecek. Belki uzaktan da olsa cok guzel yuruteceksiniz. Surekli bir araya gelmek icin firsatlar yaratacaksiniz. Bence akisina birakin.

Gittiği yer neresi? Robot gibi yaşamayacak ya orada, illa ki seni görmeye gelir, arada sen gidersin. Hissettiğin şeylerden emin misin. Anlattığın gibi olsan neden böyle bir olayda ayrılmayı tek seçenek gibi kendine vurguluyorsun.

Her ne kadar eski kötü biten ilişkiyi bu düşüncelerle bütünleştirmeseniz bile, bence istemeyerek de öyle yapıyorsunuz gibi.

Eylüle kadar kim öle kim kala...
Tutup da 7 ay sonraki olay için canımı sıkmazdim.
Ayrıca şimdi cicim ayindasin. Bugün onu sudan sebeple terk edersen ve ilerleyen yaşamında gerçek aşkı bulamazsan hep bu yaptığın şey aklına gelecek, Hollywood filmlerindeki gibi '' gün öyle yapmasam nasıl bir hayatim olurdu?' diye kurup duracaksin

Ben bu konularda hic korkak davranmadim. Ne olacagini bilmeden bir karar vermek, sonrasinda benim icin "acaba ya da keşke" sebebi olabilir. O yüzden durduk yere kafamdaki varsayimlarla ilişki bitirmezdim. Gidiyor diye ayrilik karari vermez, gittiginde de devam ederdim iliskiye ve oradayken gercekten yurumedigini gorursem o zaman bitirirdim. Korkak olmamak lazim diye dusunuyorum.

Eylule cok var daha. Simdiden bunlari dusunup bugunuzu neden mahvediyorsunuz? Belki o gune gelmeden bitecek. Belki uzaktan da olsa cok guzel yuruteceksiniz. Surekli bir araya gelmek icin firsatlar yaratacaksiniz. Bence akisina birakin.
Bilmiyorum belki de haklısınız.
Bugun doya doya günün tadını cıkardım, sonra eve gelince birden Eylülden sonra cok ararsın artık böyle günleri diye düsünürken buldum kendimi, içim sıkıştı.
Aslında güzel geçen zamanın kıymetini bilmek, keyfini yasamak sonunun nasıl biteceginden daha önemli biliyorum. Nasıl buterse bitsin güzel zamanlar kar kalıyo cünkü.
Ama bi yandan da korkuyorum, kırılmak istemiyorum, kendimi sakınmam gerekiyomuş gibi geliyo. Daha da önemlisi su an icim sıcacık ya, ondan yavas yavas soguyup sonunda hicbi sey hissedemedigim bi yabancı haline gelirse gittiginde bu en tahammül edemeyecegim sey olur sanki.

biraz klişe olacak ama gerçek aşk mesafe tanımaz.daha 2 aylık ilişkide teeeee eylül ayını düşünmen tuhaf.2 sene atla deve değil zaten sen gidersin o gelir 2 eviniz olmuş gibi olur heyecan olur.

Gittiği yer neresi? Robot gibi yaşamayacak ya orada, illa ki seni görmeye gelir, arada sen gidersin. Hissettiğin şeylerden emin misin. Anlattığın gibi olsan neden böyle bir olayda ayrılmayı tek seçene
Avrupada olsa yine gözüm cok korkmayacaktı ama Amerika. Sık sık görüsmemiz mümkün olmayacak, ekonomik olarak kaldıramayız ikimiz de.

Her ne kadar eski kötü biten ilişkiyi bu düşüncelerle bütünleştirmeseniz bile, bence istemeyerek de öyle yapıyorsunuz gibi.

Gercekten öyle mi yapıyorum ki acaba? Yapmadıgımı umuyorum aslında ama.

Tamamen karşınızdaki kişiye verdiğiniz değerle alakalı.
Ben de 2 yıldır uzak mesafe ilişkisi şeklinde yürütüyorum 3.5 yıllık ilişkimi. Eğitim için 1 yıldır yurtdışındayım, senede birkaç gün görüşebiliyoruz. 3 yılım daha var
2 yıl çok uzun bir süre değil bence. İdare edilir. Biz ediyoruz yani :) Zor mu? Çok zor... Yakında kafama huni takıp gezeceğim
Ama, şunu çok iyi biliyorum: benim için hayatımda olması gereken adam o. Ondan başkasıyla olmak istemiyorum. Paylaştığımız şey çok kıymetli ve kolay kolay yakalanabilecek bir uyum değil aramızdaki. O sebepten, 3 yıl da 4 yıl da beklerim. Çektiğimiz onca sıkıntıya, göreceğimiz güneşli günlerin umuduyla katlanıyorum.
Karşınızdaki için bunları diyebiliyorsanız, beklemeye değer. Yok öyle sıradan bir ilişki ise, çekilecek dert değil uzak mesafe ilişkisi.
Eylül'e kadar devam edip, gittiği yeri görürdüm ben olsam. 2 sene idare edilebilir eğer değecekse.

Peki ilişkinizde tek sorun bu mu yani? Bir süre ayrı kalmak. Yani sonuçta kalıcı bir şey değil. Güzel bir ilişkiniz varsa harcamaya değmez. 2 yıl nedir ki gelir geçer.

2 aylık bi ilişki için mantıkla karar verebilirsiniz....
Mantıklı olan ne onu bilemiyorum ki.

İhtimaller icin kökten kestirip atmak mı? Yoksa bunlar ihtimaller degil gercekler diye mi düsünmeliyim, ya da mantık pesin hükümlü olma yasa ve gör mü der?

Peki ilişkinizde tek sorun bu mu yani? Bir süre ayrı kalmak. Yani sonuçta kalıcı bir şey değil. Güzel bir ilişkiniz varsa harcamaya değmez. 2 yıl nedir ki gelir geçer.

Şu an için evet. Gerçi bi bakıma cicim ayları, çok çok yeniyiz ama nasıl diyeyim, çok şeffaf ve açık yürekli biri. Beni hayatına, duygularına, düsüncelerine dahil etmekten hic cekinmedi ve gördügüm seyler arasında "Bu da böyle olmasaymış keske " dedigim hicbi sey, tek bi sorun yok benim acımdan.

Mutluyum, o varken içim içime sıgmıyo sapsal sapsal. O yüzden de bütün bencilligimi toplayıp gitme sana muhtacım gözümde nursun basımda tacım diye sarkılar söyleyesim var Zeki Mürenin sesinden

Ama giderse kendimi de biliyorum az cok, böyle kalmama ihtimalim yüksek

O gidince bakarsınız, yürümüyor ayrılırsınız... Aşık değilsiniz bence şimdi de ayrılabilirsiniz.

Cesaret, sabır ve ihtimaller üzerinden ani kararlar almaktan kaçın diyosunuz yani.

2 aylık ilişki için 2 sene uzaktan ilişki yaşamayı ben de göze alamazdım. Saat farkı hayatınızdaki değişiklikler önceliklerini değiştirir ister istemez. O toplara girmeye hiç gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…