Daha fazla bağlanmadan ayrılmalı mıyım?

Kuzenim eşiyle, eşi yurtdisindayken tanistilar. Arada bir birbirlerine gidip geldiler. Enistenin ailesi Turkiyedeydi zaten. Suan evliler kuzende yurtdisinda esinin yaninda dönmeyi de istemiyorlar.
Haa konu sahibi yurtdisinda yapamam dersen onu bilemem veya adam gittiginde sizin iliski olmayabilir, yurumez zaten yurumeyecegini anlamak icin 2 sene gelmesini beklemene gerek yok, bitirirsin. Ha bu aşamaya gelmeden bitirmek daha iyiyse kendin bilirsin elbet.

@Cordelia_1605 ve Gizem3548 benim derdimi benden iyi özetlemiş sagolsun, sevmemişsin ki ayrılıgı düsünüyosun diye peşin hüküm vermek yerine bi de boyle okuyun isterseniz.

Yürüyüp yürümedigi ilk aylardan belli olur zaten tabi ki. Ona göre yolumu çizmek makul bi seçenek. Ama hani önceki yorumunuzda demişsiniz ya;

Tabi bu senin önceliklerinle de ilgili birsey. Bu kişiyle iliskinizin devam etme ihtimalini görmektense, o ihtimali yok ederek daha az üzülürüm diyorsan...

Ben bu ihtimale tutunur da soru işareti olmadan kendimi ilişkime bırakırsam (sürekli aklımın bi köşesinde bu konuyla tetikte sevemem, öyle bi fonksiyonum gercekten yok, eninde sonunda samimiyetsiz görünürüm, ortada dertlenecek iliski kalmaz) sonunda da su an korktugum seyler basıma gelirse... cümleyi tamamlayamıyorum bile, üzüntünün hayal kırıklıgının boyutu ne seviyede olur.

Ama baska bi yorum vardı, "simdi yarım bırakırsan acaba devam etsem ne olurdu sorusuyla ne yapacaksın" diye. O da bambaska kapatması zor bi duygu. Benzer hayal kırıklıgı benzer üzüntüler.

Kendi korkumdan güzel gidebilecek bi seyi mahvedersem de kötü, göz göre göre öngörülerim gerçekleşirse de kendime "ben sana demistim kendi düsen aglamaz" demek zorunda kalırsam o da kötü.

7 ay sonrasını şimdiden düşünüp depresif moda girmeye gerek yok bence. Sen gidersin o gelir bir şekilde geçer 2 yıl nolacak

Eşim eskiden gemi kaptaniydi. Sevgiliyken, nisanliyken ve evliligimizin ilk 3 senesi 6 aylık kontratlarla calisirdi. O kadar zordu ki benim aşktan basım dönüyordu bir şekilde idare ettim. İmkansız değil ama cooook zor. Ne desem bilemedim

Çok haklısınız ya insanlar ilişki yaşamayı whatsappta geyik muhabbeti çevirmek sanıyolar sanırım

Ne kadar zor olmustur kim bilir. Bi arkadaşımın abisi kaptan biliyorum oradan az çok. Babaları vefat etti o yüzden çok düşkündür abisi ona, hani sürekli eli üstünde olsun her gün haber alayım ister. Ama gemiye çıktıgında öyle her istediklerinde görüsemiyolarmış, telefon ve internet hep sınırlı, hep bi sıkıntılıymış. Bi de gemi bambaşka bi ortam, her seferinde başka bi adama dönüşüyo, başka bi psikoloji içine giriyo resmen, bazen kendi abimi tanıyamıyorum der arkadasım.

Aslında beni gayet iyi anlarsınız yani, gidemeyeceginiz bi yerde sınırlı görüsebildiginiz bi sevgili hatta sonrasında eş. Siz ne güzel üstesinden gelmişsiniz ama Belki biz de geliriz, varsa bi öneriniz tavsiyeniz mutlaka yazın olur mu

Ben iki buçuk senedir sürdürüyorum bu uzak mesafe ilişkisi denen şeyi. Ama artık çok yorulduğumu hissediyorum. Bana, istediğim an yanımda olamaması çok koyuyor. Telefon skype şu bu bir yerden sonra yetmiyor. Canın sıkılıyor bazen çok üzgün oluyorsun sarılmak öpmek istiyorsun adam yok. Ses yetmiyor görüntü yetmiyor. Seninki Amerika’ya gidecekmiş birde. Aldatma şu bu kısmında da güvenmek zorundasın. Bir kere içine kurt düşürürsen yandın zaten. Bir de şunu unutma bu ilişki türü bir sonu olursa yürür, yani iki sene sonra kesin kesin dönüş olacaksa veya evlenilecekse vs... İki sene sonrasında bu sefer de doktora bilmemne bilumum başka şeyler söylerse üzülürsün ya. Dikkat et. Erkekler kızlara göre daha mantıklı düşünüyor pek bizim gibi duygusal bakmıyorlar sana zarar vermesin bekletip bekletip.

Böyle korkarak yanınızdaki adamla da ilişki yaşayamazsınız ki...
Bence bir psikoloğa görünmelisiniz...
Ayrıca rahat olun kim nereye giderse gitsin, bir gün elbette birisi kalacak ve gitmeyecek, işte o sizin kaderiniz olacak. Rahat olun kaderde varsa yaşanıyor bazı şeyler, önemli olan hayata yine umutla bakmak.
Geçmiştekiler için geleceğinizi abluka altına almayın. Kişiler farklı, olaylar farklı, ilişkiler farklı...
Geçmişin hatasını yeni kişiye ödetmek haksızlık olmaz mı?
Belki ilk defa uzak ilişkisini yaşayabileceğiniz, sanki yanınızdaymış gibi hissedeceğiniz birisiyle beraber olacaksınız neden önyargılı davranıyorsunuz?
Kendinize eziyet etmeyin ve rahat olun, kimse birbirinin aynısı değil. Kader de bağlı değil, herkes sizi aldatacak diye bir şey yok.
Ayrıca dediğim gibi, giden de güle güle gitsin deyip önünüze bakmalısınız.

Geçmişin travmasıyla gelecegimi sekillendirmiyorum aslında, yani en azından bilinçli olarak yaptıgım bi sey yok.
Çok haklısınız cünkü kisiler, olaylar, konular birbirinden çok farklı.

Ama belki şu noktada tespitiniz dogru, geçmiş beni daha tedbirli olmaya itti, biraz da bardagın boş tarafına da bakmaya. Zaman zaman daha pesimist oldugum bi gerçek.

Ama bu konudaki huzursuzluklarımın yersiz oldugunu düsünmüyorum ya.

1. Eğer o egitimini zamanında tamamlar ve dönerse (ve ben bu sürede onunla gitmezsem) iki yılda birbirimizi iki kere zor görürüz.

2. Aradaki saat farkı çok çok fazla 8-10 saat neredeyse. Teknolojiye rağmen bu durum iletisimi fazlasıyla sınırlar.

3.Kaldı ki üstte bi yorum sahibi yazmış "artık yetmiyor whatsapp, skype. yoklugu cok agır geliyo yoruldum" diye. Biraz kişilikle de alakalı ama ben birebir gecirilen zamanda rahat olan ve kendimi ifade edebilen, sevgimi gösterebilen bi insanım. İletisim uygulamalarına hep biraz soguk oldum. Çok güzel gözleri var, çok güzel bakıyo bana. Skype dan görmek istemiyorum ki ben o gözleri. Sarılmak istiyorum, çok güzel kokuyo mesela. Şu anda aynı işyerindeyiz, bahane bulup 5 dakika yanıma gelir göze batmadan, o 5 dakikanın gazıyla saatlerce ful motivasyon calısıyorum ben, o da öyle. Özetle cıvımazsam bunları kaybetmek de bi sorun.

4. Bu tecrübe onu ne yönde degistirecek bilmiyorum. Yani İzmire, Ankaraya değil ki Amerikaya gidiyo adam.

5. Zeki, hırslı bi adam orada daha iyi hayat standartlarına erişir de geri dönmek istemezse ne yapacagım?

6.Onun önerdigi gibi seneye de ben gidersem yanına ve kalalım derse kalabilir miyim?

7.Babam böyyle pasta yapmayı nereden ögrendi?

Sadece rahat olun. Siz bunları istediğiniz kadar programlamaya, sıralamaya, kesin gözle olacak veya olmayacak diye bakın, sonuçta hep kaderde ne varsa o yaşanacak. Siz boşu boşuna yıpranmış olacaksınız.

Evdeki hesap çarşıya uymayabilir, eylüle kadar bir şeyini beğenmeyebilirsiniz veya o sizi beğenmeyebilir. Bu kez uzaklıktan bitmemiş olacak ki bu boşuna telaş yaptığınız anlamına gelecek.

Biraz olayları akışına bırakın. Bakın bir ne olacak, nasıl atlatacaksınız, neler yaşayacaksınız ve bu süreçten neler öğreneceksiniz?

Ben bu Kasım’da yurt dışına taşındım. Bir ilişkim vardı, gideceğim Temmuz’da belli oldu. O dönem zaten çok kısa süredir beraberiz, ayrılsak mı, diye konuştuk; ama ayrılamadık. Ben gelmeden hemen önce ayrıldık kesin olarak, o başka şeyleri bahane edip ayrıldı ama aslında sebep gidecek olmamdı bence, ama o aradaki aylar sürekli ayrılacağımızın bilinciyle ağlayarak krizlerle ayrılıp tekrar barışarak geçti. Demem o ki, ya ayrılın, ya yürütün, ama ayrılacaksanız da gider ayak ayrılmayı beklemeyin. Buradaki ilk aylarım işkenceye döndü, çok üzüldüm. O da çok üzüldü. Şimdiki aklım olsa o ilk ayrılık lafı geçtiğinde bitirirdim. Sonrasında mükemmel şeyler yaşadık, buna rağmen.

Ama şöyle bir şey var, ben yürütme ihtimalimizi de düşünmüştüm hep, o istemedi. Öyle bir şey yapabilecekseniz sürdürün şu an ama kesin bitecek diyorsanız, bence ilerletmek daha fazla üzülmekten başka işe yaramıyor.

hah soyle canim. umarim senin karsina cikan hayirli biridir

Sevgili ladyamore , bence şimdiden bu kadar detaylı düşünmemelisin. Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir derler, şu an düşündüğün her şeyin ileride bambaşka bir noktaya geldiğini görebilirsin. Sonu iyi ya da kötü olur bunu bilemem, kimse bilemez. Ama sen şu anda mutlusun değil mi? Onun yanında huzurlusun. Seviyorsun, sevildiğini hissediyorsun. Önemli olan bu değil mi, anda yaşadığın mutluluk, bir saniye sonra geçmiş diyeceğin o anın tadını çıkarmak... Kötü senaryolar kurup belki de sonunda çok mutlu olacağın bir yolu başlamadan bitirme derim. Pek çok insan uzak mesafe ilişkisi yaşıyor, hatta bağlılıkları daha da güçleniyor. 2 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer; zaten bu süreç içinde hiç görüşmemezlik yapacağınızı sanmıyorum.

Yorumlarını çok seviyorum, hatta seni zamanında muhabbetimin olduğu bir sözlük üyesine de benzetiyorum ama o musun bilemiyorum ehehe. Çok mutlu olmanı diliyorum, sevgiler. :)

Birbirimize hiç yabancılaşmadık çünkü gün içindeki her şeyi paylaşıyoruz. Ne yedik ne içtik, kaçta uyandık, kiminle ne konuştuk... Her gün en az 2 saat konuşuyoruz. Genelde geceleri oluyor. Biz ayrı kalmadan önce de böyleydik. Her gün yanyanaydık, aynı grupta çalışıyorduk. Bütün günü beraber geçirip, akşam da mutlaka konuşurduk. Konuşacak konumuz bitmiyor Dediğim gibi bizim çok özel bir paylaşımımız var, benim için en kıymetli olan şeylerden biri de bu. Sevgili olmadan önce arkadaştık, arkadaşken de böyleydi.

Siz bu kadar iletişim içinde olmayı sevmiyor olabilirsiniz. Biz biraz mıçmıçız galiba, eş dost öyle diyor Aslında bu uzak mesafede sizin avantajınız da olabilir. Sürekli iletişim kuramadığınızda, bunun eksikliğini hissetmezsiniz. Maalesef öyle atlanıp gidilecek mesafeler olmayınca, görüntülü konuşma ne büyük nimetmiş diyor insan. İdare etmeye çalışacaksınız. Tabii ki aynı yakınlık olamaz, ama hiç yoktan iyidir. Teknolojiyle barışır, en hızlı ve sorunsuz konuşma uygulamasını bulursunuz, biz neredeyse hepsini denedik :)

Aramızda güven problemi de yok. Her zaman birbirimize açık olduğumuz için güven sarsacak bir durum hiç yaşamadık. Bence bu da çok önemli. Öyle gereksiz kıskançlık krizleri yaşamıyoruz, baskı kurmuyoruz birbirimiz üzerinde.

Stresli konulara gelince... İkimiz de hayatlarımızın en zorlu dönemlerini yaşıyoruz herhalde. Stres tavan! Çok zor günlerden geçiyoruz, bir de üstüne bu ayrılık... Hayatımızdaki bu zorluklardan başka pek bir gerginlik sebebimiz olmuyor. Bu zorluklara karşı birbirimize destek olduğumuz için aslında birbirimizin kıymetini daha da iyi anlıyoruz.

Her sorunu konuşarak aşıyoruz, sevgiyle, anlayışla. Ben çok ölçüp biçiyorum sürekli; karşımdaki insan bu çektiğim sıkıntıya değer mi diye. Her seferinde "ondan vazgeçme, kıymetini bil" diyor iç sesim. Buna karar verince otokontrolüm gelişiyor. Karşımda dünyadaki en iyi insanlardan biri var ve ben iyi bir kalbe rast gelmenin, hele üzerine böyle bir sevgi ve uyum yakalamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Kadir kıymet bilince hoyrat davranmıyor insan. Genelde gerginlik çıkaran taraf ben oluyorum. Aşırı özlemek beni sinirlendiriyor. Aynı dediğiniz gibi tekrarlandıkça öfkeleniyorum. O daha sakin mizaçlı bir güzel insan :) E ben de durduk yere sinirlenmiyorum, bir şeyler yapıyor o da. İdare ediyoruz birbirimizi.

Bazı konular var ki, daha tartışırken biliyorum, bir sarılsak geçecek. O konulara çok takılmıyoruz. 15 dakika içinde toparlıyoruz durumu.

Bazı konular çözülmüyor. Yan yana olsaydık zaten hiç var olmazdı ama öyle yüz yüze konuşarak da çözülecek bir mevzu değil. Zamana bıraktık.

Konuşarak iletişim kurabilen, olgun insanlar varsa idare edilemez şeyler değil. Her şey karşılıklı sevgide bitiyor. Kalpten kalbe görünmeyen yollar bir şekilde kesişiyor. Bu diyardan gitmeyeceksem, deve gütmeyi öğrenmek zorundayım diye düşünüyorum.

Aslında bunlar bütün ilişkilerde olması gereken şeyler: birbirini idare etmek, anlayış göstermek, orta yolu bulmak, iyi iletişim kurmak. Uzak mesafe ilişkisinde iki kat gerekli çünkü bunların eksikliğini telafi edecek fiziksel temas şansı yok.
Biz yanyanayken birbirimize dokunmadan duramayan insanlardık. Ten uyumu dedikleri şeyin varlığına bizzat şahit olduk. Bu beni cinsel çekimi aşkla karıştırıyor muyum diye korkutuyordu ilk başlarda. Şimdi görüyorum ki bizim ilişkimiz fiziki temasın çok ötesindeymiş. O kremasıymış :) Velhasılı, uzak mesafe aslında ilişki turnusolü olabilir. Bu kadar zorluğun üstesinden sadece sevgiyle geliniyorsa, bir ömür de geçer dedirtiyor bana.
Siz de eğer ayrılmayacaksanız, Eylül'e kadar aranızda etkili bir iletişim kurmaya çalışın. İyice tanıyın. Değecek bir insansa şans verilebilir. Baktınız daha Eylül gelmeden ilişki çatırdıyor, hiç bu yüklere gerek kalmaz. Bolca zaman var, bu da bir nimet. İlişkiniz oturursa, sağ salim 2 yıl geçer gider. Tabii yanınızda huninizi hazır bulundurun siz yine de :)

Umut hep var!

eşimle 3 yıllık sevgili iken 2 yıllığına gitti. senede 2 kere geldi.
sonra o döndü, 6 aylığına ben gittim :)
2.5 yıl farklı ülkelerden ilişki yürüttük.
dediğiniz gibi 8 saat fark vardı.
konuşmayı denk getiremediğimiz günler mail attık.
ama bence zor.
hayat rutininde iken yine idare ediliyor da, ihtiyaç duyduğunda yanında bulamamak insanı zorluyor.
biz ayrı ülkelerde olacağımızı biliyorken 3 yıllık sevgili idik.
yeni başlayan bir ilişki olsaydı kesin denerdim.
ama kesin ayrılırdım da :)
ben bu gibi ayrılıklardan sağlam çıkabilmek için ilişkinin biraz olgun olması gerek diye düşünüyorum.
eylul e kadar vaktiniz var. bence denenebilir.

Yengeçlikten çıktım ben file dönüştüm hamile kaldım en güzel günlerimde başladığım yere geri döndüm Ben o Amerika olayını atlamışım. Ya aslın da bunu açık açık konuştunuz mu ? Orda kalmaya niyeti olanın zaten için de vardır size söyler yada konuşmasından anlarsınız. Belki o da sizin gibi düşünüyor ailesinden uzak olmak istemiyor. Siz kesinlikle Amerika’ya gitmek istemediğinizi kesin dille belirtin ya bu konuşma sonun da içiniz çok rahatlayacak ilişkinize devam edeceksiniz yada ortak kararla bitireceksiniz. Ama iki sene ayrılık uzun değil, geri kesin dönecekse şans verin ilişkinize yürümezse elinde sonunda bitecektir en azından içinizde acaba kalmaz
Bir de bakıyorsun yakından ilişki de yürümüyor yıpratıyor biraz da şans kader işi bu

Yengeçlikten çıktım ben file dönüştüm hamile kaldım en güzel günlerimde başladığım yere geri döndüm
Şimdi gördüm tebrik mesajlarından, hayırlı olsun, analı babalı büyüsün kuzun Hiç sıkma canını, bizim yengeçlerle el el verir incecik olursun tekrar

Açık açık konuştuk mu kısmı ise şöyle; burada anlattığım kadar açık konusamadım tabi.

Yaşayacağımız zorluklar üzerine konuştuk mesela ama o hep çok pozitif oldu, hep bi çözüm önerisi var.

Öyle olunca huzursuz oldugum seylerden bahsetmek haksızlık gibi geldi bana da, hep yapıcı davranıyorum.

Yukarıda da anlattım, bi keresinde bütün gece oturmuş benim için okul, burs vs. imkanları arastırmıs. Sabah geldi elinde çıktılar, notlar. "Senin iki sene ayrı kalmak istemedigini biliyorum, ben de istemiyorum. Ama bu Eylülde benimle gelmezsin, çok ani olur senin için onu da biliyorum. Bu sene iyice araştıralım, bak ben basladım, sana da 1 senelik bi program ayarlayalım seneye yanıma gel, birlikte dönelim" dedi.

Beni bu fikre ikna etmeyi gercekten istiyo mesela biliyorum. Ama buradaki düzenimi bırakmak istemezsem, onunla gitmezsem de bi sey degismeyecegini, benden vazgecmeyecegini söylüyo. Bu iki seneyi rahat gecirebilmemiz icin bi sürü fikri var, ne kadar uygulayabiliriz bilmiyorum ama.

Kesin geri dönecek mi sorusunun cevabını o da bilmiyo bence. Yani önceligi egitim ama aklının kücük bi kösesinde kalabilmek ya da belki daha ileride yurt dısına yerlesmek var, anlıyorrum onu ben.

Benim önce kendimin ne istedigine kesin bi karar verip sonra ona net bi sekilde sormam lazım gerçekten istedigin ne diye.

Böyle düşünceli insanda zor bulunur hiç üzülme Emin’im senin için en doğrusu olacaktır ya evet insan ailesini memleketini özler onun için önemlidir ama evlendikten sonra şunu çok iyi anladım en önemli şey eştir bir ömür dile kolay. O yüzden zaman mekan çevredekiler ikinci planda kalıyor eş ve çocuklar herşeyden önce geliyor. Bu devirde anlayışlı, kültürlü, güven veren bir insan bulmakta gerçekten zor.

Çok önceden buna benzer bir konu okudum başka şehire gitmemek için ayrılan kızın sonra evlenip yuva kurduğunu seneler sonra çok pişman olduğunu o adamın karısının sosyal medyada fotoğraflarını görüp çok ama çok üzüldüğünü anlatmıştı. Böyle bir pişmanlık yaşamanı hiç istemem.

arada çok büyük sevgi varsa aşılamayacak sorun yoktur Burada da güzel yorumlar gelmiş kendilerinden örnek veren olmuş içini rahat tut bence zamanı gelince herşey olacağına varır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…