Dalarım dalarım ne yapsam dalarım aahh

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.903
168
Çok pis dalarım hem de!

Arkadaş kafayı yiyeceğim bu durumdan. Hangi durumdan hemen açıklayayım, ben birini dinlerken anlattığı şey de uzunsa özellikle sadece konunun başını dinleyebiliyorum. Hadi şanslı günümdeysem sonunu da yakalayabiliyorum. Ama mümkünatı yok arada neler geçiyor, ne detayler veriliyor öyle kendimi verip can-ı gönülden dinleyemiyorum. Konsantrem ilk 3 cümleyle sınırlı. Okurken ya da konferans, seminer, program, video izlerken böyle bir şey olmuyor sadece gündelik hayatta yüz yüze iletişimde yaşıyorum bu sorunu.

Geçen gün bir toplantıdaydım. Muhasebe ile alakalı bir proje var ve danışmanlık aldığımız bir firmadan iki kişi geldi. Ben güya toplantının moderatörüyüm. Adamlara ve iş birimlerimize hoşgeldiniz dedim, toplanmamızın amacını kısaca açıkladım, danışman firmadan beklentilerimizi sıraladım ve sözü onlara pasladım. Adam teşekkür ederiz diye cümleye girdi ve bende film orada koptu...

... Adamın göbeği büyüktü ve gömlek düğmesi gerilmişti. Şimdi o düğme oradan kopsa, bir şekilde fırlasa ve tam karşısında oturan kadının alnına çarpsa haha komik olur. Bakayım oo kadının alnı da açık valla cuk oturur. Gerçi benim de alnım açık ama ben menzilde değilim. Bu düğme bu kadının kafasına yapışır. Adam hık mık özür dilese, bu kadın biraz da eli maşalı bir tip bu adamı paralar bence. O yee man, o yee! Aa ayrıca şimdi fark ediyorum ki eli....

-Sizin için de uygunsa Tesla Hanım, böyle yapalım? ile kafamdaki düşünce bulutu dağıldı bir anda. İşte o an beni fotoğraflama şansımız olsaydı "boş boş bakma" deyiminin görsel karşılığı olarak deyimler ve atasözleri kitaplarında yerimi alırdım. İlkokul çocukları "biz böyle bakmayalım, aptal gibi durmayalım"diye ibret hikayeleri çıkarırdı benden. "Hıı, hımm evet, uygundur" dedim, o şekilde not aldı insanlar. Kimsenin yüzünde "yok artık Lebron James!" ifadesi olmamasıydı belki bana bu evet deme cüretini veren. Üzerinden kaç gün geçti hala tam olarak neye uygunluk verdiğimi bilmiyorum, bakalım.

Ay yine uzatmış iki cümlelik mevzuyu, eli kopasıca demeyin diye başka örnekler vermiyorum ama bir değil, iki değil, üç değil a dostlar. Bu abuk subuk şeylere abuk subuk yerlerde dalma huyum yüzünden aldığım kaçıncı risk, kaçırdığım kaçıncı şey bilemiyorum. Hakikaten bilemiyorum yani farkında hiç olmadıklarım da var belki.

Var mıdır böyle mütemadiyen derinlere dalan ve bunun bir hal çaresini bulan?

ayy bu konuda tekim sanıyordum bende de var aynı sorun ya :)))))))

bende de var aynı sıkıntı dikkat eksikliği baskada birşey değil. takipteyim konunu varsa tedavısı bnde olayım bari.

bende de var aynı sıkıntı dikkat eksikliği baskada birşey değil. takipteyim konunu varsa tedavısı bnde olayım bari.

Hadi bakalım aynı dertten muzdaripler olarak sayımız artıyor! Yalnız olmamak güzel ancak bir de şöyle yaptım düzeldi diyen bulursak daha mesut olacağız :)

Bende boyleyım..bu yüzden fılm bıle izleyemiyorum..konsantrasyon sıfır..kafa hep başka yerde..dıkkat dagınıklığı mı desem yoksa hıcbıse ılgımı mı cekmıyor bılmıyorum..

Burda konuları okurken bıle 2-3 kez okuyorum bu kopmalar yüzünden.zaten cogunun başlıkları sıkıcı hiç gırmıyorum..

Sonra o begenmedıgım baslık almış başını gıtmış kıyametler kopmuş oluyor..

Benımkını hep b12 ye bagladılar..konu sahıbı senin balıkla aran nasıl?

Ben hayatta yemem

Beni ilgilendirmeyen konuları dinlerken bende de aynı durum söz konusu oluyor. Benim ki tamamen ilgilenmemekten olsa gerek. :)
Ama senin durum feci :)

Dikkat eksikliği sendromu gibi duruyor.
Bendede var,ama ben konferansta dinleyemem,hatta başladığım kitabın ilk 10 ve son 10 sayfasını okuyabilirim genelde
Düz vitesli araba kullanamıyorum çünkü vites değiştirirken aynaya bakmayı,sinyal vermeyi falan unutuyorum.
İnsanların isimlerini zor hatırlıyorum
Daha sayayım muı
Bendeki yakında alzeihmer a dönecek gibi.

Aynen ya ban bende boyleyim. Basligini begenip okumam, ya da acip bakiyorum, cok uzunsa hemen cikitorum. Sonra senin dedigin gibi konu alip basini gidiyor. Vay anasini yine bdv gundemi kacirdim diyorum.

Benim çevremde de var konsantrasyon sıkıntısı olan insanlar ve genelde cok konuşurlar , yazı yazarken uzun uzun yazarlar ama karşısındaki kişiyi iki dakika ilgiyle dinleyemezler ( çok çok ilgilerini çekecek değişik konu değilse ) .
Sizde de durum benzer sanırım . Çözüm bulursunuz umarım .

Benim de aklıma dikkat eksikliği geldi ilk ve google'dan aradım :) Ancak bu belirtilerin hepsi yok bende bir kaçı var. Örneğin bir iş yaparken dışarıdan gelen, kimsenin dikkatini çekmeyen sesler beni bozmaz ya da konuşmaları aklımda tutamama durumunu yaşamıyorum ama işte dinleyemiyorum karşımdakini, dikkatim çabuk dağılıyor ve bir oyundan/bir işten diğerine geçiyorum evet. Örneğin burayla birlikte bir sürü tab açık browser'da, ondan ona dolaşıyorum.

Aaa bu yazıyı ben yazmış olmalıyım

Hoşgeldin aramıza

Aynen ya ban bende boyleyim. Basligini begenip okumam, ya da acip bakiyorum, cok uzunsa hemen cikitorum. Sonra senin dedigin gibi konu alip basini gidiyor. Vay anasini yine bdv gundemi kacirdim diyorum.

Benim de konsantrasyonum düşük ancak biraz farklıyız sanırım uzun yazı görünce okumaktan sıkılmıyorum ya da film izlerken dalıp gitmiyorum aksine çok da dikkatli izlerim. Ancak böyle yüz yüze muhabbetlerde, toplantılarda ohoo ara ki bulasın beni

Beni ilgilendirmeyen konuları dinlerken bende de aynı durum söz konusu oluyor. Benim ki tamamen ilgilenmemekten olsa gerek. :)
Ama senin durum feci :)

Feci ya sorma. Bir gün işten atacaklar ondan da haberim olmayacak :)

Bak işte bu belirtilerin hepsi dikkat eksikliği sendromunda var. Benimki tam olarak böyle değil.

Ansiklopedi kıvamındaki kitapları sıkılmadan okuyabiliyorum, konferansı ilgiyle dinleyebiliyorum (çok bayık konular olmadıklarını varsayıyorum tabii)

Düz vitesli araba ehmm bu kısmı geçelim :))

İnsan isimlerini çok hatırlayamasam da yüzler ve sayılar konusunda iyiyim.

Gel gör ki ahh ah bugün neler oldu diye başlayan yüz yüze bir diyalog bir dakikadan sonra karşımdaki için monolog halini alıyor

Evet bak bu işte. Kitap ya da uzun yazı okumada bir sıkıntım yok, uzun yazmada da yok ama çok değişik bir konu değilse ilgimi verip dinleyemiyorum. Çözüm bulabilen var mı çevrenizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…