- 8 Nisan 2017
- 500
- 2.201
- 113
- 34
Beni yıpratan düşüncesizliği oldu demesi lazımdı bi aydır evde acaba bitti mi parası benim eşim kuralcı ve paracıdır o aylığı verir ve biterse asla isteme hakkım yokturHarçlık sistemine baştan karşıyım ama madem siz öyle anlaştıniz adam da soyledigi tarihte verecegini ve paranız var diye düşünmüştür muhtemelen. Paranız vardiysa bu gereksiz muhabbetler ve hakaretler çok gereksiz olmuş. Paranız olduğu halde daha neyi istiyorsunuz?
Bittiyse de direk isteseydiniz.
Evet erkek gücüÇok pardon ama gögsünüze yastık attı ve acıdı öyle mi
Çok üzüldüm. Mantıklı cümleler kuramadığı için hakarete basvuruyor olabilir. Buna çok tanık oldum hayatimda. Ya ses yukselir ya hakaret ve küfür edilir. Oysa dolu insan derdini normal ses tonunda anlatabilir.Biz o işi hiç başaramadık iki buçuk yıllık evliyim hiç beceremedik o bana hep tahammülsüz ne desem tmam bitsin der
O bana hep bi kız arkadaşımı örnek verşr
Beni yıpratan düşüncesizliği oldu demesi lazımdı bi aydır evde acaba bitti mi parası benim eşim kuralcı ve paracıdır o aylığı verir ve biterse asla isteme hakkım yoktur
Kızlar yine ben geçenlerde eşimin üşengeçliğinden ve kötü laflarından bahsetmiştim. Neyse biz haftasonu biblonuzu kavga dövüş sonrasında konuşarak hallettik ve bana hatalarını bir daha yapmayacağını söyledi.
İyi gidiyoruz birkaç gündür ta ki bu akşama kadar. Ben normalde çalışıyordum öğretmenim geçen ay işten çıkarıldım zaten ücretli öğretmendim üc kuruş alıyordum. Eşim bana dedi ki sana aylık su kadar para veririm idare edersin tamam dedim. Ama ayın beşinde vercem dedi
Neyse ben işten ayrılalı bi ay oldu. Dünden beri düşünüyorum tamam aylığı ayın beşinde verecek ama bir ay geçmiş insan bi kere eve para bırakmaz mı demez mi bi kere olsun paran var mı dişarı çıkarsın belki. Bunları kafama taktım ve akşam otururken güzelce dedim ki sen niye hiç bi aydır paran var mı diye sormuyorsun veya ora bırakmıyorsun bana işten çıkalı bi ay oldu dedim.
Alllahhhhhh bu başladı sen parayı naptın son maaşını ne yaptın nereye harcadın ya diyorum belki param bitmedi meraktan soruyorum her erkek evine para bırakır. Sen arkadaşlarına bak çalışıp ne para biriktiryorlar senşn beş kuruşun dahi Yok ben senin maaşına el koymadıgımdan oldu bunlar. Ödemelerim var kiram bedelli param faturalar dedi zaten akşam gelirken ne lazın diyorum sahan ne istiyorsun dedi Ben de dedim sen adam mısın be erkeklik bu mu dedim. Bana küfürler etmeye başladı sizin ırkınıza sıcayım vatan hainleri dedi ben de dayanamadım beddua ettim yastığı bi fırlattı bana göğsüm acıdı annene babana sülalene dönsün dedi s.... git istemiyorum seni dayanamıyorum sen zenginle evlen dedi sadece bi soru sordum ya dedim sorma istemiyorum dedi saygısızca neler neler dedik birbirimize şimdi battaniyesini aldı içerde yatıyor
BEni hep Kürt olmamdan vuruyor zaten biz kekoymuşuz ırkımızdan dolayı ben böyleymişim boşa etraftan evlenin demiyorlarmış valla vatanıma herkesten çok aşığım baglıyımÖyle üstünkörü geçtim ama şu an olayın ciddiyetini anladim. İrkiniza sovmesi, vatan haini demesi... Madem öyle kendi irkindan olanla evlenseymis. Edepsiz. Bir insan kendi ırkını başka ırktan üstün tutuyorsa, onunla normal konuşabilmek mümkün değildir zaten. At gözlüklü bir adam belli ki. Bu tür söylemler aile içinde bile oluyorsa, ülkede olmamasi imkansız. Çok yazık çok.
Ben bunu yaparsam benim ailemi arar çok kötü laflar ederBir kadın eşinin erkekliğine laf ediyorsa gerçekten canı yandığı için, karşısındakini düşünmeye zorlamak için, beklediğinin, kol kanat gerilmek-ince düşünülmek olduğu için ediyordur o lafı.
Erkek bu lafı duyunca kendi acizliğini farkeder ve o yüzden bu kadar öfkelenir.
Eşim bana sen de kadın mısın dese, gülerim, âlâsıyla derim.
Eşin farkında eksik olduğunun ama görüyorum ki para zaafı. Ama ettiğin lafı sana karşı çok güzel kulanacak. Şu duruma kendimi koyduğumda sanırım yapacağım hareket, yanına gidip erkekliğine laf ettiğim için üzgünüm, tabii ki sapına kadar öylesin( yalan ama öyle sanmasında sakınca yok), ama ben bana ettiğin küfürleri kaldıramıyorum, bir süre düşünmeye ihtiyacım var der çeker giderdim üç beş parça eşyayla.
Gerisini o düşünsün.
Kürtmusunuz neden eşiniz irkiniza küfür etti ve vatan hayini dedi sizin soylediginiz lafta kırıcı ama onunki daha beter hak etmiş adam olan adam evine karısına bakmak zorunda ben böyle erkekleri anlamiyorum karisi calismadigi halde butün maaşını karisina verenler ölsün ozamn
Arasın söylesin? Ailene kötü laf edecek adamla ne işin var senin?Ben bunu yaparsam benim ailemi arar çok kötü laflar eder
Doğru söylüyorsunuz fakat ben parasızlıktan değil düşüncesizliğinin sebebini öğrenmek istemiştim içeride yatıyor ne yapabilirim kiAçık açık şu kadara ihtiyacım var demek varken yanlış konusmussunuz.
Kadınların en büyük hatası bu zaten , istediğini sitem ile dile getirmek.
Düşmana bile söylenmez ; " sen erkek misin, kadın misin " hakareti.
Yaralar, ağır cevap verdirir bu tur hamleler.
Eşiniz de fazlasıyla kötü konuşmuş.
" Param bitti, uygunsan bir miktar bırakır misin ? Ben yeniden çalışana kadar ara ara desteklersen beni sevinirim . " Bunu söylemeniz yeterliydi.
Ancak siz hem ayligi kabul etmişsiniz hem de üstüne sitem etmişsiniz.
Olan olmuş artık , şimdi ikinizde söylediğiniz sözlerin telafisini yapmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?