Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

ya güneşlik yıkanıyo muuu :1shok:
bana perdeci onu çıkarıp yere serip silebilirsiniz temizlenir demişti
zaten pek kumaşa da benzemiyo kağıt gibi

kızlar leke tutmayan kumaştan bahsetmişssiniz
hangisi bu leke tutmayan kumaş
bilgilendirirmisiniz

Biz mobilyaları alırken kumaş seçenekleri sunmuşlardı bize, ucuzdan pahalıya türlü özellikli kumaşlar. İşte bu kumaşlardan bir kısmı satıcının leke tutmayan diye adlandırdığı bir kumaş türüydü. Biz de onu seçtik. Ama malzemesi falan nedir bilmiyorum. Terletmiyo, leke tutmuyo, renk seçenekleri de güzeldi. Biz mobilyaları Masko'dan almıştık. Oradaki mobilyacıların çoğu mobilyaları kendileri imal ettikleri için istediğiniz şekilde mobilyalarda modifikasyon yapabiliyorsunuz. Bilgim bu kadar benim. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Ben aynen bu dediğiniz şekilde yaptım. Bizim evimiz küçük, 2 oda bir salon. Bu nedenle salon ayrı oturma odası ayrı şekilde bizi çok sıkıştırırdı.

Bizim salonumuzda köşe takımı var. Oturma kısımları geniş ve arkalarında büyük yastıklar var. O yastıklar kaldırıldığında tek kişilik yatak ebatlarında oluyor. Hatta birbiriyle samimi 2 kişiyi yatırabilirsiniz aynı koltuğa, Köşenin bir tarafında biri diğerinde diğeri şeklinde =) Ben diğer odaya da bir çekyat koydum. Bu şekilde bana ideal oldu. Ama yatıya geleniniz çok oluyorsa veya kalabalık misafir ağırlıyorsanız o zaman bu dediğim pek uygun olmayabilir, çünkü ben taş çatlasa 4 kişi ağırlayabilirim evimde benneyaptımki

yemek odası (masa-büfe-gümüşlük) eskitme almıştık 10 yıl önce. toz konusunda oldukça kullanışlı.

2 tane 3'lü çekyatı olan bir takım almıştık altı çok eşya alsın ve yatıya gelenler olunca yatak problemi olmasın diye. büyük evlerde otururken iyiydi ancak 7-8 yıl önce kendi evimizi alınca, salonumuz büyük değil, çok sıkışık oldu. yenileme,yi düşünüyoruz, kesinlikle daha kısa alacağız. Ayrıca çekyat-koltuk kolları çok geniş, dışa doğru bombeli, boşuna yer daraltıyor.

salonumuzdaki parke çok eskiydi. maddi yönden uygun diye halıfleks yaptırdık. bir şey dökülünce silmesi ayrı dert, ayrıca hiç pırıl pırıl olmuyor. onu da parkeye çevirmek istiyoruz.

yemek odası alırken gümüşlüğü boşuna almışız. şimdi hem salon dar, hem de artık kitaplar neredeyse yerlerde gezecek üst üste, sığmıyor odamdaki kitaplıklara. Gümüşlüğü atır-satıp kitaplık koymak istiyoruz.

Ancak büfemiz-yemek masamız eskitme, onlarla uyumlu nasıl bir kitaplık alabiliriz. Acaba etrafı açık olsa daha mı uygun olur? ya da cam raf mı olsa? bilemiyoruz bir türlü?:uhm:

Bence cam raflı değil de cam kapaklı alabilirsiniz, hem kapaklı falan şık durur hem tozlanmaz, ben öyle yapmayı düşünüyorum bakalım. Cam raf bana çok böyle vitrinmiş gibi geliyo kitap yakıştıramıyorum ona =)

Sevgili yorgun savaşçı, düşündüğünüz kitaplığı cam almayın bence de. Cam daha çok vitrin havası veriyor. Ama diğer mobilyalarınıza uygun eskitme seçebilirsiniz. Ayrıca etrafı açık olanlar pek kullanışlı değil. Siz hem kitaplarınızı hem de aralara biblo vs. koyabileceğiniz şık bir kitaplık seçin ya da yaptırın. Sevgimle...:1hug:

Köşe oturma grubu almak isteyen arkadaşlara bir uyarım var tam köşe kısmına kimse oturamıyo 1 kişinin oturacağı yer boşta kalıyor , köşe kullanım çok kullanışlı değil herkes iç içe giriyo sanki ama iyi yanı ayrılabilen bir oturma grubuysa ayrı olarak da kullanabiliyorsunuz ayrıca birleştirip yatak halini de verebiliyorsunuz..

Yemek masası , konsolu osu busu almak yerine tv ünitesi ve bir yemek masası (özellikle açıldığında büyüyen 12 kişi alabilen) almanızı tavsiye ederim malum artık evler ufak , odaları geniş ve ferah göstermek istiyorsanız min. mobilya almalısınız. Büyük yemek masaları davetlerinizde kurtarıcınız olacak..

Bir tavsiyem daha var , son günlerde renk renk , pırıldaklısından cafcaflısına , desenli mesenli şekilli mekilli ampuller moda , arkadaşlar görünüşe aldanmayın çok fazla elektrik yakabiliyor bu ampuller , size tavsiyem ekonomik ampuller kullanmanız.. Nasıl olsa ampulu , avize bir şekilde kamufle edecektir. Tasarruf şart..

En önemlisi de büyük dolap!
Yatak odamı sığdırabilmek adına çok büyük olmayan dolap tercih etmiştim şimdiki aklım olsa köşe dolap alır duvar boyunca dolap yapardım , çünkü çok fazla eşya var ve sığdırabileceğiniz yer yok , kesinlikle yatak odasında yatağınız bazalı olmalı , sonra eşyalarınızı koyacak yer bulamayabilirsiniz..

Ayakkabı takıntısı olan bayanlar için söyleyebileceğim şey de geniş bir fortmanto lazım..

Son düzenleme:

arkadaşlar bugün tam dışarı çıkmadan önce yazmıştım mesajı biraz eksik olmuş, affedersiniz.

eskitme almayı düşünmememizin 2 sebebi var. Birincisi bizim büfemiz de çok büyük, evdeki öncelikli değişimleri yaptıktan sonra büfemizi, masamızı da küçültmek istiyoruz. ama bunlar maddiyata bağlı. yani mesela benim işlerim çok iyi gitse bu sene de değiştirebilirim, ama olurda işlerim kötü giderse daha 3-4 yıl bekleyebilir de. bir de tabii sağlık problemleri falan çıkmazsa.

bazen diyoruz hemen değiştiremeyiz belki alalım eskitme ama o zamanda tam aynı tahtadan nasıl bulacağız, biraz bakındık mobilyacılara ama şimdi kalmamış pek eskitme :1no2:

aman arkadaşlar bana vitrin demeyin de ne derseniz diyinkafamçokkarıştı çocukluğumdan beri en nefret ettiğim şeydir neredeyse bir 15 senem vitrinle geçti ( hem de tavana kadar olanlardan)

önce aslında hani şu sadece tahta rafları olup iki yerinden siyah çubuklar geçiyor ya yukarıdan aşağıya, o tip nasıl olur diye düşündük. hani tahta yerleri göze batmasın diye, yoksa etrafı açık olunca kitaplar devrilir eder onu da düşünüyoruz aslında.

sonra bir an aklıma geldi, hani etrafı açık sadece raflar cam olsa acaba hani şeffaf olacak ya görünmez mi, sadece kitaplar görünür mü acaba diye düşünmüştüm, ama dediğiniz gibiyse vitrin gibi durursa ayyyy dayanamam bir daha hayatımda o işkneceye (göz zevki bakımından)

Benim evimde en çok sevdiğim şey uzaktan kumandalı avizelerim.Süper rahatlık oturduğun yerden ışığı aç kapat.Ayrıca ortasında ufak bir ışığı var gece lambasına gerek kalmıyor, çok tatlı bir loş ışığı var.

Bir de braun un rondo setini almıştım çook memnunum.Diğer rondolar maydanoz gibi şeyleri iyi doğrayamıyor sapını bırakıyor ama bu turbo özelliğinden dolayı çok güzel doğruyor.Ayrıva soğan, patates gibi şeyleri de sulandırmıyor.Mutfakta sürekli elimin altında , rondosu blenderi mikseri.Çok memnunum.

Evim geniş olduğu için herşeyim rahatlıkla sığıyor.Hele salonumda herkesin şikayet ettiği gümüşlükten üç tane var ama salon geniş olduğundan hoş duruyor.

Mutfağımda büyük ve hayli dolap var.O kadar memnunumki kaç tane yemek takımı var içinde.

Mutfak ve oturma odamın perdeleri mekanizma.Çok memnunum renkli oldukları için kir belli etmiyorlar.Senede iki defa yıkıyorum sağolsun eşim de takıyor.

YA KIZLAR YARDIM EDİN
HALIFLEX KULLANAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM
Yeni taşındık. yerler kötü. halıflex döşetmek istiyorum acaba kullanışlımı? Salon biraz geniş olduğu için şu halı gibi duran halıflexlerden döşetmeyi düşünüyorum üstüne başka halı filan koymıycam çünkü. Koridoru ve diğer odaları biraz daha ince halıflexlerden yaptırmayı düşünüyorum. üstüne halılarım var. Ama ilk defa halıflex kullanıcam acaba marka önerisi olan veya başka önerilerde bulunacak arkadaşlar varmıdır yardım bekliyorum

Merhaba,
bizim sadece salonumuzda var halıfleks. Evi yeni aldığımızda parkeleri yenileyecek paramız yoktu. Halıfleks en ucuz çözüm olmuştu.

Ancak zamanla insan keşke parke yaptırsaydım da, silip geçince pırıl pırıl olsaydı demeye başlıyor. Bizimkinin markasını annem gelince sorarım. Keçe gibi değil, halı gibi duruyor. Tüyleri uzun-kalın yani. Eşyalar iz yapınca çok korkmuştuk başta ama sehpayı çekince birkaç saat sonra kayboluyor izler. Yemek masasının yıllarca oynatmamıştık, ilk başta ço kötü görünmüştü yerini oynatınca alttaki izler, ama onlar da haftalar sonra göze görünmeyecek gibi oldu sanırım, ya da görmemek için ben bakmıyorumsengözlerimebaksanab

eğer küçük çocuk varsa hiç tavsiye etmem bu arada. Eve misafir geldiğinde ya da yeğenim ister istemez biz de anne-baba da çok dikkat etmek zorunda kalıyor. Çünkü sıvı dökülen yerin kuruması ya da meyve suyu vb leke bırakma ihtimali var. Başka bir zemin olsa sorun olmaz. Ya da parça halı olsa temizlemeye verir insan.

Bir de bebek olursa emeklerken dizleri falan pişebiliyor çok sıcaklarda, biz çarşaf seriyoruz bebek olunca evde.:ecrin_bebek:

sakın halıflex döşetme yanlışına düşme.
başta güzel görünsede, sonra yaptığın temizliğin görünmediğini gördükçe kahroluyorsun. evin temizlik kokmuyor.
silsen ayrı dert, yıkasan daha beter.. yerine yerleştiremiyorsun..
her türlü zahmetli bir durum yani arkadaşım.
iyice düşünün, ama yaptırmayın..
laminant parke yaptırıp taksitle filan ödeyemezmisiniz acaba?
nasılsa kullanabileceğin halıların varmış.
ayrıca, halıları halflexsin üzerine atma fikrin tamamen geçersiz. çünkü onun üzerinde halı durmuyor.. paspas gibi oraya buraya kayıp toplanıyor.
inşaallah hayırlı bir sonuca erersiniz..:a015:

canim bu sulu supurge nedir? yani hali yikama makinasi mi sulu supurge? yoksa yeni bir supurge cesidi mi cikti sulu supurge diye? biraz acar misin?

CAnım sakın öyle bir yanlışa düşme:1no2:, tam bir baş belasıdır halıflex!kötükedihüso
Ben kullandım yıllarca odalarım, salonum halıflexti, en sonun da attım gitti, ve dedimki birine beddua edeceksem , evini halıflex yaptırsın diyecem bundan sonra...kaydirigubbakcemile3
Yani düşün öyle bi beter bişey, asla asla tam anlamıyla temizleyemezsin, hele bide çocuk varsa yandı gülüm keten helva...:1shok:
Eğer halıflexi ucuzluğundan ötürü tercih ediyorsan canım, mineflo denilen yer kaplamaları var, serfloorun serflexleri var, hem halıflexten çok uygun onlar, hem şık, hemde tertermiz siler oturursun..
Benim evim laminant çok memnunum, ama çok tutar dersen, minefloya bi bak derim...Halıflexten kesinlikle vazgeç canım...a.s.

bende ihlasın temizlik robotunu kulanıyorum yedi yıldır çok memnum diğer halı yıkamalar gibi zor değil çok kulanışlı hihoyyytsürekli taşınan biri olduğumuz için çocuk odasını ranzalı kulanıyoruz dar evlerde ii oluyor geniş evlerde ayırıyoruz a.s
bazalı yatak ii bir çözüm sositososito
yemek odası takımı var önceden böyle daha seçenekli ürünler olmadığı için almıştım pişmanım
koları ve alt kısmı deri koltuk kolaylık temizlik açısından
örtü olarak dantel sevmiyorum:çok üzgünüm: görüntü açısındanda temizlik açısındanda krınkıl denilen bir kumaştan örtüler kestirdim perdeciye kenarlarını overlok yaptırdım gümüş eşyalarıma uygun eşyalarına uygun boncuk aldım simli iple kenarlarına örümcek yapıp boncuk yerleştirdim çok güzel oldu hemde ucuza geldia.s.:enbuyukkk:

kızlar koyu renk yemek odası yada yatak odası olanlara önerim pronto toz savar. önce güzelce silin mobilyaları sonra temiz bir beze bu toz savardan sıkın birde öyle silin hem çok güzel kokuyor hemde tozu filan göstermiyor. benimde yemek odam ve yatak odam wenge rengi normalde özellikle yatak odamı her gün en fazla gün aşırı silmem gerekirken bu toz savarla haftada bir silmek yetiyor, koyu renk mobilyaların tozundan şikayet edenlere şiddetle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…