Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

arkadaşlar biraz önce annemle yine beyin fırtınası yaparkenkaydirigubbakcemile3 bir şey geldi aklımıza: bizim yemek odası takımımızın dar bir gümüşlüğü var. altında minik bir kapaklı dolabı, üstte de 2 cam rafla toplam 3 göz gümüşlük oluyor. Boşa duruyor ve nefret ediyoruz artık, kitaplara yer yokken.
Şu sıralar sağlıkla ilgili büyük bir masraf çıktığından çok masraf edemeyeceğiz ama gümüşlük de batıyor resmen artık gözümüze. Annem, camları buzlu cam yaptırsak, rafları da tahtaya çevirsek, olmaz mı acaba dedi. Ben de hemen buraya koştum. Ne dersiniz? Böyle bir şey uygun olur mu sizce? deneyen, gören var mı?:uhm:CADIARZU

koyu kahve yemek odası ve yatak odası takımı..
inanılmaz toz gösteriyor..
şimdiki aklım olsa kesinlikle açık renk alırdım

arkadaşlar yazılanları okudum.kimimiz aynı şeylerden memnun kimimiz memnun değil.mesela ben katlamalı perdeden çok memnunumçünkü evim biraz karanlık katlamalı perde sayesinde evim daha aydınlık ve evi aydınlatmak için tülü yana çekmem gerekmiyor.ben sinir oluyorum perde yana toplandımı.yıkamasıda takmasıda kolay..hatta seneye oğlumun odasına ve oyurma odasına yaptıracağım.oturma odasının yanlarınada fon perde diktireceğim.verilen bilgilerden bazıları kişiye göre değişir.bence eşyanın kullanışı önemli ama sevmek başka birşey.ben evimde bibloyu, mutfakta dantelleri severim.onları temizlemekte, toz almakta hiç zoruma gitmez.komşularım iyi toz alıyorsun biblon vs çok der.severek aldığım ve kullanmayı sevdiğim için hiç gözüme batmaz.bazı şeyler sevmekle alakalı yani.

13. sayfaya kadar uzun ama okudum evet yaa bende evimin şu özelliğini sevmiyorum. evet evet benimde şu eşyam şöyle diye şımarıklığa başladım. ama ne kadar nankör olduğumu düşündüm Allahım bu kadar nimet vermişken benim ne haddime yaaa dedim. eşyaları önce alacağız diye dolanarak sonra da temizlemek için didinerek geçiyor ömrümüz. ve dünyada kaç milyon insan teneke evlerde bir oda gözlerde, kaç insan sokaklarda çöp toplayarak yaşıyor...

Bizim evimizde kocaman vitrin vardı . Annem bi gün bunu testereyle parçaladı .Eski vitrinleri bilirsiniz parçalıdır birbirine vidalanır.Ortasında tv koyacak yer vardır.O tv konan yerin altını ve üstünü kesti 2 kapılı 2 tane dolap yaptı.Evimizi yaptırmadan önce mutfakta kullandık bir süre.Şimdi ise balkonda içinde sebze, ıvır-zıvır şeyler var.Hemde vitrinimiz yeni vitrinler gibi küçüldü.

evet yaptım o.odama katlamalı perde yaptırdım :tomato:

3 aydır kullanıyorum bakalım yıkama zamanı geldiğinde neler olacak -tatlicadiarzu-

yatak odama kısa , japon perdenin çakmasını yaptırdım kaydirigubbakcemile3 şuan için sorun yok

boş bir odam var, normal kısa pileli perde yaptırdım petek var diye. hoş durmuyor -tatlicadiarzu-

misafir odama da uzun çakma japon perde yaptırdım ..

tülün modeli tek başına süper ,ama odama yakışmadı garip durdu kısa zamanda deiştiricim -tatlicadiarzu-

siyah köşe koltum var ,o koltuğu alacaktık başka bulamamıştım renk seçeneği yoktu siyah aldım..örtüsüz kullanılmıyor çok toz tutuyor..ama örtü varken süper ..he mde 700 liraya almıştık hihoyyyt

yatak odam beyaz..komodin ve şifonyeri günde 30 defa sil sil yine toz yine toz nerden gelio bu ka toz kafamçokkarıştı

banyom sütlü kahve çok memnunum ne toz ne kir belli oluo mutfağımda öyle hihoyyyt

arkadaşlar eğer beyaz halı seviyorsanız temizliğide dert olmasın derseniz ben beyaz kalın peluş halılardan aldım bir seneyi geçti hem çok şık duruyor hemde makinede yıkanabiliyor tavsiye ederim

Koltuk takımım çok koyu renk ve salonumda ufak olduğu için boğuyor resmen.
Kocaman bir yemek masam var ama salonda koyucak yer yok, ufak odada sıkış pıkış eşyaların arasında duruyor, evlendiğimden belli kullanamadım. Misafirler geldiğinde şöyle şık bir masa kurmak istiyorum, masada var ama olması gereken yerde değil.
Zaten evimdeki hiçbişeyi sevmiyorum, kayınvalidem benden önce almış ve kullanmış, hepsi onun zevki. Ufak tefek değişiklik yapsamda kökden bana uymuyor. İnat ettim bu evden taşınmadan başka eşya almıycam. taşındığımda İnşallah komple değiştiricem :Saruboceq:
Perdelerimi ben yaptırdım uzun tavandan yere kadar ve çokda seviyorum ama kışın radyatörleri kapattığı için ısıyı engelliyor diye düşünüyorum. Tüllerim baya kalın çünkü.
Uzun perde kullanan arkadaşlar; petekler sorun oluyormu yoksa ben ve eşimmi takıntılı bu konuda CADIARZU

Son düzenleme:
Arkadaşlar biz de yatak odamıza ledli avize aldık ama modern birşey. İstediğin renk oluyor. Yeşil,kırmızı, mor, mavi falan. Tabi normal beyazı da var. Öyle fazla elektrik de yakmıyor. Bu arada bu sitedeki tavsiyelere uyup yatak odamızı akçaağaç rengi yaptırdık. Çok ferah ve huzurlu oldu herkese da tavsiye ederim:)Yanında da bej halıyla çok uyumlu oldu.

Son düzenleme:
Evimin herşeyini çok seviyorum. En çok da aydınlık oluşunu. Evden dışarı çıkmak istemiyorum. Çok huzur buluyorum evimde. Gelen misafirlerim de aynısını söylüyor...Huzur dolu bi evim var... sizi de beklerimkaydirigubbakcemile a.s.

Canım ledli avize dediğin nasıl bişey CADIARZU

benim en büyük hatam şu oldu..oturma odasına da salonada koltuk takımı aldım çok beğenmiştim yataklı falan ama oturma odasına sığmadı 3lüsü ve salonda duruyor hiç hoşlanmıyorum..keşke kanepe takımı alsaymışım o kadar pişmanımki anlatamam..odalrımı yerli yerinde kullanamaıyorum..halılarım açık renk ve çok kirleniyor fakat misafir yokken üstüne mutlaka bişey seriyorum..yoksa basmaya bile kıyamam.çok çabuk kirlendiği için durmadan yımamak silmek gerekecek.salon takımım,yemek odam yatak odam koyu kahve ve çok toz belli ediyor ama pişman değilim silmekten çekinmiyorum..açık renk daha kötü çok çabuk kirleniyor

Arkadaşlar ledli yatak odası avizem böyle. Tabi normal beyaz rengi de var.

Son düzenleme:
bu avizeler çok güzel :)
eğer başka renkleri de varsa eşyalarına uyumlu renkleri kullanabilirsin:)

bu arada 14 sayfayı bıkmadan sıkılmadan okudum. yakında evleniyorum bende baya bilgilendim:)

mrhb delikızıntürküsü kesinlikle almalısın köşe tk ben cok memnunum birde onun altından bir oturmalık yer cıkıo çift kişilik koca bir yatak oluyor misafir için istersen ayaklarını uzatıp cinema seyret biz öle yapıoz cok keyifli oluo birde köşe tk bir yerinden yatak çıkıo ya diğer yeride baza dagınıklığı topluo

Son düzenleme:
tam bana gör eolmuş bu konu. evimin inşaatı bitmek üzere ve eşya bakmaya başlayacağız kısmet olursa tabi. ilk önce perdeleri yaptır dediler ama yatak odalarında petekler cam önünde. bir tek salonda iki duvara yapılmış. bu arada salon boydan boya cam tavana kadar ama bu camların sadece ortalarında bir kanat var ve o da dışarı doğru yarım açılıyo. hangi akla hizmetse işyeri tipi yaptırmışlar. böyle camın nasıl temizleneceğini bilen varsa söylesin valla hayrına.
ayrıca mutfağında ankastre kullananlar hangi tip ocaklardan memnunlar.sonuçta eşya maddi olarak büyük masraf. almışken hata yapmamak lazım.

yazmayı unuttuğum bir şey daha. cam dibindeki peteklere göre hangi perde çeşidini tavsiye edersiniz? salonuma da japon perde yaptırmak istiyorum ama kullanışlı olur mu bilmiyorum. ama çok hoş görünüyo, önce iki perde yanlara doğru ortadan ayrılıyo ,sonra da iki kanat her iki tarafta üstüste geliyo.perdecide görünce bayılmıştım .simli tüllerle çok güzel duruyodu

Son düzenleme:
bende aynı dertten muzdaribim
ben evlenirken eşyalarımızı eşimin yengesinin çalıştıgı mağzadan almak zorunda kaldık.oyuzden ıstedigımı alamadım koyu kahve hatta sıyaha yakın koltuk takımı aldık yemek masasınıda ona uydurmak ıcın acı kahve aldık yanı evım kahve ve bej oldu hergun toz almak zorunda kalıyorum çünkü koyu renk çok toz gösteriyor hiç içim ısınmadı ve hıc mutlu değilim o yuzden en kısa zamanda onlara kırmızılı acık kremlı örtü dıktırcem şöyle içim açılsın yaw..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…